Χθές το βράδυ έκανα την απόπειρα και είδα την πρώτη μου 3D ταινία.. "Life Of Pi"
Δεν τα πάω καλά με το 3D, δεν με ενθουσιάζει, για την ακρίβεια θα έλεγα οτι δεν μου αρέσει. Η χθεσινή ήταν η πρώτη ολόκληρη ταινία που βλέπω σε προβολέα, έχω δεί άλλες δύο (Avatar και Hobbit) στο cinema. Όπως καταλαβαίνεται ιδιαίτερη εμπειρία δεν έχω στο 3D γι´αυτό μην περιμένετε ιδιαίτερα τεχνικές πληροφορίες, το μόνο που μπορώ να σας πώ είναι η αίσθηση που πήρα.
Είχα δεί αρκετές φορές αποσπάσματα από 3D ταινίες σε διάφορους προβολείς και διαφορετικών τεχνολογιών. Το αποτέλεσμα ήταν πάντα σχεδόν το ίδιο, μετά από 5-10 λεπτά με ζάλιζε και κουραζόμουν. Χθές είπα να δώ τι "παίζει" και με τον καινούριο JVC DLA-X55 και το αποτέλεσμα ήταν μάλλον ενθαρρυντικό.
Πρώτη καλή εντύπωση η μικρή πτώση φωτεινότητας που παρατήρησα. Εδώ ξέχασα να τσεκάρω τη λάμπα, αν δηλαδή συμβαίνει αυτό που συνέβαινε στα παλιότερα μοντέλα με τη λάμπα που πήγαινε αυτόματα σε High Lamp Mode όταν ξεκίναγε το 3D. Ίσως και να μην συμβαίνει γιατί δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή αλλά γι' αυτό επιφυλάσσομαι μέχρι να το τσεκάρω.
Πρώτη κακή εντύπωση η οθόνη μου (106") δυστυχώς στο 3D "μικραίνει" πολύ...
Πρίν ξεκινήσω το "Life Of Pi" έβαλα και είδα την αρχική σκηνή απ´το "Hugo", στο σιδηροδρομικό σταθμό... Μαγεία !!! Αυτό μάλιστα, είναι απόλαυση 3D! Ακόμα και σ´αυτή την οθόνη είχες την αίσθηση οτι κινείσαι, κυριολεκτικά, ανάμεσα στους ανθρώπους και στα βαγόνια... Υπέροχο!
Μετά απ´το "Hugo" είδα κάποιες σκηνές απ´το "Top Gun".... Όχι σπουδαία πράγματα, επιεικώς μέτριο, άν ήταν να το δώ σίγουρα θα προτιμούσα το 2D.
Το "Life Of Pi" ήταν μια αρκετά καλή 3D ταινία, όχι σαν το "Hugo" αλλά πολύ καλύτερη απ' το "Top Gun". Είχε κάποιες σκηνές όπου το 3D έδινε ρέστα και κάποιες άλλες που δεν είχε σχεδόν καμία διαφορά από μια 2D ταινία. Σε γενικές γραμμές όμως ήταν καλή.
Τα γυαλιά δεν ήταν ιδιαίτερα βαριά αλλά μετά από 1 ώρα περίπου νοιώθεις το βάρος τους στη μύτη σου, ειδικά αν είσαι αρχάριος στο άθλημα. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της προβολής, χρειάστηκα ένα 3ο ζευγάρι γυαλιά αλλά επειδή δεν υπήρχε κάποιο φορτισμένο άνοιξα ένα καινούριο ζευγάρι και το έβαλα στη USB του Playstation να φορτίσει. Ξεχάστε τα 15 λεπτά που λένε... Δεν χρονομέτρησα αλλά νομίζω οτι άργησε να φορτίσει, ίσως και πάνω από μισή ώρα. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε επειδή ήταν η πρώτη φορά, το σίγουρο είναι πως δεν χρειάστηκε ένα τέταρτο που μου έλεγαν.
Κάτι περίεργο ή ενοχλητικό δεν μπορώ να πώ οτι παρατήρησα, σ´αυτό μάλλον βοήθησε και η ταινία που δεν είχε σκηνές με ιδιαίτερα γρήγορη κίνηση, ίσως οι υπότιτλοι λίγο που ήταν συνεχώς εκτός κάδρου, πιο κοντά στα μάτια μου, και μου δημιουργούσαν λίγο περίεργη αίσθηση.
Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να βλέπω τις ταινίες μου σε 3D, το πιθανότερο είναι οτι θα προτιμήσω το 2D και σε 3D θα βλέπω κάποια πολύ καλά transfer, πχ όπως το Hugo, το θετικό όμως είναι οτι αυτό που είδα ήταν καλύτερο του αναμενόμενου.