Ησυχία στο Δίκτυο: Γιατί το High-End Audio ξεκινάει από το Firewall (και όχι από τα καλώδια)

Βονταφον εχω και γω και παιζω με το μικροτικ πρωην του Μιχαλη.

Είχα δοκιμάσει με ένα Fritz!Box που είχα από cosmote εποχή αλλά δεν κατάφερα ποτέ να το βάλω να δουλέψει και όταν ρώτησα την Vodafone μου είπαν ότι δεν θα λειτουργήσει πότε γιατί δεν υποστηρίζεται.

Του παρόχου το κρατάμε όπως έχει αν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.
Μετά από το modem μπαίνει το router που θα κάνει όλη τη δουλειά.

• Like
Reactions: Ge0rge
Ωραία, σ' ευχαριστώ, έχω δεύτερο Ρούτερ, θα το δοκιμάσω..😉
Από την στιγμή που έχεις δεύτερο μπορείς να δοκιμάσεις.
Και με την βοήθεια του AI, απλώς σε free έχεις περιορισμένες ερωτήσεις.
Ξεκινάς το prompt λέγοντας ότι θέλεις να βελτιστοποιήσεις το δίκτυο σου για ακρόαση μουσικής
Αναφέρεις τα μοντελα των ρούτερ που έχεις και τελειώνεις λέγοντας ότι σκοπός σου είναι να πετύχεις όσα αναφέρονται στο πρώτο ποστ με copy paste.
ότι απορίες έχεις προσπαθείς να τις βάλεις σε μια ερώτηση.
Διασταυρώνεις εάν δεν βαριέσαι και με δεύτερο AI ή το χρησιμοποιείς όταν τελειώσουν οι δωρεάν ερωτήσεις.
Εγώ είχα πρόβλημα καθώς το δεύτερο ρούτερ που ήθελα είχε θύρα τηλεφώνου για είσοδο και όχι και δικτύου οπως ανέβηκε προηγουμένως.
Σε πρώτη φάση δεν πειράζεις κάτι στο πρώτο ρούτερ που ήδη χρησιμοποείς οπότε και να μην δουλέψει κάτι απλά αφαιρείς το δεύτερο.
Μετά για το streamer κάνεις ρυθμίσεις μόνο στο δεύτερο ρούτερ.
Τώρα πόσο πολύ αξίζει είναι υποκειμενικό και πολύπαραγοντικό.
Πιστεύω ναι.

Ξεκινάς το prompt λέγοντας ότι θέλεις να βελτιστοποιήσεις το δίκτυο σου για ακρόαση μουσικής
Αναφέρεις τα μοντελα των ρούτερ που έχεις και τελειώνεις λέγοντας ότι σκοπός σου είναι να πετύχεις όσα αναφέρονται στο πρώτο ποστ με copy paste.
Διασταυρώνεις εάν δεν βαριέσαι και με δεύτερο AI ή το χρησιμοποιείς όταν τελειώσουν οι δωρεάν ερωτήσεις.
Εγώ είχα πρόβλημα καθώς το δεύτερο ρούτερ που ήθελα είχε θύρα τηλεφώνου για είσοδο και όχι και δικτύου οπως ανέβηκε προηγουμένως.
Σε πρώτη φάση δεν πειράζεις κάτι στο πρώτο ρούτερ που ήδη χρησιμοποείς οπότε και να μην δουλέψει κάτι απλά αφαιρείς το δεύτερο.
Πιστεύω ναι.
Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου..🙂

Χωρίς να μπορώ να μπω σε τεχνκές λεπτομέρειες λογικά όχι
Απλοϊκά, το switch αρχικά σου δίνει παραπάνω θύρες. Πέραν τυχόν βελτιώσεων.
ότι συνδέεται εκεί είναι στο ίδιο δίκτυο.
Από το αρχικό ρούτερ δίνεται ip.
Αυτό που πέτυχα εγώ είναι το streamer και το laptop να έχουν δικό τους δίκτυο που δεν επικοινωνεί με το αρχικό.
Παίρνουν ip 192.68.1.50 αντί του 192.168.2... του zte.
Στο zte του παρόχου έχουν μείνει τα devolo για wifi στα λοιπά λαπτοπ κινητά εκτυπωτή.
Τα οποία devolo καθώς μεταφέρουν δεδομένα μέσω καλωδιώσεων ρεύματος έκαναν την μεγαλυτέρη ζημιά.
ότι θόρυβο έπαιρναν από το δίκτυο το έστελναν και σε ότι ήταν στο δίκτυο.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το streamer αντί να ασχολείται μόνο με το decoding του FLAC ή του stream αναγκάζεται να ασχολείται και με όλη τη σαβούρα που έρχεται από την ethernet πόρτα του.

Επειδή ασχολείται με την σαβούρα ανεβαίνει το noise level εσωτερικά στο streamer, και αυτό περνάει τελικά στο DAC. Εκεί πάντα "χαλάει" ο ήχος. Όχι στο ίδιο το streamer
Εγώ ο αντιρρησίας θα κανω παλι τον αντίλογο, για να γίνει κουβέντα.😉
Σε μια ip συσκευή όπως το streamer, δεν θα φτάσουν πακέτα από το router αν δεν τα ζητήσει η ίδια η συσκευή.
Γι αυτο και μπαίνουν σε sleep mode οι ethernet θύρες, γιατί δεν λαμβάνουν κίνηση.
Για να ειμαι πιο ξεκαθαρος, θα φτάσουν κάποια πακέτα αλλα μιλαμε για αμελητέα bit που έχουν να κάνουν με το dhcp, upnp.
Βέβαια όπως ειπώθηκε, αν ορίσεις καρφωτή ip στο streamer, γλυτώνεις και απο αυτά τα πακέτα.
Αλλά και παλι επαναλαμβάνω ότι είναι τόσο αμελητέα γιατί έχουν κάνουν με απλή σηματοδοσια και ο πιο απαρχαιωμενος επεξεργαστής δεν θα επηρεαστεί.

Πιστεύω ναι.
1. streamer δεν εχω . εχω μονο dac . αξιζει να το κανω ;
2. αυτα που θα μου πει το ΑΙ θα τα καταλαβω η θα μου φαινονται αλαμπουρνεζικα ;

Αν και υπάρχουν και πιο ειδικοί.
1. αν ακούς από υπολογιστή ή εάν μπλέκεται δίκτυο στην αναπαραγωγή θεωρητικά ναι. Το πόσο έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες.
Γενικότερα, καλό είναι ένα μαζεμένο δίκτυο.
2. αυτό έχει να κάνει επίσης με αρκετούς παράγοντες. Με την εξοικείωση σου με ορολογία, τον διαθέσιμο χρόνο ώστε να ψάξεις και την ορολογία που θα σου πετάει, το πόσο διαδεμένα είναι τα ρούτερ ώστε το ai να έχει πλούσια βάση δεδομένων και άλλα
Εγώ είχα ήδη το ρούτερ οπότε δεν ξόδεψα κάτι πέρα από χρόνο.
Επειδή μάλλον δεν ήταν πολύ διαδομένο ή στην αρχή δεν έκαν τις σωστές ερωτήσεις δεν τα κατάφερα και το πέτυχα χτες.
Επίσης, θεωρώ καλύτερο να προστεθεί δεύτερο ρουτερ ώστε αν πάει κάτι στραβά απλά αλλάζεις καλώδιο και δεν ξεμένεις χωρίς ίντερνετ.

• Like
Reactions: aoratos
Επομένως, πρακτικά μιλώντας, όποιος έχει ένα modem παρόχου και έχει και modem που του έχουν περισσέψει, αν συνδέσει το streamer με τον τρόπο που περιγράφτηκε και κάνει όλες τις ενέργειες εκείνες στις ρυθμίσεις που χρειάζονται, θα έχει βελτίωση;

Σε μια ip συσκευή όπως το streamer, δεν θα φτάσουν πακέτα από το router αν δεν τα ζητήσει η ίδια η συσκευή.

Φυσικά και δεν ισχύει.
Όλα τα πακέτα κόβουν βόλτες στο δίκτυο και απλά το streamer δεν τα δέχεται.
Είτε UDP είτε TCP.

Γενικη απορια. Το switch δεν σου εξασφαλιζει επαρκως την απομονωση του streamer;

Όχι.
Το switch λειτουργεί σαν πολύμπριζο.

streamer δεν εχω . εχω μονο dac . αξιζει να το κανω

Το DAC που το έχεις συνδεδεμένο; Δεν είναι σε κάποιο PC, streamer, κάτι;

Γενικά αξίζει να ξέρεις τι γίνεται στο δίκτυο σου. Εγώ δεν το έκανα για να ακούω καλύτερα. Απλά άκουσα βελτίωση και το έψαξα μετά περισσότερο.

Επομένως, πρακτικά μιλώντας, όποιος έχει ένα modem παρόχου και έχει και modem που του έχουν περισσέψει, αν συνδέσει το streamer με τον τρόπο που περιγράφτηκε και κάνει όλες τις ενέργειες εκείνες στις ρυθμίσεις που χρειάζονται, θα έχει βελτίωση;

Αν η δεύτερη συσκευή υποστηρίζει vlans, ναι.
Πιθανόν να το υποστηρίζει και το modem που έχουμε, αν και χλωμό να δώσει κάτι τέτοιο ένας πάροχος αν δεν του το ζητήσεις ο ίδιος.

Οπότε εγώ που δεν έχω vlan άδικα παιδεύομαι, πέρα από την ίδια την χαρά του παιδέματος.
Το γεγονός ότι πλέον δεν είναι όλα στο ίδιο δίκτυο δεν βοηθάει;
Βελτίωση ακούω αλλά άλλαξα πρόσφατα καλώδια και δεν μπορώ να καταλάβω αν οφείλεται αποκλειστικά εκεί (σίγουρα κυρίως εκεί) ή βοήθησε και το δεύτερο ρούτερ.

Εκεί που έχω καλύτερο ήχο σε 4κ στο you tube.
Σαν να έχει καθαρίσει ο ήχος σε κομμάτι που άκουγα χτες
ARCH ENEMY – Handshake With Hell (OFFICIAL SUMMER 2023 RECAP)

Αν είναι σε lan που δεν το βλέπουν τα άλλα, το ίδιο κάνει
ναι, δυο διαφορετικά lan.
Στο asus φαίνεται μόνο laptop & wiim και κινητό μόνο όταν ανοίγω το wifi του asus για remote στο wiim.
Στο δίκτυο του zte devolo, τηλεόραση και λοιπά κινητά τάμπλετ.
Δεν έχω μπορέσει ακόμη να βάλω rules στο firewal, δεν το επιτρέπει προφανώς το asus (dual wan).

Αν κατάλαβα καλά πρακτικά έχεις φτιάξει δύο isolated lans.
Καλό αλλά άβολο, πρέπει να μπαίνεις σε αυτό το δίκτυο για να το χειρίζεσαι