Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα...

Δεν είναι Cosmote μάναμ.
Αυτοί ακόμη ψάχνουν το σπίτι.
Να δω τι θα κάνω τον εξοπλισμό που μου έστειλαν.

Δεν είναι Cosmote μάναμ.
Αυτοί ακόμη ψάχνουν το σπίτι.
Να δω τι θα κάνω τον εξοπλισμό που μου έστειλαν.
Να πας να τον επιστρέψεις σε κατάστημα με απόδειξη επιστροφής γιατί μπορεί να δεις καμιά χρέωση.

• Like
Reactions: Tzimisce
Αν δεν ήταν πελάτης cosmote, σιγά μην δει χρέωση.
Πάντως εγώ θα τον επέστρεφα για να μην πιάνει χώρο.
Άχρηστος είναι

Στην εταιρεία, όταν ήμουν Ελλάδα, σιγουρευόμουν να υπάρχουν όλα τα μηχανήματα που μας είχε δώσει OTE ή Cosmote σε κουτί στην αποθήκη, σε περίπτωση που τα ζητάγανε. Είχαμε καταργήσει γραμμές ISDN τηλεφωνίας, το 2007. Έφυγα για Γαλλία το 2013 και ήρθανε και ζητήσανε τα modem (τα οποία τα πετάνε μετά, αλλά εάν δεν τα έχεις χρεώνουν κάνα 200άρι το ένα) το 2018. 11 χρόνια μετά από την διακοπή. Ευτυχώς είχα ενημερώσει την εταιρεία που με αντικατέστησε και τα είχαν ακόμη σε μια ντουλάπα. Εάν αυτό δεν είναι "Ιστορίες τρέλας από την Ψωροκώσταινα..." δεν ξέρω τι είναι.

Σχετικό με αυτό που έγραψα προχτές με τα νούμερα στα σπίτια και την γενική ασυνεννοησία. Πιστεύω πως θα μπορούσε να διορθωθεί το πρόβλημα με τη βοήθεια των πανεπιστημίων και θέσεων πρακτικής από φοιτητές. ΟΚ θες υποδομή με υπολογιστές η οποία δεν είναι καθόλου φτηνή αλλά μπορείς να κάνεις αρχή.

Και σημερινό πρόβλημα. Δέχθηκα μια κλήση για κάποιον πελάτη. Που είσαι; ΧΧΧ αριθμός 110. ΟΚ τον ενημέρωσα ότι σε 5' θα ήμουν εκεί. Πήγα και ο τύπος ΆΦΑΝΤΟΣ. Τηλέφωνο ξανά και μου είπε πως είναι στο δρόμο αλλά δεν με βλέπει. Με τα πολλά μου εξήγησε ο τύπος και ήταν στο 150. Του είπα ότι εδώ είναι τόσο και ήταν ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ. Μιλάμε για πάνω από 400 μέτρα απόσταση. Του εξήγησα όμορφα και ωραία ότι έχουν γίνει σπίτια στο ενδιάμεσο αλλά αυτός αμετακίνητος.

Του εξήγησα όμορφα και ωραία ότι έχουν γίνει σπίτια στο ενδιάμεσο αλλά αυτός αμετακίνητος.
Αμετακίνητος μεταφορικά ή κυριολεκτικά; 😋

Αμετακίνητος μεταφορικά ή κυριολεκτικά; 😋

Και τα δυο. Είχα πόση ώρα να του λέω ότι πρέπει να αλλάξει νούμερο και να μην κουνιέται. Του έδειχνα τους γείτονες και αυτός εκεί να επιμένει. Δεν έλεγε να ξεκολλήσει το μυαλό του. Φοβερές καταστάσεις. Είχε μουλαρώσει σαν μικρό παιδί.

Πριν αρκετό καιρό είχα γνωρίσει μια νέα κοπέλα που είχε έρθει εδώ για δουλειά. Τη ρώτησα τα στοιχεία της και κούνησε το κεφάλι. Το ενοικιαστήριο συμβόλαιο έγραφε την παλιά διεύθυνση και το σπίτι είχε πινακίδα με την σωστή. Η κοπέλα δεν ήξερε τι να κάνει καθώς δεν γνώριζε κανένα οπότε θα ψαχνόταν με λογαριασμούς και δέματα. Της εξήγησα ότι σωστή είναι η πινακίδα και να μην ανησυχεί καθώς λίγο πολύ όλοι έχουμε τέτοια προβλήματα και το ταχυδρομείο ξέρει.

Θα ήθελα να είμαι από μια μεριά να δω τεχνικό εταιρείας τηλεφωνίας να ψάχνει να βρει σπίτι στην Λούτσα.
5,6,7 δρόμοι με την ίδια ονομασία,χωρίς αρίθμηση ή αρίθμηση με ότι αριθμό γουστάρει ή νομίζει ότι έχει ο ιδιοκτήτης.

Και τα δυο. Είχα πόση ώρα να του λέω ότι πρέπει να αλλάξει νούμερο και να μην κουνιέται. Του έδειχνα τους γείτονες και αυτός εκεί να επιμένει. Δεν έλεγε να ξεκολλήσει το μυαλό του. Φοβερές καταστάσεις. Είχε μουλαρώσει σαν μικρό παιδί.

Πριν αρκετό καιρό είχα γνωρίσει μια νέα κοπέλα που είχε έρθει εδώ για δουλειά. Τη ρώτησα τα στοιχεία της και κούνησε το κεφάλι. Το ενοικιαστήριο συμβόλαιο έγραφε την παλιά διεύθυνση και το σπίτι είχε πινακίδα με την σωστή. Η κοπέλα δεν ήξερε τι να κάνει καθώς δεν γνώριζε κανένα οπότε θα ψαχνόταν με λογαριασμούς και δέματα. Της εξήγησα ότι σωστή είναι η πινακίδα και να μην ανησυχεί καθώς λίγο πολύ όλοι έχουμε τέτοια προβλήματα και το ταχυδρομείο ξέρει.
Μήπως δουλεύεις στην Lumon ; :ROFLMAO:

Λες να ζω σε παράλληλο σύμπαν και να μην το ξέρω; Με αυτά που βλέπω κάθε μέρα ίσως και να είμαστε στο Matrix.

Επαρχιακή Δημοτική εταιρεία Ύδρευσης προσπαθεί να μηχανογραφηθεί. Βάζει και επιλογή πληρωμής στο site της την οποία σαν γνήσιος beta tester λέω να την χρησιμοποιήσω (πλήρωνα έως τώρα με το rf τους μέσω τράπεζας). Διακόπτεται η επικοινωνία με ένα time out error λέω οκ ας ξαναπροσπαθήσω. Τελικά, τραβάει από την κάρτα δύο φορές τα χρήματα. Μικρό το ποσό μικρό το κακό, ας το αφήσω λέω για προκαταβολή στον επόμενο λογαριασμό. Μου έρχεται ειδοποίηση για απλήρωτο λογαριασμό με κόκκινα γράμματα να αναφέρει ότι θα σας κοπεί η ύδρευση εάν δεν πληρώσετε τον λογαριασμό. Τηλέφωνο εγώ, σας τα έχω πληρώσει και μάλιστα δύο φορές, ναι οκ τα έχετε πληρώσει το βλέπουμε, έχετε δώσει τα διπλά, το νέο σύστημα όμως για κάποιο λόγο δεν μπορεί να τα ματσάρει. Ε οκ τότε βρείτε τη λύση, εγώ πλήρωσα. Μα ξέρετε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να τα ξαναπληρώσετε μέχρι να βρούμε λύση για να μην σας κοπεί το νερό!!! Σήκωσα τα χέρια ψηλά, παραδόθηκα.

Επαρχιακή Δημοτική εταιρεία Ύδρευσης προσπαθεί να μηχανογραφηθεί. Βάζει και επιλογή πληρωμής στο site της την οποία σαν γνήσιος beta tester λέω να την χρησιμοποιήσω (πλήρωνα έως τώρα με το rf τους μέσω τράπεζας). Διακόπτεται η επικοινωνία με ένα time out error λέω οκ ας ξαναπροσπαθήσω. Τελικά, τραβάει από την κάρτα δύο φορές τα χρήματα. Μικρό το ποσό μικρό το κακό, ας το αφήσω λέω για προκαταβολή στον επόμενο λογαριασμό. Μου έρχεται ειδοποίηση για απλήρωτο λογαριασμό με κόκκινα γράμματα να αναφέρει ότι θα σας κοπεί η ύδρευση εάν δεν πληρώσετε τον λογαριασμό. Τηλέφωνο εγώ, σας τα έχω πληρώσει και μάλιστα δύο φορές, ναι οκ τα έχετε πληρώσει το βλέπουμε, έχετε δώσει τα διπλά, το νέο σύστημα όμως για κάποιο λόγο δεν μπορεί να τα ματσάρει. Ε οκ τότε βρείτε τη λύση, εγώ πλήρωσα. Μα ξέρετε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να τα ξαναπληρώσετε μέχρι να βρούμε λύση για να μην σας κοπεί το νερό!!! Σήκωσα τα χέρια ψηλά, παραδόθηκα.
Καλά, για νερό να σου πω εγώ τρέλα. Αναμονή 3 χρόνια, για να επισκευάσουν την αντλία που ανέβαζε το νερό από την δεξαμενή τους, στο τελευταίο σπίτι του χωριού. Αναγκαστήκαμε στο εν τω μεταξύ να βάλουμε 8άρα δεξαμενή, την οποία γεμίζαμε μέσω φορτηγού (από τον τρελό του χωριού στην κυριολεξία) και επειδή το φορτηγό έπαιρνε 10, τους υπόλοιπους 2 τόνους, ποτίζαμε τα πάντα (και τα κοάλα και ότι άλλο φύτρωνε στον κήπο) και κάναμε και καθάρισμα και πλέναμε και τα πιάτα και πάει λέγοντας. Ένα 80άρι την φορά και μας κράταγε μια βδομάδα το πολύ.
Μετά λοιπόν από 3 χρόνια, βάζουνε αντλία, η οποία στέλνει το νερό στην δική μας δεξαμενή. Κανονικά, υπήρχε πλάνο, να ανέβει η μεγάλη δεξαμενή πιο πάνω, ώστε να εξυπηρετεί όλο το χωριό. Τέλος πάντων, δεν παραπονιέσαι και πολύ, όταν επιτέλους έχεις νερό και ας εξαρτάται από το να δουλεύει η αντλία και να μην μπει και την κλείσει κάποιος στην δεξαμενή του δήμου (ναι, έχει γίνει ήδη 3 φορές).
Έλα όμως που μας παρακαλέσανε να μην το πούμε πουθενά ότι έχουμε νερό, γιατί το κάνανε στα κρυφά, και ας έχει επίσημο αριθμό παροχής. Και το καλύτερο απ'όλα, έκανε άλλα 2 χρόνια να μας έρθει ο 1ος λογαριασμός και ας ρωτάγαμε συνέχεια. Ευτυχώς που είναι νερό και μόνο το καλοκαίρι, οπότε δεν ήταν τρελά λεφτά.

Νερών συνέχεια. Λίγο παρακάτω από το σπίτι του φίλου μου έσπασε ο υπόγειος αγωγός και άκουγες τον "καταρράκτη". Τα νερά είχαν βρει δίοδο τον πρώτο καιρό και έφευγαν στην αποχέτευση. Όμως σιγά σιγά έφαγαν το χώμα και τελικά άνοιξε τρύπα στη γωνία και έβλεπες το θέαμα. Ο φίλος μου και η γειτονιά είχαν κάνει παράπονα αλλά κλασικά τους συνέδεαν με Κάιρο.

Κάποια στιγμή τηλεφωνεί ο φίλος μου στο Δήμαρχο που ήταν συμμαθητές και είχε το θάρρος. Και εδώ αρχίζει το ΤΡΕΛΟ. Έρχεται ο Δήμαρχος αμέσως και παίρνει τηλέφωνο τον υπεύθυνο των τεχνικών υπηρεσιών. Ο υπεύθυνος όμως ΓΕΙΩΣΕ το δήμαρχο και δεν ήρθε με μία εντελώς άκυρη δικαιολογία. Όχι πχ έχω προσωπικό πρόβλημα ή κάτι τέτοιο. Αλλά ότι δεν είναι αρμόδιος ή είναι θέμα ΕΥΔΑΠ. Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Αναγκάστηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο για κάτι τόσο απλό.

Τι το ανοίξατε με τα νερά...θέλω να καταργήσω μια σύνδεση στην ΕΥΔΑΠ γιατί έγινε λειτουργική συνένωση δύο ιδιοκτησιών και δεν δίνει πουθενά και πρέπει να πληρώσω 200+ ευρώ για να μου το κλείσουν. Περιττό να πω ότι είναι κλειστό εδώ και 4 χρόνια το συγκεκριμένο...

Θα μπορούσες να δίνεις και από τα δύο ρολόγια, οπότε θα έγραφαν την μισή κατανάλωση το καθένα και θα πλήρωνες λιγότερο!

Θα μπορούσες να δίνεις και από τα δύο ρολόγια, οπότε θα έγραφαν την μισή κατανάλωση το καθένα και θα πλήρωνες λιγότερο!
Αυτό συμφέρει σε μεγάλες καταναλώσεις που μπαίνεις στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ. Μιλάμε για πολλά κυβικά π.χ. στρέματα ποτίσματα, πισίνες κλπ.
Μην ξεχνάς ότι κάθε λογ/σμός έχει και κερατιάτικα μαζί. Οπότε σε μικρές καταναλώσεις π.χ. σε ένα απλό διαμέρισμα ίσως είναι μία η άλλη.

Γιώργο κάνε ένα γρήγορο case study με βάση τις καταναλώσεις σου και δες αν σε συμφέρει να χρησιμοποιείς και το δεύτερο ρολόι παράλληλα. Αλλιώς δώσε τα 200 και κόψτο.

Δεν το είχα σκεφτεί καν.

Ξοδεύω περίπου 16 κυβικά το μήνα κατά μέσο όρο στο σπίτι.

Με 1 λογαριασμό αυτό κοστίζει 10.55 το μήνα, ενώ με 2 λογαριασμούς είναι 5.10.
Μιλάμε δηλαδή για 60 ευρώ το χρόνο λιγότερα.
Πάμε όμως στο συγκεκριμένο. Η γραμμή του δεύτερου έχει πρόβλημα σε πολλά σημεία. Αυτό σημαίνει ότι είτε πληρώνω 2500 ευρώ για να φτιάξω νέα γραμμή (είχα πάρει προσφορά) που δεν βγαίνει με τίποτα, είτε να ενώσω στο πεζοδρόμιο αμέσως μετά τα ρολόγια (το μεγάλο κόστος έχει να κάνει με τη μεγάλη απόσταση από το πεζοδρόμιο και την άνοδο στον 6ο που θέλει γερανό).
Αυτό έχει θέμα:
1. Αν είναι νόμιμο, γιατί εύκολα θα δει αυτός που παίρνει μετρήσεις τι θα έχω κάνει. Για να το κάνω σε άλλο σημείο πρέπει να γίνει σε άλλο κοινόχρηστο χώρο με κόστος για φρεάτιο κλπ κλπ που δεν θα πάει κάτω από 500 ευρώ (8 χρόνια απόσβεση)
2. Δεν ξέρω αν είναι ανοικτά και τα 2 θα δίνουν την μισή παροχή το καθένα γιατί δεν ξέρω αν είναι οι πιέσεις ίδιες.
3. Αν θέλει χειροκίνητα να κατεβαίνω να γυρίζω βάνες κάθε 1μιση μήνα ώστε μόνο μια παροχή να δίνει νερό σε κάθε χρονική στιγμή.
Κόστος φαντάζομαι κανένα 100ρικο θα πάρει ο υδραυλικός για να τα κάνει όλα πίσω από τους μετρητές.

Τώρα δίνω 34 ευρώ το χρόνο με μηδενική κατανάλωση και αν δηλώσω παύση, θα πληρώνω αν έχω καταλάβει καλά 15 ευρώ το χρόνο και θέλει 45 ευρώ για να ενεργοποιηθεί αυτό (έρχονται και σου βγάζουν και σου φυλάνε το μετρητή). Αυτό έχει νόημα ΑΝ ιδιωτικοποιηθούν και ανέβει τρελά το κοστολόγιο του νερού να μπω στη διαδικασία ένωσης...

Last edited:
Το γράφω εδώ γιατί έχει να κάνει με νοοτροπία που μας κρατάει πίσω.

Μόλις τώρα είδα 2 FB post για το Αλευρομουντζούρωμα στο Γαλαξίδι. Γκρίνιαζαν για τον κόσμο που ήταν με τις άσπρες στολές μιας χρήσης που φοράνε συνήθως οι μπογιατζήδες. ΟΚ συμφωνώ για τα σκουπίδια. Αλλά γκρινιάζεις γιατί ο άλλος δεν έρχεται με τα ρούχα του; Δεν έχεις πάρει το μάθημα σου; Έχετε νεκρώσει εδώ και χρόνια λόγω τιμών. Οι Δελφοί το ίδιο πολλά περισσότερα χρόνια πίσω. Σαν γ@μημένος νομός μόνο το καρναβάλι μας έμεινε. Σάββατο το "Στοιχειό της Χάρμαινας" στην Άμφισσα, Κυριακή παρέλαση στην Ιτέα με απίστευτο πόλεμο και Δευτέρα το δρώμενο στο Γαλαξίδι.

Πάτε ρε ντουγάνια να το σταματήσετε και αυτό; Να πεθάνουμε οριστικά σαν νομός; Η Πάτρα είναι κοντύτερα από Αθήνα σε σχέση με εμάς και μάλιστα με Εθνική Οδό και όχι καρόδρομο. Το Ναύπλιο το ίδιο. Η Λάρισα και τα Τρίκαλα μόλις μια ώρα παραπάνω με "αεροδρόμιο" σαν διαδρομή και άπειρα ξενοδοχεία - εστιατόρια. Δε θέλει και πολύ να γυρίσει μπούμερανγκ. Ένας καλοθελητής να κράξει και τελειώσαμε.

Από τις πανελλαδικές στη σύγχρονη ιστορία τέχνης φέτος, στην γΕλλάδα.
Κύριοι, καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να αποτύχουν τα παιδιά στις εξετάσεις για να τα σπρώξετε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά κάπου χαλαρώστε, καρφώνεστε.
Πόσο ηλίθιος πρέπει να είσαι για να βάλεις έργο καλλιτέχνη που βασίζεται στο χρώμα, να ρωτάς τα παιδιά για τα χρώματα του έργου, σε ασπρόμαυρη εκτύπωση;

1749629370800.png

Βάλτε τους πάλι μία έκθεση για τη δημιουργικότητα να γελάσουμε...

• Wow
Reactions: ln()