Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα...

Να δεις που θα βγει τώρα κάποιος και θα πει για την περιουσία του την κινητή στον δρόμο.... :LOL:

1. Σε όλη τη συζήτηση.
2. Στους συνδέσμους της Αρχής Προσατσίας Προσωπικών Δεδομένων https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi Έχει και FAQ ανά κατηγορία που σε ενδιαφέρει.
3. Όσο πιο περιληπτικά γίνεται σε λίγες γραμμές από εμένα σε αυτό το post. https://avclub.gr/threads/istories-trelas-apo-tin-psorokostaina.183297/page-15#post-1059079532
Το τι λέει η αρχή ΠΠΔ και τι λέει ο νόμος λίγη σημασία έχει. Αυτά είναι πράγματα που σήμερα είναι έτσι κι αύριο είναι αλλιώς. Αν θες μπορείς να απαντήσεις χρησιμοποιώντας λογική. Σ' αυτά που έγραψα, η κάμερα είναι μία επέκταση της όρασης. Δεν αναφέρομαι σε καταγραφή. Στο μήνυμά σου λες πως θεμελιώδες είναι να βλέπεις με τα μάτια σου αλλά όχι να βλέπεις με κάμερα. Η κάμερα είναι επέκταση της όρασής σου. Στο μέλλον θα έχουμε μάτια ψηφιακά με άπειρο zoom και augmented reality, τότε θα μπορείς να δεις ή θα απαγορεύεται; Απαγορεύτεται να βλέπω infrared; Και ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει γι' αυτά;

Εξήγησέ μου πως ακριβώς περιορίζεται "η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας" κάποιου που περνάει από το δρόμο, αν εγώ κάθομαι στο μπαλκόνι και τον βλέπω, όχι με τα μάτια μου αλλά με μία κάμερα πάνω σε ένα drone.

Ο ρόλος της ΑΠΠΔ είναι γνωστός. Εξυπηρετεί το σύστημα, κανένα σύνταγμα και κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν υπερασπίζεται.

• Like
Reactions: billpeppas
Το τι λέει η αρχή ΠΠΔ και τι λέει ο νόμος λίγη σημασία έχει. Αυτά είναι πράγματα που σήμερα είναι έτσι κι αύριο είναι αλλιώς. Αν θες μπορείς να απαντήσεις χρησιμοποιώντας λογική. Σ' αυτά που έγραψα, η κάμερα είναι μία επέκταση της όρασης. Δεν αναφέρομαι σε καταγραφή. Στο μήνυμά σου λες πως θεμελιώδες είναι να βλέπεις με τα μάτια σου αλλά όχι να βλέπεις με κάμερα. Η κάμερα είναι επέκταση της όρασής σου. Στο μέλλον θα έχουμε μάτια ψηφιακά με άπειρο zoom και augmented reality, τότε θα μπορείς να δεις ή θα απαγορεύεται; Απαγορεύτεται να βλέπω infrared; Και ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει γι' αυτά;

Εξήγησέ μου πως ακριβώς περιορίζεται "η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας" κάποιου που περνάει από το δρόμο, αν εγώ κάθομαι στο μπαλκόνι και τον βλέπω, όχι με τα μάτια μου αλλά με μία κάμερα πάνω σε ένα drone.

Ο ρόλος της ΑΠΠΔ είναι γνωστός. Εξυπηρετεί το σύστημα, κανένα σύνταγμα και κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν υπερασπίζεται.

Δεν θα σου εξηγήσω τίποτε γιατί τα έχω εξηγήσει ήδη. Θα πρέπει να διαβάσεις όλη τη συζήτηση και να διαβάσεις διεξοδικά τους συνδέσμους.

Σε φαντασιώσεις περί θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων που βγήκαν με κάμερα και έξοδο εικόνας από την κοιλιά της μάνας τους επίσης δεν πρόκειται να ξαναπαντήσω, γιατί και αυτό το έχω απαντήσει.
Έχεις μπερδέψει τα βοηθήματα όρασης με την απομακρυσμένη σταθερή καταγραφή σταθερού σημείου από κάμερες σε δημόσιο χώρο. Ούτε κι εδώ μπορώ να σε βοηθήσω να το ξεμπλέξεις. Ξαναδιάβασε τη συζήτηση.

Το τελευταίο σου σχόλιο παραπέμπει στα PSEK News. Ούτε και γι' αυτό έχω κάποιο σχόλιο.

• Haha
Reactions: athlon6401
Να το χαλαρώσουμε λίγο;

1. Έχουμε νόμους και αρχές. Οι νόμοι μεταρυθμίζονται και εξελίσσονται από τους νομοθέτες και οι αρχές ακολουθούν στην εφαρμογή τους. Στο συγκεκριμένο θέμα που συζητάμε τώρα είτε το πλαίσιο μας αρέσει είτε όχι τουλάχιστον υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες. Οι περισσότεροι δεν τους γνωρίζουν, αλλά αναπτύχθηκε εδώ που μπορούμε να πάρουμε και αδιαμφησβήτητες πληροφορίες εμπλουτισμένες και με προσωπικές εμπειρίες. Αν θέλουμε να είμαστε νόμιμοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το παρόν θέμα για παράδειγμα εμένα με βοήθησε πολύ (πραγματικά η χρονική στιγμή της συζήτησης δεν μπορούσε να ήταν καλύτερη). Ειδικά οι ερωτήσεις και η γνωμοδότηση στο site της αρχής σου λένε βήμα βήμα με παραδείγματα τι μπορείς να κάνεις και τι απαιτείται σε κάθε βήμα.

2. Το επόμενο βήμα είναι τι αποφασίζει να κάνει ο καθένας μας, γνωρίζοντας τι του επιτρέπεται. Βάζεις τις επιλογές σου κάτω, τις σταθμίζεις και αποφασίζεις. Μπορούμε να αποδεχθούμε ότι άλλοι θα μείνουν εντός του πλαισίου και άλλοι αποδέχονται ότι θα πάρουν το ρίσκο να είναι ελαφρά εκτός του πλαισίου (γνωρίζοντας τις συνέπειες αν γίνει η "στραβή" - είναι κάτι αντίστοιχο με το όριο ταχύτητας που ξέρεις ότι αν δεν το ξεπεράσεις δεν θα πάρεις ποτέ πρόστιμο, αν το ξεπεράσεις λίγο θα δεχθείς πρόστιμο στην στραβή αλλά δεν θα είναι και πρόστιμο που θα σου αλλάξει τη ζωή ενώ αν πάς +40 κμ από το όριο είναι πια ποινικό με ότι αυτο συνεπάγεται). Αν θέλει κάποιος να μοιραστεί τη γνώμη του θεμιτό. Αλλά γενικός κανόνας είναι ότι έκνομες ενέργειες δεν πρέπει να συζητούνται - η συζήτηση περί ορίων ταχύτητας είναι αντίστοιχη.

3. Υπάρχει η συζήτηση αν μας αρέσει το συγκεκριμένο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Σε δημοκρατία ζούμε προφανώς και μπορούμε να το συζητήσουμε. Τι βελτιώσεις μπορεί να δεχθεί, αν έχει ακόμη γκρίζες ζώνες και με τα μέσα που μας προσφέρει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία ως πολίτες της. Πολύ χειροπιαστό και σχετικό παράδειγμα, κανείς ουσιαστικά δεν ήξερε τι πρέπει να γίνει με τις dashcams στα αυτοκίνητα. Ήρθε ο νομοθέτης και μέσω του νέου ΚΟΚ μας είπε όλα μια χαρά αρκεί η κάμερα να είναι σταθερά τοποθετημένη σε βάση. Τώρα για το πόσο έχεις δικαίωμα να κρατάς το βιντεοληπτικό υλικό, προφανώς δεν το λέει ο ΚΟΚ αλλά έμμεσα σε παραπέμπει στα διευκρινιστικά που είδαμε παραπάνω και από εκεί μπορείς να καταλάβεις. Δεν νομίζω ότι ο νομοθέτης δεν είχε στα αυτιά του ερωτήματα για τις dashcams, αλλιώς σιγά μην ασχολιόταν να τις αντιμετωπίσει. Η συζήτηση ξεπερνά και όποιο συγκεκριμένο ζήτημα και πάει και στα μέσα της διαβούλευσης που προσφέρονται, τα οποία και αυτά είναι θεμιτό να συζιτιούνται για να βελτιωθούν. Όμως είναι πολύ διαφορετικό αυτό, με το να συνδέεται η συζήτηση με το 2 ή να πηγαίνει στην ικανότητα (ή ανικανότητα) των νομοθετών. Αν δεν μας αρέσουν να πάμε να ψηφίσουμε να τους αλλάξουμε.

Άρα που καταλήγουμε; Να συζητάμε ανθρώπινα, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, χωρίς παρωπίδες και με ευγένια. Η υπεροβολή στο λόγο παίζει συγκεκριμένους σκοπούς και ίσως να μπορεί να γίνει αποδεκτή σε μια χρονική στιγμή, αλλά όχι συνεχόμενα και κατά εξακολούθηση, γιατί και εδώ στο avclub έχουμε τους δικούς μας κανόνες που έχουμε συναποφασίσει αμεσοδημοκρατικά στη γενική συνέλευση του σωματείου και έχουμε αναθέσει την εφαρμογή τους στη διαχειριστική ομάδα του διαδικτυακού φόρουμ.

Ένα συμπλήρωμα αναφορικά με τα μπαλκόνια για να βοηθήσουμε τα μέλη μην τυχόν υποπέσουν σε παράβαση.

Μπορείς να έχεις την κάμερα στο μπαλκόνι αλλά να στοχεύει ή να καλύπτει μόνο τον χώρο του ιδιωτικού σου μπαλκονιού. Το μπαλκόνι είναι ιδιωτικός χώρος. Αυτό όμως μας δείχνει και κάτι ακόμα.
Εάν έχεις την κάμερα στραμένη σε δημόσιο χώρο και αυτό πιάνει και το μπαλκόνι του απέναντι π.χ. τότε έχεις υποπέσει σε μεγαλύτερο παράπτωμα, καθώς καταγράφεις/βλέπεις/whatever και τον ιδιωτικό χώρο του άλλου εκτός από τον δημόσιο χώρο.

Διάφορες περιστρεφόμενες βάσεις δεν βοηθούν, για να προλάβω όποιον σκεφτεί πονηρά, καθώς είναι θέμα χρόνου πότε θα αποτυπωθεί η παραβίαση. Τέλος, δεν σε σώζει η περιστροφή της κάμερας κατόπιν και η διατήρησή της στη «νόμιμη» γωνία, καθώς εάν έχεις παραπεμφθεί για παράνομη κάμερα, αυτό σημαίνει ότι την είχες στραμμένη παράνομα σε δημόσιο χώρο (εννοείται αφού θα έχει αποδειχθεί) και η απόφαση θα εντέλλει την αφαίρεση της κάμερας ολοκληρωτικά, και με πρόβλεψη σε περίπτωση υποτροπής.

Η τεχνολογία εξελίσσεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα η τεχνολογία, ούτε να παραβιάζει δικαιώματα/αρχές/χρηστά ήθη κλπ.

Last edited:
Τελικά όμως είτε έχεις είτε δεν έχεις περιστρεφόμενη κάμερα αν δεν υπάρχει το επίμαχο υλικό, δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα αν έκανες παρανομία ή όχι.

Τελικά όμως είτε έχεις είτε δεν έχεις περιστρεφόμενη κάμερα αν δεν υπάρχει το επίμαχο υλικό, δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα αν έκανες παρανομία ή όχι.

Λάθος. Ούτε εγώ είχα το επίμαχο υλικό. Απλώς απόδειξα με φωτογραφίες την παράνομη τοποθέτηση της κάμερας. 😉
Εξ' άλλου όταν αρνηθείς να δώσεις το υλικό, επιβαρύνεις τη θέση σου ως υπεύθυνος επεξεργασίας που γίνεσαι αυτόματα.

Μάλιστα έγινε και ένα ευτράπελο στο δικαστήριο. Ενώ ο ίδιος στα πλαίσια της ελάφρυνσης της θέσης του έλεγε ότι δεν κατέγραφε, ο συνήγορός του έδειξε πλάνα από την καταγραφή για να ελαφρύνει τη θέση του στα οποία φαινόταν ότι η κάμερα είχε καταγράψει :ROFLMAO: αλλά όχι δημόσιο χώρο (και καλά).
Καταλαβαίνεις σε τι δύσκολη θέση βρέθηκε μετά από αυτό ε; :LOL:
Να παιδιά, η κάμερά μου δεν καταγράφει και ως απόδειξη σας φέρνω την καταγραφή από την κάμερα αλλά σε ιδιωτικό χώρο... . Αντιπρόεδρος του Εδεσσαικού ένα πράμα... .:ROFLMAO::eek:

Δεν μπορείς να κρυφτείς. Η κάμερα στο μπαλκόνι φαίνεται. Το να λες ότι δεν καταγράφω με την παράνομα τοποθετημένη κάμερα, είναι σαν να λες ότι έχεις ένα όπλο παράνομα αλλά δεν παρανομείς γιατί δεν το χρησιμοποιείς για να το στρέψεις εναντίον κάποιου.

Last edited:
Ξεχνάτε σε ποιά χώρα ζούμε;

Αν υπάρχει κάτι που ισχύει σε αυτό εδώ το τουρλουμπούκι είναι το "ο καθένας για την πάρτη του, το κράτος μόνο για εισπρακτικά για τον εαυτό του"...

Ένα άλλο θέμα τώρα που συζητιέται συχνά από τους κατοίκους της ψωροκώσταινας είναι η αξίωση της επιβολής χρήσης κράνους, πινακίδας και άδειας κυκλοφορίας και ασφάλισης στα ποδήλατα.

Όταν το βλέπω αυτό να συζητιέται, καταλαβαίνω ότι αφενός εκείνοι που το προτείνουν δεν έχουν ανέβει ποτέ σε ποδήλατο, όλη τους η θεώρηση αφορά την εμπειρία τους από μηχανοκίνητα μέσα, και πάνω απ' όλα το μυαλό τους δεν φτάνει να κατανοήσει πως ο λόγος που δεν επιβάλλονται όλα αυτά, είναι γιατί αν επιβληθούν τότε ο άλλος δεν έχει λόγο να καβαλάει ποδήλατο. Θα καβαλήσει μηχανάκι με αποτέλεσμα να έχει στραφεί σε πιο επικίνδυνο από πλευράς ασφάλειας όχημα, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων από τροχαία, κάνοντας έτσι μια τρύπα στο νερό στην προσπάθεια να στραφείς σε πολύ πιο ασφαλή και βιώσιμα μέσα μετακίνησης.

Σε όλη την Ευρωπαική Ένωση, η μόνη διαφοροποίηση σε αυτά είναι η Κύπρος στην οποία είναι καθολική η χρήση κράνους σε ποδήλατο, η Ελλάδα όπου είναι υποχρεωτική η χρήση σε παιδιά κάτω των 12 ετών και μου φαίνεται το ίδιο πρέπει να ισχύει και στην Ισπανία.

Ένα ερώτημα που προκύπτει και αφορά την ασφάλιση και κατ' επέκταση τις πινακίδες κυκλοφορίας και την άδεια κυκλοφορίας, είναι τι γίνεται σε περίπτωση που ο ποδηλάτης προκαλέσει ατύχημα. Τι γίνεται με τη ζημιά, ποιος την πληρώνει; Βέβαια εδώ και πάλι φαίνεται ότι δεν υπάρχει πλήρως η κατανόηση της μάζας του ποδηλάτου που δεν είναι ικανή να προκαλέσει από μόνη της μεγάλες υλικές ζημιές. Ωστόσο και αυτό υπό προυποθέσεις μπορεί να είναι επιχείρημα, στην περίπτωση που ο ποδηλάτης προκαλέσει ατύχημα, χωρίς ο ίδιος να συγκρουστεί με άλλο όχημα (εκεί πάμε στις πινακίδες, την άδεια κλπ με σκοπό την ανεύρεσή του ως υπέυθυνου πρόκλησης ατυχήματος).
Το τελευταίο βεβαίως στατιστικά είναι σχεδόν ανύπαρκτο, αλλά είναι μια πιθανότητα.

Εσείς τι πιστεύετε; Αξίζει να διακινδυνεύσεις τη στροφή προς πιο επικίνδυνα μέσα για τον άλλον, προκειμένου να καλύψεις αυτήν την απειροελάχιστη πιθανότητα;

Last edited:
To ποδήλατο και ζημιές μπορεί να κάνει (ίσως όχι 5ψήφιες, αλλά εύκολα 4ψήφιες), και άνθρωπο να σκοτώσει (πεζό). Και βέβαια όπως είπες μπορεί να προκαλέσει και ευρύτερο ατύχημα όταν οι υπόλοιποι πάνε να το αποφύγουν.

Υπάρχει μια κακή συνήθεια που δεν ξέρω πόσο νόμιμη είναι, οι ποδηλάτες να πηγαίνουν μαζί με τους πεζούς σε πεζοδρόμια/διαβάσεις και όχι μαζί με τα υπόλοιπα τροχοφόρα στο δρόμο, και αυτό εκτός από στρες στους πεζούς, δημιουργεί συχνά και ατυχήματα.

Όσο για τα κράνη, εντάξει, ο καθένας κακό δικό του κάνει, αλλά εκεί είμαι και λίγο υπέρ μιας τιμωρητικής λογικής, του τύπου αν παράνομα δε φοράς κράνος, να σε τσούζει λίγο (όχι ως σύνολο, ως μια σοβαρή συμμετοχή) το κόστος νοσηλείας σου και όχι να το πληρώσουν ολόκληρο οι συμπολίτες σου. Την ίδια λογική δηλαδή που ισχύει στον Δυτικό κόσμο αν πας για ορειβασία με απαγορευτικά καιρού επειδή "σιγά τώρα", και χρειαστεί να κινητοποιηθούν (και να κινδυνεύσουν) για τη μαλακία σου ελικόπτερα και στρατός.

• Like
Reactions: athlon6401
Για τα άλλα με τις κάμερες, φοβάμαι πως η Ευρώπη γενικά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου με τις δικαιωματιστικές υστερίες που περιπλέκουν την πραγματική καθημερινότητα των πολλών (από άποψη περιορισμού του καθημερινού εγκλήματος). Δηλαδή, έχεις έναν τρόπο νομικά και πρακτικά να τελειώνεις οριστικά με κλοπές αυτοκινήτων, hit and runs, διαρρήξεις και λοιπές δολιοφθορές, βιασμούς, καταστάσεις δηλαδή που συμβαίνουν καθημερινά και εκτεταμένα, και τον αποκλείεις για την υστερία μερικών ανθρώπων, ότι "υπάρχει μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο ο γείτονάς μου να παρακολουθεί βίντεο με εμένα να βγαίνω από το αμάξι μου με σακούλες Σκλαβενίτη και να φτιάχνεται"

Το πιο σοβαρό πρόβλημα βέβαια είναι ότι είδαμε όλοι τι συνέβη σε μια άλλη κοινωνία που είχε αφεθεί σε ενοχικούς και υστερικού επιπέδου δικαιωματισμούς, ο κόσμος μπούχτισε, και μέσα στο θυμό του παρασύρθηκε από κάποιους πονηρούς, και τελικά οδήγησε τη χώρα σε καταστάσεις που κανείς δεν είχε φανταστεί. Ας ελπίσουμε να αλλάξει ρότα εδώ πριν είναι (και εδώ) πολύ αργά.

Last edited:
Τι κακο εχουν οι σακουλες Σκλαβενιτη ?
Ξερεις οτι ΣΗΚΩΝΟΥΝ ολοκληρο κουτι υπολογιστη μεσα τους ?
Για πηγαινε να το κανεις με Μασουτη ...... να γελασουμε. 😌

Sorry ...... αλλα εγω φτιαχνομαι ΑΦΟΡΗΤΑ. 😤
Και αν θελετε στελνω και φωτογραφια για δημοσιοποιηση (asap) 😊

To ποδήλατο και ζημιές μπορεί να κάνει (ίσως όχι 5ψήφιες, αλλά εύκολα 4ψήφιες), και άνθρωπο να σκοτώσει (πεζό). Και βέβαια όπως είπες μπορεί να προκαλέσει και ευρύτερο ατύχημα όταν οι υπόλοιποι πάνε να το αποφύγουν.

Υπάρχει μια κακή συνήθεια που δεν ξέρω πόσο νόμιμη είναι, οι ποδηλάτες να πηγαίνουν μαζί με τους πεζούς σε πεζοδρόμια/διαβάσεις και όχι μαζί με τα υπόλοιπα τροχοφόρα στο δρόμο, και αυτό εκτός από στρες στους πεζούς, δημιουργεί συχνά και ατυχήματα.

Όσο για τα κράνη, εντάξει, ο καθένας κακό δικό του κάνει, αλλά εκεί είμαι και λίγο υπέρ μιας τιμωρητικής λογικής, του τύπου αν παράνομα δε φοράς κράνος, να σε τσούζει λίγο (όχι ως σύνολο, ως μια σοβαρή συμμετοχή) το κόστος νοσηλείας σου και όχι να το πληρώσουν ολόκληρο οι συμπολίτες σου. Την ίδια λογική δηλαδή που ισχύει στον Δυτικό κόσμο αν πας για ορειβασία με απαγορευτικά καιρού επειδή "σιγά τώρα", και χρειαστεί να κινητοποιηθούν (και να κινδυνεύσουν) για τη μαλακία σου ελικόπτερα και στρατός.

Όταν υπάρχει ποδηλατόδρομος υποχρεωτικά κινείται εκεί και όχι στο οδόστρωμα. Εάν δεν υπάρχει κινείται στο οδόστρωμα.
Στο πεζοδρόμιο μόνο όταν θεωρείσαι πεζός, δηλαδή έχεις κατέβει, πηγαίνεις με τα πόδια και κρατάς το τιμόνι μεταφέροντας το ποδήλατο επί της ουσίας.

Ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα ε; Μεγάλο ανέκδοτο... . 😁 Πιο εύκολα βρίσκεις θαμμένες χρυσές λίρες... .😜

Το ερώτημα βέβαια για τα υπόλοιπα είναι κατά πόσο η επιβολή αυτών θα οδηγήσει σε αναμφισβήτητα πιο επικίνδυνους τρόπους μετακίνησης, αυξάνοντας τελικά τα θύματα των τροχαίων και τις υλικές ζημιές.

Κράνος και γάντια εγώ φοράω στο ποδήλατο βέβαια από μόνος μου και κοιτάζω να μην έχω ακάλυπτα μέρη του σώματος, όση ζέστη και να κάνει.

@Pleo είμαι περίεργος αν θα επιχειρηματολογούσες με τον τρόπο που επιχειρηματολογείς αν ήσουν σε ένα τραπέζι καθήμενος απέναντι από τον συνομιλητή σου. Θυμάμαι και πως απαντούσες στο νήμα για τα αυτοκίνητα και τα όρια ταχύτητας. Είσαι εριστικός και υποτιμητικός για το συνομιλητή σου και πίστεψέ με δε θα πήγαινε πολύ καλά ή πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση.

Ευτυχώς οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν είναι σαν και σένα και είναι θέμα χρόνου η μειοψηφία να υποχρεωθεί σε αυτό που θέλει η πλειοψηφία. Στη γειτονιά μου επειδή έχει κλοπές συνέχεια όλοι έχουμε κάμερες και ναι καταγράφουν και δρόμους. Έτσι βρέθηκε η πινακίδα αυτοκινήτου από κλέφτες κάποια στιγμή. Δεν γίνεται ο ένας ρουφιάνος του άλλου, το αντίθετο ο ένας ζητάει τα βίντεο από τον άλλον αν συμβεί κάτι. Ξέρω σου φαίνεται απίστευτο αυτό και μάλλον περιορίζεται "η ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου" και μόνο που το ακούς. Get over it

@Pleo είμαι περίεργος αν θα επιχειρηματολογούσες με τον τρόπο που επιχειρηματολογείς αν ήσουν σε ένα τραπέζι καθήμενος απέναντι από τον συνομιλητή σου. Θυμάμαι και πως απαντούσες στο νήμα για τα αυτοκίνητα και τα όρια ταχύτητας. Είσαι εριστικός και υποτιμητικός για το συνομιλητή σου και πίστεψέ με δε θα πήγαινε πολύ καλά ή πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση.

Ευτυχώς οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν είναι σαν και σένα και είναι θέμα χρόνου η μειοψηφία να υποχρεωθεί σε αυτό που θέλει η πλειοψηφία. Στη γειτονιά μου επειδή έχει κλοπές συνέχεια όλοι έχουμε κάμερες και ναι καταγράφουν και δρόμους. Έτσι βρέθηκε η πινακίδα αυτοκινήτου από κλέφτες κάποια στιγμή. Δεν γίνεται ο ένας ρουφιάνος του άλλου, το αντίθετο ο ένας ζητάει τα βίντεο από τον άλλον αν συμβεί κάτι. Ξέρω σου φαίνεται απίστευτο αυτό και μάλλον περιορίζεται "η ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου" και μόνο που το ακούς. Get over it

Και μόνο για λόγους τακτ, θα έπρεπε να έχεις ψάξεις τους ορισμούς πριν μπεις στη συζήτηση να αρχίσεις να ρωτάς.

Δεν είμαι η Φιλιππινέζα κανενός τυχαίου που θα μπει και θα ρωτήσει για να κάθομαι να εξηγώ στον καθένα από την αρχή κάθε φορά την ίδια ερώτηση.

Μην αναρωτιέσαι λοιπόν τι θα έκανα αν καθόμουν σε ένα τραπέζι με τον συνομιλητή μου. Ο συνομιλητής μου σε αυτή την περίπτωση θα είχε παρακολουθήσει τη συζήτηση.

Έχουν φανεί στη συζήτηση τόσο τα προβλήματα που δημιουργούν οι κάμερες, όσο και η αναποτελεσματικότητά τους με συγκεκριμένα παραδείγματα. Για τα υπόλοιπα, google is your friend.
Με απλά λόγια, στη συζήτηση φάνηκε τόσο η αναποτελεσματικότητα συνολικά, όσο και η παραβίαση θεμελιωδών αρχών και δικαιωμάτων.
Το εξοργιστικό δε είναι ότι όλο αυτό προβάλλεται με πρόσχημα την ασφάλεια, κοινώς καθρεπτάκια και χάντρες για ιθαγενείς. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω και προτείνω την επόμενη φορά που θα προταθεί κάτι τέτοιο, να μην υποτιμάται η νοημοσύνη μας κατ' αυτόν τον τρόπο.

Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν γνωρίζεις. Μου κάνει εντύπωση ότι βαριέσαι να το ψάξεις κι ας είναι γνωστό περί τίνους πρόκειται αυτό, τοις πάσοι. Μέχρι και link έδωσα.

Υ.Γ. Δεν είσαι η πλειοψηφία. Αντιθέτως μάλιστα θα έλεγα ότι είσαι μια μειοψηφία που βαίνει μειούμενη σε αριθμό.

Last edited:
@Maestro στην Αμερική που είσαι πως μοιράζουν τα δέματα οι εταιρείες; Τα αφήνουν στην πόρτα σας ή αυτό που βλέπουμε είναι ψέμα; Γίνεται με όλα τα προϊόντα; Πχ κινητά και τηλεοράσεις ή μόνο με φακέλους;

@Maestro στην Αμερική που είσαι πως μοιράζουν τα δέματα οι εταιρείες; Τα αφήνουν στην πόρτα σας ή αυτό που βλέπουμε είναι ψέμα; Γίνεται με όλα τα προϊόντα; Πχ κινητά και τηλεοράσεις ή μόνο με φακέλους;

Είναι ό,τι να'ναι η φάση. Εν γένει, απλά τα παρατάνε απ'εξω, καμιά φορά (τελείως randomly) θέλουν υπογραφή. Το πιο αστείο συνέβη πριν 2 χρόνια, που είχαμε παραγγείλει 2 iPhone Pro Max με θήκες. Οι θήκες ήρθαν Τετάρτη και απαιτούσαν υπογραφή ότι παραλάβαμε, και τα iPhone ήρθαν Παρασκευή και τα πέταξαν στο κατώφλι όπου παρέμειναν όλη μέρα μέχρι να γυρίσουμε από δουλειά :D

Είναι ό,τι να'ναι η φάση. Εν γένει, απλά τα παρατάνε απ'εξω, καμιά φορά (τελείως randomly) θέλουν υπογραφή. Το πιο αστείο συνέβη πριν 2 χρόνια, που είχαμε παραγγείλει 2 iPhone Pro Max με θήκες. Οι θήκες ήρθαν Τετάρτη και απαιτούσαν υπογραφή ότι παραλάβαμε, και τα iPhone ήρθαν Παρασκευή και τα πέταξαν στο κατώφλι όπου παρέμειναν όλη μέρα μέχρι να γυρίσουμε από δουλειά :D

Φτάνουν πάντως μέχρι την πόρτα σου. Θέλω να πω δεν είναι όπως εδώ που θα σου πούνε περάσαμε και δεν σας βρήκαμε (μούσι) πηγαίνετε να το παραλάβετε στο πλησιέστερο locker.... στην άλλη άκρη του κόσμου.
Ή έχει και τέτοιες περιπτώσεις κι εκεί;

Φτάνουν πάντως μέχρι την πόρτα σου. Θέλω να πω δεν είναι όπως εδώ που θα σου πούνε περάσαμε και δεν σας βρήκαμε (μούσι) πηγαίνετε να το παραλάβετε στο πλησιέστερο locker.... στην άλλη άκρη του κόσμου.
Ή έχει και τέτοιες περιπτώσεις κι εκεί;

Όταν θέλουν υπογραφή δεν το αφήνουν και ξαναπερνάνε κάθε μέρα μέχρι να σε βρουν. Υποτίθεται μπορείς να ζητήσεις να πας εσύ να παραλάβεις. Δε μου έχει τύχει ποτέ να πούνε ψέμματα ότι ήρθαν και δε με βρήκαν.

(εξάλλου έχω τις κάμερες που μου λένε αν ήρθε κανείς, ποιός είναι, και τι έκανε, see what I did there? :D )

• Love
Reactions: koupa