Για να τελειωνουμε.Όλα λάθος τα έγραψες πάλι..
Ο GDPR μπήκε σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018. Το Ηνωμένο Βασίλειο βγήκε από την Ε.Ε. στις 1 Γενάρη 2020. Προφανώς δεν κατάργησε τις κάμερες λόγω GDPR.
Όσο αφορά τα υπόλοιπα, αν υπάρχει μια σωστή DPIA δεν χρειάζεται να αλλάξει κανένας νόμος για να μπουν κάμερες. Είναι ήδη νομιμότατες.
Π.χ. για να μπουν κάμερες στα φανάρια της Αθήνας (που ήδη έχουν τοποθετηθεί αρκετές δεκάδες αν όχι εκατοντάδες) δεν χρειάστηκε να αλλάξει κανένας νόμος. Μόνο κάποιες προσαρμογές στον Κ.Ο.Κ. οι οποίες όμως ήταν άσχετες με το GDPR.
Και όπως έγραψα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με τις κάμερες στα μπαλκόνια. Έχω γράψει ακριβώς τι αφορούν.
Φτανει να αποδειχτει οτι δεν ειναι πειραγμενο.Εκτός αν το βίντεο είναι μέσα από το σπίτι του. Αυτό είναι πλήρως αποδεκτό υλικό.
Στην Ελλαδα ειναι 14 μερες.Οι δικές μου doorbell cams στις ΗΠΑ καταγράφουν όταν δούνε άνθρωπο να πλησιάζει στο κατώφλι, χτυπήσει δε χτυπήσει το κουδούνι. Φυσικά μετά από κάποιες μέρες (δεν έχω ιδέα πόσες, δεν κάθομαι να χαζεύω τις εγγραφές όπως νομίζει ο @Pleo) γράφει από πάνω τα επόμενα, δεν κρατάει log για πάντα.
Δεν νομίζω ότι είναι 14 ημέρες για οικιακά σενάρια - δεν έχω τη γνώση να κρίνω για άλλους χώρους.Στην Ελλαδα ειναι 14 μερες.
Όλα λάθος τα έγραψες πάλι..
Ο GDPR μπήκε σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018. Το Ηνωμένο Βασίλειο βγήκε από την Ε.Ε. στις 1 Γενάρη 2020. Προφανώς δεν κατάργησε τις κάμερες λόγω GDPR.
Όσο αφορά τα υπόλοιπα, αν υπάρχει μια σωστή DPIA δεν χρειάζεται να αλλάξει κανένας νόμος για να μπουν κάμερες. Είναι ήδη νομιμότατες.
Π.χ. για να μπουν κάμερες στα φανάρια της Αθήνας (που ήδη έχουν τοποθετηθεί αρκετές δεκάδες αν όχι εκατοντάδες) δεν χρειάστηκε να αλλάξει κανένας νόμος. Μόνο κάποιες προσαρμογές στον Κ.Ο.Κ. οι οποίες όμως ήταν άσχετες με το GDPR.
Και όπως έγραψα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με τις κάμερες στα μπαλκόνια. Έχω γράψει ακριβώς τι αφορούν.
Αφου το ξεκαθαρισαμε γιατι κανεις αυτη τη δηλωση;
Τα ματια και ο εγκεφαλος ειναι βιολογικες καμερες και βιολογικο καταγραφικο/επεξεργαστης αντιστοιχα.
Αυτο ειναι, ο,τι και να λες δεν αλλαζει αυτο.
Δεν θ'αλλαξουμε το Συμπαν επειδη δεν συμφωνεις μαζι του.
Θέλεις να μοιραστείς το συντομότερο και λιγότερο κοστοβόρο δρόμο;Ωστόσο, αν σήμερα ξανάμπαινα στη διαδικασία, επειδή είναι πιο εύκολα τα πράγματα και επειδή υπάρχουν πολλά κενά στα οποία η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, θα ακολουθούσα άλλο δρόμο. Πιο σύντομο και λιγότερο κοστοβόρο. Απολύτως νόμιμο όμως και πάλι.
Οι δικές μου doorbell cams στις ΗΠΑ καταγράφουν όταν δούνε άνθρωπο να πλησιάζει στο κατώφλι, χτυπήσει δε χτυπήσει το κουδούνι. Φυσικά μετά από κάποιες μέρες (δεν έχω ιδέα πόσες, δεν κάθομαι να χαζεύω τις εγγραφές όπως νομίζει ο @Pleo) γράφει από πάνω τα επόμενα, δεν κρατάει log για πάντα.
Επειδη ειχαμε προβλημα με καταγγελια στην εταιρεια μου, το νομικο τμημα το ειχε ψαξει και η οδηγια ειναι αυτη που λεω.Δεν νομίζω ότι είναι 14 ημέρες για οικιακά σενάρια - δεν έχω τη γνώση να κρίνω για άλλους χώρους.
Η γνωμοδότηση παρακάτω μιλάει ΜΟΝΟ για 48 ώρες.
Θέλεις να μοιραστείς το συντομότερο και λιγότερο κοστοβόρο δρόμο;
Δε νομιζω να διαφωνουμε σε αυτο που περιγραφεις τωρα.Το έγραψα για να προβλέψω τις αμέσως επόμενες απαντήσεις περί της κυρά Μαρίκας της γειτόνισσας που βγαίνει στο μπαλκόνι και χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για να συμψηφίσει την κάμερα από όποιον άλλον, όπως και συνέβη.
Έχω μεγάλη εμπειρία επάνω στο θέμα αυτό, δεν μπορείς να φανταστείς. Το καλό είναι ότι εγώ βρήκα άκρη, και η κάμερα του γείτονα βγήκε, κι εμένα μου επιδικάστηκε αποζημίωση και σε εκείνον πρόστιμο και διάφορα άλλα που δεν έχουν σημασία.
Ωστόσο, αν σήμερα ξανάμπαινα στη διαδικασία, επειδή είναι πιο εύκολα τα πράγματα και επειδή υπάρχουν πολλά κενά στα οποία η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, θα ακολουθούσα άλλο δρόμο. Πιο σύντομο και λιγότερο κοστοβόρο. Απολύτως νόμιμο όμως και πάλι.
Προφανώς μιλάμε για άλλου είδους χώρο που δεν είναι οικιακός, οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν είναι διαφορετικός ο χρόνος, βασικά πολύ λογικό είναι.Επειδη ειχαμε προβλημα με καταγγελια στην εταιρεια μου, το νομικο τμημα το ειχε ψαξει και η οδηγια ειναι αυτη που λεω.
Δηλαδη των 14 ημερων.
Δε νομιζω να διαφωνουμε σε αυτο που περιγραφεις τωρα.
Ειναι σαφες τι επιτρεπεται και τι οχι.
Επαναλαμβάνω εσύ κάνεις λάθος. Πολύ απλά η περίοδος από όταν έφυγε το ΗΒ έως τώρα είναι 5 χρόνια. Διάστημα ικανό για να μην ισχύσει τίποτε από αυτά που έγραψες πριν και μετά. Δύο χρόνια δεν αρκούν για να το έχεις ως επιχείρημα.
Μιλάμε για κάμερες που μπαίνουν από ιδιώτες, δεν μιλάμε για κάμερες που μπαίνουν από το κράτος. Το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό. Στα φανάρια τις κάμερες δεν θα τις βάλουν οι ιδιώτες.
Τη διαφορά την κατανοείς σε σχέση ας πούμε με τις κάμερες που βλέπει η ιδιωτική εταιρία φύλαξης στο αεροδρόμιο; Αν δεν μπορείς να την κατανοήσεις, τσάμπα συζητάμε. Πίσω από την εταιρία ιδιωτικής φύλαξης υπάρχει ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!
Ούτε καν έχει σχέση αυτό με τις κάμερες που βάζει ο άλλος στο σπίτι του και κοιτάζει τον δημόσιο χώρο.
Τα έχεις μπλέξει. Εγώ ποτέ δεν μίλησα για κάμερες που μπαίνουν από ιδιώτες. Ήμουν ξεκάθαρος.
Απάντησα στην απάντησή σου στο παρακάτω:
Το οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα σε κάμερες κυρίως κρατικές.
Όπως έγραψα οι κάμερες μπήκαν πολύ πριν το GDPR, έμειναν άθικτες και επί GDPR, και ακόμα ζουν και βασιλεύουν.
Η ουσία είναι ότι κρατικοί φορείς μπορούν να βάλουν κάμερες σε δημόσιους χώρους, υπό προϋποθέσεις.
Για τους ιδιώτες προφανώς ισχύουν άλλα.
Δεν μίλησα ποτέ για κάμερες που "βλέπει" ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, δεν με απασχολεί.
Προφανώς και υπάρχει διαφορά με κάμερες που βάζει ιδιώτης σπίτι του.
Βρε συ... Αν εδινε το υλικο σε αυτον που του εκανε μηνυση κ πληρωσε το προστιμο, θα του εδινε ακομα περισσοτερα στοιχεια για να του ξανακανει μηνυση μολις εκανε τη δουλεια του ο παθον. Ποιος τρελος θα του εδινε το βιντεο? Θα εσκαβε το λακο τουΠάμε πάλι. Ο φίλος σου είχε την κάμερα «για ασφάλεια» αλλά για λόγους αντεκδίκησης δεν παρέδωσε το υλικό που αυτή είχε καταγράψει.
Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Ξέρουμε είπαμε. Δεν γεννηθήκαμε χτες.
Μία κάμερα που ΔΕΝ καταγράφει αλλά κοιτάει σε δημόσιο χώρο, γιατί να είναι παράνομη; Ποια η διαφορά μίας θυροτηλεόρασης που μεταδίδει την εικόνα στο monitor μέσα στο σπίτι με μία αντίστοιχη συσκευή που μεταδίδει την ίδια εικόνα μέσω διαδικτύου στο κινητό για να απαντήσω από μακρυά; Και ποια η διαφορά να βγω στο μπαλκόνι να κοιτάω με τα μάτια μου από το να έχω ένα drone που μεταδίδει την εικόνα στο κινητό μου να το βλέπω εκεί; Επαναλαμβάνω, χωρίς καταγραφή, μόνο μετάδοση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.