Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Oι επομενες γεννιες δεν θα εχουν θεμα εχουν ηδη θεμα. Ενα παραδειγμα ... αδυναμια (αυτο)συγκεντρωσης πανω απο καποιο ελαχιστο χρονο. Και μονο αυτο εαν μπορουσατε να διανοηθειτε ποσο σοβαρο ειναι. Αλλα δεν μπορειτε. Οποτε ολα καλα. Και δεν σταματαει εδω. Αλλα ειπαμε ηδη για κατευθυνσεις και αλλα μη σοβαρα πραματα... Αντε ας δουμε κανα φιλμ να ελαφροσουμε

1474395877-016102.jpg

Θα παρακαλούσα η συζήτηση να συνεχιστεί χωρίς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των συνομιλητών μας
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψη του

Παρτε τους γειτονες.Απο κει που καποιος θεωρουσε επιτελους οτι ηρθε η ωρα για ενα πραγματικο κοσμικο κρατος , με την δυνατοτητα να ταξιδευει κανεις στην ευρωπη , εχει γινει σχεδον εμπολεμη τρομοκρατικη περιοχη , με σκληρα ισλαμικη πολιτικη.Ποιος ειναι ο σωστος τροπος ζωης ? Σιγουρα ολοι θα ριξουν το φταιξιμο στις ηθικες αξιες των αλλων.

Θα παρακαλούσα η συζήτηση να συνεχιστεί χωρίς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των συνομιλητών μας
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψη του

Ποια άποψή του βρε Πέτρο τώρα?? Που μπαίνει λέγοντας ότι αυτές είναι νοοτροπίες γερόντων? Που άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνει? Που πρακτικά μας λέει διαταραγμένους επειδή με τα ποστ που βοηθάμε τον κόσμο στα προβόλια του φαίνονται πολλά και κάνει αναγωγές σε likes στο φατσομπούκι?

Έλα τώρα...

Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Παρτε τους γειτονες.Απο κει που καποιος θεωρουσε επιτελους οτι ηρθε η ωρα για ενα πραγματικο κοσμικο κρατος , με την δυνατοτητα να ταξιδευει κανεις στην ευρωπη , εχει γινει σχεδον εμπολεμη τρομοκρατικη περιοχη , με σκληρα ισλαμικη πολιτικη.Ποιος ειναι ο σωστος τροπος ζωης ? Σιγουρα ολοι θα ριξουν το φταιξιμο στις ηθικες αξιες των αλλων.

Ας μη μπερδεύουμε τον αγώνα των Κούρδων ,πού είναι για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους ,με τις υπόλοιπες τρομοκρατικές ενέργειες
Ας θυμηθούμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Παλαιστινίων και τήν παρόμοια αντιμετώπιση που είχαν εκείνη την εποχή
Αλλά η τρομοκρατία δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το τίτλο του νήματος

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ποια άποψή του βρε Πέτρο τώρα?? Που μπαίνει λέγοντας ότι αυτές είναι νοοτροπίες γερόντων? Που άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνει? Που πρακτικά μας λέει διαταραγμένους επειδή με τα ποστ που βοηθάμε τον κόσμο στα προβόλια του φαίνονται πολλά και κάνει αναγωγές σε likes στο φατσομπούκι?

Έλα τώρα...

Καλή χρονιά Γιάννη ,τι να κάνουμε αυτή είναι η άποψη του ,δικαίωμα του να την εκφράζει και φυσικά δικαίωμα σου να διαφωνείς
Οσον αφορά τη βοήθεια που υπάρχει πρός τα μέλη τόσο στα προβόλια και αλλού ,νομίζω την απάντηση την δίνουν όσοι συμμετέχουν και ζητούν τη βοήθεια των υπολοίπων

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Αλλά η τρομοκρατία δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το τίτλο του νήματος

Ολα εχουν σχεση.Ας βγαλουμε την τρομοκρατια απ'εξω και ας αναφερουμε το ευρω.Ιδιες αξιες , τουλαχιστον στα κοινωνικα θεματα εχει η Λεπεν , ο Φιγιον και ο Ολαντ ? Και τελικα ποιος θα διαμορφωσει αυτον τον περιβοητο τροπο ζωης ? Ενα τυχαιο γεγονος ? Η αποχη ? Μια συγκυβερνηση ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Ολα εχουν σχεση.Ας βγαλουμε την τρομοκρατια απ'εξω και ας αναφερουμε το ευρω.Ιδιες αξιες , τουλαχιστον στα κοινωνικα θεματα εχει η Λεπεν , ο Φιγιον και ο Ολαντ ? Και τελικα ποιος θα διαμορφωσει αυτον τον περιβοητο τροπο ζωης ? Ενα τυχαιο γεγονος ? Η αποχη ? Μια συγκυβερνηση ?

Αυτά που αναφέρεις έχουν σχέση με το νήμα ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Αυτά που αναφέρεις έχουν σχέση με το νήμα ;

Δεν εχουν ? Τι εχει σχεση με το νημα ? Δεν εχει σχεση με το νημα αν ειναι προτιμοτερο το κορτε απο το like ? H ρομαντικη σχεση με την ξεπετα ? Το αν χωριζουν τα σημερινα ζευγαρια ευκολα η δυσκολα.Αν ειναι καλυτερα να υπομενουν τις δυσκολιες συμφωνα με τις ταδε ηθικες αξιες η να μην εγκλωβιζονται σε ενα αδιεξοδο , οπως λενε οι τουδε ηθικες αξιες ? Αν ειναι σωστο η οχι το συμφωνο συμβιωσης ?

Το νήμα κλειδώνεται ώσπου να επικρατήσει ηρεμία απ όλους
Καληνύχτα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το νήμα ανοίγει γιατί είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον
Θα παρακαλούσα να μην επαναληφθούν απαξιωτικές τοποθετήσεις
Σας ευχαριστώ

Φαντάζεστε μια μέρα να ''κλείσει'' το Facebook. Πόσοι και πόσες εικοσάχρονες άραγε θα χρειαστούν ψυχολόγο..... Για πάρα πολλούς νέους όλο αυτό έχει γίνει τρόπος ζωής.....

α.Γιατί να διαβάσω και να μάθω οτιδήποτε αφού έχω άμεση πρόσβαση στη γνώση? (ανοίγω το ίντερνετ και το βρίσκω)
β.Γιατί να μιλήσω με έναν φίλο αφού μπορώ να του ποστάρω ένα εμότικον?
γ.Γιατί να κορτάρω μια κοπελίτσα αφού μπορώ να της κάνω like?

Σε ότι αφορά το (α), νομίζω η εκπαίδευση πλέον πρέπει να αφιερώνει μεγάλο μέρος στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας ώστε ο νέος να μπορεί να φιλτράρει αυτή την τεράστια ποσότητα πληροφοριών - αληθινών και μη - που υπάρχει στο internet. Δεν έχει πλέον νόημα να μαθαίνουν πότε εκδόθηκε το διάταγμα των Μεδιολάνων, πότε πολέμησε ο Παπαφλέσσας τον Ιμπραήμ κτλ κτλ. Τι κέρδισα εγώ που μάθαινα δεκάδες - μη πω εκατοντάδες - ημερομηνίες ως μαθητής; Θυμάμαι τίποτα τώρα στα 45; Αν χρειαστεί όμως μπορώ σε λίγα δευτερόλεπτα να βρω τα σχετικά θέματα στο internet. Το internet είναι το hive memory όλης της ανθρωπότητας. Παλαιότερα ανατρέχαμε στις εγκυκλοπαίδειες που όλες οι οικογένειες θεωρούσαν απαραίτητο να τις έχουν στη βιβλιοθήκη τους. Σήμερα έχουμε την εγκυκλοπαίδεια πάντα στην τσέπη μας. Είναι πραγματικά κάτι απίστευτο αυτό με τα δεδομένα πριν 20-30 ετών, και πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκπαίδευσης με βάση αυτά τα νέα δεδομένα.

Σε ότι αφορά το β και γ, φυσικά και είναι προτιμότερο να μιλήσεις με ένα φίλο ή να κορτάρεις μία κοπελίτσα από τους αντίστοιχους virtual ηλεκτρονικούς τρόπους. Θεωρώ όμως ότι υπερβάλεις, δεν είναι το 100% των νέων έτσι. Ίσως είναι ένα ποσοστό έτσι.

εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, αναπόφευκτο να υπάρχουν έντονες εκατέρωθεν απόψεις.

Η άποψη μου βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ένα μαχαίρι μας βοηθάει να κόψουμε τη σαλάτα αλλά στα "κατάλληλα" χέρια γίνεται φονικό εργαλείο.

Η τεχνολογία και τα προϊόντα αυτής υπάρχουν, εξελίσσονται και θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

Το πως θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν και τα μέσα της είναι αυτό που θα καθορίσει το αποτέλεσμα με βάσει το ζητούμενο.

Ως πατέρας ενός κοριτσιού 5,5 ετών είναι όλα αυτά θέματα που με προβληματίζουν πολύ.

Φυσικά και δε θέλω το παιδί μου να γίνει "ζόμπι" της τεχνολογίας αλλά από την άλλη πως να χειριστείς το γεγονός ότι όλα τα άλλα παιδάκια στο δημοτικό θα έχουν κινητά και το δικό σου δε θα έχει (όχι λόγω οικονομικής κατάστασης αλλά λόγω "ιδεολογίας"?)
Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού? Τι bullying έχει να φάει για ακριβώς αυτό το λόγο?

Είμαι 41 πλέον, πάντα ήμουν μέσα στην τεχνολογία και τα γούσταρα όλα αυτά και τα γουστάρω ακόμα. Αλλά ήδη βλέπω τον εαυτό μου "πίσω" σε κάποια πράγματα, είτε γιατί δε μπορώ να τα παρακολουθήσω είτε γιατί έχω φτάσει πολύ κοντά σε σημείο κορεσμού και δεν ασχολούμαι με καθε τι νέο που βγαίνει.
Δε πιστεύω παρόλα αυτά ότι πρέπει να τα δαιμονοποιήσουμε όλα...

Το έγραψε φίλος πιο πάνω και συμφωνώ: παν μέτρον άριστον.
Το ζήτημα είναι να υπάρχει επικοινωνία στην οικογένεια, οι γονείς-θείοι-νονοί να είμαστε "οικογένεια" στα μικρότερα παιδιά για να μπορέσουν να καταλάβουν ότι όλα χρειάζονται αλλά με μέτρο.

Πης εντ λοβ

Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Τι κέρδισα εγώ που μάθαινα δεκάδες - μη πω εκατοντάδες - ημερομηνίες ως μαθητής; Θυμάμαι τίποτα τώρα στα 45;

Τιποτα απολυτως :)

Ειδικα στα αρχαια μονο το ειμι θυμαμαι εγω :)

Αντι να παιζαμε λιγο σκακι , που βελτιωνει την μνημη και την ικανοτητα αναλυτικης σκεψης :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Τιποτα απολυτως :)

Ειδικα στα αρχαια μονο το ειμι θυμαμαι εγω :)

Αντι να παιζαμε λιγο σκακι , που βελτιωνει την μνημη και την ικανοτητα αναλυτικης σκεψης :)

Είσαι για μια παρτίδα;
Μπορούμε και μέσω κινητού:smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Και μετά σου λέει, δεν ζούμε στο...Μάτριξ!!

Είσαι για μια παρτίδα;
Μπορούμε και μέσω κινητού:smash:

smartphone ? Δεν εχω ακολουθησει ακομα αυτη την τεχνολογικη εξελιξη :)) .Αλλα ειχα γραφτει προσφατα στο chess.com για να παιξω με κατι αλλους..H αν εχεις υποψη σου καποιο site εσυ.Αλλα να πω την αμαρτια μου,θα προτιμουσα μια παρτιδα scrabble...ε ? Μηπως ? :))

Σε ότι αφορά το (α), νομίζω η εκπαίδευση πλέον πρέπει να αφιερώνει μεγάλο μέρος στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας ώστε ο νέος να μπορεί να φιλτράρει αυτή την τεράστια ποσότητα πληροφοριών - αληθινών και μη - που υπάρχει στο internet. Δεν έχει πλέον νόημα να μαθαίνουν πότε εκδόθηκε το διάταγμα των Μεδιολάνων, πότε πολέμησε ο Παπαφλέσσας τον Ιμπραήμ κτλ κτλ. Τι κέρδισα εγώ που μάθαινα δεκάδες - μη πω εκατοντάδες - ημερομηνίες ως μαθητής; Θυμάμαι τίποτα τώρα στα 45; Αν χρειαστεί όμως μπορώ σε λίγα δευτερόλεπτα να βρω τα σχετικά θέματα στο internet. Το internet είναι το hive memory όλης της ανθρωπότητας. Παλαιότερα ανατρέχαμε στις εγκυκλοπαίδειες που όλες οι οικογένειες θεωρούσαν απαραίτητο να τις έχουν στη βιβλιοθήκη τους. Σήμερα έχουμε την εγκυκλοπαίδεια πάντα στην τσέπη μας. Είναι πραγματικά κάτι απίστευτο αυτό με τα δεδομένα πριν 20-30 ετών, και πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκπαίδευσης με βάση αυτά τα νέα δεδομένα.

Σε ότι αφορά το β και γ, φυσικά και είναι προτιμότερο να μιλήσεις με ένα φίλο ή να κορτάρεις μία κοπελίτσα από τους αντίστοιχους virtual ηλεκτρονικούς τρόπους. Θεωρώ όμως ότι υπερβάλεις, δεν είναι το 100% των νέων έτσι. Ίσως είναι ένα ποσοστό έτσι.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ξεκινώντας από μικρός στο νηπιαγωγείο δημοτικό κλπ.... γιόρτασες το ΟΧΙ, γιόρτασες την 25η Μαρτίου, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα. Έγινες Έλληνας. Θέλω να πω για να διατηρήσει ένα έθνος την ταυτότητα του πρέπει από μικρά τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο να μαθαίνουν (έστω και με τα τόσα στραβά) ιστορία, γωγραφία, μαθηματικά, κλπ. Δεν γίνεται επειδή έχεις internet να τα μάθεις αυτά. Βέβαια θα υπάρχει και αντίλογος ότι μαζί με τα καλά ένα παιδί γαλουχείται και με κακές ιδεοληψίες, ιδεολογίες, αλλά αυτό είναι ένα ολόκληρο θέμα.

Και μετα απο αυτη την (παπαγαλια) γνωση που καταληξαμε ? Οτι η εξοδος απο την κριση ειναι να κλασει η αριστερα και να φοβηθουν οι φραγκολεβαντινοι ? Οτι αν ειμαστε δεξιοι και σωστοι νοικοκυραιοι θα ερθει η αναταση ακομα και αν παει ο μισθος στα 300 ε ? Οτι με την εξοδος απο την ευρωζωνη θα πεταχτει το δραχμικο αναπτυξιακο ελατηριο και θα ερθει η αναταση επειδη εχουμε..διατροφικη επαρκεια ? Οτι θα κανουμε γεωπολιτικο τοξο με το ξανθο το γενος ?

Eρε Αριστοφανης που τους χρειαζεται :)

Το 1800 οι άνθρωποι έφτιαξαν τις εφημεριδες, και άρχισαν πόλεμοι. Το 1940 έφτιαξαν ραδιόφωνα και ολόκληρη η ανθρωπότητα μπλέχτηκε σε πόλεμο. Δεν θέλει μυαλό το ότι οι επόμενοι πόλεμοι θα αρχίσουν από τα smartphones.

O Eρντογαν μέσα από ένα smartphone έβγαλε το διάγγελμα υπερ "δημοκρατίας" και ξαναπείρε την εξουσία στα χέρια του.

Οι άνθρωποι πάντα θα φτιάχνουν το Matrix τους με τα εργαλεία της εποχής τους.

Ως πατέρας ενός κοριτσιού 5,5 ετών είναι όλα αυτά θέματα που με προβληματίζουν πολύ.

Φυσικά και δε θέλω το παιδί μου να γίνει "ζόμπι" της τεχνολογίας αλλά από την άλλη πως να χειριστείς το γεγονός ότι όλα τα άλλα παιδάκια στο δημοτικό θα έχουν κινητά και το δικό σου δε θα έχει (όχι λόγω οικονομικής κατάστασης αλλά λόγω "ιδεολογίας"?)
Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού? Τι bullying έχει να φάει για ακριβώς αυτό το λόγο?
Το να στερεις κατι απο ενα παιδι γιατι το θεωρεις σωστο μπορει να γυρισει μπουμεραγκ. Η μικρη αδελφη της γυναικας μου ειναι 15.Ειναι υιοθετημενη. Παιδι με προβληματα, ελαφρα καθυστερηση , κακοποιημενο σε βρεφικη ηλικια.
Οι γονεις της την ειχαν βαλει σε μια "φουσκα προστασιας". Το παιδι ομως αγωνιούσε να προσαρμοστει στις σχολικες παρεες, ενα απλο ευχαριστω απο καποιον το θεωρουσε κινηση αγαπης και φιλιας. Ζητουσε κινητο απο τα 12 γιατι ολοι ειχαν στο σχολειο και θεωρουσε οτι χωρις αυτο ηταν αποξενωμενη. Ολοι μιλουσαν για πραγματα που δεν ειχε προσβαση ( facebook, instagram κλπ). Προσβαση στο ιντερνετ στο σπιτι περιορισμενη απο προγραμμα γονικου ελεγχου γιατι ακομη και στο youtube αναζητουσε Video ακαταλληλα για την ηλικια της. Οποτε για να κεντρισει το ενδιαφερον των συνομιλικων της εκανε παιδαριώδη και αφελή πραγματα που ειχαν το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που επιδίωκε.
Μαλιστα εκλεψε και κινητο και ζητησε το wifi του γειτονα για να μπει κρυφα.

Και τωρα η αλλη οψη του νομισματος. Φετος της πηραν κινητο. Το παιδι "ξεσπασε" και ολα αυτα που στερηθηκε τοσα χρονια προσπαθησε να τα καλυψει μεσα σε μια εβδομαδα γιορτων. Ανουσια Post , like, friend invite . Να τραβαει φωτογραφιες και Video και να τα ανεβαζει στο ιντερνετ. Οπου παει και ο φορτιστης μαζι αφου το κινητο δεν το αφηνει απο τα χερια της. Πλεον η τιμωρια ειναι "θα σου παρω το κινητο για μια εβδομαδα".

Οποτε πρεπει να υπαρχει ενα μετρο. Καθε γενια θα εχει κατι που "ξενιζει" την προηγουμενη. Αντι να στερουμε καλο ειναι να βοηθαμε στην προσαρμογη, την κριτικη σκεψη. Τα ναρκωτικα δεν εχουν κακη και καλη πλευρα. Η τεχνολογια εχει, οποτε καλο ειναι να μην τα συγχεουμε με την ζομπιοποιηση των νεων.

Οταν ημουν νεοτερος τρεχαμε ολοι και κολλουσαμε στο σπιτι καποιου που ειχε pc για ωρες. Αν ειχε και ιντερνετ! Ουου , τρονταραμε ολοι απο 100δρχ για την χρονοχρεωση και μπαιναμε να μιλησουμε στο mirc...Οταν αργοτερα πηρα δικο μου pc κολλησα . "Αρρωστησα" . Μετα καπου ηρθε ο κορεσμος και ηρεμησα. Σε αυτο βοηθησε και το περιβαλλον μου που , δεν μου εκοψε το pc, αλλα μου παρειχε και αλλα ενδιαφεροντα, πιο ωραια απο τον εικονικο κοσμο. ( μουσικη , ζωγραφικη, κατασκευες κλπ ).

Οποτε μην κρινουμε για να μην κριθουμε . Γιατι ολοι ειχαμε -εχουμε τα παθη μας.