Ιοί

Status
Not open for further replies.
Έχουν απόλυτο δίκιο, και είναι και πολύ επιεικείς. Εγώ δε θα σε καλούσα καν.
Δεν κατάλαβες. Εγώ και οι γυναίκα μου είμαστε εμβολιασμένοι.
Οι ανεμβολίαστοι μας ζήτησαν rapid test την προηγούμενη.

Ενα έχω να πω:
Είμαι καλεσμένος με την οικογένεια σε φίλους. Οκτώ άτομα σύνολο συν παιδιά. Οι 4 εμβολιασμένοι.
Μας ζήτησαν να κάνουμε rapid test οι ανεμβολίαστοι.
Δεν έχω λόγια.
Παίζει πάρα πολύ αυτό και δεν το βρίσκω καθόλου κακό. Επίσης παίζει και σε οικογένειες με πλήρως εμβολιασμένους γονείς για τα παιδιά κυρίως.
Επειδή οι γονείς είναι εμβολιασμένοι γιατί να διακινδυνεύσεις τα παιδιά να κολλήσουν μεταξύ τους; Εξάλλου υπάρχουν κρούσματα σχετικά συχνά στα σχολεία έτσι και αλλιώς αν και ευτυχώς τα παιδιά το περνάνε σχεδόν πάντα χαλαρά.

Ενα έχω να πω:
Είμαι καλεσμένος με την οικογένεια σε φίλους. Οκτώ άτομα σύνολο συν παιδιά. Οι 4 εμβολιασμένοι.
Μας ζήτησαν να κάνουμε rapid test οι ανεμβολίαστοι.
Δεν έχω λόγια.
Να μην απορείς καθόλου, είναι και επίσημη οδηγία για τις γιορτές ο διαγνωστικός έλεγχος από όλους πριν από κοινωνικές συγκεντρώσεις (με self test βέβαια).

Θα μου πεις βέβαια γιατι σαν ανεμβολίαστος να το ρισκάρεις να καλείς κόσμο σπίτι σου αυτή την περίοδο...

Δεν ειναι για καθε κοινωνική επισκεψη. Εάν ο ανεμβολιαστος οντως νοιαζοταν, θα πηγαινε να εμβολιαστει. Το να απαιτεις, οντας ανεμβολιαστος, τεστ απο τους εμβολιασμένους καλεσμένους σου, μου κάνει για ρεβανσιστικο προς τα μετρα της κυβερνησης, και προσωπικως θα με οδηγουσε να διακοψω σχεσεις.

Και εγώ δεν κατάλαβα αρχικά ποιος είχε την απαίτηση... Από μακριά και αγαπημένα.
1 μόνο γνωστό έχω πολύ ειδική περίπτωση ανεμβολιαστο.

Δεν ειναι για καθε κοινωνική επισκεψη. Εάν ο ανεμβολιαστος οντως νοιαζοταν, θα πηγαινε να εμβολιαστει. Το να απαιτεις, οντας ανεμβολιαστος, τεστ απο τους εμβολιασμένους καλεσμένους σου, μου κάνει για ρεβανσιστικο προς τα μετρα της κυβερνησης, και προσωπικως θα με οδηγουσε να διακοψω σχεσεις.
Τεστ και για εμβολιασμένους ενδεχομένως να απαιτηθούν στη συνέχεια, η ιχνηλάτηση είναι εξίσου σημαντική.
Το αν είναι αξιόπιστα ή όχι δε θα το κρίνω, γιατί θα πρέπει να κριθεί αντίστοιχα και όλη η αξιοπιστία των κρουσμάτων που δίνει ο ΕΟΔΥ απο την αρχή της πανδημίας και συνεπακόλουθα όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί.

Για τις κοινωνικές επισκέψεις των γιορτών θα έλεγα προσωπικά πως εν μέσω peak πανδημίας δεν καλείς κόσμο σπίτι σου ειδικά αν είσαι ανεμβολίαστος. Ο κόσμος έχει τρελαθεί και έπεται και συνέχεια.

Για να το ελαφρύνω και λίγο καθότι γιορτές έρχονται, προτείνω το υπουργείο υγείας να βγάλει μια εορταστική version του covidfree app που να περιέχει δωρεάν παιχνίδια όπως pictionary, taboo κλπ για να είναι πιο όμορφη η διαδικασία του σκαναρίσματος μεταξύ της παρέας.

Last edited:
Τα rapid δεν έχουν πρόβλημα ως προς τα ψευδώς θετικά αλλά ως προς τα ψευδώς αρνητικά.
Επίσης υπάρχουν rapid της abbott που χρησιμοποιεί ο ΕΟΔΥ και υπάρχει και η κάθε κινεζιά με το 1/10 του κόστους. Δεν είναι τα ίδια προφανώς.

Το θέμα είναι τι τεστ χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά και τα φαρμακεία καθότι πλέον αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των δειγμάτων λόγω υποχρεωτικότητας στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Πάντως μια χαρά πάει η ανθρωπότητα προς... τα πίσω...
Πράγματα που ήταν προφανή -για έναν εμβολιασμό συζητάμε- τώρα γίνονται αντικείμενο "αναλύσεων" περί δικαιωμάτων, περί ελευθερίας, περί δημοκρατίας κ.λπ.
Θέλει μεγάλη "ικανότητα" να γίνει κάτι τόσο απλό τόσο... δύσκολο.
Αν κάποιος με μια μηχανή του χρόνου πήγαινε 30-40 χρόνια και έλεγε τι κακός χαμός θα γινόταν με τα εμβόλια θα τον παίρνανε για τρελό. Και δικαίως.
Σκεφθείτε: τα αντιεμβολιαστικά κινήματα και όλος ο χαμός γίνονται στις ανεπτυγμένες χώρες. Στις χώρες με τα σχετικά άρτια εκπαιδευτικά συστήματα, με ανεπτυγμένα ΜΜΕ, με ανεπτυγμένα υγειονομικά συστήματα.
Στον βρόντο πήγαν όλα. Οποία ειρωνεία...

Την ίδια στιγμή οι φτωχές χώρες παρακαλάνε για τα ίδια εμβόλια.

Η ντροπή μας είναι διπλή αφού δεν κάνουμε τα πάντα να έχουν και αυτοί το εμβόλιο.
Εδώ πολλοί κάνουνε κονκτσες για κάτι που αλλού ψάχνουν απεγνωσμένα...

Και συνεχίζουμε να αναλύουμε και να αναλύουμε και να αναλύουμε.....

Πάντως μια χαρά πάει η ανθρωπότητα προς... τα πίσω...
Αυτό είναι σίγουρο και όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ τα χειρότερα έρχονται...
Όλα κύκλους κάνουν, από τα λάθη μας δε μαθαίνουμε, ξεχνάμε εύκολα...
Κάποια στιγμή θα πάρουμε τα πάνω μας, με υψηλό όπως κάθε φορά τίμημα. Καλή μας τύχη.

Το θέμα είναι τι τεστ χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά και τα φαρμακεία καθότι πλέον αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των δειγμάτων λόγω υποχρεωτικότητας στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Πιθανον με την Ομικρον ολα τα διαγνωστικα να αναθεωρηθουν και να χρειαστουν τροποποιησεις παντως αν οντως ειναι πιο δυσκολα ανιχνευσιμη.

Οι περισσότερες κινεζιές που έχω δεί να κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι μέσα στην λίστα των αποδεκτών απο τα κράτη της ΕΕ.
Το πρόβλημα είναι ότι με την ανώτατη τιμή που έχει καθοριστεί απο το κράτος στα 10 ευρώ και όχι στην σταθερή βλέπω φαρμακεία να κάνουν τέστ και με <5 ευρώ με αποτέλεσμα στην ουσία να μήν κάνουν τίποτα.

Κάπου πήρε το μάτι μου στις ειδήσεις ότι στη Γερμανία το 1 στα 5 τεστ αντιγόνου είναι τζούφιο. Ο ποιοτικός έλεγχος της παραγωγής τους είναι για τα μπάζα, και υποψιάζονται συγκεκριμένους κατασκευαστές. Πολύ φοβάμαι κι εγώ τις κινεζιές που μοιράζουν για τα σχολεία. Αν προσέξετε, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι συλλογή υλικών από διαφορετικούς προμηθευτές που απλά κάποιος τα βάζει σε ένα πακέτο με τη φίρμα του. Η φίρμα απ' έξω η ίδια, οι προμηθευτές μέσα όχι.
Η ΕΕ σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο αδειοδότησης των self test προς το αυστηρότερο (και ακριβότερο υποθέτω), μα προβλέπεται αυτό να γίνει κατά τον Μάρτιο.

Το να απαιτεις, οντας ανεμβολιαστος, τεστ απο τους εμβολιασμένους καλεσμένους σου, μου κάνει για ρεβανσιστικο προς τα μετρα της κυβερνησης,
Ειναι και το αλλο. Μεσα σε ολες τις βλακειες που εχουμε ακουσει
ειναι οτι μεσω του εμβολιου ......σε μολυνουν με τον κορωνοιο.:(
(Υπαρχει και version μολυνσης με τις ......μπατονετες του rapid)

Status
Not open for further replies.