Ιοί

Status
Not open for further replies.
Στην περίπτωσή μας, πρέπει να εντοπιστούν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι - παγκοσμίως- που είναι φορείς του ιού και να απομονωθούν. Πόσο εφικτό είναι αυτό ?.

Να δουμε αν σε αυτο τα καταφερουν οι apple και Google θα προκειται οντως για επιτευγμα. Ομως θα προυποθετει να βρεθει φθηνο τεστ που να γινεται μαζικα και χωρις κουτσουκελες.

Nα περνουν τα αποτελεσματα σου δηλαδη αυτοματα σε ενα συστημα χωρις να κανεις κατι εσυ.

Τα προβλήματα αυτού του είδους δε λύνονται με καταναγκαστικά μέτρα.
Παίζουν κι' αυτά το ρόλο τους, αλλά το κυριότερο είναι η κατανόηση της αναγκαιότητας από το σύνολο του πληθυσμού.

Εξαιρέσεις από ανόητους, όπως θέλουμε ας τους ονομάσουμε, θα υπάρξουν. Θα παραμείνουν εξαιρέσεις χωρίς επίδραση, για όσο χρόνο στο σύνολο της η κοινωνία κατανοεί και εφαρμόζει τα μέτρα. Αυτό είναι το σημαντικό.

Δε χρειάζεται λοιπόν κανενός είδους υπεραντίδραση. Εάν έχουμε όμως γνωστούς ή φίλους ή οικείους που συμπεριφέρονται ανεύθυνα, καλό είναι να τους μιλήσουμε και να τους εξηγήσουμε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ίδιοι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τίποτε άλλο.
Τα τηλέφωνα ευτυχώς λειτουργούν, έτσι δεν είναι;

Δεν χρειάζεται περεταίρω εξήγηση γιατί υπάρχουν και άτομα χαμηλής νοημοσύνης σε κάθε κοινωνία.. Εμένα με πείραξε που έγινε ολόκληρη κινητοποίηση από τον Χαρδαλιά προσωπικά με εισαγγελέα, αστυνομία να κάνει έφοδο και να ψάχνει τον παπά επειδή κοινώνησε έναν άνθρωπο με το παιδί αγκαλιά. Και παράλληλα να βλέπεις αυτό το χαλι με τις βόλτες και την σωματική άσκηση που έχει καταντήσει ανέκδοτο.. Ποια άσκηση στον πιο παχύσαρκο λαό της Ευρώπης με την χειρότερη διατροφή.. Αυτά είναι δικαιολογίες, δείχνει ένα κράτος που δεν έχει πυγμή και την εξαντλεί μόνο στον αδύναμο κρίκο που είναι η εκκλησία που δεν είναι και στην δικαιοδοσία του από πάνω

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Δεν χρειάζεται περεταίρω εξήγηση γιατί υπάρχουν και άτομα χαμηλής νοημοσύνης σε κάθε κοινωνία.. Εμένα με πείραξε που έγινε ολόκληρη κινητοποίηση από τον Χαρδαλιά προσωπικά με εισαγγελέα, αστυνομία να κάνει έφοδο και να ψάχνει τον παπά επειδή κοινώνησε έναν άνθρωπο με το παιδί αγκαλιά. Και παράλληλα να βλέπεις αυτό το χαλι με τις βόλτες και την σωματική άσκηση που έχει καταντήσει ανέκδοτο.. Ποια άσκηση στον πιο παχύσαρκο λαό της Ευρώπης με την χειρότερη διατροφή.. Αυτά είναι δικαιολογίες, δείχνει ένα κράτος που δεν έχει πυγμή και την εξαντλεί μόνο στον αδύναμο κρίκο που είναι η εκκλησία που δεν είναι και στην δικαιοδοσία του από πάνω

Όχι δα...!!!

Επειδή έρχεται μεγάλη βδομάδα,και ο παπας στο Κουκάκι και αυτοί της Κέρκυρας θέλουν παραδειγματική τιμωρία.

Sent from my iPhone XS using Tapatalk Pro

Παιδες θα ασχολουμαστε πολυ ακομη με τον παπα;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Επειδή έρχεται μεγάλη βδομάδα,και ο παπας στο Κουκάκι και αυτοί της Κέρκυρας θέλουν παραδειγματική τιμωρία.

Και εγώ θέλω παραδειγματική καραντίνα κανα 2μηνο με λουκέτα για όλους αυτούς που πιάνονται στο σπιτι να δω τι θα κάνουν μετά...

Και εγώ θέλω παραδειγματική καραντίνα κανα 2μηνο με λουκέτα για όλους αυτούς που πιάνονται στο σπιτι να δω τι θα κάνουν μετά...

Δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να πεις

Δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να πεις

Νομίζω το εξαντλήσαμε. Δεν θέλω δυο μέτρα και δυο σταθμά ειδικά οταν το θέμα εξόδου για μενα γίνεται πολύ πιο επικίνδυνο. Και στο τέλος την πληρώνουν όλοι αυτοί που πειθαρχούν.. (αυτοί που δεν πειθαρχούν έτσι έχουν μάθει και θέλουν τιμωρία)

Απάντηση: Re: Ιοί

Να δουμε αν σε αυτο τα καταφερουν οι apple και Google θα προκειται οντως για επιτευγμα. Ομως θα προυποθετει να βρεθει φθηνο τεστ που να γινεται μαζικα και χωρις κουτσουκελες.

Nα περνουν τα αποτελεσματα σου δηλαδη αυτοματα σε ενα συστημα χωρις να κανεις κατι εσυ.
Ναθ, έχω την εντύπωση ότι, για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία της ΕΕ περί προσωπικών δεδομένων. Διαβάζω ότι κάτι πάει να αλλάξει, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η πρόβλεψη για ανώνυμα και συγκεντρωτικά δεδομένα θέσης των συσκευών. Οι προτάσεις για το πλαίσιο αυτό είναι να κατατεθούν μέχρι τις 15/4. Νομίζω ότι μέχρι να καταλήξει η ΕΕ στις προδιαγραφές και μέχρι να γίνει η υλοποίηση και αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών, η πανδημία του COVID-19 θα έχει τελειώσει. Στις ΗΠΑ τα πράγματα αυτά είναι πιο εύκολα.

Μου κάνει εντύπωση ότι αρκετοί φίλοι από εδώ μέσα επιθυμούν άγρια καταστολή για τους όποιους παραβάτες. Δηλαδή τι ακριβώς; Επιθυμούμε κάποιας μορφής εκδίκηση, επειδή εμείς σοφά πράττοντας μένουμε σπίτι, ενώ μία πολύ μικρή -ευτυχώς- μειοψηφία αδιαφορεί ή "ξεσαλώνει";

Και ας υποθέσουμε ότι -λέμε τώρα- ότι τους συλλαμβάνουμε όλους αυτούς. Τι θα τους κάνουμε, μπορεί να μου πει κανείς; Θα τους βάλουμε σε κάποιο κρατητήριο; Πως; Όλους μαζί; Αυτό δε θα είναι συνωστισμός; Ή θα έχουμε χωριστό κελλί για τον καθένα; Μήπως να τους στείλουμε διακοπές σε κανένα ξενοδοχείο;
Το κυριότερο, η καταστολή λόγω επαφής θα είναι επικίνδυνη για εκείνους που θα την εφαρμόσουν, αστυνομία, κλπ. Αρκετά κινδυνεύουν, δε χρειάζεται περισσότερο.

Το πρόστιμο είναι το βασικό μέσο στη προκειμένη περίπτωση και καλώς επιλέχτηκε. Μεταξύ μας δεν πολυπιστεύω ότι όταν με το καλό τελειώσει η έκτακτη κατάσταση, αυτά τα πρόστιμα θα εισπραχθούν. Μάλλον θα μείνουν στα αζήτητα, μαζί με πολλά άλλα.

Το πρόστιμο εδώ είναι πολύ λιγότερο κατασταλτικό και πολύ περισσότερο παιδαγωγικό μέσο. Βοηθάει να συνειδητοποιεί η κοινωνία τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Δεν νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με μικρή μειοψηφία. Προσωπικώς πιστεύω ότι τουλάχιστον ο 1 στους 3 τα εφαρμόζει από λίγο έως και εντελώς χαλαρά τα μέτρα. Το βλέπουμε με τα μάτια μας, παντού όπου βγούμε. Βλέπουμε τη διαφορά τώρα που έχει καλοκαιρία, σε σχέση με πριν 10 μέρες που δεν είχε. Άρα;

Εγώ είμαι υπέρ εκείνου του μέτρου και εκείνης της ποινής που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι η τιμωρία αλλά η καθολική κατά το δυνατόν τήρηση του εγκλεισμού. Αλλιώς δεν έχει και νόημα.
Είμαστε αντιμέτωποι με μαζικές καταχρήσεις των εξαιρέσεων (σωματική άσκηση, ψώνια άνευ χρονικού περιορισμού), και τελικά ο μόνος λόγος που επιβάλλεται το πρόστιμο είναι ο τυπικός, δηλαδή να είσαι έξω και να μην έχεις στείλει sms ή να μη φέρεις μαζί σου το σχετικό έγγραφο. Το ότι μπορεί κάποιος να στελει κωδικό 6 για άθληση και να σουλατσάρει ρουφώντας το τσιγαράκι του (το συνάντησα αρκετές φορές!) δεν μας λέει κάτι; Μας αρκεί ότι έστειλε το sms; Μας ενδιαφέρει το να γνωρίζουμε πότε κάποιος βγαίνει έξω (γιατί μόνο αυτό εξυπηρετεί πλέον το μέτρο) ή να αποκλείσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις;

Αυτό ακριβώς. Στον Φλοίσβο βρέθηκαν άτομα από αλλά προάστια.. Καταλαβαίνουμε γιατί λέμε; Δηλαδή να φύγεις με το αμάξι από το σπιτι, να οδηγήσεις για κανα 20 λεπτό η να πάρεις το τραμ για να πας να βολτάρεις στην παραλιακή... Οκ
Και ο έλεγχος είναι πολύ χαλαρός πλέον.. Αν όντως πιστεύουν ότι δεν υπάρχει θέμα ας το πουνε. Παιδιά βγείτε όσο θέλετε έτσι και αλλιώς τα μαγαζιά κλειστά είναι, ας βολτάρουν κάποια στιγμή θα βαρεθούν.. Να πάω και εγώ με το αμάξι μέχρι το Σουνιο να δω το ηλιοβασίλεμα
Και χωρίς να δίνω ελαφρυντικό αλλά έδωσε κάκιστη εντύπωση ο αστυνομικός που έμπαινε στον ναό να συλλάβει τον γέροντα και από την άλλη ζηταδες, να παρακολουθούν ακροβολισμένους και βολταδορους στην παραλιακή. (Για γειτονιές δεν συζητάμε εκεί δεν βλέπεις αστυνομία ούτε για δείγμα και οι πλατείες γεμάτες)

Περί παπά: Ο παπάς είναι υπάλληλος του ελληνικού κράτους (last time I checked) οπότε οφείλει να μαζεύεται ίσως και κατά προτεραιότητα όταν υπάρχουν σαφείς οδηγίες και με τη δράση του θέτει κόσμο σε κίνδυνο. Οκ, κάνουμε τα στραβά μάτια σε όλες αυτές τις αδιανόητες καταστάσεις που ζήσαμε (σύσκεψη Ιεράς Συνόδου για να αποφασίσει αν θα τηρήσει τους νόμους του κράτους κλπ), γιατί ΟΚ, ας μην προσβάλουμε μεγάλο κομμάτι των πολιτών της χώρας που είναι πιστοί, οπότε άστους να το φέρουν όπως θέλουν, αρκεί να κάνουν αυτό που πρέπει. Όχι όμως να κάνουμε τα στραβά μάτια και σε τέτοια απροκάλυπτα και προκλητικά συμβάντα.

Τώρα για τους υπόλοιπους "κοινούς θνητούς", προφανώς δε μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε τετράγωνο, ούτε να κόβει κλήσεις σε 1000 άτομα τη μέρα. Για μένα θα έπρεπε να συνεχίσουν σε δειγματοληπτική φάση οι έλεγχοι και ας μαζευτούν όσοι μαζευτούν. Φυσικά να περνάνε κατευθείαν στην εφορία και να μην έχουμε μετά "δεν έχω, δε βγαίνω" κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, θυμίζω ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δε βρίσκεται σε καραντίνα, αλλά σε προληπτική απομόνωση. Ήτοι μια γενικότερη προσπάθεια να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επαφές μας για να καθυστερήσει ο ιός. Οπότε ακόμη κι να πέσει η κίνηση δραματικά, είμαστε σε καλό δρόμο, δε χρειάζεται να πέσει στο 0. Σε καραντίνα είναι αυτοί που διαπιστωμένα έχουν τον ιό, και αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Τα πραγματα ειναι απλα. Πηγαινουμε ψιλοκαλα αρα δεν υπαρχει και τρομερη διαθεση για επιβολη προστιμων/εξτρα περιορισμων. Ολοι με μια φορμα και βολτα. Απο Μαη σιγα σιγα θα αρθουν τα μετρα και βλεποντας και κανοντας.

Μεχρι τοτε θα πιανουν κανα παπα/γυφτο/αεκτζη/κτλ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλά αυτό με τα πρόστιμα δεν έχω ακούσει όλον αυτόν τον καιρό πως είναι το σύστημα.. Πως πληρώνεις; Μειώνεται στο μισό αν το πληρώσεις πχ εντος δυο εβδομάδων; Πηγαίνει στην εφορία αν παρέλθει απλήρωτος χρόνος; Η μήπως όλη η φάση είναι εικονική και παίζει να το έχουν πάρει χαμπάρι οι πολίτες και να μην νοιάζονται;

Καραντίνα περιοχών.. Μια ολόκληρη περιοχή μπαίνει σε καραντίνα για να μην διαδώσουν τον ιό προς τα έξω; Και εντός ποιος κάνει τους ελέγχους; Ας κολλήσουν όλοι η στην καλή θέληση...

Καραντίνα σε ασθενή στο σπιτι.. Φαγητό που θα βρει αν δεν έχει βοήθεια; Κάποια στιγμή αν νιώσει καλύτερα θα πάει έξω να ψωνίσει ειδικά αν νιώθει ότι θα είναι και δακτυλοδειχτούμενος θα προτιμήσει να συνεχίσει τη ζωή του σαν πριν

Με λίγα λόγια ελάχιστα πράγματα περιορίζουνε έτσι. Ότι κάνει τα λουκέτα στα μαγαζιά μόνο

Status
Not open for further replies.