JVC DLA-X55

Γενικά τα ON/OFF δεν είναι καλά. Όχι μόνο στον προβολέα, οπουδήποτε, απ´τη λάμπα του σπιτιού σου μέχρι τη μίζα του αυτοκινήτου σου.
Το σίγουρο είναι οτι αποφεύγουμε τα συνεχή On/Off και δεν μετακινούμε ούτε ξαναανάβουμε τον προβολέα πριν κρυώσει η λάμπα του.

Χθές το βράδυ έκανα την απόπειρα και είδα την πρώτη μου 3D ταινία.. "Life Of Pi"
Δεν τα πάω καλά με το 3D, δεν με ενθουσιάζει, για την ακρίβεια θα έλεγα οτι δεν μου αρέσει. Η χθεσινή ήταν η πρώτη ολόκληρη ταινία που βλέπω σε προβολέα, έχω δεί άλλες δύο (Avatar και Hobbit) στο cinema. Όπως καταλαβαίνεται ιδιαίτερη εμπειρία δεν έχω στο 3D γι´αυτό μην περιμένετε ιδιαίτερα τεχνικές πληροφορίες, το μόνο που μπορώ να σας πώ είναι η αίσθηση που πήρα.
Είχα δεί αρκετές φορές αποσπάσματα από 3D ταινίες σε διάφορους προβολείς και διαφορετικών τεχνολογιών. Το αποτέλεσμα ήταν πάντα σχεδόν το ίδιο, μετά από 5-10 λεπτά με ζάλιζε και κουραζόμουν. Χθές είπα να δώ τι "παίζει" και με τον καινούριο JVC DLA-X55 και το αποτέλεσμα ήταν μάλλον ενθαρρυντικό.
Πρώτη καλή εντύπωση η μικρή πτώση φωτεινότητας που παρατήρησα. Εδώ ξέχασα να τσεκάρω τη λάμπα, αν δηλαδή συμβαίνει αυτό που συνέβαινε στα παλιότερα μοντέλα με τη λάμπα που πήγαινε αυτόματα σε High Lamp Mode όταν ξεκίναγε το 3D. Ίσως και να μην συμβαίνει γιατί δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή αλλά γι' αυτό επιφυλάσσομαι μέχρι να το τσεκάρω.
Πρώτη κακή εντύπωση η οθόνη μου (106") δυστυχώς στο 3D "μικραίνει" πολύ...
Πρίν ξεκινήσω το "Life Of Pi" έβαλα και είδα την αρχική σκηνή απ´το "Hugo", στο σιδηροδρομικό σταθμό... Μαγεία !!! Αυτό μάλιστα, είναι απόλαυση 3D! Ακόμα και σ´αυτή την οθόνη είχες την αίσθηση οτι κινείσαι, κυριολεκτικά, ανάμεσα στους ανθρώπους και στα βαγόνια... Υπέροχο!
Μετά απ´το "Hugo" είδα κάποιες σκηνές απ´το "Top Gun".... Όχι σπουδαία πράγματα, επιεικώς μέτριο, άν ήταν να το δώ σίγουρα θα προτιμούσα το 2D.
Το "Life Of Pi" ήταν μια αρκετά καλή 3D ταινία, όχι σαν το "Hugo" αλλά πολύ καλύτερη απ' το "Top Gun". Είχε κάποιες σκηνές όπου το 3D έδινε ρέστα και κάποιες άλλες που δεν είχε σχεδόν καμία διαφορά από μια 2D ταινία. Σε γενικές γραμμές όμως ήταν καλή.
Τα γυαλιά δεν ήταν ιδιαίτερα βαριά αλλά μετά από 1 ώρα περίπου νοιώθεις το βάρος τους στη μύτη σου, ειδικά αν είσαι αρχάριος στο άθλημα. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της προβολής, χρειάστηκα ένα 3ο ζευγάρι γυαλιά αλλά επειδή δεν υπήρχε κάποιο φορτισμένο άνοιξα ένα καινούριο ζευγάρι και το έβαλα στη USB του Playstation να φορτίσει. Ξεχάστε τα 15 λεπτά που λένε... Δεν χρονομέτρησα αλλά νομίζω οτι άργησε να φορτίσει, ίσως και πάνω από μισή ώρα. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε επειδή ήταν η πρώτη φορά, το σίγουρο είναι πως δεν χρειάστηκε ένα τέταρτο που μου έλεγαν.
Κάτι περίεργο ή ενοχλητικό δεν μπορώ να πώ οτι παρατήρησα, σ´αυτό μάλλον βοήθησε και η ταινία που δεν είχε σκηνές με ιδιαίτερα γρήγορη κίνηση, ίσως οι υπότιτλοι λίγο που ήταν συνεχώς εκτός κάδρου, πιο κοντά στα μάτια μου, και μου δημιουργούσαν λίγο περίεργη αίσθηση.
Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να βλέπω τις ταινίες μου σε 3D, το πιθανότερο είναι οτι θα προτιμήσω το 2D και σε 3D θα βλέπω κάποια πολύ καλά transfer, πχ όπως το Hugo, το θετικό όμως είναι οτι αυτό που είδα ήταν καλύτερο του αναμενόμενου.

Συμφωνώ, το Hugo ειναι πολυ καλυτερο σε 3D απο το Pi. Το τελευταίο μονο σε μερικες σκηνες ειναι εντυπωσιακό.
Και πάλι ομως, η πραγματικη μαγεία που 3D ειναι κατα την αποψη μου σε animation οπου δεν υπαρχουν τεχνικοί περιορισμοί.
Οι υποτιτλοι ειναι ενα θεμα γιατι μπορεί να σε ζαλίσουν. Συχνα προτιμω να τους απενεργοποιω τελειως οταν βλεπω 3D.

Mπράβο Μπάμπη, είσαι ανοιχτόμυαλος :grinning-smiley-043

Nα δεις το hugo ολόκληρο και να κάνεις και μια επανάληψη avatar και hobbit. Πιστεύω θα σου κάτσουν διαφορετικά/καλύτερα από το σινεμά, αλλά όντως θέλει μετακίνηση ο καναπές κανά μέτρο τουλάχιστον... Α να δεις και τον Προμηθέα!!! επίσης πολύ καλό/ξεκούραστο.
(υπάρχουν και ντοκυμαντέρ και animation που ίσως να είναι ακόμα καλύτερα από τα παραπάνω, αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν είσαι hard core :slapface:)

Εννοείται ότι το 3D είναι για παιγνίδι και διασκέδαση, όχι για λεπτομέρεια και κριτικές θεάσεις... αν τελικά σου κάτσει στο μάτι imo θα περάσεις καλά.

+++
Η πηγή τα πήγε καλά? έπαιξες απευθείας ή απο δίκτυο?
crosstalk? bluring? σκοτεινές σκηνές?

+++
κανόνισε... αναλαμβάνεις star trek into the darkness 3D στον jvc... κίνηση μαρτύριο (τα έξοδα δικά μου λολ)

Μπάμπη, πολυ καλο 3D θα δεις και στο Tron , Immortals, Men In Black 3, Resident Evil 2 & 3, Prometheus, The Avengers (ολα αυτα ειναι με live ηθοποιούς, obviously!).

Επι του θεματος παντως, όπως τα λεει ο Μπαμπης ειναι πανω κατω (για το 3D).

Βαλε οπως και τα animation στο παιχνίδι γιατί υπάρχουν μερικα καλά (σαν ταινίες παντα - γιατι αν θες απλως να διασκεδασεις με το 3D τα περισσότερα ειναι ταμαμ).

Λιγες ειναι οι ταινίες που πραγματικα ευχαριστιέσαι περισσότερο στο 3D απ οτι στο 2D. Οπως δεν ειναι μηδαμινές και η απολαυση που σου προσφέρουν αξίζει.

Το Life of Pi πχ, δεν θα χα κανενα προβλημα να το βλεπα σε 2D (καθότι μερικες μονο σκηνες αξιζαν στο 3D).

Και με την ευκαιρια, να το πω το εξής:

Το πιο ωραιο 3D ειναι το ''διακριτικό''.

Δλδ εμενα, από όλα τα 3D που χω δει (εξαιρουμένων animation) μου χουν ''μεινει'' οι σκηνες εναρξης του Prometheus και του Pi ισως. Εκεί που εχει φυσικα πλάνα, οχι εφε κλπ, που δειχνει φυση κλπ με ενα διακριτικό αλλα απιστευτα αληθοφανές 3D.

Μπάμπη, πολυ καλο 3D θα δεις και στο Tron , Immortals, Men In Black 3, Resident Evil 2 & 3, Prometheus, The Avengers (ολα αυτα ειναι με live ηθοποιούς, obviously!).

Σε συνεχεια των παραπανω, να πω ότι απο αυτα πχ που λεει ο Τακης μονο το Prometheus εχει διακριτικό 3D.

Τα αλλα (εξαιρουμενου ισως του Tron) ειναι αλλης φιλοσοφιας (οχι καφρίλας αλλα οχι διακριτικής).

Στην φιλοσοφια αυτη (εντυπωσιασμός αλλά καλά υλοποιημενος) από τα παραπανω το καλύτερο ειναι το Avengers.

Ολα αυτα ειναι καλα υλοποιημένα με εξαιρεση τα Resident Evil που ρεπουν προς την υπερβολή στα 3d effects.

Mπράβο Μπάμπη, είσαι ανοιχτόμυαλος :grinning-smiley-043

Είμαι... Είμαι... :p

Η πηγή τα πήγε καλά? έπαιξες απευθείας ή απο δίκτυο?
crosstalk? bluring? σκοτεινές σκηνές?

Πηγή το MED... Μιά χαρά... To HTPC αν δεν έρθει ο Τάκης να ρυθμίσει την nVidia δεν το βλέπω....
crosstalk και bluring σε πολύ μικρά και αποδεκτά πλαίσια... Οι σκοτεινές σκηνές ήταν υπέροχες, είδικά κάτι σκηνές το βράδυ στη θάλασσα ήταν απόλαυση. Μην περιμένετε όμως σοβαρά συμπεράσματα απο μια θέαση που δεν ήμουν και μόνος... Ο σκοπός χθές ήταν να δούμε οικογενειακά μια ταινία, δεν μπορούσα να ασχοληθώ ιδιαίτερα γιατί θα την "έσπαγα" στους υπόλοιπους. Αυτά θα πρέπει να τα δούμε, αφού πρώτα βρούμε το σωστό υλικό, σε ειδικές "συνεδρίες"... :laugh:

Εγώ θα προσθέσω και κάποια ντοκυμαντέρ της ΙΜΑΧ στη λίστα (Under The Sea 3D, Hubble 3D, Space Station 3D)... ;)

Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Εγώ θα προσθέσω και κάποια ντοκυμαντέρ της ΙΜΑΧ στη λίστα (Under The Sea 3D, Hubble 3D, Space Station 3D)... ;)

Για λέγε... για λέγε... Να "ψάχνω" συγκεκριμένα, μην πηγαίνω στα τυφλά... :coool:

Α, ναι, φυσικα.

Τα ντοκυμαντερ ειναι αλλη φαση.

Απλως για καποιους ειναι εκτός κουλτούρας.

Προχθες για παραδειγμα κολλησα 2 ωρες την TV με ενα του BBC για τους πάγους κλπ. Μαγεία. Μετα πηγα και πηρα και το αντίστοιχο BD (non 3D το συγκρεκριμένο).

Απάντηση: Re: JVC DLA-X55

Επι του θεματος παντως, όπως τα λεει ο Μπαμπης ειναι πανω κατω (για το 3D).

Βαλε οπως και τα animation στο παιχνίδι γιατί υπάρχουν μερικα καλά (σαν ταινίες παντα - γιατι αν θες απλως να διασκεδασεις με το 3D τα περισσότερα ειναι ταμαμ).

Λιγες ειναι οι ταινίες που πραγματικα ευχαριστιέσαι περισσότερο στο 3D απ οτι στο 2D. Οπως δεν ειναι μηδαμινές και η απολαυση που σου προσφέρουν αξίζει.

Το Life of Pi πχ, δεν θα χα κανενα προβλημα να το βλεπα σε 2D (καθότι μερικες μονο σκηνες αξιζαν στο 3D).

Και με την ευκαιρια, να το πω το εξής:

Το πιο ωραιο 3D ειναι το ''διακριτικό''.

Δλδ εμενα, από όλα τα 3D που χω δει (εξαιρουμένων animation) μου χουν ''μεινει'' οι σκηνες εναρξης του Prometheus και του Pi ισως. Εκεί που εχει φυσικα πλάνα, οχι εφε κλπ, που δειχνει φυση κλπ με ενα διακριτικό αλλα απιστευτα αληθοφανές 3D.

Eμενα γιατι αυτο το "διακριτικο" μου αρεσει καλυτερα οταν βγαινει απο ενα καλορυθμισμενο συστημα με 2d υλικο ? Εχω προβλημα ?:p