Και τώρα .. τι φακός ??? - Αντικαταστάτης φακού κιτ για Canon

Εγώ αναφέρομαι στο μαγαζί που ψώνισε ο spcav. Δεν ξέρω αν μπορώ να πω το όνομα μη θεωρηθεί διαφήμιση αλλά αφού όλοι αυτό ρωτάνε για το Φωτοδεσμό στο κέντρο πρόκειται.

αλλά αφού όλοι αυτό ρωτάνε για το Φωτοδεσμό πρόκειται.

Τι εκανες......!!!!:eek:Ειπες το ονομα του μαγαζιου σε δημοσιο ιστοτοπο???!!!

:furious3: :furious3: :7SFGSFG:

Πλακα κανω:D

Ενα αλλο παραδειγμα σε αυτο που ελεγα πριν.Καποια στιγμη παλια,ημουν στον εθνικο κηπο και προσπαθουσα να τεσταρω αυτο το πραμα.

Ειχα διαφραγμα f5-5.6,σε καποια μεση εστιακη αποσταση.

Ηταν ενα θεμα με κατι δεντρακια/θαμνους λιγα μετρα μακρια απο μενα,τα οποια ηταν σε σκια.Εστιαζα λοιπον με το γνωστο τροπο του κεντρικου σημειου κτλ,και η τελικη φωτο δεν ηταν εστιασμενη εκει που εστιαζα,αλλα κοντα σε μενα σε αλλα στοιχεια,χορτα κατω κτλ.

Με το manual focus καταφερα να εστιασω εκει που ηθελα.

Τυχαια ειχα δει ενα παιδι εκει αγνωστο,με μια 450d και τον ιδιο φακο με εμενα.Του ζητησα ευγενικα να τεσταρω αυτο το πραμα με τη μηχανη του στο ιδιο θεμα,και εκανε το ιδιο και σε αυτον.

Το θεμα ειναι,πως αυτο το κανει μονο οταν το θεμα που εστιασω εχει χαμηλο κοντραστ,οχι υφη/λεπτομερεια με ακριβεια.Σε θεματα με ξεκαθαρο κοντραστ εκει που εστιαζω μακρια πχ οπως πριν,δεν εχει προβλημα.

Επειδη σου χαλασε ο φακος ισως σε ενδιαφερει : never used 18-55 is , Bulk , αποστολη σαν μεταχειρισμενος-δωρο για αποφυγη τελωνειου απο Κορεα στα 63 ευρω με δωρεαν μεταφορικα .......αν ο δικος σου ειναι χαλια και δεν σε παιρνει για τον 17-50 στα 340 νομιζω τα αξιζει τα 63 ο is.
Προυποθεση ειναι να εχεις λογαριασμο στο Paypal.

http://cgi.ebay.com/Canon-EF-S-18-5...es_CameraLensesFilters_JN?hash=item4a9dea4466

Επειδη σου χαλασε ο φακος ισως σε ενδιαφερει : never used 18-55 is , Bulk , αποστολη σαν μεταχειρισμενος-δωρο για αποφυγη τελωνειου απο Κορεα στα 63 ευρω με δωρεαν μεταφορικα .......αν ο δικος σου ειναι χαλια και δεν σε παιρνει για τον 17-50 στα 340 νομιζω τα αξιζει τα 63 ο is.
Προυποθεση ειναι να εχεις λογαριασμο στο Paypal.

http://cgi.ebay.com/Canon-EF-S-18-5...es_CameraLensesFilters_JN?hash=item4a9dea4466

Σε ευχαριστω αλλα τωρα δε παιζει και ειδικα μεσω internet...

Βασικα η οπτικη ποιοτητα δε νομιζω οτι επαθε κατι,εχω βρει και τροπο να κανω autofocus με πατεντα εκει που χαλασε και δε κανει,θα τα κρατησω αυτα που εχω μεχρι να τα παιξουν και μετα θα παρω κατι πιο σοβαρο στο μελλον.

Σε ευχαριστω αλλα τωρα δε παιζει και ειδικα μεσω internet...

Βασικα η οπτικη ποιοτητα δε νομιζω οτι επαθε κατι,εχω βρει και τροπο να κανω autofocus με πατεντα εκει που χαλασε και δε κανει,θα τα κρατησω αυτα που εχω μεχρι να τα παιξουν και μετα θα παρω κατι πιο σοβαρο στο μελλον.

Αφου κανεις την δουλεια σου πολυ καλα τα σκεφτεσαι.

Eχει κανεις δοκιμασει τον Tamron 28-75 f2.8 ?
Μ ενδιαφερει πολυ αυτο το μηκος και κυριως το διαφραγμα του που ειναι σταθερο.
Ειναι και πολυ οικονομικος .

Παιδια μια μικρη παρενθεση,υπαρχει ενα site,οπου σαν ιδεα το βρισκω πολυ καλο,το pixelpeeper.

Σε αυτο το site μπορεις να δεις full size samples απο σχεδον οτι συνδιασμο σωμα/φακου μπορεις να φανταστεις.(εχει ακομη και κομπακτ),ενω μπορεις να κανεις και advanced search για πιο ακριβεια στην εμφανιση των αποτελεσματων που θα σου δωσει σε φωτογραφιες κτλ.

Το θεμα ειναι πως δυστυχως εγω προσωπικα αδυνατω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα γιατι αυτοι που ανεβαζουν φωτογραφιες,δε βοηθανε πολυ με τα θεματα που ανεβαζουν,την επεξεργασια που κανουν κτλ.

Αλλα σαν ιδεα ειναι καλο,κριμα που στην πραξη ειναι ετσι.

Έχουν διαφορά τα 200 από τα 300, αλλά μπορεί να ζήσει άνετα ο φωτογράφος δίχως τα 300. Εξάλλου ο 70-200/4, ακόμη και με έναν 1.4x (εγώ έχω έναν SP Tamron 1.4x και είμαι ευχαριστημένος) πάλι "ρίχνει στα αυτιά" σε οποιονδήποτε 70-300
Κατι μου ελεγαν οτι καλό ειναι να μεινεις στον αντίστοιχο Canon 1,4 (ο οποίος όμως κάνει ~300 Ευρω - έναντι νομίζω των ~100 του Tamron; ) γιατι οι άλλοι έχουν θέματα λέει με την ''μεταφορά'' σημάτων (focus και δεν ξέρω τι άλλο).

Εξαίρεση λέει, δλδ οτι είναι ΟΚ, αποτελούν οι Kenko (για τους οποίους btw είδα τυχαία αυτό: http://www.dpreview.com/news/1001/10012501kenoteleconvertors.asp)

Παιδια μια μικρη παρενθεση,υπαρχει ενα site,οπου σαν ιδεα το βρισκω πολυ καλο,το pixelpeeper.

Σε αυτο το site μπορεις να δεις full size samples απο σχεδον οτι συνδιασμο σωμα/φακου μπορεις να φανταστεις.(εχει ακομη και κομπακτ),ενω μπορεις να κανεις και advanced search για πιο ακριβεια στην εμφανιση των αποτελεσματων που θα σου δωσει σε φωτογραφιες κτλ.

Το θεμα ειναι πως δυστυχως εγω προσωπικα αδυνατω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα γιατι αυτοι που ανεβαζουν φωτογραφιες,δε βοηθανε πολυ με τα θεματα που ανεβαζουν,την επεξεργασια που κανουν κτλ.

Αλλα σαν ιδεα ειναι καλο,κριμα που στην πραξη ειναι ετσι.

Για Canon, θα δεις το the-digital-picture.com

Έχει πλήρη σειρά crops από πίνακα δοκιμής, για τους Canon φακούς, καθώς και για αρκετούς 3d party, πάνω σε διαφορετικά σώματα, σε όλα τα εστιακά μήκη και διαφράγματα, και τους βάζεις δίπλα-δίπλα για σύγκριση, όπως θέλεις. Πχ εδώ σύγκριση Sigma 70-200/2.8 με Canon 70-200/2.8is, στα 200mm, f/4 πάνω σε 1DsIII

Κατι μου ελεγαν οτι καλό ειναι να μεινεις στον αντίστοιχο Canon 1,4 (ο οποίος όμως κάνει ~300 Ευρω - έναντι νομίζω των ~100 του Tamron; ) γιατι οι άλλοι έχουν θέματα λέει με την ''μεταφορά'' σημάτων (focus και δεν ξέρω τι άλλο).

Εξαίρεση λέει, δλδ οτι είναι ΟΚ, αποτελούν οι Kenko (για τους οποίους btw είδα τυχαία αυτό: http://www.dpreview.com/news/1001/10012501kenoteleconvertors.asp)

Όχι, ο Ταμρον δεν κάνει 100 ευρώ, προφανώς αναφέρονται στον απλό. Πες τους ότι υπάρχει και η καλή σειρά, το μοντέλο SP 140F 1.4x, κάπου στα 170 ευρώ. Το έχω και έχει πολύ καλή οπτική απόδοση, τώρα για AF, εννοείται πως πέφτουν οι επιδόσεις. Γιατί δεν ρωτάς τον Ναθαναήλ, έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο συνδυασμό (Canon 70-200/4Lis + 140F 1.4x)

Δεν ειναι τοσο απλο παιδια.
Πρεπει να υπαρχουν καταλληλες συνθηκες (σωστος φωτισμος, τριποδο , θεμα με επαρκες κοντραστ κλπ) για να διαπιστωσεις αν εχει fron-back focus.
Αλλιως μπορει να βγουν λαθος συμπερασματα.

Τα περισσοτερα μαγαζια που εχω επισκεφτει παντως δεν σου επιτρεπουν να παιξεις και πολυ με τους φακους.
Σε ποιο μαγαζι αναφερεστε εσεις ?

Γιαννη εγώ το απαιτώ να τον δοκιμασω αλλιως απλά δεν αγοράζω.. Και ηδη εχω βρει θετική ανταποκριση σε 2 καταστήματα που μπορώ να κατονομασω αν θέλετε..

Για πάνω στην 7D, μην τον πάρεις.

Γιατί κοιτάς το εύρος αυτό? Σκοπεύεις να πάρεις κάτι για να το κρατήσεις σε FF σώμα αργότερα; Ρίξε μια ματιά στον Τοκίνα, μπορεί να σου κάτσει καλά. Γενικώς όμως οι γρήγοροι στάνταρ ζουμ για 35mm είναι βαρείς και ογκώδεις, εξαιρουμένου του Ταμρον 28-75/2.8.

Εχω ηδη τον canon 15-85, αλλα για τη δουλεια που τον θελω , εσωτερκοι χωροι για εκδηλωσεις και πορτραιτα , δεν κανει... ειναι αργος ειδικα στα 70-80.
Δεν μ ενδιαφερει ff μηχανη, απλα δεν υπαρχει καποιος που να καλυπτει το ευρος που θελω σε 2.8 σταθερο.
γι αυτο ψαχνω κατι εναλλακτικο, και ας χασω σε ευρυγωνιο ...

Ποιον θα επελεγες για apc ?
Ταμρον 28-75 f2.8 ή sigma 24-70 macro f2.8 ?
Ton ψανον φυσικα τον ξεχναμε λογω κοστους.