Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα...

Κατεβαινα τα σκαλια στην πολυκατοικια του πατερα μου και παρατηρω ενα λεπτο ''μακαρονακι'' να ειναι κολλημενο στο κλιμακοστασιο στο υψος που φτανει το χερι μου.
Το ακολουθω με το βλεμμα και ανακαλυπτω εκπληκτος οτι καταληγει σε κουτι οπτικης ινας του κοσμοτε!
Ρε φιλε, κι αν καποιος απο περιεργια ή απο κακοηθεια τραβηξει/κοψει/ξεκολλησει την ινα απ' τον τοιχο;
Ημαρτον, δεν μπορουν να την περασουν μεσα απο καναλι;

Κατεβαινα τα σκαλια στην πολυκατοικια του πατερα μου και παρατηρω ενα λεπτο ''μακαρονακι'' να ειναι κολλημενο στο κλιμακοστασιο στο υψος που φτανει το χερι μου.
Το ακολουθω με το βλεμμα και ανακαλυπτω εκπληκτος οτι καταληγει σε κουτι οπτικης ινας του κοσμοτε!
Ρε φιλε, κι αν καποιος απο περιεργια ή απο κακοηθεια τραβηξει/κοψει/ξεκολλησει την ινα απ' τον τοιχο;
Ημαρτον, δεν μπορουν να την περασουν μεσα απο καναλι;
Σιγά μην ξοδέψουν και κανάλια, τόσα μέτρα που περνάνε καθημερινά. Δεν φτάνει που τα κάνουν και δωρεάν.
Όποιος ενδιαφέρεται για σωστή δουλειά πρέπει να είναι από πάνω από το συνεργείο και να δώσει και κάνα χαρτζιλικάκι για να τα κάνουν όπως θες.
Άλλιως αν τους αφήσεις χωρίς έλεγχο θα βλέπεις χύμα πετονιές.
Κι εγώ το έχω παρατηρήσει σε κλιμακοστάσιο σε πολυκατοικία που πήγα επίσκεψη και όντως πέρασε από το μυαλό μου αν κάποιος το κόψει για πλάκα; Δεν γίνονται ενώσεις μετά.

Σκέψου απλά ένα περίεργο γατί, ένα ποντίκι ή απλά κάποιον που θα το κλωτσήσει κατά λάθος.
Εδώ υπάρχουν προβλήματα με τα προστατευμένα και κάποιοι βάζουν και μεταλικούς σωλήνες.

Η "πετονιά" είναι ιδανική λύση για εγκατάσταση μέσα στο σπίτι, είναι πανεύκολη στην τοποθέτηση (είναι ουσιαστικά αυτοκόλλητη) και είναι κυριολεκτικά αόρατη, αλλά είχα την εντύπωση ότι την τοποθετούσαν μόνο μέσα στο σπίτι. Αν την τοποθετούν και στο κλιμακοστάσιο είναι φάουλ.

• Like
Reactions: FSword
Στους εξωτερικούς χώρους δεν μπαινει η "πετονιά".
Μπαίνει οπτικη ινα κανονική μέσα σε σπιράλ το οποίο στερεώνεται με καρφια τυπου ροκα.
Με καρφωτικό πιστόλι έγιναν όλα αυτα.
Μέσα στο κτίριο η ίδια η ίνα συνεχίζει με κανάλια.
Ο λόγος είναι ότι αν κοπεί μπορεί να κολληθεί, ενω η πετονιά κολλιέται δύσκολα με όχι σίγουρα αποτελέσματα.
Στο σπίτι μόνο μπαίνει η πετονιά. Από το floor box μέχρι το modem.

Βέβαια κάποιος κακοπροαίρετος και αυτό μπορεί να το ξηλώσει.
Οπως μπορει να ξηλώσει και πριν με τα καλώδια κι ενα box ή μία εισαγωγή.

Καλά και σε μένα από το floor box και για κάτι λιγότερο 1 μέτρο έχω πετονιά στον τοίχο του κλιμακοστασίου. Την έφερε ωραία κάτω από ένα δοκάρι είναι ψηλά και δεν πολυφαίνεται και μετά μέσα στο σπίτι πρακτικά το μόντεμ είναι από πίσω οπότε δεν έχει απόσταση. Φυσικά δεν είχε μικρότερη "πετονιά" και έχω μια μεγαλύτερη μαζεμένη σε κουλούρα :)

Γιατί το λέτε "πετονιά" ρε παιδιά;
Σαν ψιλό δίκλωνο καλώδιο είναι αυτό που έχω μέσα στο σπίτι σε κουλούρα :unsure:

Η "πετονιά" είναι ιδανική λύση για εγκατάσταση μέσα στο σπίτι, είναι πανεύκολη στην τοποθέτηση (είναι ουσιαστικά αυτοκόλλητη) και είναι κυριολεκτικά αόρατη, αλλά είχα την εντύπωση ότι την τοποθετούσαν μόνο μέσα στο σπίτι. Αν την τοποθετούν και στο κλιμακοστάσιο είναι φάουλ.
Μια χαρα, οταν ερθει ο μπογιατζης να βαψει θα συνδεθει και το πινελο του στο ιντερνετ.

Γιατί το λέτε "πετονιά" ρε παιδιά;
Σαν ψιλό δίκλωνο καλώδιο είναι αυτό που έχω μέσα στο σπίτι σε κουλούρα :unsure:
Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο.
Μπορεί να φαίνεται χονδρό επειδή έχει πάνω την σιλικόνη

Στο 1:40
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Tzimisce
View attachment 247297
Για τέτοιο μιλάμε.
Η Inalan βάζει ενιαία ίνα από το κουτάκι που τοποθετεί στο εξωτερικό του κτηρίου μέχρι το router τους και δεν είναι πολύ λεπτή, σαν πετονιά. Είναι όντως αυτή που περιγράφει ο Μιχάλης.

"Πετονιά" βάζουν μέσα στα σπίτια οι άλλοι πάροχοι FTTH.

Όλες οι οπτικές ίνες στο εσωτερικό τους έτσι είναι.

Απλά η δικιά σου έχει χονδρό μανδύα, μιας και είναι και για χρήση σε εξωτερικό χώρο, ενώ η "πετονιά" έχει πολύ λεπτό και σχεδόν διάφανο μανδύα.

• Like
Reactions: Tzimisce