Νομίζω ότι λίγο πολύ βλέπετε φαντάσματα όσοι ενοχλείστε από τις αμερικανικες σημαίες. Ζώντας λίγο πάνω από δυο χρόνια σε αυτή την παράξενη χώρα, μπορώ να πω ότι είναι τελείως διαφορετικές οι συνήθειες. Οι άνθρωποι εδώ χαρακτηρίζονται κατα κανόνα από έναν πολύ προχωρημένο πατριωτισμό, ο οποίος κατα την άποψη μου πάντα είναι αποτέλεσμα της τεράστιας ποικιλίας λαών και θρησκειών, που ψάχνουν τελικά απεγνωσμένα έναν τροπο να νιώσουν ότι ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Κυκλοφορώντας έξω, αμερικανικες σημαίες κυματίζουν παντού, από τα αυτονόητα (σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κλπ) μέχρι βενζινάδικα, super markets, εστιατόρια, κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα, και σε πολλά πολλά πολλά σπίτια.
Δε θέλω να σχολιάσω αν αυτό είναι σωστό η όχι (και δε θα είναι αντικειμενικός γιατί ποτέ δεν υπήρξα Αμερικανός και θα είναι ατυχές να το κρίνω ως Έλληνας), αλλα το θεωρώ τελείως αναμενόμενο να υπάρχουν σημαίες σε μια αμερικανική παραγωγή. Πόσο μάλλον όταν αυτή η παραγωγή έχει τόσο μεγάλη σχέση με τη NASA, η οποία μην ξεχνάμε ότι αφενός είναι αμερικανική, αφετέρου είναι κρατική. Και φυσικά και μπήγει σημαιάκια στη Σελήνη (αν όντως πήγανε

), αφού έτσι δικαιολογεί τα λεφτά του φορολογούμενου προβάλλοντας αυτό ακριβώς το πατριωτικό φρόνημα που είναι το α και το ω στη ζωή του Αμερικάνου.
Καταλαβαίνω ότι μας ξενίζει, αλλα δε μπορούμε να απαιτούμε να το αλλάξουν για μας. Στο κάτω κάτω, ας έβγαζαν interstellar οι Γάλλοι ή οι Γερμανοί. Έκαστος στο είδος του...!