iTunes 11

Καθολου υπερβολικος δεν ειμαι
Αυτοι κανουνε υπερβολικες μακακιες
Ποιος ο λογος να το κανουνε αυτο?
Ποιος ο λογος να συζηταμε με τις ωρες για να βρουμε ακρη για κατι μαλιστα το οποιο υποβαθμηστικε?
Ποιος ο λογος να καθομαι να ψαχνω με τις ωρες 100 τραγουδια για να τα σβησω?

Λογικη καμια. Παμε προς τα πισω
Και ξαναλέω δεν ειναι το μονο θεμα που εχει το itunes 11

Εξακολουθεις να εισαι υπερβολικος!

Το οτι ψαχνεις κατι και δεν το βρισκεις, σημαινει οτι δεν εχεις καταλαβει τη λογικη του itunes.
H lista recently added υπηρχε παντα και εκανε ακριβως αυτη τη δουλεια.

Συμφωνω οτι κακως βγαλανε τη δυνατοτητα να τραβας τραγουδια απο το finder σε μια λιστα, αλλα δεν ηρθε το τελος του κοσμου.

Επισης μεχρι μα γινουνε match ή upload κανενα editing δεν επιτρεπεται. Ψαχνω να βρω μια λογικη εξηγηση την οποια βρηκα. "Think different"

Συγνωμη , αλλα εδω εισαι εντελως φαουλ!

Πως ειναι δυνατον να κανεις edit ενα τραγουδι οταν προσπαθει το itunes να κανει match ?
Oτιδηποτε κανεις μπορει να επηρεασει το ταιριασμα απο το το τιτλο, μεχρι το αλμπουμ και απο το συνθετη μεχρι το ετος κλπ.

Επισης ενα τραγουδι που υπαρχει σαν αρχειο στον υπολογιστη σου, τη στιγμη που γινεται match και upload, γινεται προσωρινα read only, για να μην υπαρξει conflict
(ταυτοχρονο editing) απο πολλες εφαρμογες .

Αυτο τουλαχιστον ειναι προφανες γιατι γινεται…

Ειπαμε , να λεμε τα αρνητικα, αλλα μη το παρακανουμε…

Επισης μεχρι μα γινουνε match ή upload κανενα editing δεν επιτρεπεται. Ψαχνω να βρω μια λογικη εξηγηση την οποια βρηκα. "Think different"

Last edited:
Μα πριν ολα αυτα γινοτανε και τωρα απλα δεν γινονται. Και μενα ολο αυτο μου εχει δημιουργησει πονοκεφαλο και αρκετη παραπανησια ενασχοληση γιατι την εχω πατησει αυτη την στιγμη και θα πρεπει να φαω αρκετη ωρα για να στρωσω την κατασταση. Φυσικα τωρα εμαθα να φυλαγομαι για την επομενη φορα. Η αφαιρεση καποιων δυνατοτητων μονο θετικη ΔΕΝ ειναι.

Αφου αλλαξε ο τροπος που δουλευει το itunes match, πολλα θ αλλαξουν.
Αυτο αλλωστε αναφερεται και στο upgrade notification του itunes (που φυσικα κανεις δεν διαβαζει, ουτε κι εγω).

Η αλλαγη δεν αρεσει σε κανεναν, αλλα μερικες φορες ειναι αναγκαια.

Το γιατι γινεται , εχει πολλες εξηγησεις.
Σ αυτο δεν ειναι πολυ καλη η apple, κανει πολλα πραγματα χωρις να εξηγει το λογο καθαρα.

Ακομη θυμαμαι περσι το επικοινωνιακο φιασκο με το FCPX… , που αλλαξε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και δεν εξηγησε καλα το λογο.
Σαν αποτελεσμα ηταν να χασει πολλους επαγγελματιες μοντερ, αλλα στη συνεχεια, οι πιο υπομονετικοι (και κυριως οι νεοι , που δεν φοβουνται τις αλλαγες) εδειξαν οτι ηταν απαραιτητα η αλλαγη και εφεραν το FCPX πολυ μπροστα απο τον ανταγωνισμο.

Εκανε 2 βηματα πισω, για να παει 10 μπροστα !!!!

Φυσικα στην αρχη, το να κανεις βηματα πισω, φαινεται ανεξηγητο και αναχρονιστικο…..

Ξεκίνησα χθές τη διαδικασία του Match. Αφού, μετά απο αρκετή ώρα τελείωσαν τα 2 πρώτα βήματα, ξεκίνησε το τρίτο "Upload Artwork and remaining Songs" νομίζω έγραφε. Το άφησα ανοιχτό απο χθές το βράδυ και σήμερα το πρωί είχε φτάσει στο 328 από 6000 τραγούδια. :blink:
Τι ακριβώς κάνει και θέλει σχεδόν ένα μήνα να το τελειώσει; Ανεβάζει τα τραγούδια μου στο iCloud; Και γιατί, απο τα 15000 τραγούδια το κάνει στα 6000 περίπου;

Και κάτι άλλο... Κάποια Albums είναι σπασμένα σε 2 και σε 3 κομμάτια όπου το κάθε ένα έχει και κάποια τραγούδια, πχ το πρώτο έχει το 1-3-7-8 το δεύτερο το 2 και το τρίτο τα υπόλοιπα. Αυτά τι θα πρέπει να κάνω για να τα ενώσω σε ένα Album όπως είναι το σωστό;
Σχεδόν όλα μου τα τραγούδια, πρίν το Match, ήταν φτιαγμένα με Mp3 Id Tag Editor και δεν είδα και πολλές αλλαγές μετά το match, τουλάχιστον εμφανισιακά.

Καμια αλλαγη δε θα δεις πρωτον.... η apple δε πειραζει κανενα τραγουδι αν δεν το πεις εσυ.
Δεν γινεται αυτοματα .

Δευτερον, το match σημαινει οτι πρεπει να σκαναρει ΟΛΑ τα τραγουδια σου και αν ταιριαζουν καποια απ αυτα, δεν τα ανεβαζει.
Δουλευει με αλγοριθμο τυπου shazam , και δεν ενδιαφερεται τοσο για τιτλους κλπ.
Αυτα λειτουργουν βοηθητικα...

Αυτο σημαινει, οπως και σε μενα, οτι εχει ενα ποσοστο επιτυχιας απο 50-80% περιπου.
Επισης, μπορει να μην υπαρχουν ολα τα δικα σου τραγουδια στη δικη της βιβλιοθηκη.

Με λιγα λογια, σε σενα, απο τα 15.000 τραγουδια που εχεις, ματσαρε περιπου τα 7.000 (περιπου 60% επιτυχια).
Τα υπολοιπα 6000, αφου δεν ξερει ποια ειναι ή δεν τα εχει στη δικη της βαση, θα τα κανει Upload.

Το πλεονεκτημα ειναι οτι, οτι και να γινει τα τραγουδια σου συνολικα, τα εχεις "ασφαλισμενα" στο cloud και προσβασιμα απο οποιαδηποτε συσκευη iOS - υπολογιστη με itunes (mac -pc).

Oταν τελειωσει... τα λεμε!

(κι εμενα , περιπου 70% επιτυχια ειχε, κι εκανε 10 μερες να τ ανεβασει!)

Last edited:
Απάντηση: Re: iTunes 11

OK Γιάννη, σ´ευχαριστώ πολύ.
Επειδή έχω και κάποια τραγούδια κατεβασμένα από Youtube τι θα κάνει με αυτά; Κάπου είδα οτι γράφεις για αντικατάσταση με καλής ποιότητας AΑC ή κάνω λάθος;

Εξαρταται….

Πρωτα απ ολα, πρεπει αυτα τα τραγουδια να ειναι τουλαχιστον 128 Kbps.

Αν δεν ειναι, δεν τα δεχεται (φυσικα υπαρχει τροπος, απλα τα επανασυμπιεζεις μεσα απο το itunes σε ΑΑC 128 kbps!).

Αν τα εχει ματσαρει (μπορεις να το δεις αυτο ), τοτε σβηνεις τα τοπικα αρχεια (που ειναι χαλια ποιοτητα) και τα κατεβαζεις απο το cloud , που εχουν φυσικα την καλυετρη ποιοτητα.
Αν δεν τα εχει ματσαρει, δεν μπορεις φυσικα να τα κατεβασεις…
.

Αλλα , μη κανεις τιποτα ακομη , οσον αφορα το itunes…..ασε να τελειωσει πρωτα και μετα τα λεμε!

H appe τα tag δεν τα πειραζει γιατι μπορει να γινει χαμος (και ποιος μας ακουει μετα, για τους αυτοματισμους της -bye-)

Δες κι εδω για τα tag (μη κανεις τιποτα ακομη !!! http://www.nominari.com/preparation.html κανεις τιποτα ακομη

Last edited:
Α, και για να τα ενωσεις σε ενα album, τα επιλεγεις , δεξι κουμπι get info (cmd + I) κι εκει επιλεγεις σε ποιο album ανηκουν.

δες κι εδω....
http://www.macworld.com/article/1165315/ask_the_itunes_guy_itunes_match_confusion.html

Ξερω να τα κανω αυτα. 700 cd εχω φτιαξει

Αλλο δεν μπορω να κανω (με το 11 δηλαδη)

Θελω να βλεπω 1 album σε list view. Δεν γινεται αν ο καλλιτεχνης εχει και 2ο album στα εμφανιζει και τα 2 και οχι μονο το 1 που θες εσυ. Για editing βολευει αφανταστα το list view

Ξερω να τα κανω αυτα. 700 cd εχω φτιαξει

Αλλο δεν μπορω να κανω (με το 11 δηλαδη)

Θελω να βλεπω 1 album σε list view. Δεν γινεται αν ο καλλιτεχνης εχει και 2ο album στα εμφανιζει και τα 2 και οχι μονο το 1 που θες εσυ. Για editing βολευει αφανταστα το list view
Με την recently added δεν γίνεται δουλειά δλδ;

κι εγω θελω τη Ζιζελ, αλλα δεν το κανω θεμα! :flipout:

Τεσπα, δεν καταλαβαινω τι ακριβως θλεις, αλλα ειναι προσωπικες προτιμησεις και τροποι που δουλευει ο καθενας.

Πχ, εγω μια χαρα μπορω να κανω παλλαπλα edit σε καθε Album (δες φωτο) ….
που ειναι το προβλημα δε καταλαβαινω.

Screen Shot 2013-02-28 at 11.54.48 Ï€.μ..jpg

Δυστηχως αν μιλαμε για 1η photo ειναι απαραδεκτο να κανεις εκει editing. Χθες παιδευομουνα ετσι. Να μην το κουρασουμε αλλα δεν συγκρινεται με το List View
Οσο για την 2η photo νταξ μπαχαλο

Παρολα αυτα σκεφτηκα λυση. Με μια τελιτσα (.) στο τελος του artist γινεται να ξεχωρισεις 1 cd απο τα υπολοιπα. Μπακαλιστικη λυση αλλα θα μου κανει την δουλεια μου.