Ιοί

Status
Not open for further replies.
Πλάκα θα έχει...
Unicredit; :D

Εγώ έχω μπερδευτεί με τη φιλοσοφία του κόσμου.
Είναι λίγοι οι νεκροί, πρέπει να είναι πιο πολλοί, δεν έχουν γίνει τεστ, τους κρύβουν για να δείξουν ότι γίνεται δουλειά.
Δηλώνουν περισσότερους, κακώς, δεν είναι λογικό και γιατί ένα εγκεφαλικό να μετράει σαν θάνατος από covid, τι μας κρύβουν!

Προφανώς βαδίζουν στα τυφλά.
Το ότι έχεις θέμα με την καρδιά σου δεν σημαίνει ότι θα πεθάνεις σήμερα.
Αν όμως ο ιός σου δημιουργήσει μία μυοκαρδίτιδα, η καρδιά σου δεν θα αντέξει και θα φύγεις!
Από καρδιά!
Αλλά ο ιός έπαιξε τον ρόλο του.

Nα σε ρωτήσω... οι μασκες που εκτύπωσες φοριούνται μόνες τους (είναι αρκετή προστασία)? ή από μέσα πρέπει να φοράς και την συμβατική?

Απορία το έχω.

Re: Απάντηση: Ιοί

Οι μάσκες για εμάς τους διοπτροφόρους είναι πάντως πρόβλημα.
Τώρα κάπως καλύτερα, πριν 2-3 εβδομάδες που είχε βροχές πραγματικά δυσκολευόμουν στο σουπερμάρκετ, κατέληγα να βγάζω τα γυαλιά μου και να πλησιάζω σαν τυφλοπόντικας στα προϊόντα.

Και στο κομμωτήριο. Όλες οι τρίχες μέσα πάνε. Θέλει μεγάλη υπομονή για να μην ξυστείς.

Πάντως εγώ ανησυχώ... σήμερα είδα το κόσμο πολύ χαλαρό.

Λίγοι φορούσανε μάσκα.

Κουράστηκε ο κόσμος, δίκιο έχει αλλά αν χαλαρώσουμε τώρα θα πάνε όλα στράφι.

Απάντηση: Re: Ιοί

Πάντως εγώ ανησυχώ... σήμερα είδα το κόσμο πολύ χαλαρό.

Λίγοι φορούσανε μάσκα.

Κουράστηκε ο κόσμος, δίκιο έχει αλλά αν χαλαρώσουμε τώρα θα πάνε όλα στράφι.

Σε μικρο μινι μαρκετ του χωριου που ανοιγει λιγες ωρες την ημερα απο την Δευτερα ναι μεν μπαινουν 2-2 μεσα αλλα στην ουρα απέξω κανενας με γαντια και μασκα και ηλικιες απο 4 ετων μεχρι 60. Προβλεπω αυξηση των κρουσματων πριν καλα καλα ανοιξουν τα γυμνασια και λυκεια μεσα στον μηνα.
Αφου βγαζω βολτα το σκυλο με γαντια και μασκα και μαζευω τα βλεματα τους...

Σε εξωτερικο χωρο αυτα; Μα εκει εφοσον τηρουνται καποιες αποστασεις δεν ειναι απαραιτητη....
Το θεμα ειναι να τηρουνται ομως οι αποστασεις.

Προσωπικά σε 2 από συνάδελφους που πήγα να εξυπηρετήσω σήμερα στη δουλειά κ φορούσαν μάσκα ΔΕΝ μπορούσα να καταλάβω χριστό από όσα έλεγαν. Λες και μιλούσαν από μέσα τους.
Δεν είναι τόσο απλή η συνεχή χρήση μάσκας. Ούτε "θα το συνηθίσουμε".

Εγώ παρατήρησα ότι αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι τη δική μου τονικότητα και ένταση της φωνής και αυτό με οδηγούσε στην αρχή να μιλώ πιο χαμηλόφωνα. Το κατάλαβα όμως και το διόρθωσα.

Πείτε ότι είναι ένα νέο social skill που θέλει λίγη εκπαίδευση.

Όταν αρχίσουν να πέφτουν τα 150άρια, θα το συνηθίσουμε. Εκτός αν προτιμούμε να ξανακλειδωθούμε σπίτι μας επ'αόριστον. Καλώς ή κακώς, η χρήση μάσκας μειώνει δραστικά την ενεργητική μετάδοση. Να αφανίσουμε τον ιό δε μπορούμε, να τον περιορίσουμε σημαντικά ώστε να μην ανησυχούμε για υπερφόρτωση των νοσοκομείων ίσως και να γίνεται, και καλό είναι να το προσπαθήσουμε.

Εξάλλου, μιλάμε για -ρεαλιστικά- κάποιους μήνες ταλαιπωρίας, όχι μόνιμη αλλαγή στη ζωή μας.

Μια χαρα συνηθιζεται η χρηση της μασκας και η προσαρμογη μας με αυτην.

Καλως λεει ο Pleo οτι θελει εκπαιδευση.

Μονο να σκεφτομαστε οτι με αυτην μπορει να μην πεθανουμε εμεις ή οι διπλανοι μας θα επρεπε να μας αρκει.

Σε εξωτερικο χωρο αυτα; Μα εκει εφοσον τηρουνται καποιες αποστασεις δεν ειναι απαραιτητη....
Το θεμα ειναι να τηρουνται ομως οι αποστασεις.
Σε εξωτερικο. Καμια αποσταση και μετα μεσα στο μινι μαρκετ που δεν χωρανε δυο ατομα διπλα διπλα στο διαδρομο μεχρι το ταμειο. Ειδικα οι εφηβοι στον κοσμο τους. Μπουκαρουν , σε σπρωχνουν να προλαβουν να πληρωσουν μην λιωσει το παγωτο και μετα εξω μπουγιο 4-5 να πανε να κατσουν στα παγκακια.

Nα σε ρωτήσω... οι μασκες που εκτύπωσες φοριούνται μόνες τους (είναι αρκετή προστασία)? ή από μέσα πρέπει να φοράς και την συμβατική?

Απορία το έχω.

Εγώ εκτύπωσα face shields.
Αυτά τα φοράνε στις ΜΕΘ πάνω από τις μάσκες για 100% προστασία.
Έξω δεν υπάρχει νόημα να κυκλοφορείς σαν ηλεκτροσυγκολλητής.
Υπάρχουν άλλες μάσκες, πιο πρακτικές που μπορείς να εκτυπώσεις με θήκες για φίλτρα hepa.

2500 νεκρους παλι οι Αμερικανοι δευτερη μερα μετα την σχετικη πτωση.

Ιασωνα τι γινεται ?

Πως το εξηγουν αυτο ? Η κανεις δεν ξερει ?

2500 νεκρους παλι οι Αμερικανοι δευτερη μερα μετα την σχετικη πτωση.

Ιασωνα τι γινεται ?

Πως το εξηγουν αυτο ? Η κανεις δεν ξερει ?

Εγώ σας έχω πει τη γνώμη μου, ο αριθμός των νεκρών είναι αποπροσανατολιστικός δείκτης: αφενός έρχεται με ένα τεράστιο offset (5-15 μέρες για να ξεκινήσεις να νοσείς, άλλες 5-7 μέρες για να αποφασίσεις ότι χειροτερεύεις χρειάζεσαι νοσηλεία, και άλλες 5-7 μέρες ώστε να πας ακόμα χειρότερα και να καταλήξεις). Αφετέρου, βάζεις από πάνω και το γεγονός ότι ένα ποσοστό του 5-6% (με τα τωρινά δεδομένα) είναι που δε θα τα καταφέρει, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως αυξάνεται ο αριθμός των φορέων που δυνητικά διασπείρουν την ασθένεια χωρίς να πεθάνουν (ή συχνά ούτε καν να αρρωστήσουν).

Για μένα δυο αριθμοί έχουν σημασία, πρώτον τα νέα κρούσματα (που παραμένουν σε εθνικό επίπεδο στα 25-35 χιλιάδες τη μέρα), και τα hospitalizations (για τα οποία δεν έχω εικόνα σε εθνικό επίπεδο). Φυσικά υπάρχει και το θέμα ότι, όταν μιλάμε για τέτοιο αριθμό ημερησίων κρουσμάτων, το πόσα μετράς έχει να κάνει και με το πόσα τεστ κάνεις. Οπότε, με τη χώρα να έχει μέσο όρο (εθνικά) θετικών κοντά στο 18%, με 35 χιλιάδες τη μέρα σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται πάνω από 200 χιλιάδες τεστ την ημέρα ώστε να έχουν νόημα οι αυξήσεις των στατιστικών. Τα 200 χιλιάδες κανείς δεν εγγυάται για πόσο θα γίνονται χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις και backlogs, οπότε πιθανότατα μένουμε σ'αυτά τα 35 χιλιάδες νέα τη μέρα επειδή τόση είναι η δυνατότητα τεστ. Ίσως στην πραγματικότητα να'ναι πολύ παραπάνω.

Η χώρα 'άνοιξε' επισήμως πριν 3-4 μέρες (αν και πολλοί κόκκινοι κυβερνήτες δεν κρατιόντουσαν και άνοιγαν και νωρίτερα παρά τις ομοσπονδιακές οδηγίες). Που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε -θεωρητικά, βάσει προβλέψεων της CDC- τεράστια αύξηση πραγματικών ημερησίων νέων κρουσμάτων (για τα reported έγραψα παραπάνω, ίσως να μην τα δούμε αν δεν αυξηθούν τα τεστ), άρα προς το τέλος του μήνα αντίστοιχα τεράστια άυξηση νεκρών.

Όταν αρχίσουν να πέφτουν τα 150άρια, θα το συνηθίσουμε...........
Είσαι σίγουρος ότι θα συνηθίσουμε; Κανένας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτό το δράμα. Είσαι σίγουρος ότι θα αποφύγουμε δεύτερο, τρίτο και επόμενα κύματα;

Μήπως, σε τελευταία ανάλυση ο ιός θα χρειαστεί πρώτα να ολοκληρώσει τον κύκλο του σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ίσως αργήσουν φάρμακα και εμβόλιο περισσότερο από όσο νομίζουμε. Χωρίς να υπολογίσουμε πιθανές μεταλλάξεις, στις οποίες πολλοί αναφέρονται. Και μέχρι τότε τι κάνουμε; Θα ζούμε διαρκώς σε καθεστώς καταστολής της ζωής, είτε εθελούσιας, είτε διοικητικής;

Θέλω να πω ότι ζούμε σε συνθήκες πλήρους αβεβαιότητας. Ίσως τελικά αναγκαστούμε να ανεχτούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα και τις μάσκες κι' αυτά κι' εκείνα και τα άλλα μέτρα.

Αλλά να συνηθίσουμε; :frown:

Εξάλλου, μιλάμε για -ρεαλιστικά- κάποιους μήνες ταλαιπωρίας, όχι μόνιμη αλλαγή στη ζωή μας.
Μακάρι να είναι μόνο λίγοι μήνες. Διότι νοιώθω ότι έχουμε εισέλθει σε δυστοπία, σαν αυτές που βλέπουμε στις κινηματογραφικές ταινίες.

Ένα προσωπικό παράδειγμα για να μην παρεξηγηθώ.
Στην οικογένειά μου, τέσσερα άτομα, ανήκουμε ο καθένας για δικό του λόγο, στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.
Κανονικά θα έπρεπε, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, το καλοκαίρι να πάμε διακοπές στο χωριό, στην Κρήτη. Όμως πώς θα ταξιδέψουμε χωρίς να περιπέσουμε σε συγχρωτισμό και σε κίνδυνο; Από τώρα αρχίσαμε να προβληματιζόμαστε. Μία πρώτη σκέψη είναι ταξιδέψουμε με ημερήσιο ταξίδι, ώστε να παραμένουμε καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σε εξωτερικό χώρο, αποφεύγοντας τα σαλόνια του πλοίου. Και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καμπίνα. Παρ' όλο που θα δημιουργηθούν για μας πολύ μεγάλες δυσκολίες. Επίσης η μετάβαση προς το λιμάνι να γίνει μόνο με δικά μας αυτοκίνητα. Αποφεύγοντας τα ταξί.
Τις ίδιες σκέψεις κάναμε και με άλλο φίλο, μέλος του forum, που θέλει να στείλει τους ηλικιωμένους γονείς τους στο χωριό. Χωρίς να υπολογίζω, ότι έχουμε να δούμε φίλους, γνωστούς και συγγενείς εδώ και τρεις μήνες. Ούτε ότι εμείς δεν θα πάμε σινεμά ή σε άλλες εκδηλώσεις, ακόμα και όταν θα έχουν ανοίξει όλα κανονικά.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου εύκολα τα πράγματα. Ο καθένας πρέπει να βρει και να επινοήσει τρόπους και μέσα με τα οποία θα προστατευτεί καλύτερα. Ειδικά όσοι έχουμε την ατυχία να ανήκουμε στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.
Εμείς όμως, οι ευπαθείς ομάδες, είμαστε περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού, σωστά;

Για μένα δυο αριθμοί έχουν σημασία, πρώτον τα νέα κρούσματα (που παραμένουν σε εθνικό επίπεδο στα 25-35 χιλιάδες τη μέρα), και τα hospitalizations (για τα οποία δεν έχω εικόνα σε εθνικό επίπεδο)..

15,821 σε ΜΕΘ επισημα αυτην την στιγμη στις ΗΠΑ

Ειχε ακουμπησει και τις 19000 πριν λιγες ημερες.

Είσαι σίγουρος ότι θα συνηθίσουμε; Κανένας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτό το δράμα. Είσαι σίγουρος ότι θα αποφύγουμε δεύτερο, τρίτο και επόμενα κύματα;

Μήπως, σε τελευταία ανάλυση ο ιός θα χρειαστεί πρώτα να ολοκληρώσει τον κύκλο του σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ίσως αργήσουν φάρμακα και εμβόλιο περισσότερο από όσο νομίζουμε. Χωρίς να υπολογίσουμε πιθανές μεταλλάξεις, στις οποίες πολλοί αναφέρονται. Και μέχρι τότε τι κάνουμε; Θα ζούμε διαρκώς σε καθεστώς καταστολής της ζωής, είτε εθελούσιας, είτε διοικητικής;

Θέλω να πω ότι ζούμε σε συνθήκες πλήρους αβεβαιότητας. Ίσως τελικά αναγκαστούμε να ανεχτούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα και τις μάσκες κι' αυτά κι' εκείνα και τα άλλα μέτρα.

Αλλά να συνηθίσουμε; :frown:

Μακάρι να είναι μόνο λίγοι μήνες. Διότι νοιώθω ότι έχουμε εισέλθει σε δυστοπία, σαν αυτές που βλέπουμε στις κινηματογραφικές ταινίες.

Ένα προσωπικό παράδειγμα για να μην παρεξηγηθώ.
Στην οικογένειά μου, τέσσερα άτομα, ανήκουμε ο καθένας για δικό του λόγο, στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.
Κανονικά θα έπρεπε, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, το καλοκαίρι να πάμε διακοπές στο χωριό, στην Κρήτη. Όμως πώς θα ταξιδέψουμε χωρίς να περιπέσουμε σε συγχρωτισμό και σε κίνδυνο; Από τώρα αρχίσαμε να προβληματιζόμαστε. Μία πρώτη σκέψη είναι ταξιδέψουμε με ημερήσιο ταξίδι, ώστε να παραμένουμε καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σε εξωτερικό χώρο, αποφεύγοντας τα σαλόνια του πλοίου. Και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καμπίνα. Παρ' όλο που θα δημιουργηθούν για μας πολύ μεγάλες δυσκολίες. Επίσης η μετάβαση προς το λιμάνι να γίνει μόνο με δικά μας αυτοκίνητα. Αποφεύγοντας τα ταξί.
Τις ίδιες σκέψεις κάναμε και με άλλο φίλο, μέλος του forum, που θέλει να στείλει τους ηλικιωμένους γονείς τους στο χωριό. Χωρίς να υπολογίζω, ότι έχουμε να δούμε φίλους, γνωστούς και συγγενείς εδώ και τρεις μήνες. Ούτε ότι εμείς δεν θα πάμε σινεμά ή σε άλλες εκδηλώσεις, ακόμα και όταν θα έχουν ανοίξει όλα κανονικά.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου εύκολα τα πράγματα. Ο καθένας πρέπει να βρει και να επινοήσει τρόπους και μέσα με τα οποία θα προστατευτεί καλύτερα. Ειδικά όσοι έχουμε την ατυχία να ανήκουμε στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.
Εμείς όμως, οι ευπαθείς ομάδες, είμαστε περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού, σωστά;

Νομίζω το πρώτο με το οποίο πρέπει να τελειώνουμε σα σκέψη είναι αυτό το "ευπαθείς ομάδες". Τι πάει να πει αυτό; Άμα βάλουμε τους άνω των 60, τους κάτω των 60 με πίεση, καρδιά, παχυσαρκία, διαβήτη, κλπ, και τους σκόρπιους υγιείς που χάνονται, τελικά δεν υπάρχει σοβαρός τέτοιος διαχωρισμός: όλοι είναι είτε ευπαθείς, είτε έχουν τουλάχιστον έναν ευπαθή άνθρωπο που νοιάζονται. Κάθε φορά που διαβάζω είδηση για νεκρό, από κάτω 10 ερωτήσεις αν είχε προϋπάρχον. Δηλαδή πες ότι είχε, τι σημαίνει αυτό, ότι ήταν η ώρα του να φύγει; Δε νομίζω.

Γι'αυτό και πολύ απλά πρέπει να τελειώνουμε με τις σκέψεις περί δυστοπίας και "χούντας" που πάνε να περάσουν οι γνωστοί επικίνδυνοι. Είμαστε σε μια πρωτοφανή (σε όλη μας τη ζωή, όσο γέροι και να'μαστε) κατάσταση, η οποία είναι επικίνδυνη, είναι διεθνής, και μέσα σε όλα αυτά είναι και άγνωστη ακόμα και στους πλέον ειδικούς.

Οι ειδικοί σε αυτή τη φάση πρότειναν τη χρήση της μάσκας ως έναν τρόπο που μειώνει δραστικά τη διασπορά από τους μολυσμένους. Άρα, από σεβασμό στους συνανθρώπους μας, πρέπει να κάτσουμε και να το καταπιούμε αυτό, για όσο χρειαστεί, εκτός φυσικά αν έχουμε κάποια καλύτερη λύση. Και αργά ή γρήγορα, η επιστήμη θα τη βρει τη λύση, όπως τη βρίσκει πάντα. Στο κάτω κάτω, αυτό είναι το νόημα του ανθρώπινου πολιτισμού, να μπορεί να δώσει αυτός τη λύση και να μην αφήσει τη φύση να το κάνει.

(Μην τα πάρεις προσωπικά τα παραπάνω, απλά έχω αρχίσει να εξοργίζομαι με τη ρητορική των τραμπικών εδώ, που βέβαια ταυτίζεται απόλυτα για μια ακόμη φορά με τη ρητορική των αντικυβερνητικών στην Ελλάδα).

Εγώ εκτύπωσα face shields.
Αυτά τα φοράνε στις ΜΕΘ πάνω από τις μάσκες για 100% προστασία.
Έξω δεν υπάρχει νόημα να κυκλοφορείς σαν ηλεκτροσυγκολλητής.
Υπάρχουν άλλες μάσκες, πιο πρακτικές που μπορείς να εκτυπώσεις με θήκες για φίλτρα hepa.

Μου δώσανε μια τέτοια shield στη δουλειά.

Η ερώτηση είναι αν προστατεύει από μόνη της.

Νομίζω πως όχι.

Status
Not open for further replies.