iTunes 11

ε προφανως…. γι αυτο μιλαμε τωρα!
Αν δεν εχεις που θα κανεις upload ?

Δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο, αν θυμαμαι καλα, 19 ευρω το χρονο και εχεις οτι θελεις, οπου το θελεις.

Tooo much trouble … υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι :D

Γενικά πάντως η τακτική αυτή να αντικαθιστούν με το ‛δικό τους έτοιμο’ μουσικό κομμάτι εμένα δε μου κάθετε καθόλου καλά.
(Σημειώνω ότι το ίδιο κάνουν τα περισσότερα cloud δεν είναι μόνο για την apple το παράπονό μου)
Φυσικά κερδίζουν σε όγκο δεδομένων.
Αντί να έχουν 1000 κόπιες του ίδιου κομματιού , και να καταναλώνουν χώροΧ1000, γλιτώνουν τον χώρο αυτό.
Τεχνολογικά σε file-system επίπεδο το λέμε και deduplication… kai e;inai xr;hshmo.

Αλλά, εγώ έχω πολλαπλές κόπιες από κάποια άλμπουμ.
Ναι είμαι maniac :D και έχω ας πούμε Greek issue CD, German, UK, USA …
Ξέρω τις διαφορές ακριβώς στα διαφορετικά μου CD (έστω pressing/ έκδοση )
Ένα δευτερόλεπτο παύση παραπάνω εκεί, μια ανάσα στο τέλος του κομματιού ακόμα.
Επίσης φροντίζω να έχω ξεχωριστά pregaps (νταξ σπάνιο)

Δηλαδή ‛αυτοί’ πιστεύουν ότι όλα τα κομμάτια είναι ίδια ?

Θα συμφωνήσω.

Προσωπικα, οποια μουσικη με ενδιαφερει πραγματικα (και οχι μονο δυστυχως...:p) την εχω αγορασμενη στην βελτιστη ποιότητα.

Επισης ο ογκος της βιβλιοθηκης ειναι τετοιος (κανα 2χιλιαρο CD) που το cloud (σε lossless) φαντάζει απαγορευτικό.

Για αλλους, τους περισσότερους υποθετω, ειναι χρησιμο. Αλλα και παλι, τωρα που το σκεφτομαι, αυτοι οι χρηστες δεν καιγονται αν ειναι mp3 160+ ή lossless φοβάμαι....

τροποι υπαρχουν σιγουρα πολλοι…. αυτος ομως ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ νομιμος και κυριως αποkτας ευκολα το original τραγουδι με τη καλυτερη ποιοτητα.

Με τις ευλογιες της Apple ολ αυτα, χωρις να τρεχεις δεξια-αριστερα.

Δε ξέρω τι εννοείς νόμιμο από τα παραπάνω … ούτε ποιος θα έπρεπε να φταίει

Θα στο πουν ‛κακόβουλη χρήση’ ή ‛abuse’ , αυτοί καθαροί και εσύ έχεις βρόμικο μυαλό :D

Να ελέγξεις όλες τις σελίδες Terms and Conditions που έχεις συμφωνήσει …
Θα πάει μακριά η βαλίτσα …
αν θελήσουν να αποποιηθούν τις ευθηνές … ουδέν ευκολότερων…

Δεν καταλαβαινω το προβλημα σου…. αφου γινεται νομιμα, γιατι να πληρωνεις?
Επισης , ο ογκος που εχεις , ειναι αστειος, εγω εχω συνολικα 60.000 τραγουδια σε ασυμπιεστη μορφη τα περισσοτερα…. αρα τα δικα σου ειναι ολυ λιγα για να εχεις προβλημα.

Δηλαδη φτιάχνεις λίστες και βάζεις τα τραγούδια μέσα ; Στην library όμως το προγράμμα τα βάζει χύμα

Εχουμε και λεμε

Πεταω ενα cd μεσα σε playlist και δεν το βαζει εκει. Παρολα αυτα το βαζει μεσα στο Music και γινεται μπαχαλακι η κατασταση.

Παω στο Music και λεω add to playlist "soundtracks"

και....

μουντζες

Last edited:
οκ , τα τραβας πανω στην playlist που θελεις και δε σ αφηνει ?
Eγω εχω mountain lion , itunes v 11.0.1 και μ αφηνει κανονικα να κανω drag n drop ενα τραγουδι απο τον finder σε οποια λιστα θελω.
Το τραγουδι μπορεις να το δεις (για να μη το ψαχνεις ) και στη smart list Recentrly added.
Επισης, επειδη εχειςc library sto cloud, παιρνει λιγο χρονο να εμφανιστει και πρεπει μετα να κανεις update cloud status για να το δει.

Ναι δεν με αφηνει να μπει κατι αρχης εξ αρχης σε playlist. Πρεπει πρωτα να μπει στο music μετα να γινει match και μετα απο ολα αυτα τοτε μονο με αφηνει. Το θεμα που εχω δεν ειναι να μπει στο Playlist ντε και καλα απο την αρχη αλλα να μπορω να βαλω καπου τα τραγουδια για να μην τα ψαχνω και αυτο δεν γινεται. Κι εγω mountain lion εχω κ itunes τελευταια εκδοση. Τo recently added δεν το εφτιαξα

Συν οτι οπως ειπα και χθες δεν μπορεις να δεις 1 album σε list view και να το επεξεργαστεις. Δεν γινεται.

μαστα… τωρα καταλαβα τι γινεται!
Εκανα μολις το τελευταιο update, 11.0.2 και μου βγαζει το ιδιο μυνημα με σενα!

Αρα κατι αλλαξε στη τελευταια αναβαθμιση…. restore from backup του time machine αμμεσα -bye-

YG… το τραγουδι παντως υπαρχει αμμεσα στη λιστα που ειπαμε (recently added) .

Last edited:
Και μεχρι ποτε θα κανουμε restore ?

Ασε που εγω δεν μπορω να κανω. Δεν θυμαμαι και ποσο πισω πρεπει να παω

Στο θεμα μας.

Τωρα τι κανουμε? Τον ηπιαμε απλα απλα

οπως ειπα, αφου τραβηξεις τα τραγουδια στο music library, μπορεις να τα βρεις στη λιστα Recntly added.
Αν το itunes ειναι στη διαδικασια για matching το αφηνεις να τελειωσει πρωτα και μετα τ αλλαζεις αν θελεις.
Τελος τα βαζεις σε οποια λιστα θελεις.

Αυτο δεν αλλαξε , μονο το οτι δε μπορεις κατ ευθειαν να το βαλεις σε λιστα.

Πες μου τωρα πως θα σβησω 100 τραγουδια (1 συλλογη ητανε) που πεταξα μεσα στο itunes και εχουνε φτιαξει 100 cd?

Δηλαδη ειναι οχι απλα απαραδεκτοι ειναι για ξυλο.

Και χωρις καμια λογικη ολα αυτα. Κανουμε βηματα πισω και μαμαμε τους πελατες μας.

Simple as that

εισαι λιγο υπερβολικος!

Ειπαμε 100 φορες…. πηγαινε στη λιστα recently added .
αν την εχεις σβησει, τη φτιαχνεις.
Εκει τα επιλεγεις ολα με cmd + A kai meta Cmd + I
Διορθωνεις οτι θελεις και save.
Kανεις itunes match update και τελειωσες.

Δεν αλλαξε κατι σ αυτο, το μονο που αλλαξε ειναι οτι δε σ αφηνει κατευθειαν να βαλεις τα τραγουδια σε μια λιστα εξ αρχης.