Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

3Χ2ΤΒ εξωτ σκληρους εχω, ποση μουσικη πια;
στελνω πμ στον φανλεςς!

Με εψησες ,μπαγασα!

Re: Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Με 380 (μεταχ με ολα τα επι πλεον) απο αγγελια, οχι απο το audio show.
Θαναση εννοεις να τα "μετακομισω" ολα στο fanless; χμ...

Μια χαρα τοτε. Καλο σκαλισμα:a0210:

Παίδες θα ήθελα την βοήθειά σας για κανένα link με οδηγό στησίματος Media Player για να αρχίσω το διάβασμα.

Για audio player έχω το Squeezebox 2, 9 ετών που ακόμα και σήμερα κάνει μια χαρά την δουλειά του. Το πρόβλημα το έχω στην θέαση ταινιών. Για video player έχω το PCH A200 (για 2D ταινίες) και το HiMedia 900A (για 3D ταινίες). Με κανένα από τους δύο players δεν είμαι ικανοποιημένος. Ο καθένας έχει τα δικά του κουσούρια. Επειδή όσο κι´ αν ψάχνω, βλέπω ότι οι σημερινοί media players είναι για τα πανηγύρια (βλέπε android box), πρέπει να πάω αναγκαστικά σε έναν NUC player. Δεν με ενδιαφέρουν τα φρού-φρού και τα’ αρώματα, όπως στήσιμο βιβλιοθήκης, εξώφυλλα, υπόθεση του έργου, κλπ. Αυτό που ζητάω είναι να παίζει με αξιοπρέπεια από gigabit δίκτυο, 3D iso των 45 GB χωρίς κομπασμούς και προβλήματα. Φυσικά έχω την απαίτηση να υποστηρίζει αυτόματη αλλαγή frame-rate της οθόνης ανάλογα με το τι video παίζει, μαζί με το 23,976Hz που είναι το στάνταρτ frame-rate στα Blu-Ray. Επίσης να στέλνει στην έξοδο HDMI HD Audio χωρίς να κάνει downmix.

Έχετε να προτείνεται κανένα site;

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Προσπαθω να κανω εγκατασταση τα 8.1 και δεν μου επιτρεπει σε κανεναν δισκο γιατι
ο επιλεγμενος δισκος ειναι στυλ GPT" - δηλαδη;

Θα μπορουσε καποιος να μου προτεινει καποιο συγκεκριμενο μοντελο Intel NUC για χρηση σε περιβαλλον win10
με χρηση xbmc για αναπαραγωγη ταινιων .Απαραιτητο το απροβληματιστο bitstream hdaudio .
Θα προτιμουσα καποιο απο τα καινουρια μοντελα που εχουν ενσωματωμενο ir receiver .

Δεν μας είπες το budget καταρχήν που είναι σημαντικό στοιχείο.

Σε αυτό το link θα βρεις μερικά μοντέλα και ενδεικτικές τιμές (για σύγκριση στο skroutz).
Θα χρειαστείς μνήμη και δίσκο εφόσον βάλεις Windows 10. Όλα τα καινούργια μοντέλα έχουν ir receiver.

Δεν μας είπες το budget καταρχήν που είναι σημαντικό στοιχείο.

Σε αυτό το link θα βρεις μερικά μοντέλα και ενδεικτικές τιμές (για σύγκριση στο skroutz).
Θα χρειαστείς μνήμη και δίσκο εφόσον βάλεις Windows 10. Όλα τα καινούργια μοντέλα έχουν ir receiver.

Θα ηθελα κατι οικονομικο εως 250 ευρω .Αποοτι εχω διαβασει ψαχνοντας τα μικρα μοντελα Pentium n3700
δεν βγαζουν hdaudio οποτε φανταζομαι οτι θα πρεπει να κινηθω ψηλοτερα προς i3 .

Αυτο ακριβως καταλαβα και εγω οτι βγαζει πολυκάναλο PCM από την HDMI
αλλα εγω θελω bitstreaming των DTS-MA και TrueHD

OK να συμφωνήσω μαζί σας. Το δικό μου NUC, i3, με τα ίδια specs στον ήχο με το προαναφερθέν, όταν τρέχω ανάλογο βίντεο μου βγάζει στον ενισχυτή "DTS-HD MA". Αρά περνάει κανονικά.

Το bitstreaming δεν είναι θέμα ισχύος, είναι θέμα υποστήριξης απ'τον driver/software αναπαραγωγής. Ίσα-ίσα είναι πιο ελαφριά εργασία απ'το decoding.
Όπως είπε και ο leo ο windows driver των braswell δεν το υποστηρίζει, ενώ σε Linux/openelec υποστηρίζεται.
Δεν είμαι σίγουρος όμως αν υποστηρίζεται στις τρέχουσες stable και beta kodi builds ή αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την test build από εδώ.
Για hevc hardware decoding νομίζω μόνο η παραπάνω build το υποστηρίζει προς το παρόν, αν και πιθανότατα να μπει και στην 16 a3 που θα κυκλοφορίσει σε λίγες μέρες.

Last edited:
Οποτε αν καταλαβα καλα ή παω σε μοντελο με Ι3 και πανω και εχω bitstreaming σε περιβαλλον Windows ή παω σε μικροτερο
και εχω bitstreaming σε περιβαλλον Linux openelec

Καλημερα και καλη χρονια,
Εχω ενα nuc celeron 2820 που το χρησιμοποιω για kodi σε μια HDTV. Ξερει κανεις τι γινεται αν αλλαξω σε 4k TV? Δεν ενδιαφερομαι να παιζω 4k περιεχομενο. Ξέρω ότι δεν μπορεί. Αυτό που δεν έχω καταλάβει ειναι αν ως πηγή θα εμφανίζεται σε 1080p ή δεν θα εμφανίζεται κσθόλου. Είμαι για αγορά νεότερου nuc?

Λογικά, θα σε πάει στην μεγαλύτερη (κοινή - που μπορεί να δώσει ο επεξεργαστής και να δεχθεί η τηλεόραση). Από το κέντρο ελέγχου του λειτουργικού, θα μπορείς φυσικά να ορίσεις την ανάλυση που θες.

Υποθέτουμε ότι το nuc αυτό δε σηκώνει 4k ανάλυση αρά δεν μπορεί στείλει 4k σήμα. Θα στείλει 1080p και μάλλον μετά ο scaler της tv θα το κάνει upscale σε ανάλυση 4k.
Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις force ανάλυση 1080p (στα windows σίγουρα) οπότε θα δείξει αυτό.
Δεν ξέρω ποιο από τα 2 είναι χειρότερο....