iOS 6

Περιπου 1.5 δισ ανθρωποι, ειναι περισσοτερο ευχαριστημενοι με τους χαρτες της apple απο της google!!!

Στη Κινα λοιπον, που οι χαρτες της Google ηταν πολυ ελλειπης, η συμβαση της Αpple με την AutoNavi (κινεζικη εταιρεια χαρτογραφησης) της δινει ενα πολυ σημαντικο προβαδισμα ...

Αν και αναφερεται, οτι και η google εχει παρει δεδομενα απο την ιδια εταιρεια, οι χαρτες της apple εχουν περισσοτερη λεπτομερεια και πληροφορια.
Το κυριοτερο ομως ειναι οτι οι χαρτες της apple εχουν και Κινεζικη μεταφραση , ενω της google οχι!

http://anthonydrendel.com/blog/2012/9/24/ios-maps-and-china.html

Μηπως να μετακομισουμε στη Κινα (... ετσι κι αλλιως Κινεζοι γιναμε !!).

Last edited:
Έχουν, από το 4s και πάνω είναι και φωνητικές οι οδηγίες.

Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν βρει κάποια ηλίθια δικαιολογία γι'αυτό, ωστόσο είμαι επίσης σίγουρος ότι θα λειτουργούσε η φωνητική λειτουργία άνετα τουλάχιστον στο 4άρι, αν όχι και στα παλιότερα.

φωνητικες οδηγιες εχουν οι χαρτες μεσω Siri, αρα δεν λειτουργουν στο iphone 4 ετσι κι αλλιως (αφου δεν εχει Siri).
To ιπηονε 4 εχει ομως οδηγιες turn by turn , απλε χωρις φωνη (εγω ετσι κι αλλιως ακομη και στο navigon, μουγγο το εχω - μου τη σπαει η ομιλια τους).

Ειχα καταφερει (μεσω jb) na βαλω Siri στο iphone 4, αλλα δεν πηγαινε καλα... αργουσε πολυ.
Οποτε δεν ειναι αβασιμοι οι ισχυρισμοι της apple.

Επισης, μη ξεχνατε οτι και η google το ιδιο κανει... πχ στο google earth δεν υπαρχει 3d δυνατοτητα σε iphone 3-3gs - 4, ipad 2 !!!
Αρα, δεν ειναι ολα "δικαιολογιες" (οχι φυσικα οτι δεν υπαρχουν και τετοιες... )!

Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν βρει κάποια ηλίθια δικαιολογία γι'αυτό, ωστόσο είμαι επίσης σίγουρος ότι θα λειτουργούσε η φωνητική λειτουργία άνετα τουλάχιστον στο 4άρι, αν όχι και στα παλιότερα.

Last edited:
Re: Απάντηση: iOS version 6

Να μη δισταζεις , δεν υπαρχει λογος.
Αν δεν ειναι καλοι στη περιοχη σου, απλα βαλε στην αρχικη οθονη σου το web app της google ... ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα.
Αλλωστε καποια στιγμη θα βγει και η google εφαρμογη.

Οι χάρτες είναι ο λόγος που ακόμα διστάζω και δεν έχω κάνει την αναβάθμιση στο iOS 6 στο 4s.

παιδια εχω το iphone 4 και ενω εχω κανει την αναβαθμιση οταν παω να κατεβασω μια εφαρμογη συνεχιζει να ζητα κωδικο και αφου τον βαλω σωστα τον κωδικο σταματαει την διαδικασια εγκαταστασης απο την αρχη...μπορειτε να μου πειτε τι συμβαινει?

παιδια εχω το iphone 4 και ενω εχω κανει την αναβαθμιση οταν παω να κατεβασω μια εφαρμογη συνεχιζει να ζητα κωδικο και αφου τον βαλω σωστα τον κωδικο σταματαει την διαδικασια εγκαταστασης απο την αρχη...μπορειτε να μου πειτε τι συμβαινει?

Το ιδιο συμβαινει και σε μενα σε 4s

εκανα log out το appleID μου και το ξαναβαλα απτην αρχη mail kai password και ξεμπλοκαρε...τωρα κατεβαζει κανονικα τις εφαρμογες...δοκιμασε το και συ μπας και...

διαβαστε εδω γιατι οντως η νεα εφαρμογη maps της apple ειναι πολυ καλυτερη απο το προκατοχο της (η εφαρμογη , οχι τα δεδομενα της) .
Οπως διαπιστωσα κι εγω ειναι πιο γρηγορη, ειδικα σε 3G λογο της τεχνολογιας απεικονησης που χρησιμοποιει, διανυσματικα γραφικα και οχι bitmap , οπως της Google.

http://arstechnica.com/apple/2012/10/report-ios-6-maps-is-data-efficient-compared-to-predecessor/

Aυτο σημαινει οτιστο μελλον , οταν η βαση δεδομενων της apple μεγαλωσει και οργανωθει καλυτερα, η εφαρμογη οντως θα ειναι συνολικα ομορφοτερη και ταχυτερη.

Μακάρι να το βελτιώσουν κ σχετικά γρήγορα γιατί προς το παρόν η διαφορά είναι μεγάλη. Δεν είναι μόνο στους δρόμους το πρόβλημα. Δεν βρίσκει τοποθεσίες κ μαγαζιά. Στο google maps έβαζα το όνομα ενός μέρους χωρίς να ξέρω ακριβώς την τοποθεσία του κ μου το έβρισκε. Ή ήθελα ενα κατάστημα, το έβαζα κ μου έβρισκε τα κοντινότερα σε μένα.
Αυτή ήταν μια εφαρμογή που χρησιμοποιούσα κατα κόρον και τώρα γιοκ.

Έβαλα το google μέσω του σαφάρι, αλλά δεν είναι το ίδιο εύχρηστο όσο η εφαρμογή. Άσε που με ρωτάει συνεχώς αν θέλω να add to home screen που έχω ήδη κάνει κ με ενοχλεί.

Κατα τα άλλα το 6 μια χαρά φαίνεται. Δεν έχω προσέξει καμια διαφορά σε ταχύτητα, ίσως λίγο καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας όμως. Σε κάθε περίπτωση έχω την εντύπωση οτι κρατάει λίγο παραπάνω, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου. Ωραίο το μνμ όταν είσαι απασχολημένος. Και οτι η Siri μπορεί να ανοίξει εφαρμογές.

το 6 ειναι ταχυτερο και εχει καλυτερη διαχειριση μπαταριας, διαπιστωμενο αυτο σε iphone 4 (και τις 2 φορες εκανα εγκατασταση σαν new device ).

Oι χαρτες θα γινουν καλυτεροι... εγω τους εχω δοκιμασει Αθηνα και δεν βλεπω σημαντικες διαφορες .
Ασε που εχω και navigation δωρεαν , ενω με google oxi.

Μη περινετε φυσικα να βελτιωθουν αμμεσα, θα περει πολυ καιρο , οχι λιγοτερο απο 1-2 χρονια.

Last edited: