Καφετέριες και τσιγάρο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Εγω ξερω οτι η οδηγηση απαγορευεται αν εχεις πιει.Ειδες τι κανει η κεκτημενη ταχυτητα ? Την πατησες :)

Και το κάπνισμα απαγορεύεται υπό προυποθέσεις. Λοιπόν;

Να ξαναρωτήσω: Γνωρίζετε έστω και έναν καπνιστή άνω των τριάντα που δεν έχει προσπαθήσει να το κόψει έστω και μια φορά στη ζωή του;

Aμα η επιχειρηματολογια ξεφυγει απο την επιδραση στους αλλους δεν θαμαζευεται με τιποτα : ) .Aφου τα ξερεις.Αλκοολ , λιπαρα .Μην παρασυρεσαι στον ολισθηρο δρομο που σε οδηγουν οι καπνιστες (πλακα κανω ε)

Απάντηση: Re: Καφετέριες και τσιγάρο

Να ξαναρωτήσω: Γνωρίζετε έστω και έναν καπνιστή άνω των τριάντα που δεν έχει προσπαθήσει να το κόψει έστω και μια φορά στη ζωή του;

oxi

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και

Μιλάμε για εθισμό.

Με το κρασί μπορείς να μεθύσεις. Αλλά δεν πρόκειται για εθισμό εκτός και αν κάποιος είναι αλκοολικός.

Αντίθετα η νικοτίνη και η ηρωίνη είναι εθισμός. Πρόκειται για ιατρική έννοια. Είναι εξάρτηση από χημική ουσία.

Όλα εξαρτήσεις από χημικές διεργασίες στο σώμα είναι. Που θες να καταλήξεις;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Αν θέλεις ξαναεξήγησέ το...
Τον εξαερισμό, εσύ τον προτείνεις. Αν όμως πάμε μέσα, θα γκρινιάζεις οτι δεν είναι καλός... Ασε, παλιό το κόλπο ... :)))

Να μην στο εξηγησω εγω (που ειμαι και κολπατζης :p)
Να στο εξηγησει ο ομοιοπαθης σου, ο Panoramix.
Ρωτα τον αν γκρινιαξα στο μαγαζι που πηγαμε (στην γιορτη μου) !

Μην γινεσαι σαν τον Pleo (και εσυ) .... -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

...
το συγκεκριμένο άρθρο πάντως που λες δεν το βρήκα πουθενά, το link γράφει διάφορα για ένα άρθρο που ΘΑ δημοσιευτεί, αν το βρεις δείξτο μου, θα ήθελα να δω ποιος το χρηματοδοτεί αλλά και απαντήσεις σε αυτό

Για δες το εδώ... Αν δεν στο βγάζει, πες μου,,,
http://jnci.oxfordjournals.org/content/early/2013/12/05/jnci.djt365.full

The Journal of the National Cancer Institute publishes peer-reviewed original research from around the world and is internationally acclaimed as the source for the most up-to-date news and information from the rapidly changing fields of cancer research and treatment. For the past several years, the JNCI has been ranked as one of the most-cited original-research cancer journals by the Institute of Scientific Information in its annual Journal Citation Reports.

Aμα η επιχειρηματολογια ξεφυγει απο την επιδραση στους αλλους δεν θαμαζευεται με τιποτα : ) .Aφου τα ξερεις.Αλκοολ , λιπαρα .Μην παρασυρεσαι στον ολισθηρο δρομο που σε οδηγουν οι καπνιστες (πλακα κανω ε)

Κοίτα, οι περισσότεροι καπνιστές που είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, εύχονται να μην το είχαν ξεκινήσει ποτέ.

Αυτό είναι το κύριο θέμα. Οι απαγορεύσεις, τα μαγαζιά κλπ είναι δευτερεύοντα.

Είναι άλλο πράγμα το κρασί, που θα το πιείς με παρέα και θα ευχαριστηθείς. Και τελείως άλλο πράγμα να είσαι αλκοολικός και να ξυπνάς και να χτυπάς το μπουκάλι πρώτο πράγμα το πρωί ή αλλιώς να νιώθεις χάλια. Ε, με το τσιγάρο είσαι εθισμένος κατευθείαν, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Οπότε σαν κοινωνία θα έπρεπε να έχουμε στόχο να βοηθήσουμε όσους θέλουν να απεξαρτηθούν, και να βοηθήσουμε τις νέες γενιές να μην μπλέξουν με αυτήν την εξάρτηση.

Μην γινεσαι σαν τον Pleo (και εσυ) .... -bye-

Τι θα πει αυτό;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κοίτα, οι περισσότεροι καπνιστές που είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, εύχονται να μην το είχαν ξεκινήσει ποτέ.

Αυτό είναι το κύριο θέμα. Οι απαγορεύσεις, τα μαγαζιά κλπ είναι δευτερεύοντα.

Είναι άλλο πράγμα το κρασί, που θα το πιείς με παρέα και θα ευχαριστηθείς. Και τελείως άλλο πράγμα να είσαι αλκοολικός και να ξυπνάς και να χτυπάς το μπουκάλι πρώτο πράγμα το πρωί ή αλλιώς να νιώθεις χάλια.

Οπότε σαν κοινωνία θα έπρεπε να έχουμε στόχο να βοηθήσουμε όσους θέλουν να απεξαρτηθούν, και να βοηθήσουμε τις νέες γενιές να μην μπλέξουν με αυτήν την εξάρτηση.

Άντε πάλι.

Που θες να καταλήξεις με τη θεωρία περί εξαρτησιογόνων; Ελπίζω όχι στο ότι αναγκαστικά ο καπνιστής θα κάνει κακό. Εύχομαι... .

Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

Οι μαγαζάτορες είναι κι αυτοί 50-50... Οι μη καπνιστές σίγουρα θα θέλουν να κρατήσουν το μαγαζί τους άκαπνο.

Οι μαγαζατορες ΔΕΝ ειναι 50-50. Ποιος το ειπε αυτο ? Μαλλον, 80-20 ειναι (80 οι καπνιστες).
Απο ποτε ενα αφεντικο σε μαγαζι της νυχτας ... ειναι ακαπνος ! :laugh: Ωι, ωι, ωι, τι ακουμε ? :blink:
Μαλλον, γιαυτο θελετε να αποφασισουν οι μαγαζατορες για τα εντελως ακαπνα μαγαζια !
Ολα τα μαγαζια δικα σας (κοβει το μυαλο σας, αλλα κοβει και το δικο μας :p)

Ας το δουμε και ετσι για χαρη της κουβεντας.Ποιος θα ηταν ο ευκολοτερος δρομος ? Η προληψη και οχι η ''καταστολη'' , ιδιως οταν εχεις αντιμετωπη σχεδον ολοκληρη κοινωνια που ειναι διατεθειμενη να παιξει κλεφτοπολεμο με τα τασακια.
Αρα ? Αθλητισμος και φυση : )) .Aπο την οικογενεια και το σχολειο.

Για να τελειώσω με αυτό το θέμα, εμένα προσωπικά, ενώ κάπνιζα 2+ πακέτα και "το απολάμβανα" και είχα πίσω μου 3 αποτυχημένες προσπάθειες να το κόψω, με βοήθησε πάρα πολύ το παρακάτω βιβλίο:

http://www.amazon.com/Easy-Way-Stop-Smoking-Non-Smokers/dp/1402718616

Ο τύπος που το έγραψε ήταν πραγματικός θεριακλής. Και ο τρόπος που προτείνει είναι τελείως φιλοσοφικός. Εξετάζει τα γιατί και τα πως. Και το κόψιμο που προτείνει είναι μια και έξω, χωρίς υποκατάστατα, χωρίς τίποτα άλλο. Τέρμα και τέλος, πάμε παρακάτω.

Το βιβλίο το συνιστώ και σε όσους ΔΕΝ καπνίζουν. Είναι πολύ μικρό βιβλίο κάπου 100 σελίδες αν θυμάμαι καλά. Να προσθέσω ότι δεν βασίζεται σε τρομακτικά πράγματα και δεν έχει καθόλου φωτογραφίες. Είναι απλή κουβέντα γιατί καπνίζει κανείς, σε τι οφείλεται η απόλαυση του καπνίσματος, γιατί δεν μπορούμε να το κόψουμε εύκολα, τι χάνουμε όταν το κόβουμε, κλπ. Πολύ ωραία κουβέντα και το αποτέλεσμα είναι να φτάσει κανείς να σκεφτεί "μα γιατί το κάνω αυτό; δεν μου χρειάζεται." Ναι, είναι τόσο απλό!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καφετέριες και τσιγάρο

[/COLOR]

Τελικά ποιος την έχει μεγαλύτερη; Τα λόμπυ ισχύουν μονομερώς;

Όταν βρεις επιστημονική βάση σε αυτό που ισχυρίζεσαι, τότε θα το δεχτούμε. Μέχρι όμως να το βρεις, μια χαρά σου λέει οποιοσδήποτε το αντίθετο. Και ασφαλώς θα πρέπει να κατανοήσεις τι είναι παθητικό κάπνισμα κατ' αρχήν.

επιστημονική βάση υπάρχει και τη έχουν δεχτεί όλες οι ιατρικές επιστημονικές κοινότητες του κόσμου, δεν χρειάζεται να βρω εγώ τίποτα,

απλά εσύ χωρίς να ξέρεις περί τίνος μιλάς, να επιμένεις σε θέσεις που δεν ισχύουν, προκειμένου να υποστηρίξεις την άποψή σου ,

και όσον αφορά το να κατανοήσω τι σημαίνει παθητικό κάπνισμα, μάλλον ξέρω παραπάνω από σένα μιας και είμαι γιατρός,

οπότε άσε τα ψευτοεπιστημονικά γιατί παραπλανείς και όσους πιθανώς δεν γνωρίζουν

Μηπως οτι εισαι πολυ ... Die Hard - Bruce Willis ???

Ξαναπάμε από την αρχή.

1. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κίνδυνος από παθητικό κάπνισμα στην τυχαία έκθεση.
2.Έχω (πολύ) μεγάλες αμφιβολίες για το όλο θέμα του παθητικού καπνίσματος.

Είναι κατανοητός ο διαχωρισμός μεταξύ αυτών των δύο;

επιστημονική βάση υπάρχει και τη έχουν δεχτεί όλες οι ιατρικές επιστημονικές κοινότητες του κόσμου, δεν χρειάζεται να βρω εγώ τίποτα,

απλά εσύ χωρίς να ξέρεις περί τίνος μιλάς, να επιμένεις σε θέσεις που δεν ισχύουν, προκειμένου να υποστηρίξεις την άποψή σου ,

και όσον αφορά το να κατανοήσω τι σημαίνει παθητικό κάπνισμα, μάλλον ξέρω παραπάνω από σένα μιας και είμαι γιατρός,

οπότε άσε τα ψευτοεπιστημονικά γιατί παραπλανείς και όσους πιθανώς δεν γνωρίζουν

Και πως εξηγείς ότι υπάρχει επιστημονική βάση που λέει το αντίθετο;

Καλά, όσο για το ποιος επικαλείται ψευδοεπιστημονικά στοιχεία και βασίζεται σε κουτσομπολιά, άστο. Είσαι μακριά νυχτωμένος.

Ξαναπάμε από την αρχή.

2.Έχω (πολύ) μεγάλες αμφιβολίες μου για το όλο θέμα του παθητικού καπνίσματος.

Και πως εξηγείς ότι υπάρχει επιστημονική βάση που λέει το αντίθετο;

δεν υπάρχει επιστημονική ιατρική κοινότητα που παραδέχεται το αντίθετο, απλά πράματα

δεν υπάρχει επιστημονική ιατρική κοινότητα που παραδέχεται το αντίθετο, απλά πράματα

Πιο πριν μπήκε ένα link που έλεγε το αντίθετο. Ακόμα απλούστερα πράγματα.

Ξαναπάμε από την αρχή.

2. Έχω (πολύ) μεγάλες αμφιβολίες μου για το όλο θέμα του παθητικού καπνίσματος.

Pleo,

αστο αγορι μου !

Καθε μαγαζι και θεριακλης.
Καθε πολυθρονα και τασακι.
Καθε τασακι και γοπα.

Τελος ! .....

Pleo,

αστο αγορι μου !

Καθε μαγαζι και θεριακλης.
Καθε τασακι και γοπα.