Ιοί

Status
Not open for further replies.
Στην αρχη και εδω εβγαινες με το χαρτι (μονο χαρτι οχι ΣΜΣ) οπως το δικο σας.
Μετα αφου καταλαβαν οτι καποιοι μπορει να σουλατσαραν μπηκε υποχρεωτικα και η ωρα.
Εχεις μια ωρα μαξ, και αν προκειται για ασκηση 1 Χμ απο το σπιτι σου μαξ.

Τις τελευταιες μερες μπηκε και μια σελιδα ηλεκτρονικη που συμπληρωνεις ονλαιν και καταγραφεται.

Πριν λιγο πηγα τα σκουπιδια χωρις σμς...αισθανθηκα Τσε Γκε Βαρα. :proud:

Κύριοι.
Παρά τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις των συντονιστών, το κλείδωμα του νήματος, ακόμη και κάποια ολιγοήμερα ban που έχουν επιβληθεί, παρατηρείται το φαινόμενο της πολιτικοποίησης αυτού όπως και του τσουβαλιάσματος ολόκληρων λαών.
Καταλαβαίνω ότι οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά πρέπει να καταλάβετε και εσείς ότι κάνετε ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των συντονιστών με αυτές σας τις ενέργειες.
Και αυτό είναι κάτι που προκαλεί το ενδιαφέρον της ΓΔ...
Όποιο μήνυμα γραφτεί κάτω από αυτό λοιπόν, που δεν θα είναι στο κλίμα του φόρουμ, θα διαγράφεται και ανάλογα τη σοβαρότητά του ο χρήστης του θα απομακρύνεται από το forum για εύλογο χρονικό διάστημα.
Είναι κρίμα, ένα νήμα που περιέχει τόσο χρήσιμες πληροφορίες να κλειδωθεί, αλλά αν χρειαστεί θα γίνει και αυτό. Και σαν ΓΔ μιλάω για μόνιμο κλείδωμα και απαγόρευση ανοίγματος άλλου αντίστοιχου.
Παρακαλώ συνεχίστε...

Απάντηση: Re: Ιοί

Ο Στελιος καπου εβαλε λινκ που λεει οτι οι αμερικανοι προβλεπουν πικ στην Ελλαδα περι τα μεσα Απριλη τα νουμερα ειναι φυσιολογικα εαν ισχυει αυτο.
Η σημερινή τους πρόβλεψη είναι για την Τρίτη μετά την Ανάσταση (21/4). Σήμερα δείχνει ότι μετά τις 24 Μαίου δεν θα υπάρχουν θάνατοι. Μακάρι, τον Ιούνιο να έχει τελειώσει αυτή η ιστορία.
https://covid19.healthdata.org/greece

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Η σημερινή τους πρόβλεψη είναι για την Τρίτη μετά την Ανάσταση (21/4). Σήμερα δείχνει ότι μετά τις 24 Μαίου δεν θα υπάρχουν θάνατοι. Μακάρι, τον Ιούνιο να έχει τελειώσει αυτή η ιστορία.
https://covid19.healthdata.org/greece

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει θεωρητικά τελειώσει ο επιθετικός περιορισμός. Μετά έχει σειρά η συντήρηση, που είναι πολύ πιο πολύπλοκη υπόθεση.

Δυστυχώς ενώ μια σχετική κανονικότητα θα έρθει αργά ή γρήγορα, δε θα ισχύσει το ίδιο με τον τουρισμό, με τις γνωστές τρομακτικές συνέπειες στην οικονομία.

δε βλέπω να τελειώνει γιατί τώρα με τον καλό καιρό έχουν ξεχυθεί όλοι παρεούλες στο δρόμο για βόλτα

δε γίνεται έτσι καραντίνα!

Μεχρι Ιούνιο θα είμαστε πάνω κάτω στα ίδια μετά σταδιακά. Αν δεν χειροτερέψει προσεχως με αυτά που γίνονται.. Εννοείται ότι φέτος τέλος ο τουρισμός και οι διακοπές

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Καλά, αυτό το 6 θα μείνει μνημειώδες.. Εκτιμώ πως ήταν απόλυτα λάθος που σήμερα δεν ανακοινώθηκε αυστηροποίηση μέτρων (κομμένο το 6) μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα.

Τωρα γυρισα απο τον ημερησιο περιπατο.

Εξω γινοταν παρτυ.

Πρωτη φορα ειδα στα μουλωχτα αλλα ειδα....παρεες 6-7 ατομων πολυ κοντα και παρα πολυ κοσμο εξω.

Χαλαρωσε ο κοσμος .

Εγω παλι, δεν αντιλαμβανομαι καποια ιδιαιτερη χαλαροτητα. Κατι το 1/5 του σημερα μόνο εξω τα βρισκω υπερβολικα. Εκτος αν ο ιος κολλαει με τα ματια δλδ. Τωρα το οτι η γυναίκα μου κανονιζει να φερει την πεθερα που (σχετικα νεα, γυρω στα 60 αλλα με καρδιακο επεισοδιο μικρης εκτασης και αισθητο αν και λιγο χαπ) και τον 33αρη αδελφο της για πασχα στο σπιτι με προβληματιζει. Κυριως γιατι εγω εργαζομαι ακομα. Παρολα αυτα θα δεχόμουν τον αδερφο της στο μπαλκόνι για καμια μπυριτσα.
Το να κοπει το 6 το θεωρω καταστροφικο. Θα έχουμε θεματα πιο χοντρα απο τη πανδημια. Και το ολο σκηνικο με την καραντινα και τους περιορισμους που ηδη ζουμε δεν ξερω κατα ποσο ειναι νομικα "αδιατρητο". Το δε 1 χλμ απο το σπιτι ειναι αστειο. Και προφανως το θεμα της ωρας επισης. Ειδικα για σουπερ μαρκετ. Και για γιατρο, και για φαρμακειο (κάποιοι χρειαζεται να γυριζουν απο φαρμακειο σε φαρμακείο για να βρουν τα φαρμακα τους). Επισης, απο που προκυπτει υποχρεωση κάποιος να εχει κινητο; Αν ειχαμε οντως τα θεματα που υπαρχουν στη Γαλλια, την Ιταλια, την Ισπανια και την Αγγλια ισως να το εβλεπα με αλλο ματι. Αλλα επι της παρουσης...

Έτσι όπως επιβάλλεται καλύτερα να τη λήξουμε την απαγόρευση μετακίνησης και να μείνουμε με τα προηγούμενα μέτρα(κλειστα καταστηματα κλπ), ετσι είναι απλά κοροϊδία. Και συν τοις άλλοις με κάνει και αισθάνομαι βλάκας που βγαίνω στη ζούλα και πολύ αργά το βράδυ μόνο για περπάτημα. Να μπορώ και εγώ βρε αδερφέ να πάρω μία φραπεδιά στο χέρι και να σουλατσάρω στη λιακάδα. Να περάσω κάτω από το Θανάση να του πω κατέβα κάτω να πάρουμε της μπίρες μας και να βγούμε παρέα βόλτα

Βαρεμένοι στα ΜΜΕ εντελώς...Έχουν τον κάθε ένα επιστήμονα σε παράθυρο και την ίδια και ίδια ερώτηση.. Ποτέ χαλαρώνουν τα μέτρα; ...Είναι νωρίς να πούμε ... Τον Μάιο θα δούμε κάποια; .... Είναι απρόβλεπτος ο ιός θα είναι δύσκολη η μετάβαση ... Μετά το Πάσχα θα έχουμε ανακοινώσεις;....
Εκεί δώστου εξουσία να κάνουν ότι θέλουν. Αυτοί που στην αρχή φώναζαν ποτέ θα κλείσουν τα σχολεία. Μάλλον δεν έχουν αλλά θέματα να ασχοληθούν και έχουν όλους τους ρεπόρτερ να λένε για τον κορονοιο όπου βαρέθηκαν
Με τα μυαλά αυτά θα φάμε το καλοκαίρι εκτός αν πιστεύουν όσοι βολτάρουν ότι θα πάνε διακοπές φέτος και θα είναι όλα μια χαρά.. Ούτε στα πιο τρέλα όνειρα
Με την συμπεριφορά τους καταδικάζουν όλους να βολτάρουν για μήνες με έναν καφέ στο χέρι (θα μου πεις οι περισσότεροι από αυτούς μόνο αυτό κάνουν έτσι και αλλιώς)

Στη γειτονιά εδώ πάντως έχει αυξηθεί αρκετά η κίνηση γιατί είναι δίπλα και το βουνό. Είναι όμως μικρές ομάδες 2-4 ατόμων, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά ή ζευγάρια. Και πολλές σκυλοβόλτες εννοείται.

Βαρεμένοι στα ΜΜΕ εντελώς...Έχουν τον κάθε ένα επιστήμονα σε παράθυρο και την ίδια και ίδια ερώτηση.. Ποτέ χαλαρώνουν τα μέτρα; ...Είναι νωρίς να πούμε ... Τον Μάιο θα δούμε κάποια; .... Είναι απρόβλεπτος ο ιός θα είναι δύσκολη η μετάβαση ... Μετά το Πάσχα θα έχουμε ανακοινώσεις;....
Εκεί δώστου εξουσία να κάνουν ότι θέλουν. Αυτοί που στην αρχή φώναζαν ποτέ θα κλείσουν τα σχολεία. Μάλλον δεν έχουν αλλά θέματα να ασχοληθούν και έχουν όλους τους ρεπόρτερ να λένε για τον κορονοιο όπου βαρέθηκαν
Με τα μυαλά αυτά θα φάμε το καλοκαίρι εκτός αν πιστεύουν όσοι βολτάρουν ότι θα πάνε διακοπές φέτος και θα είναι όλα μια χαρά.. Ούτε στα πιο τρέλα όνειρα
Με την συμπεριφορά τους καταδικάζουν όλους να βολτάρουν για μήνες με έναν καφέ στο χέρι (θα μου πεις οι περισσότεροι από αυτούς μόνο αυτό κάνουν έτσι και αλλιώς)

Τσ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν μπορούν να έχουν για ενημέρωση πάνω από 1 ώρα ημερησιως όλα μαζί. Δεν υπάρχουν αρκετά θέματα...
Επειδή ομως εκπέμπουν πολύ περισσότερες ώρες, με κάτι πρέπει να το γεμίζουν.
Στο σπίτι της κόρης μου στο Λονδίνο δεν έχουν καν συσκευή TV στο σπίτι. 4μελής οικογένεια είναι. ´Εχουν πλήρη ενημέρωση από το Ιντερνετ.

Στην αρχη και εδω εβγαινες με το χαρτι (μονο χαρτι οχι ΣΜΣ) οπως το δικο σας.
Μετα αφου καταλαβαν οτι καποιοι μπορει να σουλατσαραν μπηκε υποχρεωτικα και η ωρα.
Εχεις μια ωρα μαξ, και αν προκειται για ασκηση 1 Χμ απο το σπιτι σου μαξ.

Τις τελευταιες μερες μπηκε και μια σελιδα ηλεκτρονικη που συμπληρωνεις ονλαιν και καταγραφεται.

Πριν λιγο πηγα τα σκουπιδια χωρις σμς...αισθανθηκα Τσε Γκε Βαρα. :proud:

Έχει καταργηθεί το χαρτί; Είναι υποχρεωτικό το ονλάιν;

Εμείς πάντως στη γειτονιά δεν ειδαμε παραπάνω κίνηση στο δρόμο, ούτε στο πρωινό ούτε στο απογευματινό 6 μας.
Λίγο υπομονή χρειάζεται να κάνουμε ακόμα και θα περάσει η ιστορία αυτή.
Βλέπουμε στο Netflix το έρωτας, γάμος, ξανά. Στην αρχή το ζευγάρι πάει να φιληθεί.
Σκέφτηκα "μα τι κάνουνε, θα κολλήσουνε ιό". Συνήλθα σε 5 δεύτερα.

Είδα στις ειδήσεις για γεμάτους Φλοίσβους και λοιπά,χωρίς έλεγχο,λες και δεν τρέχει τίποτα.

Η αστυνομία απούσα.

Αντιθέτως μας σταμάτησαν για έλεγχο (εμένα και την αδελφή μου) σε ένα έρημο-κυριολεκτικά- Κολωνάκι,την ώρα που πηγαίναμε ΣΜ.

Φυσικά και είχαμε χαρτιά,ευγενέστατοι οι αστυνομικοί αλλά βρε αδερφέ...στήνεις μπλόκα σε ερημιές και αλλού γίνεται το σώσαι??

......

Πολυ σωστος.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Έχει καταργηθεί το χαρτί; Είναι υποχρεωτικό το ονλάιν;

Οχι ισχυουν και τα δυο

Υπαρχουν ανθρωποι που δεν κατεχουν τα ονλαϊνς. η δεν εχουν σμαρτφοουνς...

Εγω οταν ειναι να βγω για αθληση κινηση προτιμω βεβαια παντα χαρτι. Δεν μπορω να τρεχω και να κραταω κινητο η να σκαμπανεβαζει...

Status
Not open for further replies.