Ιοί

Status
Not open for further replies.
Κατ'αρχήν αν γίνεται να φαίνονται ξεχωριστά στην συγκεντρωτική αναφορά που βγάζεις (ημερήσιο και 7ημέρου .. ή μόνο 7ημ) .. ισως και με δικό τους διάγραμμα ..
Τα υπόλοιπα οπως τωρα .. αν και ίσως θα ηταν χρήσιμο να αφαιρoύνται τα KOMY_test σε επιπλέον παράγραφο.
Οπως το σκέφτομαι .. αυτά τα τεστ είναι αρκετά τυχαία (αν και επηρρεάζονται απο το εκάστοτε πόστο των συνεργείων ειδικά στις ημερήσιες τιμές, αλλά σε 7ημερο εξομαλύνεται ικανοποιητικά νομίζω το όποιο bias) και αρα δίνουν καλύτερη εικόνα του επιπολασμού. Το κακό είναι οτι είναι λίγα ..
BTW .. Οι Κύπριοι που κάνουν πάρα πολλά (40% του πληθυσμού κάθε βδομάδα) επίσης βγάζουν θετικότητα γυρω στο 2% .. ( .. τωρα πως ο Μαγιορκίνης αναφέρει για Ελλάδα, επιπολασμό λιγότερο από 1% δεν το καταλαβαίνω ..)
Τα υπόλοιπα (τα κλινικά) επειδή γίνονται σε μεγάλο βαθμό σε υποπτες περιπτώσεις βγάζουν μεγάλη θετικότητα .. υπάρχει βέβαια και στα κλινικά τεστ μερίδιο τυχαίων (π.χ. αυτοί που κάνουν για επαγγελματικούς λόγους ή για να γίνουν δεκτοί σε δομές υγείας για λόγους εκτός covid).

Δεν έχω καθαρές σκέψεις όπως καταλαβαίνεις ..
Ρίξε μια ματιά εδώ.
Η θετικότητα στα τεστ των κινητών συνεργείων είναι γύρω στο 2%. Το πρόβλημα που έχουμε όμως και μ' αυτά τα τεστ, είναι ότι κι εκεί πηγαίνει για τεστ όποιος θέλει.
Το δείγμα από τα υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία βγάζει θετικότητα κάτω από 0,4% όπου εκεί η αναλογία ενήλικοι (καθηγητές + λοιπό προσωπικό) προς μαθητές είναι 1:2.

Πρωτοφανη πραγματα για την χωρα μας.

• Love
Reactions: Maestro

Πρωτοφανη πραγματα για την χωρα μας.
Μα αυτό που έχουν κάνει σημαία οι διάφορες στρατευμένες εφημερίδες (το ότι οριακά οι άλλες χώρες πέρασαν μπροστά στους εμβολιασμούς) είναι αποτέλεσμα των ελληνικών ιδιαιτεροτήτων, αργιών, κλπ. Αυτά τα παραπάνω είναι αυτονόητα πράγματα που έπρεπε να ισχύουν από την αρχή. Κάλλιο αργά...

"...δύνανται να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας), με ωράριο από τις 7:00 π.μ. έως 24:00, σε δύο βάρδιες."

χμμμμμ...μούμπλε-μπούμπλε...... πάντα προσέχω τις λεπτομέρειες.... 😂

"...δύνανται να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων και ημερών αργίας), με ωράριο από τις 7:00 π.μ. έως 24:00, σε δύο βάρδιες."

χμμμμμ...μούμπλε-μπούμπλε...... πάντα προσέχω τις λεπτομέρειες.... 😂
Σε μια χώρα που τα φαρμακεία μπορεί να βρουν το μπελά τους επειδή λειτουργούν Κυριακές, μην υποτιμάς πόσο σημαντικό είναι ένα "δύνανται".

Last edited:
Ερώτημα (για όσους γνωρίζουν θεωρία πιθανοτήτων)

Περιγραφή.

Self Test. Αγοράσαμε από το φαρμακείο με δική μου επιβάρυνση. Διαθέσιμο δυστυχώς μόνο το τεστ με δείγμα σιέλου. Σκοπός. Τεστ για την καθαρίστρια του σπιτιού κάθε φορά που έρχεται, για λόγους προστασίας μέχρι να εμβολιαστούμε, ο ίδιος και η οικογένεια μου.

Ερώτηση:
Εάν κάνουμε κάθε φορά το τεστ διπλό (από 2 συνεχόμενες χωριστές δειγματοληψίες δηλαδή), σε τι ποσοστό θα μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης ψευδώς αρνητικού αποτελέσματος;
(Η ιδέα είναι ανάλογη με τη μέτρηση της πίεσης που συνήθως για σιγουριά μετράμε 3 φορές).
Γνωρίζει κανείς;
Μπορεί να βοηθήσει στον υπολογισμό;

(Το οικονομικό κόστος δεν λαμβάνεται υπ' όψη.)

Ρίξε μια ματιά εδώ.
Η θετικότητα στα τεστ των κινητών συνεργείων είναι γύρω στο 2%. Το πρόβλημα που έχουμε όμως και μ' αυτά τα τεστ, είναι ότι κι εκεί πηγαίνει για τεστ όποιος θέλει.
Το δείγμα από τα υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία βγάζει θετικότητα κάτω από 0,4% όπου εκεί η αναλογία ενήλικοι (καθηγητές + λοιπό προσωπικό) προς μαθητές είναι 1:2.

Θα διαφωνήσω μόνο με το "υποχρεωτικά", αφού στην πραγματικότητα η όλη ιστορία με τα self tests, δεν είναι τίποτα παραπάνω απο μια υπεύθυνη δήλωση οτι και καλά το έκανα.Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει έλεγχος οτι έγινε οποιοδήποτε self test, παρα μόνο οτι όντως το...προμηθεύτηκες απ' το φαρμακείο.Βασιζόμαστε μόνο στην καλή θέληση, του εξεταζόμενου οτι το έκανε.
Το ίδιο ισχύει και με τα "υποχρεωτικά" self test στο λιανεμπόριο.

Παρ' τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή.

• Like
Reactions: billpeppas
Θα διαφωνήσω μόνο με το "υποχρεωτικά", αφού στην πραγματικότητα η όλη ιστορία με τα self tests, δεν είναι τίποτα παραπάνω απο μια υπεύθυνη δήλωση οτι και καλά το έκανα.Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει έλεγχος οτι έγινε οποιοδήποτε self test, παρα μόνο οτι όντως το...προμηθεύτηκες απ' το φαρμακείο.Βασιζόμαστε μόνο στην καλή θέληση, του εξεταζόμενου οτι το έκανε.
Το ίδιο ισχύει και με τα "υποχρεωτικά" self test στο λιανεμπόριο.

Παρ' τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή.
Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει? Εισβολή νοσοκόμων στο σπίτι με τη βοήθεια ενόπλων ταγμάτων για να πάρουν δείγμα?
Αν ενήλικοι άνθρωποι ψεύδονται για τόσο σημαντικά θέματα τότε υπάρχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από το αν είναι φορείς του covid ή όχι.

Το μεγάλο πρόβλημα με τα self test είναι η δειγματοληψία , για να δώσουν σωστό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει πολύ βαθιά και αυτό είναι λίγο δύσκολο να γίνει από το ίδιο το άτομο ακόμη και να θέλει. Η σύζυγος μου είναι υποχρεωμένη να το κάνει κάθε βδομάδα και πηγαίνει σε κλινική για να είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα.

Εμβόλιο κοροναϊού : Οι παρενέργειες ανά εταιρεία και ηλικία.

Για το ΑΖ αναφέρει πως θρόμβωση σε συνδυασμό με θρομβοκυτταροπενία αναμένεται να εκδηλωθεί σε λιγότερους από έναν στους 10.000 λήπτες.
Και συμπτώματα πιο έντονα στις μικρότερες ηλικίες λόγω εντονότερης αντίδρασης ανοσοποιητικού. Κατά μέσο όρο, τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται την επομένη του εμβολιασμού και διαρκούν μία έως τρεις ημέρες.

Last edited:
Μα αυτό που έχουν κάνει σημαία οι διάφορες στρατευμένες εφημερίδες (το ότι οριακά οι άλλες χώρες πέρασαν μπροστά στους εμβολιασμούς) είναι αποτέλεσμα των ελληνικών ιδιαιτεροτήτων, αργιών, κλπ. Αυτά τα παραπάνω είναι αυτονόητα πράγματα που έπρεπε να ισχύουν από την αρχή. Κάλλιο αργά...
Ειναι αποτέλεσμα του οτι με πορδές δεν βάφονται αβγά. Αν το προσωπικό ήταν επαρκές και αργίες και διπλοβάρδιες θα καλυπτόταν.
Το έβλεπα να έρχεται απο καιρό .. οντως άργησαν να εμπλέξουν τον ιδιωτικό τομέα ..

https://avclub.gr/index.php?threads/Ιοί.43908/post-1058619302

Ερώτημα (για όσους γνωρίζουν θεωρία πιθανοτήτων)

Περιγραφή.

Self Test. Αγοράσαμε από το φαρμακείο με δική μου επιβάρυνση. Διαθέσιμο δυστυχώς μόνο το τεστ με δείγμα σιέλου. Σκοπός. Τεστ για την καθαρίστρια του σπιτιού κάθε φορά που έρχεται, για λόγους προστασίας μέχρι να εμβολιαστούμε, ο ίδιος και η οικογένεια μου.

Ερώτηση:
Εάν κάνουμε κάθε φορά το τεστ διπλό (από 2 συνεχόμενες χωριστές δειγματοληψίες δηλαδή), σε τι ποσοστό θα μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης ψευδώς αρνητικού αποτελέσματος;
(Η ιδέα είναι ανάλογη με τη μέτρηση της πίεσης που συνήθως για σιγουριά μετράμε 3 φορές).
Γνωρίζει κανείς;
Μπορεί να βοηθήσει στον υπολογισμό;

(Το οικονομικό κόστος δεν λαμβάνεται υπ' όψη.)
Με 2 συνεχόμενες προσπάθειες ΑΝ μπορεί να θεωρηθούν ανεξάρτητες μειώνεται στο μισό π.χ. αν τα ψευδώς αρνητικά είναι 20% γίνεται 10%.
Ομως νομίζω μια τέτοια διαδικασία δεν είναι εντελώς τυχαία και ανεξάρτητη ... οπότε υπολόγισε ελαφρά λιγότερο κέρδος.

Για πιο συγκεκριμένη άποψη χρειάζεται ειδικός επι του θέματος .. που να ξέρει καλά τον μηχανισμό τις επισφάλειες κλπ
π.χ. μια ερώτηση σε επιδημιολόγο https://twitter.com/TheodoreLytras

Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει? Εισβολή νοσοκόμων στο σπίτι με τη βοήθεια ενόπλων ταγμάτων για να πάρουν δείγμα?
Αν ενήλικοι άνθρωποι ψεύδονται για τόσο σημαντικά θέματα τότε υπάρχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από το αν είναι φορείς του covid ή όχι.
Στέλιο, αν τα σελφ τεστ είναι όσο επισφαλή φαίνονται θα έπρεπε να βρούν κάτι άλλο .. π.χ. τι κάνει η Κύπρος ?

"Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 834.819 ηλεκτρονικές δηλώσεις αυτοδιαγνωστικού αποτελέσματος. Από τα 9.753 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο έως και τις 21 Aπριλίου 2021, έχουν καταγραφεί 1.753 θετικά αποτελέσματα"

Το ποσοστό 1753/834819 = 0,21% !! σου κάθεται καλά ?.

To οτι επανέλεγχο ζήτησαν 5Χ παραπάνω σελφ τεστερς απ'οτι τα τελικά διαπιστωμένα θετικά δείχνει ΟΚ καθώς με 99,9 ειδικότητα λογικά έχουμε κάπου 8300 ψευδώς θετικά + τα αληθώς = 10000 ..
(Λές αυτό να εννοούσε ο Μαγιορκίνης με το 1/1000 .. τα ψευδώς θετικά και μπερδεύτικε και είπε ψευδώς αρνητικά ?? ;) )

Στέλιο, αν τα σελφ τεστ είναι όσο επισφαλή φαίνονται θα έπρεπε να βρούν κάτι άλλο .. π.χ. τι κάνει η Κύπρος ?

"Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 834.819 ηλεκτρονικές δηλώσεις αυτοδιαγνωστικού αποτελέσματος. Από τα 9.753 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο έως και τις 21 Aπριλίου 2021, έχουν καταγραφεί 1.753 θετικά αποτελέσματα"

Το ποσοστό 1753/834819 = 0,21% !! σου κάθεται καλά ?.

To οτι επανέλεγχο ζήτησαν 5Χ παραπάνω σελφ τεστερς απ'οτι τα τελικά διαπιστωμένα θετικά δείχνει ΟΚ καθώς με 99,9 ειδικότητα λογικά έχουμε κάπου 8300 ψευδώς θετικά + τα αληθώς = 10000 ..
(Λές αυτό να εννοούσε ο Μαγιορκίνης με το 1/1000 .. τα ψευδώς θετικά και μπερδεύτικε και είπε ψευδώς αρνητικά ?? ;) )
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θεωρήσουμε σαν δεδομένο ότι είναι επισφαλή τσ self-test. Μου φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται η ίδια καχυποψία όπως με τα rapid.
H διαίρεση 1.753/834.819 για να υπολογιστεί η θετικότητα είναι λάθος (κι αυτό που με εξοργίζει είναι αυτή τη λάθος διαίρεση χρησιμοποιούν και οι συνδικαλιστές των μικροβιολόγων για να διεκδικήσουν κι αυτοί το κατιτι τους από τη διαδικασία αυτή και δεν υπάρχει ένας δημοσιογράφος να τους κράξει).
Ο παρανομαστής δεν πρέπει να είναι ο αριθμός των τεστ, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που τα έκαναν καθώς είναι οι ίδιοι μαθητές και καθηγητές που κάνουν ξανά και ξανά τεστ. Ψάχνω να βρω πόσοι είναι οι μαθητές και οι καθηγητές, δεν έχω βρει ακόμα κάποιο νούμερο που να μου φαίνεται valid. Έχει βγάλει το υπουργείο παιδείας μια ανακοίνωση, αλλά δεν μπορώ να τη βρω τώρα.

• Like
Reactions: anderm and Maestro
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θεωρήσουμε σαν δεδομένο ότι είναι επισφαλή τσ self-test. Μου φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται η ίδια καχυποψία όπως με τα rapid.
Αυτό. Εξάλλου, καλή η καχυποψία, ως κινητήριος μοχλός της εξέλιξης της επιστήμης, αλλά πρέπει να δούμε και ποια είναι η εναλλακτική. Δεν υπήρξε ποτέ δίλημμα "self tests vs PCR tests", παρά μόνο το δίλημμα "self tests vs no tests".

H διαίρεση 1.753/834.819 για να υπολογιστεί η θετικότητα είναι λάθος (κι αυτό που με εξοργίζει είναι αυτή τη λάθος διαίρεση χρησιμοποιούν και οι συνδικαλιστές των μικροβιολόγων για να διεκδικήσουν κι αυτοί το κατιτι τους από τη διαδικασία αυτή και δεν υπάρχει ένας δημοσιογράφος να τους κράξει).
Ο παρανομαστής δεν πρέπει να είναι ο αριθμός των τεστ, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που τα έκαναν καθώς είναι οι ίδιοι μαθητές και καθηγητές που κάνουν ξανά και ξανά τεστ. Ψάχνω να βρω πόσοι είναι οι μαθητές και οι καθηγητές, δεν έχω βρει ακόμα κάποιο νούμερο που να μου φαίνεται valid. Έχει βγάλει το υπουργείο παιδείας μια ανακοίνωση, αλλά δεν μπορώ να τη βρω τώρα.
- Εχεις δίκιο για το 834000 .. ξέχασα οτι αφορά 2 τεστ ανα ατομο. Θέλει βέβαια λίγο σκέψη .. διότι αντίστοιχα διπλά τεστ γίνονται και με τα ραπιντ/PCR .. θα δώ το βράδυ τα στοιχεία γιατί ακόμα και το 800000 περίεργο είναι .. (= 2Χ 400000 ??) νομίζω το 1ο τεστ είχε 250000 συμμετοχές.
Κάπου είχα δεί τα στοιχεία για μαθητές καθηγητές λιγο μετά το πρωτο τεστ αλλά δεν το βρίσκω τώρα .. μηπως να ρωτήσουμε στον nyrros ? Αλλά γιατί σε ενδιαφέρει να ξεχωρίσεις μαθητές/καθηγητές ??
- Για την επισφάλεια .. είναι λογικό να είναι τουλάχιστον μεγαλύτερη απο τα ραπιντ διότι διεκπεραιώνονται απο ερασιτέχνες (δες και μαρτυρία @kbouk ) .. υπάρχουν και αρθρα με στατιστικές ... αν θες θα βρώ κάποια.
Εμένα με ανησυχεί το οτι κατι ανάλογο κάνουν και στη Σλοβακία και είναι πρωταθλητές στους θανάτους. (Παρόλλο που όντως έπιασε το κολπο τον Οκτώβρη που εφάρμοσαν τεστ όλου του πληθυσμού αλλα με επίσης εντατική ιχνηλάτηση, οπότε πρόλαβαν και έσβησαν το 2ο κυμα)

Αυτό. Εξάλλου, καλή η καχυποψία, ως κινητήριος μοχλός της εξέλιξης της επιστήμης, αλλά πρέπει να δούμε και ποια είναι η εναλλακτική. Δεν υπήρξε ποτέ δίλημμα "self tests vs PCR tests", παρά μόνο το δίλημμα "self tests vs no tests".
Ιάσωνα .. για μένα δεν υφίσταται το δίλημα self test or No test .. διαθέσιμες είναι όλες οι επιλογές
BTW απο τους 5 προμηθευτές σελφ οι 2 βγήκαν εκτός ακούω ..

Πριν 2 εβδομάδες δεν άνοιξαν τα λύκεια; Δηλαδή το περισσότερο 4 φορές το ίδιο άτομο μέχρι και τις 21/4. Και ο ιδιωτικός με 1 τεστ την εβδομαδα/άτομο.Παραπάνω να πάρεις ανα ΑΜΚΑ δε γίνεται και δε νομίζω να μπορείς να δηλώσεις στην πλατφόρμα αποτέλεσμα πάνω από 2 φορές την εβδομάδα.
Επίσης πιο σημαντικο για μένα είναι αυτό: "Από τα 9.753 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο έως και τις 21 Aπριλίου 2021, έχουν καταγραφεί 1.753 θετικά αποτελέσματα" Δηλαδή 9.753-1.753 = 8.000 λανθασμένα αποτελέσματα είτε από το self test ή από το επαναληπτικό (πιο δύσκολο). Εκτός αν δήλωσαν ότι είναι θετικοί για να πάρουν 1 μέρα άδεια από τη δουλειά ή να μην πάνε σχολείο. Η αν έπεσαν σε πλαστά τεστ (βλέπε παρακάτω).
Μπορεί ως συμπληρωματικό μέτρο σίγουρα να έχει κάποια χρησιμότητα (όσους θετικούς πιάσουμε) αλλά ιδιαίτερα αξιόπιστο δεν είναι, τουλάχιστον με αυτά τα δεδομένα. Το πόσο σωστά γίνεται η διαδικασία από το μέσο χρήστη χωράει επίσης συζήτηση. Όπως και αν υφίσταται αποτελεσματική ιχνηλάτιση στη χώρα μας.
Τα επόμενα τεστ αναφέρθηκε πως θα έρθουν απευθείας χωρίς εταιρείες μεσάζοντες γιατί η ίδια (κινεζική) κατασκευάστρια ανέφερε διανομή πλαστών τεστ.

Edit: Σε κάποια ήδη με πρόλαβες

Last edited:
Πριν 2 εβδομάδες δεν άνοιξαν τα λύκεια; Δηλαδή το περισσότερο 4 φορές το ίδιο άτομο μέχρι και τις 21/4. Και ο ιδιωτικός με 1 τεστ την εβδομαδα/άτομο.Παραπάνω να πάρεις ανα ΑΜΚΑ δε γίνεται και δε νομίζω να μπορείς να δηλώσεις στην πλατφόρμα αποτέλεσμα πάνω από 2 φορές την εβδομάδα.
Επίσης πιο σημαντικο για μένα είναι αυτό: "Από τα 9.753 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο έως και τις 21 Aπριλίου 2021, έχουν καταγραφεί 1.753 θετικά αποτελέσματα" Δηλαδή 9.753-1.753 = 8.000 λανθασμένα αποτελέσματα είτε από το self test ή από το επαναληπτικό (πιο δύσκολο). Εκτός αν δήλωσαν ότι είναι θετικοί για να πάρουν 1 μέρα άδεια από τη δουλειά ή να μην πάνε σχολείο. Η αν έπεσαν σε πλαστά τεστ (βλέπε παρακάτω).
Μπορεί ως συμπληρωματικό μέτρο σίγουρα να έχει κάποια χρησιμότητα (όσους θετικούς πιάσουμε) αλλά ιδιαίτερα αξιόπιστο δεν είναι, τουλάχιστον με αυτά τα δεδομένα. Το πόσο σωστά γίνεται η διαδικασία από το μέσο χρήστη χωράει επίσης συζήτηση. Όπως και αν υφίσταται αποτελεσματική ιχνηλάτιση στη χώρα μας.
Τα επόμενα τεστ αναφέρθηκε πως θα έρθουν απευθείας χωρίς εταιρείες μεσάζοντες γιατί η ίδια (κινεζική) κατασκευάστρια ανέφερε διανομή πλαστών τεστ.

Edit: Σε κάποια ήδη με πρόλαβες
Τα self-test δεν είναι διαγνωστικό εργαλείο για να εντοπίσει ένας γιατρός αν κάποιος έχει τον ιό ή όχι. Δουλειά τους είναι να εντοπίζουν όσους είναι μεταδοτικοί στους γύρω τους.

Για επανέλεγχο μπορεί να πήγαν είτε επειδή τους βγήκαν θετικά τα τεστ, είτε επειδή δεν έδειξαν αποτέλεσμα λόγω λάθος δείγματος, είτε βρήκαν ευκαιρία να κάνουν ακόμα ένα test μεγαλύτερης ακρίβειας, για να είναι σίγουροι, είτε ήταν πλαστά.

Στο παράδειγμα που γράφεις, το να κάτσουν 8,000 υγιείς άνθρωποι στο σπίτι 2 ημέρες επειδή το τεστ έβγαλε false positive είναι χιλιάδες φορές καλύτερο από το να πήγαιναν οι 1.753 φορείς στο σχολείο και να μετέδιδαν τον ιό στους συμμαθητές τους, καθηγητές τους κοκ.

Παραείμαστε καχύποπτοι. Αντίστοιχα τεστ γίνονται και σ΄άλλες χώρες με την ίδια ακριβώς λογική. Εδώ περισσότερα για την Αυστρία.

"Twice a week, the nation’s 1.1 million schoolchildren now use noninvasive antigen tests, which detect infections by searching for viral proteins.
Children collect their samples by turning a swab in their noses before inserting it into a cartridge, dropping a few drops of liquid on it and waiting 15 minutes for the result. Austria’s government has so far ordered 24 million such tests from a Chinese manufacturer at €2.40, equivalent to $2.90, apiece. Children whose parents refuse the test must continue remote learning"

Status
Not open for further replies.