Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε κι οι άλλοι, φταίει κι ο χατζηπετρής... .

Δηλαδη,
αυτο κολλαει στο μινιμουμ προνοιας να μην γενναμε εκει που ο πολεμος βρυχαται εξω απ'το σπιτι μας ?
Εξακολουθω να το πιστευω, Κωστα. Ποσα ακομα παιδακια ΔΕΝ ξεθαφτηκαν και χαθηκαν μεσα στα χαλασματα !
Το συγκεκριμενο θα ζησει. Ξερεις τι θα κανει οταν μεγαλωσει (και κατηχηθει απο τον ιμαμη) ?
Ξερεις που θα παει να εκτονωσει το δικαιο μισος του ? Δεν βλεπεις το αδιεξοδο του (...) υπερπλυθησμου ?
Εκει ειδικα (Παλαιστινη) το παιδι καταντα τροφη για τα κανονια. Κυριολεκτικα, οχι μεταφορικα.

Στην Συρία ειναι οχι στην Παλαιστήνη.
Οποιος βρει ποιές ειναι οι απώλειες αραβικου πληθυσμού (θάνατοι) στην περίοδο 1948-2010 απο Ισραηληνούς
και ποιές οι απώλειες στην ίδια περίοδο αραβικου πληθυσμού απο Άραβες κερδίζει 1 πακέτο βιρτουαλ κρουασάν συν λιγο νοητό φωτισμό 200 κερίων για κάμποσο χρόνο.
Ψάξτε και θα βρείτε, χτυπήστε και θα σας ανοιξουν κλπ...για να σκεφτόμαστε απο μόνοι μας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε κι οι άλλοι, φταίει κι ο χατζηπετρής... .

No...δεν ξέρω για σάς αλλα εγω προσωπικά δεν φταίω για τίποτα από αυτά.
Ούτε αυτοι που ειναι γύρω μου.
Αν κάποιος έχει τη μυγα και μυγιάζεται δικό του πρόβλημα όχι δικό μου.

Δηλαδη,
αυτο κολλαει στο μινιμουμ προνοιας να μην γενναμε εκει που ο πολεμος βρυχαται εξω απ'το σπιτι μας ?

Οπως θες τα ερμηνεύεις ώρες-ώρες ρε Μάνο...

Πότε θα πάψεις να διαχωρίζεις την ανθρώπινη ύπαρξη από την φυλή, την εθνότητα τις πολιτισμικές διαφορές
και να δώσεις λίγο βάρος στο θαύμα της ζωής?

Αν αυτό το βίντεο σε άφησε αδιάφορο,δεν έχεις κανένα δικαίωμα να διαμαρτυρηθείς
στο μέλλον για ότι θα σου κάνουν....

No...δεν ξέρω για σάς αλλα εγω προσωπικά δεν φταίω για τίποτα από αυτά.
Ούτε αυτοι που ειναι γύρω μου.
Αν κάποιος έχει τη μυγα και μυγιάζεται δικό του πρόβλημα όχι δικό μου.

Ok then, let's free Barabas.

Οπως θες τα ερμηνεύεις ώρες-ώρες ρε Μάνο...

Πότε θα πάψεις να διαχωρίζεις την ανθρώπινη ύπαρξη από την φυλή, την εθνότητα τις πολιτισμικές διαφορές
και να δώσεις λίγο βάρος στο θαύμα της ζωής?

Αν αυτό το βίντεο σε άφησε αδιάφορο,δεν έχεις κανένα δικαίωμα να διαμαρτυρηθείς
στο μέλλον για ότι θα σου κάνουν....

Πως ακριβως να ερμηνευσω οτι ειχε πεσει ενα μπουλουκι πανω απο το κεφαλακι του παιδιου
και ειχε εγκλωβισει ολη την σκονη απο το σκαψιμο, πανω στο κεφαλι του παιδιου ?
Κατα τα αλλα ειμαι ο ασυγκινητος ! Ο εχων απωλεσει στοιχειωδη ανθρωπινη ευαισθησια.
Οκ ....

Οτι και να μου κανουν στο μελλον, δεν ειναι κατι που μπορω να ανατρεψω (παγκοσμια).
Παω και ψηφιζω στο Avaaz για να σταματησει το αιματοκυλισμα στην Νιγηρια ...
και τζαμπα bandwidth δεσμευω. Τιποτα δεν αλλαζει. Παρολα αυτα, το κανω !

https://secure.avaaz.org/en/nigeria_conflict_2014/?pv=12&rc=fb

https://secure.avaaz.org/en/stop_boko_haram_terror_2/?pv=93&rc=fb

Δηλαδή από το βίντεο κατάλαβες ένα μπουλούκι πάνω από το κεφάλι του παιδιού, που είχε εγκλωβίσει πάνω από το κεφάλι του παιδιού όλη τη σκόνη;
Και φταίει που γεννήθηκε, ενώ η μάνα του δεν ρώτησε ας πούμε τον... σκουντ γιατί προτίμησε το σπίτι της;

Κατά τη γνώμη σου, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα δηλαδή, δεν θα έπρεπε να μένουμε σε πολυκατοικίες, ούτε να κάνουμε οικογένειες μέσα σε αυτές γιατί η σεισμικότητα της χώρας μας είναι μεγάλη. Επιπλέον, επειδή οι οικονομικές συνθήκες είναι τραγικές, το ίδιο δεν θα έπρεπε να κάνουμε επίσης.

Ας το πάρουμε από την αρχή. Η απάντηση στον θάνατο και τον κίνδυνο, είναι η δημιουργία νέας ζωής. -bye-

Last edited:
Κατά τη γνώμη σου, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα δηλαδή, δεν θα έπρεπε να μένουμε σε πολυκατοικίες, ούτε να κάνουμε οικογένειες μέσα σε αυτές γιατί η σεισμικότητα της χώρας μας είναι μεγάλη. Επιπλέον, επειδή οι οικονομικές συνθήκες είναι τραγικές, το ίδιο δεν θα έπρεπε να κάνουμε επίσης.

(Τρικυμια εν κρανιω)
Αδυνατω να βοηθησω !

Εγραψα στο Που παει η χωρα ... οτι επιθυμω να λειψω απο τον Καφενε μας.
Βοηθα με λιγο ... -bye-

Τρικυμία εν κρανίω αγαπητέ έχουν όσοι ψάχνουν επιμερισμό ευθυνών στον κόσμο και ρωτάνε κι όλας γιατί γεννούν οι άνθρωποι.

Θεωρώ ότι εγκαταλείπεις γρήγορα την προσπάθεια. Έτσι κι αλλιώς δεν θα έβγαινε πουθενά αυτό που ψάχνεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Στην Ισραηλιτική Κοινότητα, με ειδική πρόβλεψη κατά παρέκκλιση (υπέρ των Ισραηλιτών, εννοείται) από τις προβλέψεις του κοινού δικαίου.

Γίναμε τώρα και θύτες, εξισούμενοι με τους Ναζί....

Πάντως στη Θεσσαλονίκη παραμένει Ισραηλιτική κοινότητα. Μη ξεχνάμε εξάλλου πως η πόλη είχε ίσως τη μεγαλύτερη κοινότητα παγκοσμίως πριν 100 χρόνια.

δεν ειμαστε καθολου αμοιροι ευθυνων και μιλαω για ελληνες πολιτες εβραικης καταγωγης, ισραηλιτες δεν θυμαμαι να τους ελεγε κανεις ποτε τουλαχιστον στην καθομιλουμενη (και οι εβραιοι εβραιοι αυτοονομαζονται

Last edited:
Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

...
Ας το πάρουμε από την αρχή. Η απάντηση στον θάνατο και τον κίνδυνο, είναι η δημιουργία νέας ζωής. -bye-

Κι όμως... στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια που καταστράφηκαν σχεδόν τα πάντα, ανέβηκαν οι αυτοκτονίες στο ζενίθ, εχασε ο κοσμος τις δουλειές του, γίνεται μετανάστης, και τώρα χάνει και το σπίτι του - χειρότερα κι απο πόλεμο δηλαδή - δεν φαίνεται να έσπρωξε τους έλληνες να κάνουν περισσότερα παιδιά... Αντίθετα μειώθηκαν παρα πολύ... Κάποιος πρέπει να μας μιλήσει, έτσι δεν είναι ?

Ο Τζιμάκος το είπε πάντως
https://www.youtube.com/watch?v=401ethZJfkU

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ηθικολογικοί φασισμοί και νεολογισμοί.

Κι όμως... στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια που καταστράφηκαν σχεδόν τα πάντα, ανέβηκαν οι αυτοκτονίες στο ζενίθ, εχασε ο κοσμος τις δουλειές του, γίνεται μετανάστης, και τώρα χάνει και το σπίτι του - χειρότερα κι απο πόλεμο δηλαδή - δεν φαίνεται να έσπρωξε τους έλληνες να κάνουν περισσότερα παιδιά... Αντίθετα μειώθηκαν παρα πολύ... Κάποιος πρέπει να μας μιλήσει, έτσι δεν είναι ?

Είδες που οδηγεί ο "επιμερισμός" των ευθυνών όταν είναι τρέχα-γύρευε ως θεωρία. Ιδιαίτερα το παράδειγμα που φέρνεις δείχνει την έως και ναζιστική τακτική του καθεστώτος. Όποιος δεν επαρκεί δηλαδή τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες.
Πάντως έγινε κατανοητό και αλλάζουν τα πράγματα.

louts-mpaxman-pozarei-me-moustaki-kai-frantza-a-la-adolfos-xitler.jpg

Αντιπροσωπευτικό δείγμα αντιισλαμιστή. Ο αρχηγός του γερμανικού Pegida.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.naftemporiki.gr/story/90...i-tou-antiislamikou-pegida-me-moustaki-xitler

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία φωτογραφία στην οποία ο ηγέτης του αντιισλαμικού κινήματος Pegida Λουτς Μπάχμαν ποζάρει με μουστάκι και φράντζα α λα Αδόλφος Χίτλερ.

Πολλές γερμανικές εφημερίδες αναδημοσίευσαν τη φωτογραφία, κάνοντας αναφορές και στις δηλώσεις που έχει κάνει ο Λ. Μπάχμαν για τους αλλοδαπούς στη Γερμανία, οι οποίες «εξετάζονται» από τη γερμανική Δικαιοσύνη.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα από τη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild, η Κάτριν Έρτελ, ένα από τα βασικά στελέχη του κινήματος, επιβεβαίωσε ότι η φωτογραφία είναι αυθεντική και υποστήριξε ότι τραβήχτηκε «χάριν αστεϊσμού».

Η φωτογραφία δείχνει τον κ. Μπάχμαν προφίλ, με τα μαλλιά βρεγμένα, πατικωμένα στο πλάι του κεφαλιού του και με ένα μικρό μουστάκι που παραπέμπει στον Χίτλερ.

Μιλώντας στην Bild, ο ηγέτης του Pegida («Ευρωπαίοι Πατριώτες ενάντια στον εξισλαμισμό της κοινωνίας») εξήγησε ότι τράβηξε αυτή τη φωτογραφία «στον κουρέα του» την εποχή που παρουσιάστηκε η ηχογραφημένη εκδοχή του «Επέστρεψε», σατιρικού έργου του Γερμανού συγγραφέα Τιμούρ Φέρμες με θέμα τον Χίτλερ.

Η φωτογραφία έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εντός του Pegida, κινήματος που τάσσεται κατά του Ισλάμ και διάκειται εχθρικά απέναντι στους πρόσφυγες. Η υπόθεση αυτή «θα έχει συνέπειες - δεν θέλω να έχω καμία σχέση με κάτι τέτοιο», είπε ένα από τα ηγετικά στελέχη του, ο Ρενέ Γιαν, προαναγγέλλοντας μια συνεδρίαση των θεσμικών οργάνων του κινήματος.

Μεγάααααααλη γενίκευση έκανες όμως όταν έγραψες "Αντιπροσωπευτικό δείγμα αντιισλαμιστή"

O αντιισλαμιστης εξ ορισμού επιλέγει να αυτοπροσδιορίζεται από την αντιπαλότητά του απέναντι στη συγκεκριμένη θρησκεία.
Το αυτό ισχύει για τον αντικομμουνιστή κλπ.

Όταν επομένως φτάνει κάποιος να θεωρεί εαυτόν γενικά αντι-κάτι, είναι ο ίδιος που γενικεύει. Δεν γίνεται και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ...

Το αντί από μόνο του δεν λέει τίποτε.
Το με ποιόν τρόπο είσαι "αντί" είναι που έχει την ουσία.

Διαφωνώ. Είναι σα να λέμε ολίγον έγγυος. Αν είσαι αντι, και το λες από μόνος σου, έτσι θα σου φέρονται.

Εντελώς διαφορετικό είναι να πεις "διαφωνώ με το φονταμενταλιστικό κομμάτι του Ισλάμ", ή πχ διαφωνώ με τις ακραίες απόψεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να πω κι ενα παράδειγμα που θα αγγίξει τις ευαίσθητες δεξιόστροφες καρδούλες εδώ μέσα, ο Ανθέλληνας μας νοιάζει με ποιό τρόπο ακριβώς είναι ανθέλληνας; Πώς θα βλέπατε το " Κίνημα κατά της Ελλάδος" με έδρα την Αυστρία;

Οι αντίφα δηλαδή προκαλούν τον φασισμό? με την έννοια ότι ευθύνονται οι ίδιοι αν τους φέρονται φασιστικά?

Άσε που το "ισλαμιστής" δεν είναι το ίδιο με το "μουσουλμάνος"
Ισλαμιστής είναι αυτός που θέλει να επιβάλει το ισλάμ.

Δεν είπα ότι κανείς προκαλεί τίποτα. Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου. Είπα ότι αυτοπροσδιορίζονται και ξεκινούν πρώτοι τις γενικεύσεις.

Με εκπλήσσει δυσάρεστα το ότι βρήκες να ενοχληθείς από την παρατήρησή μου και δεν είχες κανένα σχόλιο για το Pegida, για τις ακροδεξιές - φιλοναζιστικές του απόψεις, ή για τον καραγκιόζη που ντυνόταν Χίτλερ.

Δεν είπα ότι κανείς προκαλεί τίποτα. Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου. Είπα ότι αυτοπροσδιορίζονται και ξεκινούν πρώτοι τις γενικεύσεις.

Με εκπλήσσει δυσάρεστα το ότι βρήκες να ενοχληθείς από την παρατήρησή μου και δεν είχες κανένα σχόλιο για το Pegida, για τις ακροδεξιές - φιλοναζιστικές του απόψεις, ή για τον καραγκιόζη που ντυνόταν Χίτλερ.

Δεν βάζω λόγια στο στόμα σου! Αλίμονο.

Αν είσαι αντι, και το λες από μόνος σου, έτσι θα σου φέρονται.

αυτο πήγα παραπέρα για να γίνει συζήτηση

Τι να σχολιάσω δηλαδή για κάποιον που πόζαρε σαν Χίτλερ?
Ή να σπεύσω να καταδικάσω μην τυχόν και κάποιος έχει αμφιβολίες για τη θέση μου?
Μπαα αυτά είναι "politically correct" άγχη.
Αν δεν έχει καταλάβει κάποιος από όσα ήδη έχω γράψει στο νήμα, μπορεί να με ρωτήσει.
Αν βγάλει αυθαίρετο συμπέρασμα, δικό του πρόβλημα.