Ιοί

Status
Not open for further replies.
Το μόνο επιχείρημα που μπορώ να δεχθώ για τη μη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ είναι η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών για εντατικές. Γιατί όντως και τέλειο εξοπλισμό να έχεις αν δεν υπάρχει εμπειρία και σωστή εφαρμογή ιατρικών τεχνικών τα μηχανήματα από μόνα τους δεν μπορούν να σώσουν τα δύσκολα περιστατικά που νοσηλεύονται εκεί. Και δεν ξέρω αν έχει το αντίθετο αποτέλεσμα να λειτουργείς ΜΕΘ που σχεδόν όλοι δεν καταφέρνουν να βγουν από αυτές...

Το μόνο επιχείρημα που μπορώ να δεχθώ για τη μη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ είναι η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών για εντατικές. Γιατί όντως και τέλειο εξοπλισμό να έχεις αν δεν υπάρχει εμπειρία και σωστή εφαρμογή ιατρικών τεχνικών τα μηχανήματα από μόνα τους δεν μπορούν να σώσουν τα δύσκολα περιστατικά που νοσηλεύονται εκεί. Και δεν ξέρω αν έχει το αντίθετο αποτέλεσμα να λειτουργείς ΜΕΘ που σχεδόν όλοι δεν καταφέρνουν να βγουν από αυτές...
Έτσι ακριβώς όχι μόνον σε γιατρούς και διευθυντες ΜΕΘ άλλα και σε εκπαιδευμένες-ους νοσοκόμες-ους που σε μια βάρδια ειναι ανα κρεβατι ενας -μια

Αυτό το "ήδη ενισχυμένο" με λύγισε και μένα. 😂

Δεν εχει και μεγαλη σχεση με το συστημα προ πανδημιας παντως.

Ο τροπος με τον οποιο (οχι μονον το δικο μας παντου γινεται αυτο στις δυτικες χωρες) μετατρεπονται κανονικες μοναδες υγειας σε μοναδες covid αναλογα τον ογκο εισαγωγων και τις προβλεψεις αξιζει ενα ιχνος σεβασμου εστω και με τα προβληματα που εχουν.

Δεν εχει και μεγαλη σχεση με το συστημα προ πανδημιας παντως.

Ο τροπος με τον οποιο (οχι μονον το δικο μας παντου γινεται αυτο στις δυτικες χωρες) μετατρεπονται κανονικες μοναδες υγειας σε μοναδες covid αναλογα τον ογκο εισαγωγων και τις προβλεψεις αξιζει ενα ιχνος σεβασμου εστω και με τα προβληματα που εχουν.
Πριν έναν χρόνο μας πληροφορούσαν ότι οι ΜΕΘ στην χώρα μας είναι 1305 τον αριθμό.
Φέτος μαθαίνουμε ότι με 430 περίπου διασωληνωμένους ,το ΕΣΥ λύγισε.
Έχω μπερδευτεί.

Σεβασμός υπάρχει αλλά μόνο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που υπερβαίνουν εαυτόν.

• Like
Reactions: mikemtb
Οι ΜΕΘ χρειάζονται και για άλλους. Που μένουν απ' έξω, γιατί κάποιοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Αυτό με τους ανεμβολίαστους έχει καταντήσει αηδία.
Είναι σαν να λες στον άλλο μην πιάνεις το γυμνό καλώδιο και αυτός να λέει "όχι θα το πιάσω, δικαίωμά μου είναι".
Δεν ξέρω πλέον αν θα έπρεπε όποιος χρειάζεται ΜΕΘ να έχει προτεραιότητα απέναντι σε κάποιον ανεμβολίαστο.
Κρατάνε όμηρο ολόκληρη την κοινωνία.

Παντως δεν μπορω να πω οτι ειμαι ενθουσιασμενος με το αποτελεσμα αυτων των συγκριτικων πινακων οσον αφορα και τους εμβολιασμενους στις εντατικες.
Περιμενα πολυ καλυτερα αποτελεσματα.

Ισως να βοηθουσε αν στατιστικοποιουσαν τους ανεμβολιαστους που νοσουν σε ΜΕΘ και τι αλλα προβληματα υγειας εχουν.

Μεχρι πριν λιγες μερες ημουν πολυ "ανετος" επειδη εμβολιασμενος.

Σημερα δεν πολυ-ειμαι. Και για γυμναστηριο το σκεφτομαι να πηγινω, και πλησωσα ηδη συνδρομη...

Ακόμη δεν έχω διαβάσει συγκεκριμένη οδηγία στο τι πρέπει να κάνω με J&J πρώτη δόση.
Η μοναδική πραγματική μελέτη που βρήκα έλεγε ότι ο καλύτερος συνδυασμός για τους ανοσοκατασταλμένους είναι J&J με Moderna αλλά δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για κανονικούς οργανισμούς. Πάντως σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι λένε ότι συνδυασμός δύο τεχνολογιών μάλλον έχει καλύτερα αποτελέσματα γιατί ενεργοποιούνται διαφορετικοί μηχανισμοί. Κανείς όμως δεν είναι ξεκάθαρος....
Θα περιμένω και βλέποντας και κάνοντας...

Γιώργο ρίξε μια ματιά εδώ. Είναι η μόνη μελέτη που έχω βρεί πέραν της ίδιας της J&J.
Επειδή Moderna προς ώρας δεν υπάρχει για αναμνηστική, Pfizer είναι ο αμέσως καλύτερος συνδυασμός. Επίσης, η μελέτη έγινε με αναμνηστικές στις ίδιες δοσολογίες με τις πρώτες δόσεις. Εάν ισχύει πως οι αναμνηστικές Moderna θα είναι μισή δόση, δεν ξέρω κατά πόσο καλύτερος συνδυασμός θα είναι σε σχέση με της Pfizer.

Τωρα αρχισα να παρακολουθω το θεμα.Απο τη στιγμη που,αποδεδειγμενα,ο εμβολιασμενος κολλα,μεταδιδει και δεν ελεγχεται με τεστ,ας μην αναρωτιομαστε γιατι αυξανονται τα κρουσματα.Οσο για την προστασια που παρεχουν τα εμβολια και τις παρενεργειες τους,εχω χασει δυο πληρως εμβολιασμενους συγγενεις.Τον πρωτο,τον σκοτωσε το εμβολιο,40 μερες μετα τη δευτερη δοση.Η εξαδελφη μου πεθανε απο κορωνοιο,σε ιδρυμα.Μαζι της πεθαναν αλλοι 2 και κολλησαν,συνολικα,27,προσωπικο και ασθενεις,ολοι πληρως εμβολιασμενοι,την πορεια της υγειας των οποιων δεν εχω πληροφορηθει.Φυσικα,ξεχαστε την κιτρινη καρτα.Μην την ειδατε,μην την απαντησατε.Δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη σε εμβολια που εχουν κατασκευαστει βασει του αρχικου στελεχους του ιου και δεν εχουν βελτιωθει βασει της μεταλλαξης Δ,που εχει κυριαρχησει,οπως φετος εχει βελτιωθει το εμβολιο της γριππης.Τελος,μια απορια:Εγω,ο ανεμβολιαστος που μολις περασα κορωνοιο,"πιστωνομαι" 6 μηνες προστασιας και μετα εμπιπτω στα εκαστοτε μετρα.Ο εμβολιασμενος,στον οποιο το εξαμηνο εχει περασει και δεν εχει κανει τριτη δοση γιατι εχει διαφορετικη αντιμετωπιση;

Τωρα αρχισα να παρακολουθω το θεμα.Απο τη στιγμη που,αποδεδειγμενα,ο εμβολιασμενος κολλα,μεταδιδει και δεν ελεγχεται με τεστ,ας μην αναρωτιομαστε γιατι αυξανονται τα κρουσματα.Οσο για την προστασια που παρεχουν τα εμβολια και τις παρενεργειες τους,εχω χασει δυο πληρως εμβολιασμενους συγγενεις.Τον πρωτο,τον σκοτωσε το εμβολιο,40 μερες μετα τη δευτερη δοση.Η εξαδελφη μου πεθανε απο κορωνοιο,σε ιδρυμα.Μαζι της πεθαναν αλλοι 2 και κολλησαν,συνολικα,27,προσωπικο και ασθενεις,ολοι πληρως εμβολιασμενοι,την πορεια της υγειας των οποιων δεν εχω πληροφορηθει.Φυσικα,ξεχαστε την κιτρινη καρτα.Μην την ειδατε,μην την απαντησατε.Δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη σε εμβολια που εχουν κατασκευαστει βασει του αρχικου στελεχους του ιου και δεν εχουν βελτιωθει βασει της μεταλλαξης Δ,που εχει κυριαρχησει,οπως φετος εχει βελτιωθει το εμβολιο της γριππης.Τελος,μια απορια:Εγω,ο ανεμβολιαστος που μολις περασα κορωνοιο,"πιστωνομαι" 6 μηνες προστασιας και μετα εμπιπτω στα εκαστοτε μετρα.Ο εμβολιασμενος,στον οποιο το εξαμηνο εχει περασει και δεν εχει κανει τριτη δοση γιατι εχει διαφορετικη αντιμετωπιση;
Όταν λετε τον σκότωσε το εμβόλιο μπορειτε ενα μας δωσετε το πιστοποιητικό θανατου ή καποια εξεταση αίματος που να δείχνει το φαρμάκωμα του, να το διαπιστωσουμε και εμεις;
Στις ΜΕΘ το 86% είναι ανεμβολίαστοι, πεθαίνουν εγκυες 28 και 35 χρονων οι ανεμβολίαστοι είναι πυραταποθηκη νεων μεταλλάξεων και οχι ο εμβολιασμένος
Με ποια ιδιότητα μιλάτε για την κατασκευή του εμβολίου είστε ερευνητής γιατρός;
Μας τα λετε μισα κε Θρησκε που ενω εχετε πληρη αποψη για την κατασκευη του εμβολιου εντούτοις σε χωρο που χασατε δικο σας ανθρωπο δεν ενδιαφερθηκατε να μαθετε τι συνεβη στους υπολοιπους εστω για την στατιστικη , έστω από ανθρωπιά , έστω από σεβασμο στην μνήμη της ξαδέρφης σας
Εντύπωση μου κανει πραγματικά που μπηκατε στον κοπο να αναφερετε τους εμβολιασμενους αλλά για τους ανεμβολίαστους σαν εσάς σας , κουβέντα
Και ενω σας σεβομαι απολυτα ως συνομιλητη αφου εχετε θέσει ως άρνηση την κατασκευή του (επιμένω αν είστε ερευνητής γιατρός) τι εχετ να πειτε για τα χιλιαδες ζωα που θεωρουν οτι εχει chip οτι κρεμονται κουταλια και ειναι μεσω ελεγχου
Εχει διαλυθει το συστημα υγειας ολου του πλανητη εχει πεθανει κοσμος που δεν βρηκε κρεβατι ΜΕΘ , εχει γονατισει το ανθρωπινο δυναμικο απο την κουραση 2 ετων ακουμε να ουρλιαζουν οι κορυφαιοι σε ολο τον πλανητη γιατροι να ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ !!!!!!! ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ( Πιστευετε οτι ολοι μα όλοι αυτοί τα πιάνουν )ξερετε γιατι κε Θρησκε διοτι ξερουν οτι σε μια πιθανη μεταλλαξη πχ Ζ τοτε ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ αυτο φοβούνται αλλιώς αν ήξεραν οτι νεα μεταλλαξη δεν θα γινει , θα σου ελεγαν μην εμβολιαστεις καλη ψυχη

Στην Ελλάδα υπήρχαν μέχρι πρότινος 4 διαφορετικά εμβόλια με ελεύθερη επιλογή. Τα 3 από τα 4 είχαν διαφορετική τεχνολογική προσέγγιση, ενώ και τα 2 της ίδιας τεχνολογίας είχαν διαφορές μεταξύ τους.

Θέλει κάποιος να είναι επιφυλακτικός με μια νέα τεχνολογία; Να το δεχθώ σε ένα βαθμό. Κάντε j&j ή Astra Zeneca που οι τεχνολογίες τους σε εμβόλια έχουν δοκιμαστεί πάνω από 10 χρόνια για άλλους ιούς χωρίς μακροχρόνιες παρενέργειες και οι παρενέργειες και οι θάνατοι στο βραχυπρόθεσμο είναι επίσης καταγεγραμμένες και πολύ σπάνιες.

Δεν υπάρχει συζήτηση από εκεί και πέρα καμία.

Edit: Και δοκιμασμένα εμβόλια (80 χρόνια τώρα) σαν αυτό του Κίτρινου Πυρετού που το κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο είναι καταγεγραμμένο ότι 1 περίπου στις 200.000 με 300.000 που θα κάνουν το εμβόλιο θα νοσήσουν και το 60% από αυτούς θα πεθάνουν και αυτό είναι μια βεβαιότητα. Όμως εκεί κανείς δεν βγήκε να μιλήσει για το "με τι μας εμβολιάζουν" κλπ κλπ κλπ.

Last edited:
Ουδέποτε έγραψε κάποιος ότι το εμβόλιο προστατεύει σε ποσοστό 100%, η προστασία κυμαίνεται σε ποσοστά από 80 έως 90% περίπου η οποία φυσικά είναι προτιμότερη από προστασία 0% με τον ανθρώπινο οργανισμό να αναλαμβάνει μόνο του την άμυνα έναντι του ιού. Κάποιοι θα τα καταφέρουν, κάποιοι όχι και σε κάποιους θα μείνουν χρόνιες βλάβες σαν αυτές που βλέπω στο ιατρείο μου σε post covid ανθρώπους οι οποίες είναι αρκετά σοβαρές.

• Like
Reactions: jimitsis
Όταν λετε τον σκότωσε το εμβόλιο μπορειτε ενα μας δωσετε το πιστοποιητικό θανατου ή καποια εξεταση αίματος που να δείχνει το φαρμάκωμα του, να το διαπιστωσουμε και εμεις;
Στις ΜΕΘ το 86% είναι ανεμβολίαστοι, πεθαίνουν εγκυες 28 και 35 χρονων οι ανεμβολίαστοι είναι πυραταποθηκη νεων μεταλλάξεων και οχι ο εμβολιασμένος
Με ποια ιδιότητα μιλάτε για την κατασκευή του εμβολίου είστε ερευνητής γιατρός;
Μας τα λετε μισα κε Θρησκε που ενω εχετε πληρη αποψη για την κατασκευη του εμβολιου εντούτοις σε χωρο που χασατε δικο σας ανθρωπο δεν ενδιαφερθηκατε να μαθετε τι συνεβη στους υπολοιπους εστω για την στατιστικη , έστω από ανθρωπιά , έστω από σεβασμο στην μνήμη της ξαδέρφης σας
Εντύπωση μου κανει πραγματικά που μπηκατε στον κοπο να αναφερετε τους εμβολιασμενους αλλά για τους ανεμβολίαστους σαν εσάς σας , κουβέντα
Και ενω σας σεβομαι απολυτα ως συνομιλητη αφου εχετε θέσει ως άρνηση την κατασκευή του (επιμένω αν είστε ερευνητής γιατρός) τι εχετ να πειτε για τα χιλιαδες ζωα που θεωρουν οτι εχει chip οτι κρεμονται κουταλια και ειναι μεσω ελεγχου
Εχει διαλυθει το συστημα υγειας ολου του πλανητη εχει πεθανει κοσμος που δεν βρηκε κρεβατι ΜΕΘ , εχει γονατισει το ανθρωπινο δυναμικο απο την κουραση 2 ετων ακουμε να ουρλιαζουν οι κορυφαιοι σε ολο τον πλανητη γιατροι να ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ !!!!!!! ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ( Πιστευετε οτι ολοι μα όλοι αυτοί τα πιάνουν )ξερετε γιατι κε Θρησκε διοτι ξερουν οτι σε μια πιθανη μεταλλαξη πχ Ζ τοτε ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ αυτο φοβούνται αλλιώς αν ήξεραν οτι νεα μεταλλαξη δεν θα γινει , θα σου ελεγαν μην εμβολιαστεις καλη ψυχη
Στην περιπτωση του συγγενους μου,αυτη ηταν η προφορικη γνωματευση του γιατρου στους συγγενεις του,στο επαρχιακο νοσοκομειο που μεταφερθηκε.Φυσικα, αυτο δεν αναγραφεται στο πιστοποιητικο.Αυτο συνεβη πριν 3 μηνες, περιπου.Οσο για την εξαδελφη,πεθανε σε επαρχιακο ιδρυμα της εκει Μητροπολης οποτε ειναι φυσικο να μην εχω πληροφοριες εκτος αν εμαθε περισσοτερα ο αδελφος της,που ζει εκει.Φυσικα και δεν ειμαι γιατρος ομως γιατρους συμβουλευομαι,εμβολιασμενους μαλιστα,οι οποιοι λενε,απλουστατα,οτι τα εμβολια δεν ειναι για ολους αλλα γι αυτους που τα εχουν αναγκη δηλαδη τους ηλικιωμενους και τους εχοντες υποκειμενα νοσηματα.Τειχος ανοσιας δεν προκειται να υπαρξει ουτε στον αιωνα τον απαντα,απο τη στιγμη που τα εμβολια δεν αποτρεπουν τη νοσηση και τη μεταδοση.Οσο γι αυτους που πιστευουν ο,τι πιστευουν,δε συμφωνω μαζι τους ομως υπαρχει χωρος και γι αυτους στον πλανητη.Δε θα επεκταθω στις παρενεργειες των εμβολιων γιατι θα γραφω μεχρι αυριο.Μονο η περιπτωση ενος συναδελφου που εχει 6 περιστατικα θρομβωσεων στο σοι του υστερα απο τον εμβολιασμο,αρκει.Κατα τ' αλλα,τα συγκεκριμενα εμβολια συνεχιζουν να ειναι πειραματικα διοτι δεν εχουν ολοκληρωθει ολες οι φασεις δοκιμων.Κι ενα θρησκευτικο-ως θρησκος-για το τελος.Αν γνωριζαν, οσοι πιστευουν, οτι τα συγκεκριμενα εμβολια παραγονται απο κυτταρα εκτρωθεντων εμβρυων,θα εμβολιαζονταν;Εχει υποβαλλει σχετικο υπομνημα ο π.Στυλιανος Καρπαθιου προς την Ιεραρχια,με πηγες τις ιδιες τις εταιριες παραγωγης των εμβολιων.
Ουδέποτε έγραψε κάποιος ότι το εμβόλιο προστατεύει σε ποσοστό 100%, η προστασία κυμαίνεται σε ποσοστά από 80 έως 90% περίπου η οποία φυσικά είναι προτιμότερη από προστασία 0% με τον ανθρώπινο οργανισμό να αναλαμβάνει μόνο του την άμυνα έναντι του ιού. Κάποιοι θα τα καταφέρουν, κάποιοι όχι και σε κάποιους θα μείνουν χρόνιες βλάβες σαν αυτές που βλέπω στο ιατρείο μου σε post covid ανθρώπους οι οποίες είναι αρκετά σοβαρές.
Γιατρε, τα καταφερνει η συντριπτικη πλειοψηφια των ανεμβολιαστων,αναμεσα τους κι εγω,με υποκειμενο νοσημα, γι αυτο δεν ισχυει το 0%.Αναγκαζομαι να αναφερω εναν ανηψιο μου, πληρως εμβολιασμενο,που κολλησε κορωνοιο τον Αυγουστο και του "αφησε" βλαβη στους πνευμονες,η οποια δεν εχει αποκατασταθει.

Το 0% αφορά την εξωτερική βοήθεια, γράφω παρακάτω ότι ο οργανισμός μένει μόνος του να κατά πολεμήσει τον ιό με άλλοτε άλλα αποτελέσματα. Είναι πάντως αδιανόητο για εμένα να αφήνεται μόνος του ο ανθρώπινος οργανισμός να ανταπεξέλθει από την στιγμή που μπορεί να βοηθηθεί.

Eνα ειναι σιγουρο οι αριθμοι που δινονται στις εντατικες, πλεον ενα 10 με 17 τα εκατο ειναι οι μη εμβολιασμενοι στις Ευρωπαϊκες χωρες, αναλογα με τη χωρα περιπου.
Και γυρω στα 15% σε γενικες γραμμες οι εμβολιασμενοι στις εντατικες, αρα το 85% ενος 15% ειναι πολυ μεγαλυτερο ποσοστο απο το 15% σε 85%.

Βεβαια αυτο το 15/85 διαφερει πολυ απο αυτο που μας λεγαν για 95% ( Για Πφαιζερ ).

Ελπιζω να ειναι η τελευταια ανακριβεια.

Status
Not open for further replies.