Jean Hiraga's class A amplifier

Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι γελάνε μαζί μου, δικαίωμα τους όπως και δικαίωμα μου να γράφω αυτό που νομίζω σωστό.
Το να δέχομαι όμως ειρωνειες αντί για κριτική με χαλάει, είναι πέρα από τις δυνάμεις μου, όσο και να προσπαθώ να μην δίνω σημασία.
Ίσως μερικές φορές είμαι απόλυτος σε κάποια πράγματα, είναι λάθος μου αυτό και ζητώ συγνώμη.
Δες όμως τις πρώτες απαντήσεις στο νήμα για να καταλάβεις με τι ψυχολογία ξεκίνησα το θέμα και πώς έπρεπε να το υποστηρίξω.

Kαλά τα smd δε λέω για καμιά action camera ή κανένα mp3 player :-p
απλά δεν θα έπρεπε να έχετε παρωπιδες και να κατηγορείτε κάτι που δεν έχετε ακούσει και να πιστεύετε ότι ένας ενισχυτής δεν παίζει μαγικά αν δεν είναι γυαλιστερός και να κοστίζει όσα ένα αυτοκίνητο!
Τα αυτιά σας είναι πάρα πολύ ευχαριστημένα με τα πράγματα που φτιάχνετε να υποθέσω ή μόνο τα ηλεκτρονικά σας οργανα;

-φυσικα και ειναι δικαιωμα σου να γραφεις οτι θελεις
-δες το σαν κριτικη και μαλιστα καλοπροαιρετη
-παραεισαι!
-στο δρομο στραβωσε

Προτείνω να σταματήσει εδώ η όποια συζήτηση.
Είναι κρίμα να αποκλείουμε χρήστες την στιγμή που με καλοπροάιρετη κριτική (έστω και σκληρή αλλά για το μηχανάκι και μόνο ) θα μπορούσαμε να μάθουμε κι οι υπόλοιποι.

Παρακαλώ ας μην επανέλθουμε.

Απάντηση: Re: Jean Hiraga's class A amplifier

το FR4 σου λεει κατι?
εγω παντως το λεω
δεν κατε(χ)ω πραμα!

Δεν είναι δύσκολο να το μάθει κάποιος με τα μέσα που κυκλοφορούν σήμερα. https://en.wikipedia.org/wiki/FR-4

Έχω ακούσει καλά λόγια για τη δουλειά σου από φίλους που την έχουν γνωρίσει από κοντά και τους εμπιστεύομαι - εκτιμώ.
Θα χαιρόμουν πολύ να τη γνώριζα και γω από κοντά, ώστε να μάθω κάτι παραπάνω γιαυτό που μ' αρέσει.
Ίσως βέβαια και η προσωπική επαφή να μαλάκωνε λίγο και τη γραφή σου....

Δεν τον μπορώ αυτόν τον φασισμο.
Ότι δεν είναι σύμφωνα με τα καθιερωμενα τα λοιδωρουμε και τα ειρωνευομαστε . Αν δεν είναι σύμφωνα με τα πρότυπα, με την αντιγραφή της αντιγραφής, με τα by the book, ειναι κακό, υπεύθυνο για όλα τα δεινά, ο 666, η καταστροφή του κόσμου, ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος και το τέταρτο ραϊχ μαζί.
Έτσι λειτουργεί η κοινωνία και το φόρουμ.
Το συμπέρασμα που έχω βγάλει μέχρι τώρα με δυο λόγια.
Διαφορετικό = κακό.
Έτσι απλά, χωρίς γιατί και πως, με μια ματιά τα απορρίπτουμε. Δεν είναι ανάγκη να το ακούσουμε αφού τα ξέρουμε όλα και δεν χρειάζεται. Βγάζουμε συμπέρασμα με το μάτι. Έτσι κι αλλιώς με τα μάτια έχουν μάθει να ακούν οι περισσότεροι και όχι με τα αυτιά.

Μέσα σε ένα 24ωρο έπεσε "μπουρλότο" σε ένα νήμα που κατά την προσωπική μου άποψη δεν χρειαζόταν.
Δυστυχώς, θέλουμε ως Έλληνες πολύ δρόμο να μάθουμε να συζητάμε και κυρίως να σεβόμαστε το συνομιλητή μας.

Προς το παρόν κλειδώνεται το νήμα, μέχρι να το εκκαθαρίσουμε.

Παρακαλούμε, μην κάνετε βαρετό το ρόλο μας εδώ μέσα...

XSpJiVC.jpg

Mετρησεις του κατα αλλα σπουδαιου ενισχυτη!
που τυγχανει να βρισκεται στα χερια μου
20Wrms@8Ω 10W (με το ζορι) σε ταξη Α
1.αποκριση συχνοτητας HIRAGA le classe
με μπλε ετσι για συγκριση ενας ενισχυτης ακουστικων!
2.FFT
γιατι τι νοημα εχουν οι μετρησεις μπροστα σε ενα ζευγαρι καλα αυτια? ωεο!

Εδώ προσπαθούμε να κάνομε μια συζήτηση σχετικά με νέες προσεγγίσεις κατασκευής ενός ενισχυτή .Δεν είμαστε εδώ για να κάνομε κόντρες . Οποίος έχει κάποια ιδέα ας γράψει . Όποιος δεν γουστάρει να πάει παραπέρα .Δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει.

Re: Απάντηση: Jean Hiraga's class A amplifier

Αυτες τις νεες προσεγγισεις ψαχνω να βρω εσυ που τις βλεπεις?

..ειπα να το πω..να μην το πω..ασε..κακος θα γινεις παλι..
του δινουμε μετρησεις που δεν προκειται να βρει πουθενα και μας λεει να παμε παραπερα..ο two posts man

Και για μια φορά ακόμα συνεχίζει να είναι εκτός τόπου και χρόνου ο @Venar :flipout:
Τώρα τα βάζει με έναν ενισχυτή του Jean Hiraga ;;; Με τον ίδιο;;; (ποιος ξέρει) ...
Για να αποδείξει τι ; Υπάρχει κάποιο συμφέρον πίσω από την γραμμή που ακολουθεί ;
Από το πρώτο του μήνυμα φαίνεται πόσο ''σχετικός'' είναι με το θέμα και πόσο καλούς τρόπους διαθέτει!
venar 1o post.jpg
Ας ανοίξει το μυαλό του για κάτι νέο από τα παλιά και ας μη μένει στις FR4 και στα όργανα μόνο :tongue:

Το θέμα μας είναι η κατασκευή ενός σχεδίου του Jean Hiraga με τα ταπεινά μέσα που διαθέτουμε
και όχι το τι εγκρίνει και τι επιτρέπει να φτιάξουμε κάποιο μέλος !
Ο σκοπός είναι να μοιραστούμε μια κατασκευή, παρά το γεγονός ότι για πολλούς μπορεί να φαίνεται κακόγουστη ή άσχημη, το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα είναι μαγικό πέρα από κάθε μέτρηση με όργανο και κάθε προκατάληψη !!!

Αυτά τα λίγα, το ένα κανάλι του ενισχυτή ήδη παίζει δοκιμαστικά κι ας ελπίσουμε ότι ο topic starter να θέλει να συνεχίσει την παρουσίαση...

Απάντηση: Re: Jean Hiraga's class A amplifier

Mετρησεις του κατα αλλα σπουδαιου ενισχυτη!
που τυγχανει να βρισκεται στα χερια μου
20Wrms@8Ω 10W (με το ζορι) σε ταξη Α
1.αποκριση συχνοτητας HIRAGA le classe
με μπλε ετσι για συγκριση ενας ενισχυτης ακουστικων!
2.FFT
γιατι τι νοημα εχουν οι μετρησεις μπροστα σε ενα ζευγαρι καλα αυτια? ωεο!

Θα ήταν χρήσιμες για το νήμα κάποιες φωτογραφίες της συγκεκριμένης κατασκευής, καθώς και η ηχητική ταυτότητα του αν έχει δοκιμαστεί, όσο αυτή μπορεί να είναι αντικειμενική μετά από τόσο θάψιμο.

Αν αρχίσουμε τα κλειδώματα και τα ban τότε νομίζω πως έχουμε αποτύχει. Οι καλοί τρόποι και η ανεκτικότητα είναι προαπαιτούμενο στη κατηγορία.
Πρέπει να δούμε με προσοχή κάθε υλοποίηση και αν διαφωνούμε να προτείνουμε με όση τεκμηρίωση έχουμε τις πιθανές βελτιώσεις. οι μετρήσεις π.χ είναι μια καλή αρχή και δεν πρέπει να συνοδεύονται με απαξιώτικους χαρακτηρισμούς αλλά από περισσότερες πληροφορίες για το πως έγιναν, σε ποιες συσκευές, με τι φορτία κτλ.

Re: Απάντηση: Re: Jean Hiraga's class A amplifier

[QUOTE=
ειναι ο original hiraga le classeA. αυτα μετρησα αυτα εβαλα,τι να κανω?

οσο για σενα φακλαν οσο και να με λοιδωρεις
ο γνησιος χιραγκα εχει διπολικα στην εξοδο
οχι μοσφετ εξου και το κλοουν απο το clone!