ITV HD UK on Eurobird 1 @ 28.5° East

Απάντηση: Re: Απάντηση: ITV HD UK on Eurobird 1 @ 28.5° East

Το εξηγείς λίγο αυτό; Αν κατάλαβα καλά υπονοείς πως θα μπορούσε να κατεβάσει και χαμηλότερης ισχύος σήμα με μεγάλα fec, αλλά κάποιος λάθος υπολογισμός εμποδίζει το enigma2;

Υψηλότερο fec σημαίνει λιγότερα δεδομένα για error correction, άρα ποιο επιρεπές σήμα στα bit errors, άρα είναι λογικό να χρειάζεσαι ισχυρότερο σήμα. Τώρα πόσο ισχυρότερο, αυτό είναι ένα θέμα.

Εγώ είχα την εντύπωση πως το tuner των DM800 έχει πρόβλημα με το fec 3/4 και άνω γιατί λόγω χειρότερης ευαισθησίας είναι πιο επιρρεπές σε λάθη στα υψηλότερα fec.

Σαφώς και ισχύει Πάνο ότι πομποί με υψηλότερο FEC θέλουν και ισχυρότερο σήμα, πόσο λογικό όμως είναι για να μην κάνει ένα σήμα σπασίματα να απαιτεί 2.4 db σε FEC 2/3 και 6.4db σε FEC 3/4 και αυτό ανεξαρτήτως SR?
4 db δεν είναι και αμελητέα διαφορά!
Δοκίμασε να δεις τι γίνεται με τα ORF από τον Astra1 μετακινώντας το κάτοπτρό σου επίτηδες εκτός στόχευσης!
Μόλις το SNR πάει 6.5db θα αρχίσει το σπάσιμο και στα 5.50db δεν θα κλειδώνει!
Αν κάνεις το ιδιο όμως και στην 12051V θα δεις ότι στα 5.50db θα σου παίζει το σήμα καμπάνα!
Ο dm σε ποσοστό % θα δείχνει ίδιες ενδείξεις (αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει μαθηματική αντιστοιχία snr % και db στο enigma2), όμως το σήμα θα έχει τεράστια διαφορά!
Είναι δυνατόν να δικαιολογούνται τέτοιες διαφορές στη λήψη από την ίδια δέσμη στο συγκεκριμένο δορυφόρο? Πόση πια διαφορά να έχουν μεταξύ τους?
Και αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα, όπου και να δεις FEC πάνω από 5/6 δεν θα έχεις σταθερό σήμα κάτω από 6.40db!
Όλα αυτά όταν την ίδια στιγμή ο 500άρης στην ίδια στάθμη λήψης, απεικονίζει σωστότατα το 5/6 χωρίς κανένα απολύτως σπάσιμο και με BER γύρω στο 600 (πολύ πάνω από το όριο σπασίματος)!
Δεν το συζητώ που και με τον 800 έχω χάσει τη σταθερή λήψη του Ukrkosmos από τον Hellassat που το ταράζει στο σπάσιμο με σήμα 8.10db (52%)!!!
Αντίθετα ό,τι είναι με FEC 3/4 και κάτω ο 800 μου το κατεβάζει πολύ καλύτερα από τον 500!
 
Θερμή παράλκηση για βοήθεια από Αλεξ/πολη.Έχω πιάτο 1.20 με κέντρο στον 28.5 και δέκτη τον Topfield 7700 hsci,προσπάθησα πολλές φορές, αποτέλεσμα
τ ί π ο τ α!!!
 
Δύο ενδεχόμενα.
- Το πιάτο σου δεν είναι 1.20 αλλά μικρότερο και δεν επαρκεί για τη λήψη του καναλιού.

- Το πιάτο σου έχει αποσυντονιστεί και δε σκοπεύει σωστά.
 
Προσπάθησα ξανά και στήν 11428 Η κατεβάζω 1 κανάλι TV και 7 radio,όχι το ITV HD ή 10510 όπως αναφέρεται πιο πίσω.Τι φταίει?Δεν θα έπρεπε να κατεβαίνει αφού είναι στόν ίδιο πομπό?
 
Re: Απάντηση: ITV HD UK on Eurobird 1 @ 28.5° East

Κaλη σου μερα φιλε μου εγω εδω εκανα αυτες της ρυθμισεις που βλεπεις στην φωτο ωστε να δουλεψει το ITV με τα ετοιμα settings

Εκανα αυτο που ανεβασε ο φιλος και δουλεψε μια χαρα το itv hd. Η επεμβαση εγινε στα settings του cyrus που ειχα κατεβασει
 
Re: Απάντηση: ITV HD UK on Eurobird 1 @ 28.5° East

Εκανα αυτο που ανεβασε ο φιλος και δουλεψε μια χαρα το itv hd. Η επεμβαση εγινε στα settings του cyrus που ειχα κατεβασει

ωραιος ο φιλος μας :SFGSFGSF:
για πες μας απο ποια περιοχη και με τη εξοπλισμο?
 
ετσι το εχω....

καλησπερα φιλε τσεκαρε λιγο την φωτο που ανεβασα και δες εαν τα στοιχεια ειναι τα ιδια με αυτα που εχεις
κατι δεν κανεις σωστα

itvsetup.jpg
 
καλησπερα φιλε τσεκαρε λιγο την φωτο που ανεβασα και δες εαν τα στοιχεια ειναι τα ιδια με αυτα που εχεις
κατι δεν κανεις σωστα

itvsetup.jpg


φιλε Γιώργο τα στοιχεία τα έχω πάρει απο το δικό σου post (αυτη την photo
) μερικές μέρες πριν. μέχρι και τα extra parameters που έχεις αλλάξει πρόσεξα.... τι να πω θα το ξαναδοκιμάσω.