Ησυχία στο Δίκτυο: Γιατί το High-End Audio ξεκινάει από το Firewall (και όχι από τα καλώδια)

Και η απορία που πλανάται στην ατμόσφαιρα... ειναι:

πόσο καλύτερα μπορεί να παίζει το ρημαδοσιντί για να απαρνηθεί κάποιος τις πλατφόρμες? (ο @Θρησκος στην περίπωση μας)
και στο παρελθόν είχαμε κασέτες και ραδιόφωνο, επιδή έπαιζαν καλύτερα?
όχι.... για την ευκολία και την ποικιλία....

Σήμερα που η διαφορά ποιότητας cd vs streaming είναι από αδιάφορη έως ανύπαρκτη... γιατί να στερηθεί κανείς όλη αυτή την ευκολία/ποικιλία?
Τέλος πάντων, όπως τη βρίσκει ο καθένας!

πόσο καλύτερα μπορεί να παίζει το ρημαδοσιντί για να απαρνηθεί κάποιος τις πλατφόρμες? (ο @Θρησκος στην περίπωση μας)

Σήμερα που η διαφορά ποιότητας cd vs streaming είναι από αδιάφορη έως ανύπαρκτη... γιατί να στερηθεί κανείς όλη αυτή την ευκολία/ποικιλία?
Και τα ρημαδοκαλωδια(τα δικτύου κατά το νήμα) δίνουν μεγάλη διαφορά όμως δεν τα εκτιμάς.

ο @Θρησκος απ' ότι κατάλαβα απαρνείται τις πλατφόρμες κυρίως επειδή δεν έχουν την μουσική που ακούει.

Και για να γυρίσουμε στο θέμα μας, αυτό που αναπτύσσει ο @Tzimisce είναι επικό μηχανάκι.. και δεν υπάρχει εμπορικό αντίστοιχο. Ανεξαρτήτως τιμής.

@Θρησκος
Συμφωνώ με Βλαδίμηρο. Πιστεύω επίσης ότι κάνεις λάθος και για άλλους λόγους (τεχνικούς). Αν δεν έχεις αντίρρηση, να τα πούμε και τηλεφωνικά, πριν προβείς στη δραματική ενέργεια της πώλησης!

• Like
Reactions: vlad66
Και για να γυρίσουμε στο θέμα μας, αυτό που αναπτύσσει ο @Tzimisce είναι επικό μηχανάκι.. και δεν υπάρχει εμπορικό αντίστοιχο. Ανεξαρτήτως τιμής.

Πρακτικά είναι ένα audiophile firewall που μπαίνει πριν το streamer (ή το switch του αν έχουμε ξεχωριστό switch για αυτό).
Με φιλικό user interface, επιλέγουμε απλά τι θέλουμε (Spotify connect, tidal connect κλπ) και κλείνουμε τα άλλα.
Αν στο δίκτυο μας έχουμε κινητά, υπολογιστές, nas, smart TV, iot devices κλπ η διαφορά στον ήχο, αν δουλέψει τελικά όπως το router μου είναι μεγάλη.

Σε λίγο θα μπει σε uat mode (friends and family 😂) , αλλά δεν νομίζω να αργήσει.

Είναι υποθέτω hardware firewall ή το κόψιμο γίνεται με software σε υπάρχουσα δικτυακή συσκευή;
Αναλογικά κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνει το holo red με το Performance Mode;
Το φιλικό user interface πάντως είναι από τα πιο σημαντικά προτερήματα μιας τέτοιας συσκευής.

Last edited:
Πρακτικά είναι ένα middleware στημένο σε rpi.
Έχει ethernet in, ethernet out και σηκώνει ένα wifi access point μόνο και μόνο για να μιλάει η εφαρμογή του.
Είναι τελείως transparent, δεν παίρνει καν ip και αυτό λίγο έχει παιδέψει 😂

Κόβει τα πάντα εκτός από τις πόρτες που θέλουμε.
Δεν κάνει αυτό το holo red.
Δεν θα είχε καν νόημα να γίνει στο επίπεδο του streamer, μόνο κακό θα κάνει

Ευχαριστώ,
Ανέφερα το holo στην προσπάθεια μου να κατανοήσω την λογική του.
Εγώ παλεύω με ένα Fujitsu Futro S930 και openwrt να φτιάξω ένα firewall σε hardware επίπεδο πριν το streamer αλλά προφανώς σε όχι τέτοιο επίπεδο.
Πλέον έχει φύγει και το macbook pro από το audio δίκτυο.
Streamer , nas και κινητό σαν τηλεχειριστήριο μόνο και web browser πρόσβαση στο openwrt αν χρειαστεί.
Αλλά πολύ χαροπάλεμα καθώς δεν έχω το background και παλεύω με manual online, AI και οδηγούς.

Αν είναι να βάλεις ολόκληρο pc για αυτή τη δουλειά εγώ θα έβαζα pfsense. Αυτή είναι η δουλειά του.
Δεν ξέρω γιατί έχεις μπλέξει με το openwrt. Δεν είναι φτιαγμένο για αυτό, παρότι ίσως τελικά κάνει και αυτό που θέλεις να κάνεις.

Αυτό που κάνει ο Μιχάλης είναι μοναδικό. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στο εμπόριο.
Και η χρήση του θα είναι for dummies.

• Like
Reactions: vlad66 and Tzimisce
ο @Θρησκος απ' ότι κατάλαβα απαρνείται τις πλατφόρμες κυρίως επειδή δεν έχουν την μουσική που ακούει.
Που σημαίνει τί; Ότι δεν θα ακούσει ποτέ καινούργια μουσική; Έχει το σύστημα μόνο για να ακούσει 200-300 συγκεκριμένα CD ;

• Like
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Αλλά πολύ χαροπάλεμα καθώς δεν έχω το background και παλεύω με manual online, AI και οδηγούς.

Αν θέλεις να παίξεις, αυτές είναι οι οδηγίες so far.

Προχειρογραμμένες από AI (εχθές το ξεκίνησα, δεν είχα χρόνο να το κάνω πιο shiny 😉)
Όταν τελειώσω κάποια πράγματα που θέλω θα ανεβάσω και image.

Σηκώνει access point και χρησιμοποιείς αυτό το app αφού συνδεθείς στο wifi quietum.
Αν δεν δει το rpi παίζει με mocks, αλλά θέλει προσοχή, αν κλείσεις τα πάντα με το που θα δει το rpi θα κάνει sync.

Είναι open source, free εννοείται, παίρνεις ένα rpi με διπλή ethernet, καις την κάρτα και είναι έτοιμο.

Όταν τελειώσουν οι δοκιμές που θέλω θα ανοίξω νήμα. 😉