iTunes 11

Re: Απάντηση: Re: Software Updates

Κατάλαβες τώρα γιατί προηγουμένως έριξα τόσο χαμηλά το επίπεδο; Είχε διαφανεί από νωρίς οτι δεν πολυκαταλαβαίνεις... :p
Ψιτ (TM), κανε μας τη χαρη, παππουδοβάζελε, ασε μπας και μαθουμε κατι γι αυτο το μυστηριο που λεγετε itunes....:p

Απάντηση: Software Updates

Το μόνο σίγουρο είναι οτι ο δημιουργός του itunes είχε παιδικά τραύματα... δεν γίνεται τόση τυραννία μ' αυτό το πρόγραμμα πια!

Re: Software Updates

Το θεμα ειναι να καταλαβεις πως δουλευουν τα προγραμματα του Mac ...

ΟΛΑ εχουν μια βαση δεδοεμενων.... μια βιβλιοθήκη.
Μπορεις να ριξεις εκει μεσα ολο σου το υλικο (μουσικη - φωτό - βιντεο κλπ)

Απο κει και περα υπαρχουν διαφοροι μεθοδοι οργάνωσης.

Ειτε με playlists (κατι σαν εικονικα folders) , ειτε μεσω metadata...

Αν πχ εχεις μουσικη που εχει καποια πληροφορία, αυτοματα το itunes αρχειοθετει το υλικο σου βαση genre, artist, album κλπ.

Ειναι πολυ πιο απλο απ οτι φαίνεται... αλλα μαλον επειδη έχεις μαθει να σκεφτεσαι αλλιώς, μπερδεύεσαι.

Αν θελεις να κανεις sync και οχι manual manage music, δεν αλλαζει κατι .

Προσθετεις στη playlist του itunes που θελεις ,τα τραγουδια που θες και κανεις sync (δεν ξαναπερνάει τα ιδια εννοείται).

Κανε αυτο που σου ειπα.... σβηστα όλα.

Επέλεξε sync , οχι ολη τη βιβιλοθηκη σου, αλλα ΜΟΝΟ τις playlist που θες στο ipod (μια καλη τεχνικη ειναι να φτιαξεις μερικες λιστες ειδικα για το ipod σου, sto itunes).
Πχ ipod_2000s, ipod_90s klp kai sygxonise μονο αυτες (μπορεις να τις βαλεις και σε ενα φακελο στο itunes ...πχ Ipod playlists)

Καθε φορα που θες να αναναωσεις το ipod, απλα προσθεσε τα τραγουδια που θες σ αυτες τις λιστες μονο και κανε sync.

Το itunes , εχει φτιαχτει γι Αμερικανους.... αρα δε μπορει να ειναι περίπλοκο!:music-smiley-005:

Last edited:
Re: Απάντηση: Software Updates

Kαμια τυρανια ... εγω το χρησιμοποιω εδω και μια δεκαετια σχεδόν, χωρiς πρόβλημα.
Ειλικρινα, για οποιον θελει να μαθει καλυτερα πως οργανωνουμε τα αρχεια μας σε mac, μπορουμε να κανονισουμε ενα meeting!

Το μόνο σίγουρο είναι οτι ο δημιουργός του itunes είχε παιδικά τραύματα... δεν γίνεται τόση τυραννία μ' αυτό το πρόγραμμα πια!

Πες ρε Γιαννη, τωρα που το φτασαμε εδω, τα παρακατω ισχυουν τελικα:

<<

Οταν κανω import το CD μπαινει αυτόματα στο ''music''.

Αν καταλαβαινω τωρα καλα μπαινει αυτόματα και στο ''Syrios Music'' playlist που έχει δημιουργηθεί αυτόματα.

Σωστα;

Αν ναι, τότε εχει μια λογικη: Εγώ, νομίζοντας ότι ο συγχρονισμός γινεται από το ''Music'' και οχι το playlist, εκανα drag n drop στα νεα playlist που εφτιαχνα απο το music και οχι απο το playlist ''Syrios Music''. Οποτε λογικα τα ''ξανατράβαγε'';

>>

Δεν νομίζω να υπαρχει λογος να σβησω κατι, αν τα παραπανω ισχυουν τελικα.

Εγω θελω να συγχρονιζω ΟΛΗ τη βιβλιοθηκη μου με τα ipod / iphone (με παιρνει ακόμα από αποψη χωρου).

Μονο στο nano, ''κοβω''. Και αυτο δεν το κανω μεσω playlist αλλα απλως το συνδέρω και παω ''πανω του'' και προσθαφαιρω albums (γιατι ετσι εχω μαθει να ακουω μουσικη: albums οχι singlακια).

To itunes ειναι μεγιστος μαζοχισμος. Δεν εχει καμια σχεση με ''λογικη προγραμματων Mac'' κλπ. Το ''προβλημα'' του ειναι οτι προσπαθει να διαχειριστεί τεραστια και ''πολυπλοκη / προσωποιημενη'' πληροφορια (μουσική) μέσα από το σύστημα ''τα κανω όλα μονο μου'' (κατα τα προτυπα Apple).

Μονο που εδω δεν μπορει να τα κανει ολα μόνο του. Ο χρηστης πρεπει να του πει τι πρέπει να κάνει.

Και εκεί χάνεται η μπαλα γιατι για να του πεις τι θες πρεπει να εχεις καταλαβει πως δουλευει (κατι το οποίο δεν σε αφήνει η Apple - συμφωνα με την τακτική ''δεν χρειαζεται να ξέρεις'').

Σε οποιες συσκευες σε "παίρνει" μπορεις να κανεις sync ολη τη μουσική.
Στο nano που ειναι μικρότερο, απλα κανεις αυτο που εβαλα παραπάνω.....

Θελεις μαθηματα itunes.... εκτος απο φωτογραφιας !!!:smash:

Πες ρε Γιαννη, τωρα που το φτασαμε εδω, τα παρακατω ισχυουν τελικα:

<<

Οταν κανω import το CD μπαινει αυτόματα στο ''music''.

Αν καταλαβαινω τωρα καλα μπαινει αυτόματα και στο ''Syrios Music'' playlist που έχει δημιουργηθεί αυτόματα.

Σωστα;

Αν ναι, τότε εχει μια λογικη: Εγώ, νομίζοντας ότι ο συγχρονισμός γινεται από το ''Music'' και οχι το playlist, εκανα drag n drop στα νεα playlist που εφτιαχνα απο το music και οχι απο το playlist ''Syrios Music''. Οποτε λογικα τα ''ξανατράβαγε'';

>>

Δεν νομίζω να υπαρχει λογος να σβησω κατι, αν τα παραπανω ισχυουν τελικα.

Εγω θελω να συγχρονιζω ΟΛΗ τη βιβλιοθηκη μου με τα ipod / iphone (με παιρνει ακόμα από αποψη χωρου).

Μονο στο nano, ''κοβω''. Και αυτο δεν το κανω μεσω playlist αλλα απλως το συνδέρω και παω ''πανω του'' και προσθαφαιρω albums (γιατι ετσι εχω μαθει να ακουω μουσικη: albums οχι singlακια).

To itunes ειναι μεγιστος μαζοχισμος. Δεν εχει καμια σχεση με ''λογικη προγραμματων Mac'' κλπ. Το ''προβλημα'' του ειναι οτι προσπαθει να διαχειριστεί τεραστια και ''πολυπλοκη / προσωποιημενη'' πληροφορια (μουσική) μέσα από το σύστημα ''τα κανω όλα μονο μου'' (κατα τα προτυπα Apple).

Μονο που εδω δεν μπορει να τα κανει ολα μόνο του. Ο χρηστης πρεπει να του πει τι πρέπει να κάνει.

Και εκεί χάνεται η μπαλα γιατι για να του πεις τι θες πρεπει να εχεις καταλαβει πως δουλευει (κατι το οποίο δεν σε αφήνει η Apple - συμφωνα με την τακτική ''δεν χρειαζεται να ξέρεις'').

Εγώ χρησιμοποιώ το itunes από το 2000 περίπου, μπήκα στη φιλοσοφία του από την αρχή και το θεωρώ ιδιοφυές πρόγραμμα! Απλά η λογική του είναι τελείως διαφορετική από οτιδήποτε άλλο.

κατι που επισης μπορει να βολεψει ΕΣΕΝΑ , ειναι να πεις sync only some Albums... και οχι playlists.

Το θεμα της οργανωσης δεδομενων, ειναι τεραστιο και καθενας εχει τη δικη του άποψη.
Στην ουσια, αυτος ειναι ενας ΒΑΣΙΚΟΣ λογος διαφοροποιησης των λειτουργικών.

Screen Shot 2012-11-30 at 4.04.04 μ.μ..jpg

Thanks Γιαννη, ειλικρινα, αλλα μη με ταλαιπωρείς αλλο :p, πες μου αν ισχυουν τα ακόλουθα 2:

1. Οταν κανεις import ενα CD μπαινει αυτόματα, εκτός από τη βιβλιοθηκη ''music'', και στο playlist ''John's music'' (η οποία δημιουργείται αυτόματα και η οποία περιλαμβάνει όλο το library music).

2. Δεν συγχρονιζει ποτε library αλλα μονο playlists (δλδ οταν του λες ''sync all music'' (καπως ετσι)) συγχρονιζει την playlist ''John's music''.

Δεν μπορω να καταλάβω γιατι με βάζετε κ κάνω τέτοιες δουλειές...θέλετε να κάνετε κουβέντα για το iTunes...κάντε την σε ξεχωριστό νήμα, όχι μέσα στο software updates ! :furious3:-bye-

Re: Απάντηση: iTunes 11

Δεν μπορω να καταλάβω γιατι με βάζετε κ κάνω τέτοιες δουλειές...θέλετε να κάνετε κουβέντα για το iTunes...κάντε την σε ξεχωριστό νήμα, όχι μέσα στο software updates ! :furious3:-bye-
Να προσεχεις τι λες, η ανεργία θερίζει Μιχαλη! :p

Δικιο εχεις παντως :) (αλλα ο Γιαννης φταιει :p)

Εχεις μπερδευτει και πας να μπερδεψεις κι εμας !!!!

Δεν εχω καν cd μαζι μου να δοκιμασω ....

Ξεκαθαρισε τα στο μυαλο σου , γιατι θα γινει κουβαρι και το δικο μου σε λιγο.
Τη λυση στην ειπα..... και συγνωμη που σε ταλαιπωρω .-bye-

Thanks Γιαννη, ειλικρινα, αλλα μη με ταλαιπωρείς αλλο :p, πες μου αν ισχυουν τα ακόλουθα 2:

1. Οταν κανεις import ενα CD μπαινει αυτόματα, εκτός από τη βιβλιοθηκη ''music'', και στο playlist ''John's music'' (η οποία δημιουργείται αυτόματα και η οποία περιλαμβάνει όλο το library music).

2. Δεν συγχρονιζει ποτε library αλλα μονο playlists (δλδ οταν του λες ''sync all music'' (καπως ετσι)) συγχρονιζει την playlist ''John's music''.

Last edited:
Αστο CD, δεν ειναι αυτο το θεμα. Οτιδηποτε και να προσθεσεις, το βαζει στο music και αυτοματα και στο playlist John's music;

Αλλα, αν σε μπλεκει αυτό, πες μου για το 2: Συγχρονιζει μονο playlist και οχι entire library;

Παμε απο την αρχη, γιατι δεν καταλαβαινω (μεχρι και cd βρηκα για χαρη σου!)

Οτιδηποτε προσθεσεις (ειτε με drag n drop , ειτε με menu-> add File/Folder to itunes, ειτε απο cd) μπαινει προφανως στη βιβλιοθηκη σου.

Αν θα μπει σε καποια λιστα εξαρτατι απο το πως το βαζεις.
Αν πχ κανεις drag n drop ενα φακελο στα αριστερα (sidebar) , θα φτιαξει κι ενα Playlist με ονομα το ονομα του φακελου.

Αν κανεις drag n drop ενα αρχειο σκετο , θα μπει εκει που το εβαλες (σε μια playlist πχ ή χυμα στη μουσικη σου).

Οσο για το 2, συγχρονιζει ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΕΙΣ !!!!

Μόλις κατέβασα το νέο itunes. Το παλιό ήταν πιο εύχρηστο, άσε που με βόλευε πολύ το coverflow.... Εν τω μεταξύ εγώ που έχω και ασθενές μηχανάκι θα γονατίζει με το καινούργιο και όλα αυτά τα animations.....

Δλδ λες οτι συγχρονιζει και library (αν του πεις) ;

Συγχρονιζει αυτόματα μόνο τις smart playlist ! (Τώρα θα ρωτήσεις τι είναι smart playlist ?? :HTEHETH63:)

Μόλις κατέβασα το νέο itunes. Το παλιό ήταν πιο εύχρηστο, άσε που με βόλευε πολύ το coverflow.... Εν τω μεταξύ εγώ που έχω και ασθενές μηχανάκι θα γονατίζει με το καινούργιο και όλα αυτά τα animations.....

Οντως λείπει το coverflow αλλά τουλάχιστον δεν έχει κανένα πρόβλημα με Amarra, φαντάζομαι όλα μία συνήθεια είναι (εμένα μου τη σπάει που σε grid mode δεν μπορεις να μεγαλώσεις το μέγεθος των εξωφύλλων το οποίο είναι πολύ μικρό)

μπορεις να αλλαξεις το μεγεθος των εξωφυλλων, μονο αν εισαι σε artist mode και πατησεις cmd (ctrl) + J

To coverflow , το βγαλανε γιατι δεν σου εδινε τη δυνατοτητα να δεις πολλα albums μαζι (εβλεπες το παρον +_ 2,3 ).
Εχουν μεγαλωσει υπερβολικα οι βιβλιοθηκες μας και θελουμε (?) να βλεπουμε πιο ευκολα και πιο γρηγορα πολλα albums ... εμενα τουλαχιστον το grid mode Μου ειναι πιο ευκολο και γρηγορο στο ψαξιμο (με το ματι).

Last edited: