Jean Hiraga's class A amplifier

Απάντηση: Re: Απάντηση: Jean Hiraga's class A amplifier

Πλάκα να κάνουμε και μάλιστα συχνά, αλλά με κάτι που θα ευχαριστήσει όλους χωρίς να θίγει κανέναν. Τουλάχιστον αυτή είναι η καλή συμπεριφορά.
Αν αγανακτούμε με κάτι (γιατί άλλωστε ; ) είναι εύκολο να απαξιώσουμε, ενώ το δύσκολο και ταυτόχρονο χρήσιμο για όλο το forum, είναι η ενασχόληση και η πρόταση για χρήσιμα πράγματα.

Τι προταση να κανει καποιος, αφου ολα αυτα που βλεπουμε ειναι λαθος, να πουμε να διορθωσει τι?

Vasilis11, η θερμική σταθεροποίηση πως επιτυγχάνεται, θα είναι κάποιο τρανζίστορ εκτός των εξόδου πάνω στην ψήκτρα?
Τα Mosfet εξόδου είναι lateral?

Re: Απάντηση: Jean Hiraga's class A amplifier

Vasilis11, η θερμική σταθεροποίηση πως επιτυγχάνεται, θα είναι κάποιο τρανζίστορ εκτός των εξόδου πάνω στην ψήκτρα?
Τα Mosfet εξόδου είναι lateral?

lateral με negTemco(σιγα μη και ξερει τι ειναι!)
@progressive +1
@dinos εμενα μου αρεσει πολυ αυτη η πλακα!
@takis μαλλον πρεπει νασαι η ο θεματοφυλακας της ηθικης η ο δραγουμανος του!

lateral με negTemco(σιγα μη και ξερει τι ειναι!)
@progressive +1
@dinos εμενα μου αρεσει πολυ αυτη η πλακα!
@takis μαλλον πρεπει νασαι η ο θεματοφυλακας της ηθικης η ο δραγουμανος του!

ειναι η τελευταια φορα που θα σου απαντησω ,εισαι λοιπον ο μονος που κανεις τουλαχιστον ειρωνικη κριτικη σε μελος ισως να το εχεις ξανακανει πολυ θα ηθελα να δω δουλειες σου εκτος και αν νομιζεις οτι εδω μεσα ειναι ολοι σε επιπεδο NASA

εισαι τουλαχιστον εριστικος αν ηταν δικη μου κατασκευη θα σου ειχα απαντησει αλλιως και ας ειχα φαει ban ,φυσικα δεν γνωριζω ουτε εσενα ουτε τον φιλο που κανει την κατασκευη εσενα μαλλον δεν θα ηθελα να σε γνωρισω

αν θέλει να βοηθήσει κάποιος ας επισημάνει τα λάθη και να υποδείξει ''σωστούς'' τρόπους κατασκευής , ή μπορεί πολύ απλά να αλλάξει ''κανάλι'' !
Το να ερίζει, να τσιρίζει και να ειρωνεύεται μόνο, δείχνει πόσο ακάτεχος είναι και πόσο θέλει να ασχολούνται μαζί του :drool1:

Το ότι είναι μια κατασκευή στον ''αέρα'' δε σημαίνει ότι δεν θα παίξει όπως πρέπει, εκτός κι αν από δοκιμές - κατασκευές που έχει κάνει κάποιος μπορεί να ''αποδείξει'' το αντίθετο!

Κρίμα γιατί από τις φωτογραφίες των κατασκευών σου φαίνεσαι καλός μάστορας. Θα μπορούσες να ήσουν πολύ χρήσιμος στην κοινότητα, αλλά ο τρόπος σου είναι απαράδεκτος.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να ειρωνευόμαστε, ούτε να εκφράζουμε χαιρέκακα συναισθήματα. Δεν ταιριάζει με την περίπτωση του DIY.

Σίγουρα η προσπάθεια του vasilis11, δεν είναι πρότυπο κατασκευής (ιδιαίτερα για κατασκευή με ημιαγωγούς και point to point συνδέσεις),

Όμως είναι ωριμότερο να δίνουμε συμβουλές χωρίς υστεροβουλία και με καλή διάθεση, άλλωστε όλοι κάνουμε λάθη.
Αν από την άλλη κάτι μας εκνευρίζει ή δεν το αντέχουμε καλυτέρα να σιωπούμε.

Όσο αφορά την κατασκευή είναι κατά τη γνώμη μου επιρρεπής
α) σε βάθος χρόνου σε σοβαρό βραχυκύκλωμα (δυνητικά επικίνδυνο), ιδιαίτερα με τις αυξημένες θερμοκρασίες και
β) συντομότερα σε δυσλειτουργία π.χ από παρασιτικές χωρητικότητες.

Επίσης ο αυτοσχεδιασμός στη συναρμολόγηση, δεν μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για επανάληψη της κατασκευής από ένα άλλο μέλλος.

Και συμφωνώ και διαφωνώ μαζί σου φίλε dinos.
Σίγουρα δεν είναι πρότυπο κατασκευής, αφού χρειάζεται κάποιος να έχει πολλές γνώσεις και εμπειρία για να το φτιάξει σωστά.
Το μόνο πρόβλημα που είναι και σοβαρό, είναι σε περίπτωση βλάβης ότι θα χρειαστεί να ξηλωθούν όλα.
Ρισκάρει κάνεις, κάπου κερδίζει, κάπου χάνει.

Για τις παρασιτικές χωρητικότητες που λες, έχουμε παρατηρήσει επανειλημμένα ότι μια κατασκευή στον αέρα παίζει καλύτερα από την πλακέτα.
Ο λόγος είναι ακριβώς οι παρασιτικές χωρητικότητες είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με την πλακέτα, όσο καλοφτιαγμένη και να είναι.
Είπα και στην αρχή του θέματος ότι κατά κύριο λόγο αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ποιότητα του ήχου.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Αυτός ο τρόπος κατασκευής δεν προτείνεται σε άτομα χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία.
Σε διαφορετική περίπτωση, καλύτερα να φτιαχτεί σε πλακέτα.

:offtopic:
@venar Σε είχα για έξυπνο, άλλα αποδυκνύεις το αντίθετο. Είμαι σίγουρος ότι και οι τυχόν πελάτες σου θα κλαίνε, αλλά όχι από τα γέλια αν και όταν καταλάβουν τι ακούνε.

ε που θα παει καποια στιγμη θα σε φτασω..δασκαλε!
προς το παρων μαθαινω απο τα tips που απλοχερα μας χαριζεις!

Για τις παρασιτικές χωρητικότητες που λες, έχουμε παρατηρήσει επανειλημμένα ότι μια κατασκευή στον αέρα παίζει καλύτερα από την πλακέτα.
Ακριβως ετσι ειναι, αλλα απο οτι φαινεται δεν το ξερουν ολοι και εφαρμοζουν τεχνολογια smd αλλα που θα παει σιγα σιγα θα μαθουν.

Προτείνω να ηρεμήσουμε και δείξουμε ανεκτικότητα, τουλάχιστον μέχρι να απαλυνθούν οι αντιθέσεις. Θα ήθελα στοιχειώδη ωριμότητα. Δεν είναι κολακευτικό να τσακωνόμαστε πάνω από ένα ενισχυτή. Σκεφτείτε αν μας διάβαζε π.χ ο Douglas Self.

Μετά σκεφτείτε στη θέση του D. Self να ήταν μια όμορφη γυναίκα, ρεζίλη θα γινόμαστε.

Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε βήμα – βήμα.

Ακριβως ετσι ειναι, αλλα απο οτι φαινεται δεν το ξερουν ολοι και εφαρμοζουν τεχνολογια smd αλλα που θα παει σιγα σιγα θα μαθουν.

Άκου εσύ τα smd σου και μην ασχολείσαι μαζί μου, θα μου έκανες μεγάλη χάρη.

ρε progressive
ξερεις τι ωραιες κεραιες γινονται τα αερατα? ιδιως τα mosfet που ταλαντωνουν για πλακα!
-εταιρος για κολιατσουου-
-εληφθη οβερ-

ρε progressive
ξερεις τι ωραιες κεραιες γινονται τα αερατα? ιδιως τα mosfet που ταλαντωνουν για πλακα!
-εταιρος για κολιατσουου-
-εληφθη οβερ-

Τελικά τα καταφέρατε εσύ με τον προγκρεσιβ να κάνετε μπ0υρδελο το νήμα. Αποδυκνύεται για άλλη μια φορά ότι η βλακεία είναι ανίκητη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Jean Hiraga's class A amplifier

Άκου εσύ τα smd σου και μην ασχολείσαι μαζί μου, θα μου έκανες μεγάλη χάρη.

Για να μην ασχολουντε αλλοι μαζι σου τουλαχιστον γραφε οτι γραφεις και μη βαζεις φωτογραφιες.Και μη ξεχνας το μηχανημα που γραφεις και σου γραφω smd ειναι.

Τελικά τα καταφέρατε εσύ με τον προγκρεσιβ να κάνετε μπ0υρδελο το νήμα. .

ναι ταιριαζει με τις φωτο!

και τωρα στα σοβαρα

το να με διαβαλεις πετωντας λασπη ειναι το πιο ευκολο που μπορεις να κανεις
σε αφηνω λοιπον στην κριση οσων σε διαβαζουν και πιστεψε με ειναι πολλοι αυτοι που γελουν μαζι σου
και ας μην στο λενε!