Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Βρε παιδιά,λίγο κράτει κάντε

Ετσι απαξιωτικά μιλάτε και για τους γονείς σας?

Τους παππούδες ή τις γιαγιάδες σας?

Η κάνατε συμφωνία με τον δίαβολο να παραμείνετε νέοι?

Λίγος σεβασμός στους ηλικιωμένους δεν βλάπτει..

Ελα ρε Δημητρη. Γερος γεροντια ειναι η λεξη. Τι να κανουμε ; Αμα τους πουμε πρεσβυτερους θα τους κοψουμε χρονια ;
Ο Γερος του Μωρια σου λεει τποτα ; Η θα τους ελεγε οτι δεν ειναι πολιτικα ορθο.

Μια χαρα λεξη ειναι. Μη μας κανουν πλυση εγκεφαλου οι ορθοπολιτικοι. Οταν θα ειμαι γερος ας με λενε γερο...

Θυμαμαι ενα τραγουδι του παπου μου απο Πελοποννησο (που ηταν παντα γερος για μενα) "θ'αφησω γενια και μαλλια για να με λενε γερο"...

"Αυτό που με ανησυχεί είναι η αρρώστια" του ατομικισμού, η "ο καθένας ας κοιτάξει τον εαυτό του".

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μακρόν σε συνέντευξη σε Ιταλικές Εφημερίδες πάνω στο θέμα των αντιδράσεων του Covid.

Δυστυχώς αυτό είναι η θεμέλια βάση του σύγχρονου Δυτικού κόσμου . Και έχει αντικαταστήσει κάθε άλλο
Παλαιότερα υπήρχε εθνική συνείδηση – εθνικά οράματα / στόχοι κλπ που κρατούσαν κάποια νήματα συνοχής και αλληλεγγύης. Δημιουργούσαν κοινή συνισταμένη δράσης.
Παλιά το γενικό σύνθημα ήταν «πρώτα η Ελλάδα» («πρώτα η πατρίδα» , «πρώτα το κόμμα» για κάποιους που το πλήρωσαν με εγκλεισμούς και ζωές).

Τώρα είναι «πρώτα ο πολίτης» δηλαδή ο κάθε μικρόκοσμος του οποιουδήποτε. Είμαι ασφαλής ('η έτσι νομίζω) στον καναπέ με το τηλεκοντρολ / λαπτοπ και τι με νοιαζει εμένα.

Δεν είμαι υπερ του παλιού συνθήματος που πολλές φορές επίσης πολτοποιούσε τις ζωές , αλλά απλώς επισημαίνω ότι και το νέο σύνθημα ‛πρώτα εγώ ’ έχει συνέπειες.
Εξηγεί την αδράνεια – μαλθακότητα –πλαδαρότητα - ακυβερνησία της σύγχρονης Δύσης. Αυτό άλλωστε πάει να εκμεταλλευτεί σε άλλο επίπεδο και ο Ερντογαν.

Θα γίνει πολύ παγκόσμια κουβέντα για όλα αυτά βέβαια στα χρόνια που έρχονται.

ο ατομικισμος ειναι εργαλειο μεσω διαφημησεων και μμε των πολυεθνικων για δυο λογους, μεγαλυτερη καταναλωση ,λιγοτερα δικαιωματα, δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι στις ΗΠΑ οι μισθοι παρουσιαζαν καθηλωση για δεκαετιες οταν τα σωματεια εχασαν την δυναμη τους..πολυ αργα το ανακαλυψε ο Μακρον..

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Ελα ρε Δημητρη. Γερος γεροντια ειναι η λεξη. Τι να κανουμε ; Αμα τους πουμε πρεσβυτερους θα τους κοψουμε χρονια ;

Μια χαρα λεξη ειναι. Μη μας κανουν πλυση εγκεφαλου οι ορθοπολιτικοι. Οταν θα ειμαι γερος ας με λενε γερο...

Θυμαμαι ενα τραγουδι του παπου μου απο Πελοποννησο (που ηταν παντα γερος για μενα) "θ'αφησω γενια και μαλλια για να με λενε γερο"...

δεν νομιζω να σταθηκε στην ονομασια..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Δεν είναι ο λόγος Γιώργη,είναι ο τρόπος.

Ο γέρος του Μωραιά ήταν τιμητική προσφώνηση.

Περίμενε όταν μεγαλώσεις και σε αποκαλέσουν ειρωνικά και απαξιωτικά γερόντιο ή καπή,τότε τα ξαναλέμε.

Απλά έχω μια ευαισθησία στην τρίτη ηλικία αλλά το σταματάω εδώ..

Re: Απάντηση: Ιοί

Aυτο το βαλαμε ? :rolleyes:
Ειναι αποκλειστικα για το Jersey (Ηνωμενο Βασιλειο) ...
αλλα δεν απεχει και πολυ απο το να καταδειξει επιπτωση μετρων σε εξαπλωσεις σε ... χωρες.

TEUVNXJMFNDCTB4TZRPIO2RKMQ.jpg

Ας βρισκεται (καπου εδω μεσα .... με τις 440 σελιδες και τα 4410 posts !!!!)

Δε λέω, χρήσιμο είναι! Αλλά αυτός, που έφτιαξε το μοντέλο δεν έβσζε και κάποια συνδυαστική επιρροή κάποιων απ' τους παράγοντες αυτούς; Έτσι γιά διδακτικούς λόγους!

Δεν κατεχω :rolleyes: .... απο συμβολη κυμματων !

Μου φανηκε λιγο κατατοπιστικοτερο απο την απεικονιση μονο ΔΥΟ καμπυλων.

Είναι! Όπως αντιλαμβάνομαι η πλήρης κοινωνική απομόνωση είναι το καλύτερο "φάρμακο"!

Καλά αφήστε τα γερόντια και Καπή γιατί για τον ιό γέρος είναι οποίος είναι από 40 και πάνω.. Όποτε κρατάτε μικρό καλάθι και μείνετε μέσα..
Βέβαια κακώς μένουν ανοικτές οι λαϊκές τη στιγμή που αντίστοιχα προϊόντα βρίσκεις στον μανάβη η στα σούπερ. Τι φοβήθηκαν μην βγάλουν τα τρακτέρ οι αγρότες;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Δεν είναι ο λόγος Γιώργη,είναι ο τρόπος.

Ο γέρος του Μωραιά ήταν τιμητική προσφώνηση.

Περίμενε όταν μεγαλώσεις και σε αποκαλέσουν ειρωνικά και απαξιωτικά γερόντιο ή καπή,τότε τα ξαναλέμε.

Απλά έχω μια ευαισθησία στην τρίτη ηλικία αλλά το σταματάω εδώ..

Υπαρχει χειροτερο... να σηκωθει κοπελα στο λεοφωρειο για να σου δωσει τη θεση της.
Συνεβη σε φιλο εξηνταρη και επαθε σοκ... Ακομα δε το χει χωνεψει.:flipout:
Ενταξει κουβεντα κανουμε χαλαρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Υπαρχει χειροτερο... να σηκωθει κοπελα στο λεοφωρειο για να σου δωσει τη θεση της.
Συνεβη σε φιλο εξηνταρη και επαθε σοκ... Ακομα δε το χει χωνεψει.:flipout:
Ενταξει κουβεντα κανουμε χαλαρα.

:flipout:

Εγώ θα αυτοκτονούσα αν μου συνεβαινε.!:grandpa:

Στα του ιού τώρα, σε ιδιωτική κλινική κοντά στο σπίτι μου,το τεστ για τον ιό είναι στα 200 ευρώ!!!

Δηλαδή,δεν καλύπτει τίποτα ο ΕΟΠΠΥ?

Είπαν στην τηλεόραση οτι τα τεστ είναι για όλους δωρεάν.

Είχα ακούσει για τιμές 300-500 σε γνωστές ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας.. Δεν ξέρω τι ισχύει, ούτε αν τα καλύπτουν ασφαλιστικές..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

..................

Είπαν στην τηλεόραση οτι τα τεστ είναι για όλους δωρεάν.

Σε ανάλογη περίπτωση, όπως ακούστηκε από μανάβη : "Τρέχα κυρά μου να αγοράσεις απ' την τηλεόραση", καταλαβαίνεις τι θα άκουγες......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Τώρα τα είδα, απαξίωση σε καμμία περίπτωση, αλλά επειδή η πράξη είναι για εμένα επιπόλαιη, το λιγότερο, δεν έγραψα ηλικιωμένοι γιά να καταδειξω το λάθος σκεπτικό. Πειραχτικά μπορεί, απαξιωτικά ουτέ καν.

:flipout:

Εγώ θα αυτοκτονούσα αν μου συνεβαινε.!:grandpa:

Χειρότερο το "κυρία" από 18χρονη σε 27χρονη...άλλη αυτοκτονία...κοντοστάθηκε και αναρωτήθηκε: "Όντως τώρα; Μου το είπε;"

Απάντηση: Re: Ιοί

Για εμένα το ευχάριστο της ημέρας είναι ο 101 χρονών γέροντας που αποσωληνώθηκε και γυρνάει σπίτι του στην Ιταλία.. Είχε γεννηθεί το έτος που ξέσπασε η Ισπανική γρίπη, απίστευτο και μπράβο του!

Να του παρουν αίμα και να φτιάξουν αντισώματα ;)

Δεν χρειάζεται να τους χαρακτηρισουμε, όταν στις εικόνες που παίρνουμε από τις λαϊκές (που σιγά μην πάω... στο λιγότερο πολυσύχναστο σμ ή στον μανάβη και μόνο σε ώρες μη αιχμής) κάνουν σαν αφηνιασμένοι.
Το γερόντια είναι το λιγότερο.

Και η μανούλα μου 76 είναι, αλλά μένει σπιτάκι της.

Status
Not open for further replies.