iPhone 5: Οι προπαραγγελίες ξεκινούν τα μεσάνυχτα!

Στην πράξη, η διαφορα της ταχυτητας ειναι εμφανής και ανταποκρινεται στα benchmarks.

Επειδη έχω το 4s της γυναικας μου, μολις μετρησα την διαφορα:
Sygic: Iphone 4s: 6,3
Iphone 5: 3,4

Facebook (μεχρι να φορτωσει πλήρως το app με όλα τα περιεχόμενα):Iphone 4s: 6,3
Iphone 5: 3,1

Επιπλέον, εφαρμογες οπως remote desktop (πχ teamviewer, Logmein) συνδέονται πολυ πιο γρήγορα και το refresh της remote οθονης ειναι ταχυτατο..
Απίστευτο μου φαίνεται που το 4s ειχε τοση αργη ανταπόκριση
Παρεμπιπτόντως εκανα προ ολιγου το τεστ με το sygic στο s3 και το χρονόμετρο μου έδειξε 2,6-2,7 στις τέσσερις μετρήσεις που πηρα...

Τα περι specs κλπ τα χουμε 1000συζητησει.

Χθες που το επιασα ελαχιστα στο χερι οχι μονο δεν μου εκανε εντυπωση αλλα μαλλον με ενοχλησε η η μακροστενη οθονη.

Ηταν και ελαφρυ, λεπτο και ασπρο, ολα τα κακα μαζι δλδ :p

Περαν της πλακας, μια απο τα ιδια - απλως σε αλλο σουλουπι.

imho οποιος εχει απο 4 και πανω δεν αξιζει να κουνηθει.

ΥΓ Μην τον παρεξηγειτε τον Τακη. Ειναι Apple και το πηρε τωρα (και σε λαθος χρωμα). Οσο τον πιεζετε τοσο κινδυνευετε. :p

Σύριε, εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός. Για την δική μου χρήση, μόνο η διάφορα της ταχύτητας θα ήταν λόγος αναβάθμισης. Εάν δεν έχεις απαιτήσεις η δεν θες να ξόδεψεις τόσα χρήματα, μια χαρα κανείς και την δουλειά σου με ένα 4αρι. Απλά όχι τόσο γρήγορα και απολαυστικά...

Last edited:
Απίστευτο μου φαίνεται που το 4s ειχε τοση αργη ανταπόκριση
Παρεμπιπτόντως εκανα προ ολιγου το τεστ με το sygic στο s3 και το χρονόμετρο μου έδειξε 2,6-2,7 στις τέσσερις μετρήσεις που πηρα...

Πρόσεξε, το μέτρησα μέχρι να πιάσει σήμα και να λοκαρει σπίτι μου..
Πάντως, όπως θα δεις και στο anandtech το s3 είναι πολύ πιο γρήγορο από το 4s και λίγο εώς αρκετά πιο αργό από το 5αρι ( αναλόγως του τεστ).

Σύριε, εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός. Για την δική μου χρήση, μόνο η διάφορα της ταχύτητας θα ήταν λόγος αναβάθμισης. Εάν δεν έχεις απαιτήσεις η δεν θες να ξόδεψε θα χρήματα, μια χαρα κανείς και την δουλειά σου με ένα 4αρι. Απλά όχι τόσο γρήγορα και απολαυστικά...
Φυσικά, περι ορέξεως....:)

Και με το 4 έχεις το 90+% της απόλαυσης

Καλά έκανες, προφανώς και το πήρες, θα το χαρεις :)

Η μονη "διαφωνία" μου (κι αυτή αλλού επιπέδου) έχει να κάνει με την "βάφτιση" της, απόλυτα θεμιτης πάντα (ειδικά στο χώρο (φόρουμ) που βρισκόμαστε), καυλας σε "ανάγκη".

IMHO δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι τέτοιο.

Απλώς "απολαμβάνεις υπεύθυνα" TM :p

Εγω παντως θα το παρω στο χρωμα που μου αρεσει κι οχι στο χρωμα που μου επιβαλει η apple κι αμα εχει προβλημα θα τους το φερω στο κεφαλι (η θα του βαλω μπαμπερ :p)
Δεν δεχομαι να ζησω με το ασπρο 2 χρονια για να μπορω να το πουλησω μετα γιατι κακα τα ψεματα οι περισσοτεροι που πηραν ασπρο συμβιβαστηκαν

Γούστα είναι αυτά... Εγώ πάντα σε μαύρο το έπαιρνα, αλλά φέτος το λευκό μου άρεσε περισσότερο λόγω αλουμινενιου φυσικού χρώματος περιμετρικά και στην πλάτη. Το μαύρο μου φάνηκε πολύ μονοτονο..

Φυσικά, περι ορέξεως....:)

Και με το 4 έχεις το 90+% της απόλαυσης

Καλά έκανες, προφανώς και το πήρες, θα το χαρεις :)

Η μονη "διαφωνία" μου (κι αυτή αλλού επιπέδου) έχει να κάνει με την "βάφτιση" της, απόλυτα θεμιτης πάντα (ειδικά στο χώρο (φόρουμ) που βρισκόμαστε), καυλας σε "ανάγκη".

IMHO δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι τέτοιο.

Απλώς "απολαμβάνεις υπεύθυνα" TM :p

ΟΚ, απλά ίσως δεν θυμάσαι πως το iPhone το χρησιμοποιώ πολύ για δουλειά και οι διάφορες ταχύτητας κάνουν την ζωή μου πιο εύκολη..

Ρε παιδια ελεος. Οποιος θεωρει το iphone 5 ακριβό και δεν θελει η δεν μπορει να το παρει ας μην το παρει. Σωνει και καλα να πεισει και τους υπολοιπους να μην το παρουν? Και ο dila x3 μηχαναρα ειναι αλλα καποιος που πηρε τον x9 στα διπλασια λεφτα ειναι κοροιδο δηλαδη? Ειχε, γουσταρε και τον πηρε.

Το "σε λίγο καιρό" είναι τόσο λίγο, που παίζει να έχεις αλλάξει άλλες δύο φορές άι-φον...

και για την ακρίβεια, ανακοίνωσε ότι αρχίζει δοκιμές. Τέτοια δοκιμή είδα και εγώ από Vodafone σήμερα το απόγευμα, στο Athens Metro Mall, με ένα SIII και ένα laptop με usb stick να χτυπάνε 100+Μbits...

Είναι πιθανοτατο ότι εγώ θα το έχω αλλάξει εώς τότε, αλλά ένας που θα πάρει ένα 5αρι σήμερα είναι future proof για το LTE εάν το κρατήσει..

Ρε παιδια ελεος. Οποιος θεωρει το iphone 5 ακριβό και δεν θελει η δεν μπορει να το παρει ας μην το παρει. Σωνει και καλα να πεισει και τους υπολοιπους να μην το παρουν? Και ο dila x3 μηχαναρα ειναι αλλα καποιος που πηρε τον x9 στα διπλασια λεφτα ειναι κοροιδο δηλαδη? Ειχε, γουσταρε και τον πηρε.

Ο Συριος τον πήρε!

:p

Είναι πιθανοτατο ότι εγώ θα το έχω αλλάξει εώς τότε, αλλά ένας που θα πάρει ένα 5αρι σήμερα είναι future proof για το LTE εάν το κρατήσει..

θα πάρει τότε λοιπόν, στα μισά χρήματα, μια συσκευή τρεις φορές καλύτερη... προφανώς.

βρε αφήστε τον άνθρωπο να το χαρεί !
Κι εγω εχω αρχισει να βαριεμαι το iOS ,αλλα αν ειχα τα λεφτα παλι iphone θα παιρνα....
Θα θελα πολυ να παρω ενα android - win8 kinhto, μονο και μονο για ν ασχοληθω με κατι νέο και διαφορετικό.

Οπως πχ εβαλα στο MBP windows 8 , για να τα χαζεψω.

ΚΑι τη Ζιζελ να ειχες γκομενα, μετα απο 5 χρονια θα τη βαριόσουνα!!!

θα πάρει τότε λοιπόν, στα μισά χρήματα, μια συσκευή τρεις φορές καλύτερη... προφανώς.

Για ποτέ λες, μετά από χρόνια; Δεν είναι λογική αυτό. Μπορεί να μην θέλει να πάρει άλλη συσκευή στο μελλον, με το ζόρι;
Πέρυσι κραζαν κάποιοι το iPhone που δεν έχει LTE, τώρα ξαφνικά έγινε αρνητικό το ότι απέκτησε;

βρε αφήστε τον άνθρωπο να το χαρεί !
Κι εγω εχω αρχισει να βαριεμαι το iOS ,αλλα αν ειχα τα λεφτα παλι iphone θα παιρνα....
Θα θελα πολυ να παρω ενα android - win8 kinhto, μονο και μονο για ν ασχοληθω με κατι νέο και διαφορετικό.

Οπως πχ εβαλα στο MBP windows 8 , για να τα χαζεψω.

ΚΑι τη Ζιζελ να ειχες γκομενα, μετα απο 5 χρονια θα τη βαριόσουνα!!!

Μετα από 1.5 iphone (3gs,4 stock αλλα και jb) και άλλο τοσο galaxy s2 (μονο στοκ) έχω βγάλει σεμπερασμα ότι ο μονός λόγος που υπαρχει που κάποιος iphonακιας δεν πρέπει να παει σε android είναι για να μην μοιρολογαει τον καιρο που...εχασε στο ios. :-)
Και δεν είναι μονό θέμα βαρεμαρας. To android τα τελευταία 2 χρονιά εκσυγχρονίζεται και εμπλουτίζεται με γεωμετρική πρόοδό και το ios με... αριθμητική. Πριν 2 χρονιά το android ήταν ο θουβου και το ios ήταν ο james bond. Σήμερα το android είναι ο iron man και το ios είναι ο...james bond. :-)
Μεγεια στους ευτυχείς κατόχους!

Ετσι

Οσο όμως τα πληρώνουμε τόσο θα έχουν

κοιτα μιλωντας για τον εαυτό θα ελεγα οτι ποτε δεν τσιμπαω να παιρνω τα κινητα μολις κυκλοφορουν ,αυτο ομως δεν βοηθα οταν μιλαμε για τα μηλοφωνα. Αυτα και 6 μηνες μετα την κυκλοφορια του η τιμη τους εξακολουθει να ειναι κλεψια. Το s3 που κοιταζω τωρα μπας και αλλαξω κινητο μετα απο 2 χρονια, ξεκινησε απο τα 669 - τραγικη τιμη - και τωρα που παιζει στα 450 πλησιαζει την πραγματικη του αξια. Το νοτε 2 που και αυτο με ενδιαφερει στα 570 που ειναι τωρα κατι παει να γινει - 530 το βρισκεις εξω- αν και αυτο που κανει αυτο δεν τα κανει με τπτ κανενα αλλο τηλεφωνο της αγορας , οποτε πιθανον να δικαιολογει τα +500ευρω που ζητα. Το αιφον αστο...

ενας λογος που με κραταει ακομη μακριά απο το android , ειναι κυριως η ελλειπης υποστηριξη για mac και για τις εφαρμογες που χρησιμοποιουμε ο εμείς (itunes - iphoto klp).
Επισης το οχι και πολυ καλο app store ..... ειδωμεν .

Μετα από 1.5 iphone (3gs,4 stock αλλα και jb) και άλλο τοσο galaxy s2 (μονο στοκ) έχω βγάλει σεμπερασμα ότι ο μονός λόγος που υπαρχει που κάποιος iphonακιας δεν πρέπει να παει σε android είναι για να μην μοιρολογαει τον καιρο που...εχασε στο ios. :-)
Και δεν είναι μονό θέμα βαρεμαρας. To android τα τελευταία 2 χρονιά εκσυγχρονίζεται και εμπλουτίζεται με γεωμετρική πρόοδό και το ios με... αριθμητική. Πριν 2 χρονιά το android ήταν ο θουβου και το ios ήταν ο james bond. Σήμερα το android είναι ο iron man και το ios είναι ο...james bond. :-)
Μεγεια στους ευτυχείς κατόχους!

Υπαρχουν πολλοι λογοι που δεν παει καποιος απο ios σε android σε ios, παρα την διαρκη βελτιωση του τελευταίου.
Ενδεικτικά: Πολυ περισσοτερες εφαρμογές (ειδικα σε tablet υπαρχουν τεραστιες διαφορες), μεγαλυτερη ασφαλεια, σταθεροτερη λειτουργια, απλουστερη λειτουργια. Δεν θα πω για ταχυτητα & smoothness γιατι εκει ειναι πιο κοντα πλέον.
Αλλος σημαντικοτατος λόγος ειναι η ολοκληρωμενη εμπειρια χρησης και συνεργιας στο οικοσυστημα apple: Εαν ζησεις το ποσο καλα επικοινωνουν ολες οι apple συσκευες μεταξύ τους, θα καταλάβεις. Τέλος, η επενδυση σου σε αγορα εφαρμογων απο το appstore δεν παει χαμενη αφου σε ακολουθει σε ολες τις συσκευές.
Οποτε, πραγματικα το να πιστευεις οτι μοιρολογουμε οσοι γουσταρουμε τα iphone/apple/ios μας φαινεται αρκετα χαριτωμένο, αλλα περα για πέρα ανακριβες..
Έχει πολλα καλα το οικοσυστημα της apple και γιαυτο είναι η ν.1 εταιρια στον πλανητη...