Και τώρα .. τι φακός ??? - Αντικαταστάτης φακού κιτ για Canon

Όχι, ο Ταμρον δεν κάνει 100 ευρώ, προφανώς αναφέρονται στον απλό. Πες τους ότι υπάρχει και η καλή σειρά, το μοντέλο SP 140F 1.4x, κάπου στα 170 ευρώ. Το έχω και έχει πολύ καλή οπτική απόδοση, τώρα για AF, εννοείται πως πέφτουν οι επιδόσεις.
Δλδ, πέραν του ''οπτικού'', χάνει πχ κάπου αυτός σε σχέση με τον αντίστοιχο Canon;

Eχει κανεις δοκιμασει τον Tamron 28-75 f2.8 ?
Μ ενδιαφερει πολυ αυτο το μηκος και κυριως το διαφραγμα του που ειναι σταθερο.
Ειναι και πολυ οικονομικος .

Γιαννη τον εχω εγώ αλλά σε Nikon .. Οι εντυπωσεις μου ειναι σε γενικες γραμμες οτι ειναι αρκετά καλός οπτικα και οξυς ειδικα εαν τον κλείσουμε 1 στοπ. (f4)
Στο f2.8 δεν ειναι κακός αλλά ειναι λιγο soft. Ποιοτικά ειναι στα γνωστά επιπεδα της Tamron με ικανοποιητική κατασκευή (οχι βεβαια στα επιπεδα των αναλογων Canon/Nikon ουτε του νεου Sigma 24-70 HSM). Στην D90 εστιαζει αρκετά γρήγορα ακομα και σε συνθηκες μέτριου προς χαμηλου φωτισμου αλλά το μοτέρ κανει λιγο θόρυβο

Απλά το συγκεκριμένο εστιακο μηκος ειναι λιγο "περιεργο" για crop σώμα και θελει να τον ταιριάξεις με κατι ευρυγώνιο για landscapes.

Εγω τον αγορασα μεταχειρισμενο από φίλο σε τιμή χώμα (150 Ευρώ). Στα λεφτά που κοστιζει παντως (καινουργιος) δεν υπαρχει τιποτα ανάλογο και ειναι μια καλή επιλογή (θαυμασια για FF)

Lαst but not least, πιθανοτατα μεσα στην χρονιά αναμενεται ο αντικαταστάτης του με νεα οπτική σχεδίαση και σταθεροποιηση

Εάν είναι μόνο η παραπάνω χρήση που λες, γιατί δεν παίρνεις έναν σταθερό; Έναν γρήγορο 50ρη, ή τον 30ρη φ/1.4 της Σίγμα εάν θέλεις πιο ευρύ, ακόμη και τον νέο μάκρο 60/2,0 της Ταμρον.

Μεταξύ των δύο που λες, για APS θα έπαιρνα τον Ταμρον.

Εχω ηδη τον canon 15-85, αλλα για τη δουλεια που τον θελω , εσωτερκοι χωροι για εκδηλωσεις και πορτραιτα , δεν κανει... ειναι αργος ειδικα στα 70-80.
Δεν μ ενδιαφερει ff μηχανη, απλα δεν υπαρχει καποιος που να καλυπτει το ευρος που θελω σε 2.8 σταθερο.
γι αυτο ψαχνω κατι εναλλακτικο, και ας χασω σε ευρυγωνιο ...

Ποιον θα επελεγες για apc ?
Ταμρον 28-75 f2.8 ή sigma 24-70 macro f2.8 ?
Ton ψανον φυσικα τον ξεχναμε λογω κοστους.

Γιατι να μη θελουμε... δε κανουμε διαφιμηση ?
Με φτασουμε και στο αλλα ακρο !!!

Tα καταστήματα που αναφερομαι ειναι η Photoagora (Στουρναρη) και ο Σταυρινακης (Πατησίων / Βεραντζέρου γωνια)

Επισης να ρωτησω κάτι ακόμα:

Χθες που έπαιζα με τον Tamron παρατηρήσα ότι σε διάφορες φασεις (πάντα βράδυ σε εσωτερικό χώρο με φώτα), όσο προσπαθούσε να εστιάσει, κουνιόταν στιγμιαία απότομα όλη η εικόνα πάνω-κάτω / αριστερά-δεξιά (κάτι σαν να ''επλεε'' λίγο το σύστημα πριν ''ηρεμήσει'' και εστιάσει).

Αυτό δεν το είχα δει με τον κιτ 18-55.

Σας λέει κάτι;

Δλδ, πέραν του ''οπτικού'', χάνει πχ κάπου αυτός σε σχέση με τον αντίστοιχο Canon;

Σου είπα, εντυπώσεις θα σου δώσει καλύτερα ο Ναθαναήλ, που τον έχει συνδυάσει ακριβώς με τον φακό σου.

Με τον Ταμρον 70-200/2.8 που τον έχω παντρέψει, ο φακός αρκετές φορές κυνηγάει, αλλά γενικά ο Ταμρον δεν συγκρίνεται με τον Canon σε εστίαση. Σε ποιότητα εικόνας ο πολλαπλασιαστής βρίσκεται πάντως σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Επισης να ρωτησω κάτι ακόμα:

Χθες που έπαιζα με τον Tamron παρατηρήσα ότι σε διάφορες φασεις (πάντα βράδυ σε εσωτερικό χώρο με φώτα), όσο προσπαθούσε να εστιάσει, κουνιόταν στιγμιαία απότομα όλη η εικόνα πάνω-κάτω / αριστερά-δεξιά (κάτι σαν να ''επλεε'' λίγο το σύστημα πριν ''ηρεμήσει'' και εστιάσει).

Αυτό δεν το είχα δει με τον κιτ 18-55.

Σας λέει κάτι;

Ναι, ο σταθεροποιητής είναι. Μην ανησυχείς. Ο 70-200 έχει μάλλον πιο προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης, αλλά εάν προσέξεις, και αυτός το κάνει, ίσως λίγο διαφορετικά.

Ναι, ο σταθεροποιητής είναι. Μην ανησυχείς. Ο 70-200 έχει μάλλον πιο προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης, αλλά εάν προσέξεις, και αυτός το κάνει, ίσως λίγο διαφορετικά.

Οντως το κανει, το εχω παρατηρησει και στο δικο μου.

Φυσικα, δεν εδωσα σημασια και χωρις να ξερω το θεωρησα φυσιολογικο.

Εάν είναι μόνο η παραπάνω χρήση που λες, γιατί δεν παίρνεις έναν σταθερό; Έναν γρήγορο 50ρη, ή τον 30ρη φ/1.4 της Σίγμα εάν θέλεις πιο ευρύ, ακόμη και τον νέο μάκρο 60/2,0 της Ταμρον.

Μεταξύ των δύο που λες, για APS θα έπαιρνα τον Ταμρον.

Σταθερους εχω , αλλα δεν ειναι πρακτικο να μπαινοβγαζεις φακους σε τετοιες περιπτωσεις (ειδικα με παιδια) που συνεχως αλλαζουν θεση και κατασταση.
Γι αυτο θελω λιγο ζοομ ... ισως να κατεβω μια βολτα να δοκιμασω (αν υπαρχει για δοκιμη) τον Ταμρον.

Παντως το 28 για εσωτερικους χωρους θα μου φαινοταν λιγο.

Ο Canon 28/1.8 συχνα δε μου φτανει.

Ο 17-50 δεν σου κανει?

Oχι, ειχα τετοιο φακο (sigma 18-50 f2.8) και παντα ηθελα κατι παραπανω ... οπως ειπα προτιμω να χασω το ευρυγωνιο.
Aλωστε εχω και τον canon 15-85 is usm που με υπερκαλυπτει σε ευρυγωνιο.

Εάν είναι για τέλε άκρο, καλύτερα να πάρεις έναν φωτεινό 50ρη και να έχεις και τα ποδαράκια σου ή κάτι πιο τελε (πχ 85/1.8; )

Eχει κανεις δοκιμασει τον Tamron 28-75 f2.8 ?
Μ ενδιαφερει πολυ αυτο το μηκος και κυριως το διαφραγμα του που ειναι σταθερο.
Ειναι και πολυ οικονομικος .

Aδιαφορος μου ειχε φανει αλλα σε FF παντα...Τον ειχα συγκρινει με ενα zuiko 35-70 (που ηταν ενα απο τα καλα ζουμακια της εποχης τους - οχι αριστο αλλα καλο) και δεν με ειχε ενυτυπωσιασει ιδιαιτερα στα ακρα του αλλα και στο auto focus πουταν εκνευριστικα αργο και ανακριβες.

Για το φοκους ομως παντα πρεπει να λαμβανεις υποψιν και με τι μηχανη συνεργαζεται ο φακος.

Αλλου κολλαει αλλου οχι.

Δεν ειναι κανας φακος που θα συνιστουσα παντως ειδικα για την 7d.

Κατι μου ελεγαν οτι καλό ειναι να μεινεις στον αντίστοιχο Canon 1,4 (ο οποίος όμως κάνει ~300 Ευρω - έναντι νομίζω των ~100 του Tamron; ) γιατι οι άλλοι έχουν θέματα λέει με την ''μεταφορά'' σημάτων (focus και δεν ξέρω τι άλλο).

Π@π@ριες μαριτσα μου . Συνεργαζεται αψογα με τον 70-200 f4 o tamron pro 1,4 .

Σε σημειο που να μην αμφιβαλλεις καθολου αν το θεμα της επιλογης σου ειναι αυτο και οχι τυχον οπτικη διαφορα.

Μαλιστα.

Η μηχανή ''παίζει'' πουθενά ρόλο;

Δλδ και η 500D με τον Tamron λες θα ειναι ΟΚ ''λειτουργικα'';

Και μιας και το πιάσαμε: Όσον αφορά το ''οπτικό'', κατα τη γνώμη σου, αξίζουν τα ~+150 Ευρω που ζητάει ο αντίστοιχος Canon;

Και μιας και το πιάσαμε: Όσον αφορά το ''οπτικό'', κατα τη γνώμη σου, αξίζουν τα ~+150 Ευρω που ζητάει ο αντίστοιχος Canon;

Δεν το εχω δοκιμασει. Αν βρεις κανα κομματι δανεικο ευχαριστως να το δουμε.

Εχω ηδη τον canon 15-85, αλλα για τη δουλεια που τον θελω , εσωτερκοι χωροι για εκδηλωσεις και πορτραιτα , δεν κανει... ειναι αργος ειδικα στα 70-80.
Δεν μ ενδιαφερει ff μηχανη, απλα δεν υπαρχει καποιος που να καλυπτει το ευρος που θελω σε 2.8 σταθερο.
γι αυτο ψαχνω κατι εναλλακτικο, και ας χασω σε ευρυγωνιο ...

Ποιον θα επελεγες για apc ?
Ταμρον 28-75 f2.8 ή sigma 24-70 macro f2.8 ?
Ton ψανον φυσικα τον ξεχναμε λογω κοστους.

Φίλε Γιάννη για εσωτερικούς χώρους πορτραίτα αν είναι και παιδιά (που κινούνται ) μήπως να δεις για φλας ? Εγώ έτσι σώθηκα. Το 2.8 (και το 1.8) δεν με βοήθησε γιατί υπάρχει και το θέμα βάθος πεδίου..