JVC HD1 & ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΑΝΙ STEWART....

Re: Απάντηση: JVC HD1 & ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΑΝΙ STEWART....

Πολλά λεφτά για πανί.... Ειδικά μ' αυτόν τον προβολέα δεν νομίζω οτι χρειάζεται.
Με 3,500 Euro, τσοντάρεις και κάτι παραπάνω, και του χρόνου παίρνεις τον HD2 που θα προβάλει και στα δέντρα.
Γνωρίζεις κάτι παραπάνω που δεν ξέρουμε???:slapface::slapface::slapface:

-bye-

Έχει ακούσει κανείς σας για τις Carada (carada.com); Σε παλαιότερα reviews που είχα διαβάσει (προ 3ετίας) έριχναν στ'αυτιά στις dalite και τις συνέκριναν με τις Stewart. Και μιλάμε για το 1/3 της τιμής...

Εγώ αγόρασα μία προ 3ετίας λοιπόν. Οι τύποι είναι μικρή βιοτεχνία και επιμένουν στο να προωθούν μόνοι τους τα προϊόντα τους, χωρίς resellers, μεσάζοντες κλπ. Είχα τότε ένα BenQ 7200 (αρκετά φωτεινός αλλά κακής ποιότητας προβολέας) και πήρα μια 4:3 με γκρί πανί (Gain 0.8). Η αλήθεια είναι πως μη έχοντας μέτρο σύγκρισης για τον ίδιο προβολέα σε άλλη οθόνη, δεν μπορώ να σας πω πολλά. Οπότε θα αρκεστώ στα εξής:

α. Η σταθερή οθόνη είναι must. Ότι μηχανισμό και να έχει η οθόνη σας, ζάρες και κυματισμό θα έχετε πάντα. Με τη σταθερή οθόνη, πέραν του φωτοαπορροφητικού πλαισίου που προσφέρει απίστευτο κάδρο, μπορείτε να πετύχετε τέλειο κεντράρισμα και να έχετε αποτέλεσμα πολύ κοντινό αισθητικά σε ένα panel.

β. Οι περισσότεροι απορρίπτουν την στατθερή οθόνη λόγω αισθητικής ή χαμηλού waf. Προσωπικά την βρίσκω πολύ πιο καλαίσθητη από μια ηλεκτρική ή χειροκίνητη. Συν τοις άλλοις, καταλαμβάνει το χώρο που θα καταλάμβανε ένα αντίστοιχο panel.

γ. Η συγκεκριμένη Carada έχει ένα ακριβέστατα φτιαγμένο ατσάλινο πλαίσιο, επενδεδυμένο με βελούδο που απορροφά το φώς ώστε να κόβει τις αντανακλάσεις από το περιθώριο της εικόνας. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ειδικά όταν καταφέρει κανείς να κεντράρει τον προβολέα του ώστε η εικόνα να καδραριστεί τέλεια.

δ. Το πανί της είναι φοβερά ομοιογενές, τεντώνει αρκετά πάνω στο πλαίσιο ωστε να ισιώσουν όλες οι ζάρες που μπορεί να έχει από τη μεταφορά, και φυσικά έχει καταπληκτικό μαύρο (gain 0.8).

Και δεν παιρνεις τις Beamax που προτεινα ηδη, και ειναι απο το Βελγιο?
Και με βελουδο...

Απάντηση: Re: JVC HD1 & ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΑΝΙ STEWART....

Έχει ακούσει κανείς σας για τις Carada (carada.com); Σε παλαιότερα reviews που είχα διαβάσει (προ 3ετίας) έριχναν στ'αυτιά στις dalite και τις συνέκριναν με τις Stewart. Και μιλάμε για το 1/3 της τιμής...

Εγώ αγόρασα μία προ 3ετίας λοιπόν. Οι τύποι είναι μικρή βιοτεχνία και επιμένουν στο να προωθούν μόνοι τους τα προϊόντα τους, χωρίς resellers, μεσάζοντες κλπ. Είχα τότε ένα BenQ 7200 (αρκετά φωτεινός αλλά κακής ποιότητας προβολέας) και πήρα μια 4:3 με γκρί πανί (Gain 0.8). Η αλήθεια είναι πως μη έχοντας μέτρο σύγκρισης για τον ίδιο προβολέα σε άλλη οθόνη, δεν μπορώ να σας πω πολλά. Οπότε θα αρκεστώ στα εξής:

α. Η σταθερή οθόνη είναι must. Ότι μηχανισμό και να έχει η οθόνη σας, ζάρες και κυματισμό θα έχετε πάντα. Με τη σταθερή οθόνη, πέραν του φωτοαπορροφητικού πλαισίου που προσφέρει απίστευτο κάδρο, μπορείτε να πετύχετε τέλειο κεντράρισμα και να έχετε αποτέλεσμα πολύ κοντινό αισθητικά σε ένα panel.

β. Οι περισσότεροι απορρίπτουν την στατθερή οθόνη λόγω αισθητικής ή χαμηλού waf. Προσωπικά την βρίσκω πολύ πιο καλαίσθητη από μια ηλεκτρική ή χειροκίνητη. Συν τοις άλλοις, καταλαμβάνει το χώρο που θα καταλάμβανε ένα αντίστοιχο panel.

γ. Η συγκεκριμένη Carada έχει ένα ακριβέστατα φτιαγμένο ατσάλινο πλαίσιο, επενδεδυμένο με βελούδο που απορροφά το φώς ώστε να κόβει τις αντανακλάσεις από το περιθώριο της εικόνας. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ειδικά όταν καταφέρει κανείς να κεντράρει τον προβολέα του ώστε η εικόνα να καδραριστεί τέλεια.

δ. Το πανί της είναι φοβερά ομοιογενές, τεντώνει αρκετά πάνω στο πλαίσιο ωστε να ισιώσουν όλες οι ζάρες που μπορεί να έχει από τη μεταφορά, και φυσικά έχει καταπληκτικό μαύρο (gain 0.8).

Zeleps πολυ καλο πρωτο post!
Καλωσηρθες στο Avclub!:firstprize:

αντιπροσωπο ξερεις?

Όπως έγραψα, οι τύποι δεν δίνουν αντιπροσωπεία πουθενά (τους το είχα προτείνει παλαιότερα, όταν ασχολούμουν με την αγορά του home entertainment αλλά αρνήθηκαν). Ψωνίζεις απ' ευθείας από το site τους. Το σημαντικότερο (δυστυχώς) πρόβλημα είναι το τελωνείο, απ' όπου δεν γλυτώνεις με τέτοιο πακέτο...

Απάντηση: Re: JVC HD1 & ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΑΝΙ STEWART....

Όπως έγραψα, οι τύποι δεν δίνουν αντιπροσωπεία πουθενά (τους το είχα προτείνει παλαιότερα, όταν ασχολούμουν με την αγορά του home entertainment αλλά αρνήθηκαν). Ψωνίζεις απ' ευθείας από το site τους. Το σημαντικότερο (δυστυχώς) πρόβλημα είναι το τελωνείο, απ' όπου δεν γλυτώνεις με τέτοιο πακέτο...

Το ότι δεν γλυτώνεις ,προσωπικά το θεωρώ πιό σίγουρο και απο τον θάνατο...το ότι έκανες δυναμικότατη είσοδο στο club με αυτό σου,το μήνυμα είναι πλέον γεγονός!!!

Επίσης παιδιά όπως θέλει βελούδο στο κάδρο της σταθερής του οθόνης, πολύ απλά αγοράζει ένα σπρέϋ από χρωματοπωλεία που κάνει αυτή την δουλειά. Είναι ένα σπρέυ που αφήνει ένα φιλμ ακριβώς σαν βελούδο ή σαν τσόχα θα έλεγα. Τουλάχιστον το βελούδινο κάδρο των screenline που έχω δει έτσι είναι. Αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο ομοιόμορφο μπορεί να βγει με το χέρι.Σίγουρα στις εταιρείες θα βάφουν τα πλαίσια με ειδικά μηχανήματα με ακρίβεια στην ποσότητα, χρόνος ψεκασμού και όχι στο χέρι. Πάντως στις screenline που είχα κοιτάξει, μιλάμε για τρελή διαφορά στα λεφτά για το "βελούδινο" κάδρο. Μπορεί και double!

Γενικά υπάρχουν πολλές εταιρείες με πανιά και από ευρώπη μάλιστα. Αν πάτε σε μια ευρωπαϊκή έκθεση στο εξωτερικό θα δείτε πολλές εταιρείες με πανιά οι οποίες για να καταφέρουν να μπουν στην αγορά έχουν πάρα πολύ προσγειωμένες τιμές.

zeleps καλωσήρθες στην μεγάλη παρέα μας. -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JVC HD1 & ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΑΝΙ STEWART....

Κατ' αρχας γκρινιαζω επειδη ειμαι γκρινιαρης, και οχι για αλλο λογο (αν δεν ημουν δεν θα γκρινιαζα)-bye-

Απο τα παραπανω 1,2,3,4 εχω το 2 & το 4. (προσεξε, δεν εχει ανοιξει για περισσοτερο απο 3-4 ωρες (σερι), συνολο 30 - 35.
Ενταντηρες my ass!!
Και για να μην με ενοχλει, απλα, (απο τοτε που ειχες ερθει) δεν την εχω ανοιξει καθολου. (και καλα τιμωρια μπας και συμμορφωθει)-bye-

Γιαννη σορρυ για το offtopic, αλλα ο Τακης με ...... βριζει-bye-

Ντίνο από το αυτί και στον μπαμπά!!!

Επιστροφή λόγω ακαταλληλότητας.

Μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Η οθόνη σου έχει πρόβλημα, προφανώς λόγω κακού - ελλατωματικού υλικού.

Όσο το αφήνεις λειτουργεί εις βάρος σου.

Απο τοτε (ξερεις ποτε) δεν την εχω ανοιξει για τιμωρια της μπας και συμμορφωθει...:flipout:

Απο την αλλη, μερικοι συμφορουμιτες μας λενε την περιπτωση μου (της οθονης). φυσιολογικη.

Εγω παντως σαν πρωταρα που ειμαι δηλωνω ::nounder:

Φίλε zeleps καλωσήρθες στην παρέα μας.

Πολύ καλό πρώτο post. Εύχομαι να συνεχίσεις έτσι δυναμικά.

Τις εντυπώσεις που αναφέρεις σχετικά με τις σταθερές οθόνες τις ασπάζομαι και γενικά συμφωνώ μαζί σου, αλλά πιστεύω ότι επί το πλείστον ο λόγος που κάποιος αποφεύγει τη λύση της σταθερής οθόνης, εφόσον μιλάμε για ανθρώπους με την τρέλλα μας, είναι επειδή συνήθως ξετυλίγεται μπροστά από κάποιο ηχοσύστημα ή μπροστά από κάποια TV κοινής θέασης.:o

Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν σταθερή οθόνη πιστεύω ότι ήδη το έχουν κάνει.
;)

Απο τοτε (ξερεις ποτε) δεν την εχω ανοιξει για τιμωρια της μπας και συμμορφωθει...:flipout:

Απο την αλλη, μερικοι συμφορουμιτες μας λενε την περιπτωση μου (της οθονης). φυσιολογικη.

Εγω παντως σαν πρωταρα που ειμαι δηλωνω ::nounder:

Keep Walking.....

Ευχαριστώ για την υποδοχή παιδιά. Αν και δεν είμαι φανατικός poster (έχω κάψει φλάτζες από το 1995 - fidonet) καταλαβαίνω την αγωνία αυτών που θέλουν να στήσουν ένα αξιοπρεπές σινεμαδάκι στο σαλόνι τους (ή στο μπάνιο, δεν χώνω τη μύτη μου στα προσωπικά σας) και το συγκεκριμένο topic μου ξύπνησε μνήμες από την εποχή που έψαχνα και εγώ να δώ με τι θα αντικαταστίσω το λευκό νοτυβάρι απέναντι από τον προβολέα μου.

Σαν συμπλήρωμα στο προηγούμενο Post μου, σας στέλνω ένα Link με reviews αγοραστών για την Carada από το projectorcentral.com: (θά' θελα αλλά δεν μπορώ να ποστάρω Links ακόμα, οπότε πηγαίνετε στο εν λόγω site, στο where to buy: screens και δείτε τα buyer comments για την εν λόγω εταιρεία). Αν και είναι ευθεία διαφήμιση αυτό που κάνω, α) δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος και β) προσπαθώ να σώσω τα λεφτά κάποιων που θα σκοτώσουν τα τριπλάσια για μια εφάμιλλη stewart ή τα διπλάσια για μια πολύ κατώτερη dalite.

Μιας και δεν το ανέφερα στο προηγούμενο post μου, να σας πώ ότι παρέλαβα μόλις τη νεα μου carada 16:9 104" brilliant white (1.4 gain), η οποία κυριολεκτικά βγάζει μάτια με τον Epson TW700. Απίθανο χρώμα (ειδικά σε φωτογραφίες, που είναι γενικά από τα πιό δύσκολα θέματα στους προβολείς), εξαιρετική γωνία θέασης (παρά το 1.4 gain), μηδαμηνό hotspotting και εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα (με τον προβολέα αναμένο είναι σαν να έχω ένα LDC πάνελ 100" στον τοίχο μου...). Επιφυλάσσομαι για φωτογραφίες μόλις στήσω το σύστημα στο νέο μου σπίτι. Το τελικό κόστος μου ήρθε περίπου 900€ (από τα οποία 600 πήγαν για την οθόνη και τα έξοδα αποστολής και τα υπόλοιπα 300 στη μαμά πατρίδα για εκτελωνισμό, ΦΠΑ, αποθήκευτρα, διασαφήσεις, μεταφορά κλπ). Ακόμα και έτσι πάντως φτηνότερα βγαίνει...

Τελικά σήμερα το απόγευμα έγινε η παραλαβή της οθόνης,μετά την πώληση της προηγούμενης ηλεκτρικής Stewart Studio Tek gain 1,30 με κάδρο στις 123ίντζες.
Κατέληξα τελικά στην σταθρή Stewart Firehawk G3 gain 1,25 και κάδρου 135 ιντζών, που σύμφωνα με τον κατασκευαστή προσανατολίζεται γιά προβολείς 1080p.Βεβαίως στην πράξη δεν την έχω δεί πουθενά και δεν ξέρω άλλωστε πόσες τέτοιες οθόνες υπάρχουν στημένες στην Ελλάδα.Αυτός είναι και ένας λόγος που έχω λίγη ανασφάλεια, βασιζόμενος πάντως σε απόψεις χρηστών μέσω διαδυκτίου διάβασα καλά πράγματα.
Βεβαίως όταν στηθεί με το καλό θα έχουμε πολλά να πούμε και γιά τον συνδιασμό της με τον HD1....

Πρός το παρών κάνω υπομονή να τελειώσουν οι εργασίες στο σπίτι ,γιά να μπορέσω να στήσω τα μηχανήματα μαζί με την οθόνη στον ξεχωριστό χώρο Home cinema που υπάρχει.....
Σας δίνω και μερικές foto

Attachments

• ΓŽΕΈΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ· Stewart G3 Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒ? 2-8-2007(1).jpg
    ΓŽΕΈΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ· Stewart G3 Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒ? 2-8-2007(1).jpg
    123.9 KB · Views: 33
  • ΓŽΕΈΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ· Stewart G3 Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒ? 2-8-2007(2).jpg
    ΓŽΕΈΓŽΒΈΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ· Stewart G3 Γβ‚¬ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒ? 2-8-2007(2).jpg
    255.1 KB · Views: 37