Το τι λέει η αρχή ΠΠΔ και τι λέει ο νόμος λίγη σημασία έχει. Αυτά είναι πράγματα που σήμερα είναι έτσι κι αύριο είναι αλλιώς. Αν θες μπορείς να απαντήσεις χρησιμοποιώντας λογική. Σ' αυτά που έγραψα, η κάμερα είναι μία επέκταση της όρασης. Δεν αναφέρομαι σε καταγραφή. Στο μήνυμά σου λες πως θεμελιώδες είναι να βλέπεις με τα μάτια σου αλλά όχι να βλέπεις με κάμερα. Η κάμερα είναι επέκταση της όρασής σου. Στο μέλλον θα έχουμε μάτια ψηφιακά με άπειρο zoom και augmented reality, τότε θα μπορείς να δεις ή θα απαγορεύεται; Απαγορεύτεται να βλέπω infrared; Και ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει γι' αυτά;1. Σε όλη τη συζήτηση.
2. Στους συνδέσμους της Αρχής Προσατσίας Προσωπικών Δεδομένων https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi Έχει και FAQ ανά κατηγορία που σε ενδιαφέρει.
3. Όσο πιο περιληπτικά γίνεται σε λίγες γραμμές από εμένα σε αυτό το post. https://avclub.gr/threads/istories-trelas-apo-tin-psorokostaina.183297/page-15#post-1059079532
Το τι λέει η αρχή ΠΠΔ και τι λέει ο νόμος λίγη σημασία έχει. Αυτά είναι πράγματα που σήμερα είναι έτσι κι αύριο είναι αλλιώς. Αν θες μπορείς να απαντήσεις χρησιμοποιώντας λογική. Σ' αυτά που έγραψα, η κάμερα είναι μία επέκταση της όρασης. Δεν αναφέρομαι σε καταγραφή. Στο μήνυμά σου λες πως θεμελιώδες είναι να βλέπεις με τα μάτια σου αλλά όχι να βλέπεις με κάμερα. Η κάμερα είναι επέκταση της όρασής σου. Στο μέλλον θα έχουμε μάτια ψηφιακά με άπειρο zoom και augmented reality, τότε θα μπορείς να δεις ή θα απαγορεύεται; Απαγορεύτεται να βλέπω infrared; Και ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει γι' αυτά;
Εξήγησέ μου πως ακριβώς περιορίζεται "η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας" κάποιου που περνάει από το δρόμο, αν εγώ κάθομαι στο μπαλκόνι και τον βλέπω, όχι με τα μάτια μου αλλά με μία κάμερα πάνω σε ένα drone.
Ο ρόλος της ΑΠΠΔ είναι γνωστός. Εξυπηρετεί το σύστημα, κανένα σύνταγμα και κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν υπερασπίζεται.
Τελικά όμως είτε έχεις είτε δεν έχεις περιστρεφόμενη κάμερα αν δεν υπάρχει το επίμαχο υλικό, δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα αν έκανες παρανομία ή όχι.
To ποδήλατο και ζημιές μπορεί να κάνει (ίσως όχι 5ψήφιες, αλλά εύκολα 4ψήφιες), και άνθρωπο να σκοτώσει (πεζό). Και βέβαια όπως είπες μπορεί να προκαλέσει και ευρύτερο ατύχημα όταν οι υπόλοιποι πάνε να το αποφύγουν.
Υπάρχει μια κακή συνήθεια που δεν ξέρω πόσο νόμιμη είναι, οι ποδηλάτες να πηγαίνουν μαζί με τους πεζούς σε πεζοδρόμια/διαβάσεις και όχι μαζί με τα υπόλοιπα τροχοφόρα στο δρόμο, και αυτό εκτός από στρες στους πεζούς, δημιουργεί συχνά και ατυχήματα.
Όσο για τα κράνη, εντάξει, ο καθένας κακό δικό του κάνει, αλλά εκεί είμαι και λίγο υπέρ μιας τιμωρητικής λογικής, του τύπου αν παράνομα δε φοράς κράνος, να σε τσούζει λίγο (όχι ως σύνολο, ως μια σοβαρή συμμετοχή) το κόστος νοσηλείας σου και όχι να το πληρώσουν ολόκληρο οι συμπολίτες σου. Την ίδια λογική δηλαδή που ισχύει στον Δυτικό κόσμο αν πας για ορειβασία με απαγορευτικά καιρού επειδή "σιγά τώρα", και χρειαστεί να κινητοποιηθούν (και να κινδυνεύσουν) για τη μαλακία σου ελικόπτερα και στρατός.
@Pleo είμαι περίεργος αν θα επιχειρηματολογούσες με τον τρόπο που επιχειρηματολογείς αν ήσουν σε ένα τραπέζι καθήμενος απέναντι από τον συνομιλητή σου. Θυμάμαι και πως απαντούσες στο νήμα για τα αυτοκίνητα και τα όρια ταχύτητας. Είσαι εριστικός και υποτιμητικός για το συνομιλητή σου και πίστεψέ με δε θα πήγαινε πολύ καλά ή πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση.
Ευτυχώς οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν είναι σαν και σένα και είναι θέμα χρόνου η μειοψηφία να υποχρεωθεί σε αυτό που θέλει η πλειοψηφία. Στη γειτονιά μου επειδή έχει κλοπές συνέχεια όλοι έχουμε κάμερες και ναι καταγράφουν και δρόμους. Έτσι βρέθηκε η πινακίδα αυτοκινήτου από κλέφτες κάποια στιγμή. Δεν γίνεται ο ένας ρουφιάνος του άλλου, το αντίθετο ο ένας ζητάει τα βίντεο από τον άλλον αν συμβεί κάτι. Ξέρω σου φαίνεται απίστευτο αυτό και μάλλον περιορίζεται "η ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου" και μόνο που το ακούς. Get over it
@Maestro στην Αμερική που είσαι πως μοιράζουν τα δέματα οι εταιρείες; Τα αφήνουν στην πόρτα σας ή αυτό που βλέπουμε είναι ψέμα; Γίνεται με όλα τα προϊόντα; Πχ κινητά και τηλεοράσεις ή μόνο με φακέλους;
Είναι ό,τι να'ναι η φάση. Εν γένει, απλά τα παρατάνε απ'εξω, καμιά φορά (τελείως randomly) θέλουν υπογραφή. Το πιο αστείο συνέβη πριν 2 χρόνια, που είχαμε παραγγείλει 2 iPhone Pro Max με θήκες. Οι θήκες ήρθαν Τετάρτη και απαιτούσαν υπογραφή ότι παραλάβαμε, και τα iPhone ήρθαν Παρασκευή και τα πέταξαν στο κατώφλι όπου παρέμειναν όλη μέρα μέχρι να γυρίσουμε από δουλειά![]()
Φτάνουν πάντως μέχρι την πόρτα σου. Θέλω να πω δεν είναι όπως εδώ που θα σου πούνε περάσαμε και δεν σας βρήκαμε (μούσι) πηγαίνετε να το παραλάβετε στο πλησιέστερο locker.... στην άλλη άκρη του κόσμου.
Ή έχει και τέτοιες περιπτώσεις κι εκεί;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.