Ιοί

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Μήπως να ποστάρουμε και φωτογραφίες όσων αποδήμησαν εις Κύριον?

Κάπου χάνεται το μέτρο..

σβήστε το ποστ μου αν θεωρείτε ότι δεν πρέπει να διαβαστεί, η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα πολύ αν θα πρέπει να το γράψω, ίσως δεν έπρεπε.

Παιδιά.

Είναι πάρα πολύ δύσκολη η θέση μου. Ναι, θέλω να μεταφέρουμε αλήθειες και να ενημερώνουμε τον κόσμο, όχι δε θέλω να αρχίσουμε όλοι μαζί τα χάπια μ'αυτά που βλέπουμε. Η κατάσταση αυτή θα συρθεί για καιρό, ίσως και μήνες. Δε θα τη βγάλουμε καθαρή αν κάθε μας ανάσα είναι και τρόμος.

Από δω και στο εξής θα σβήνω ποστ που θεωρώ ότι προσφέρουν μόνο στον πανικό και όχι στην καλύτερη προετοιμασία μας. Μην παρεξηγειθείτε αν είναι δικό σας, σκεφτείτε λίγο παραπάνω, και αν επιμένετε ότι έκανα λάθος, στείλτε μου ένα πμ να το συζητήσουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

σβήστε το ποστ μου αν θεωρείτε ότι δεν πρέπει να διαβαστεί, η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα πολύ αν θα πρέπει να το γράψω, ίσως δεν έπρεπε.

Δεν είναι θέμα του πρέπει ή όχι.
Οτι έγινε έγινε.Είμαι σίγουρος οτι η πρόθεσή σου ήταν καλή

Απλά να προσέχουμε και τον πανικό (εκτός του ιού) γιατί είναι κακός σύμμαχος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ψυχραιμία και προσοχή χρειαζόμαστε.

εντιτ.Τώρα είδα το ποστ του ιάσονα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Δεν είναι θέμα του πρέπει ή όχι.
Οτι έγινε έγινε.Είμαι σίγουρος οτι η πρόθεσή σου ήταν καλή

Απλά να προσέχουμε και τον πανικό (εκτός του ιού) γιατί είναι κακός σύμμαχος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ψυχραιμία και προσοχή χρειαζόμαστε.

εντιτ.Τώρα είδα το ποστ του ιάσονα.

Συμφωνώ Δημήτρη σε όσα λες, απολύτως. Οπως προείπα σκέφτηκα ΠΟΛΥ αν θα πρέπει να γράψω, ακριβώς για τον "τρόμο" της όλης φάσης, μάλλον λάθος μου να το πράξω.

Ισως πρεπει να μπαινουν και μερικα τετοια γι αυτους που το χουν παρει αψηφιστα
Και κατι αλλο για την εξοδο μας απο το σπιτι
δεν ειναι μονο το ενταξει βγαινω εξω και κρατω αποστασεις ασφαλειας
οταν βγεις εξω θ ακουμπησεις χιλιαδυο πραγματα,ανσασερ ,κουμπια,πορτες,πομολα,χρηματα να παρεις καφε, το τσιγαρο που θα καπνισεις,το εαν το αλλο,μια φορα να ξεχαστεις,να βαλεις το χερι στο προσωπο,παει αυτο ηταν,βγαινοντας εξω απο το σπιτι οσο και να τηρεις τους κανονες ασφαλειας ,αυξανεις τι πιθανοτητες να νοσησεις,...
φορας μασκα μπορει να βραχουν τα ματια σου απο το κρυο και ασυνειδητα να βαλεις τα χερια σου
βγαινοντας εξω απο το σπιτι,εισαι δυνητικα πιο ευπαθης στο να κολλησεις,επειδη αυξανονται οι πιθανοτητες οσο μετρα και να χεις λαβει..

Παιδιά.

Είναι πάρα πολύ δύσκολη η θέση μου. Ναι, θέλω να μεταφέρουμε αλήθειες και να ενημερώνουμε τον κόσμο, όχι δε θέλω να αρχίσουμε όλοι μαζί τα χάπια μ'αυτά που βλέπουμε. Η κατάσταση αυτή θα συρθεί για καιρό, ίσως και μήνες. Δε θα τη βγάλουμε καθαρή αν κάθε μας ανάσα είναι και τρόμος.

Από δω και στο εξής θα σβήνω ποστ που θεωρώ ότι προσφέρουν μόνο στον πανικό και όχι στην καλύτερη προετοιμασία μας. Μην παρεξηγειθείτε αν είναι δικό σας, σκεφτείτε λίγο παραπάνω, και αν επιμένετε ότι έκανα λάθος, στείλτε μου ένα πμ να το συζητήσουμε.

Καμία παρεξήγηση από εμένα, αν έκρινες ότι πρέπει να σβηστεί, τότε πρέπει να σβηστεί.

Θα μου φέρει ο στρατός τυριά; Φέτα ας πούμε; Τριμμένο τυρί η κεφάλι; Τυρί του τοστ; (ο μικρός τρώει κάθε μέρα κ του αρέσει, άντε πες σε ένα 3χρονο τι μπορεί να τρώει και τι όχι). Δεν κρατάνε πάνω από 10-15 μέρες αυτά (όσο η θερμοκρασία είναι όσο τώρα).
Δεν γίνονται αυτά. Μπορεί να ελεγχθεί με ολική απαγόρευση μεν αλλά με ανοιχτά σούπερ μάρκετ.

και τυριά θα σου φέρει
και βενζίνη στο αυτοκίνητο θα σου βάλει άμα είσαι γιατρός να πας στο νοσοκομείο,
και θα σε μεταφέρει στο νοσοκομείο άμα εργάζεσαι στην καθαριότητα του νοσοκομείου και δεν έχεις αυτοκίνητο,
και την παροχή της ύδρευσης θα φτιάξει (το πρωί δούλευε ένα συνεργέιο στη γωνία και δεν είχαμε νεροό για κάποιες ώρες)
και θα σου μαγειρέψει άμα έχεις 12ωρη βάρδια στο νοσοκομείο,
θα γεμίσει και τα ράφια τοων σούπερμάρκετ και θα τα σκουπίσει κιόλας,
επίσης θα σφάξει και μερικά κοτόπουλα και χοίρους για να τρώμε,
και θα ταϊσει και τα άλλα , που θα σφάξουμε την άλλη εβδομάδα που θα ξαναπεινάσουμε,
θα μαζέψει τα σκουπίδια επίσης
θα ναλάβει επίσης την ταφή όσων αποβιώνουν από κορωνοϊό, από άλλες αιτίες και όσους θα πυροβολεί επειδή κυκλοφορούνε,
τώρα άμα πυροβολήσει και κανέναν γιατρό που θα πηγαίνει στο νοσοκομείο,
δεν πειράζει,
πάλι ο στρατός θα αναλάβει, έχει και γιατρούς ο στρατός

:flipout: :Banane0:

Εγώ πάντως βρήκα το ποστ που σβήστηκε πολύ λιγότερο "τρομοκρατικό" και ταυτόχρονα πολύ πιο χρήσιμο από άλλα, πάρα πολλά άλλα μεταποκαλυπτικά, θεωριών συνωμοσίας, αναπαραγωγής "πληροφοριών", υποθέσεων επί υποθέσεων κτλ κτλ.

Καλά, το τι κάνει ο ιός στο ανοσοποιητικό του ενήλικου ατόμου σας το είπα καιρό τώρα. Cytokine storm. Δεν είναι κάτι νέο.
Όποιος έχει όρεξη ας διαβάσει αναλυτικότατα και κατατοπιστικά, από την Αμερικανική Κοινότητα Μικροβιολογίας.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3294426/

Το οτι μπηκαν 2 ακτινογραφίες, που παρόμοιες τους, υπάρχουν πολλές στους διάφορους ιατρικούς και παραϊατρικούς ιστότοπους, πάλι δεν λέει κάτι.

Η γνώμη γιά τους 55 και άνω, οκ δεν είναι τεκμηριωμένη αλλά μας δίνει τι αίσθηση κυκλοφορεί στα νοσοκομεία και με τι ψυχολογία εργάζονται οι υγειονομικοί.

Καλά, το τι κάνει ο ιός στο ανοσοποιητικό του ενήλικου ατόμου σας το είπα καιρό τώρα. Cytokine storm. Δεν είναι κάτι νέο.
Όποιος έχει όρεξη ας διαβάσει αναλυτικότατα και κατατοπιστικά, από την Αμερικανική Κοινότητα Μικροβιολογίας.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3294426/

Το οτι μπηκαν 2 ακτινογραφίες, που παρόμοιες τους, υπάρχουν πολλές στους διάφορους ιατρικούς και παραϊατρικούς ιστότοπους, πάλι δεν λέει κάτι.

Η γνώμη γιά τους 55 και άνω, οκ δεν είναι τεκμηριωμένη αλλά μας δίνει τι αίσθηση κυκλοφορεί στα νοσοκομεία και με τι ψυχολογία εργάζονται οι υγειονομικοί.

Πολλοί δεν γνωρίζουν. Εγώ π.χ μέχρι να μιλήσω με την ξαδέρφη μου είχα την εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με μια πιο επιθετική "γρίπη". Οταν με ενημέρωσε για το τι αντιμετωπίζει προσγειώθηκα απότομα και κατανόησα ότι έχουμε να κάνουμε με ιό που δεν αστειεύεται...και το να μείνουμε σπίτια μας (αυστηρά όμως!) είναι απολύτως κρίσιμο αυτές τις ώρες που διανύουμε!

Δείτε λίγο την θετική πλευρά της κατάστασης!
Αν επιζήσει ο carpenter θα πάμε για πολλά Oscar!

Εγώ πάλι αυτά τα υπερβολικά άρθρα ή μυνηματα όταν δεν τα προσπερνώ γρήγορα, με κάνουν να ψιλό βαριέμαι.
Η εδώ τα διαβάζω ή στο fb δεν μου κάνουν κάτι και φυσικά δεν νομίζω πως όποιος έχει στοιχειώδει εικόνα και επίγνωση της κατάστασης μπορεί να επηρεαστεί από υπερβολές.
Για αυτό πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος συντονιστής να ξοδέψει την ώρα του διαγράφοντας μηνύματα που κάποιος συγκεντρωμενος αναγνώστης έτσι και αλλιώς παραμεριζει αυτόματα από το οπτικό του πεδίο.

Re: Απάντηση: Ιοί

Εγώ πάλι αυτά τα υπερβολικά άρθρα ή μυνηματα όταν δεν τα προσπερνώ γρήγορα, με κάνουν να ψιλό βαριέμαι.
Η εδώ τα διαβάζω ή στο fb δεν μου κάνουν κάτι και φυσικά δεν νομίζω πως όποιος έχει στοιχειώδει εικόνα και επίγνωση της κατάστασης μπορεί να επηρεαστεί από υπερβολές.
Για αυτό πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος συντονιστής να ξοδέψει την ώρα του διαγράφοντας μηνύματα που κάποιος συγκεντρωμενος αναγνώστης έτσι και αλλιώς παραμεριζει αυτόματα από το οπτικό του πεδίο.

Περιγράφεις ακριβώς το πρόβλημα μας, έυγε!Το να το παίζουμε υπεράνω και να σνομπάρουμε μηνύματα που έχουν να μας πουν πολλά.Ακριβώς ότι κάνεις εσύ πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιες ώρες!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Περιγράφεις ακριβώς το πρόβλημα μας, έυγε!Το να το παίζουμε υπεράνω και να σνομπάρουμε μηνύματα που έχουν να μας πουν πολλά.Ακριβώς ότι κάνεις εσύ πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιες ώρες!
Άστο Νίκο.
Δεν καταλαβες ούτε τις τελείες.

Ανάλογα με τη σκοπιά που το βλέπει ο καθένας, τα μηνύματα είναι από αδιάφορα έως πολύ ανησυχητικά.
Αλλιώς τα βλέπει κάποιος που μένει σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και έχει και κάποιο πρόβλημα, αλλιώς κάποιος που είναι πιο χαλαρός.

Σκεφτείτε τη σκοπιά ενός διαιτητή όταν ανοίξουν τα πρωταθλήματα με τόσο κωλόχαρτο που έχει στοκάρει ο κόσμος...

Δεν έχει μόνο όπλα ο στρατός, έχει και σώματα. Τεχνικού, εφοδιασμού-μεταφορών, υγριονομικού κλπ. Μεγαλώσαμε και τα ξεχάσαμε!
Ακόμα και στα όπλα, υπάρχει και το μηχανικό. Αμ' έπος, αμ´έργον... δεν είναι μόνο G3 και κομάντα.

Αλλά μεχρι να φτάσουμε εκεί, ΑΝ χρειαστεί, υπάρχει δρόμος. Ας ηρεμήσουμε προς το παρόν, παρότρυνση χρειάζεται, όχι απειλές και "φωνές".

Όσον αφορά τα χωριά, όποιος έχει σπίτι εκεί, καλώς ή κακώς προς το παρόν δεν μπορείς να του απαγορεύσεις να πάει. Πολλοί είναι και δημότες και ψηφίζουν στα χωριά τους. Κάποιοι πηγαίνουν και τακτικά, ανεξαρτήτως του ιού, να φροντήσουν το σπίτι, τον κήπο, να δούνε τους λογαριασμούς, τυχόν ζημιές. Είναι περιουσία τους και το αγαπούν. Πληρώνουν ένφια με κόπο και ιδρώτα, πιθανόν τράπεζες σε δάνεια που τα έχουν βάλει προσημείωση στην οικονομική κρίση. Ναι, θεωρούν ίσως ότι κινδυνεύουν λιγότερο πηγαίνοντας και πως προστατευουν την οικογένειά τους. Οκ να τους κάνουμε "νταντά", αλλά μην πάμε μετά οι ίδιοι να αγοράσουμε 100 μάσκες και 15 μπουκάλια οινόπνευμα.

Κι εγώ έβλεπα πράγματα έξω και φρίκαρα. Ακόμα και γείτονες, "έλα μωρέ υπερβολές" κλπ. Στο σούπερ μάρκετ οι περισσότεροι από 30 και κάτω δεν φορούσαν μάσκες. Με το παράδειγμα των υπολοίπων όμως αλλάζουν γνώμη. Αν δεις έξω 8 στους 10 να φορούν μάσκα, να κρατούν αποστάσεις, θα το ξανασκεφτείς. Ο ανελκυστήρας στην πολυκατοικία σπάνια δουλεύει πλέον, οι νεότεροι ανεβοκατεβαίνουν με τα πόδια, τους μεγαλύτερους έχω να τους δω καιρό. Στο δάσος που βγάζω τον σκύλο, όλο και περισσότεροι κρατούν αποστάσεις και φορούν τη μάσκα όταν οι δρόμοι μας διασταυρώνονται. 1-2 περιπτώσεις γεροντότερων που ζουν μόνοι τους στην πολυκατοικία, έχουμε προσφερθεί να τους ψωνίζουμε και έχουμε δώσει τα τηλέφωνά μας κάποιοι, ώστε να νιώθουν μια ασφάλεια, να μην χρειάζεται να έρχονται τα παιδιά τους κάθε τρεις και λίγο. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα λοιπόν.

Τα χωριά είναι πολύ σχετικό θέμα. Κάποιος που έχει λειτουργικό σπίτι στη μέση του πουθενά στην εξοχή, δεν είναι κακό να πάει να μείνει εκεί, εφόσον φυσικά τηρήσει όλες τις οδηγίες (να μην πλησιάσει τους γέρους συγγενείς του, κλπ κλπ κλπ). Είναι μια καλή απομόνωση, ευκαιρία για τα παιδιά να το δουν όλο αυτό λίγο πιο χαλαρά, και ίσως το ίδιο και για τους γονείς.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Διότι τελικά τίποτα δεν είναι τόσο πολύπλοκο. Είναι ελάχιστα αυτά που πρέπει να κάνουμε.

1. Να απομονωθούμε, έχοντας επαφή μόνο με την άμεση οικογένεια μας
2. Να είμαστε συνεχώς καθαροί, να μην αγγίζουμε πρόσωπο και να πλενόμαστε συχνά
3. Να θεωρούμε ότι έχουμε ήδη τον ιό (άρα να προσέχουμε 100 φορές κάθε μας φτέρνισμα ή βήχα)
4. Να μην πλησιάζουμε για κανένα λόγο ευπαθείς ομάδες
5. Να -προσπαθούμε έστω να- είμαστε λίγο φειδωλοί στα ψώνια μας. 1-2 βδομάδες στοκάρισμα είναι κατανοητό για κάποιον που είναι τρομαγμένος και θέλει να προστατεύσει την οικογένειά του. 1-2 μήνες δεν έχουν κανένα νόημα.

Απλά τα πράγματα.

Ερώτηση.. Έστω νοσήσουμε (ήπια) και είμαστε σπίτι μόνοι η με την οικογένεια (που λογικά θα νοσήσουν και οι υπόλοιποι κάποια στιγμή). βάση οδηγιών αυστηρή καραντίνα για 14 μέρες..
1) Στην 15η βγαίνουμε; (για τα βασικά) Μην κολλάμε στο 15η
2) Φαγητό; Ποιος θα πλησιάζει; Και αν δεν υπάρχει βοήθεια; Δεν υπάρχει στοκ ούτε για βδομάδα
Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Status
Not open for further replies.