Είναι αληθές ότι κάποιο δασαρχείο δεν έδωσε άδεια για διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης ; ανεύθυνα άτομα υπάρχουν τελικά σε όλες τις κλίκες , και όχι μόνο ψηλά ή μόνο χαμηλά ...
Το σενάριο το έχουμε ξαναδεί. Φωτιά στα δάση στα βουνά της αττικής. Καταπάτηση δασικής έκτασης. Αυθαίρετα που φυτρώνουν σαν μανιτάρια με υδροδότηση και ηλεκτροδότηση. Δικαστήρια που ποτέ δεν γίνονται. Αποχαρακτηρισμός της δασικής έκτασης σε θερινό τμήμα της βουλής (κατα προτίμηση μεταμεσονύχτια ώρα). Νομοθετική ρύθμιση και ένταξη των αυθαιρέτων στο σχέδιο πόλης. Περαστικά μας.
Βασίλη τι γίνεται στη Κάρυστο ???? κάηκε όλο εκείνο το πανέμορφο μέρος ???
Μα η αντιπυρική ζώνη σημαίνει ξήλωμα δάσους και ότι στην ουσία έγιναν οικόπεδα...Μπράβο στο δασάρχη για αυτό το συλλογισμό του βασισμένο στη διεστραμμένη ελληνική λογική γιατί και ο ίδιος μάλλον έτσι σκέφτεται. Έχουν τελειώσει κανένα πανεπιστήμιο αυτοί οι άνθρωποι ή είναι απόφοιτοι λυκείου? Αλλά ακόμη και έτσι κοινή λογική δεν υπάρχει?
Βλέπω στον ΣΚΑΙ την πυρκαγιά, αλλά όλο βίλλες βλέπω μέσα στο δάσος που καίγεται. Μάλλον πρέπει να πάω σε γιατρό γιατί δεν αισθάνομαι λύπη.
Βλέπω στον ΣΚΑΙ την πυρκαγιά, αλλά όλο βίλλες βλέπω μέσα στο δάσος που καίγεται. Μάλλον πρέπει να πάω σε γιατρό γιατί δεν αισθάνομαι λύπη.
Ακουσα πάλι οτι ο πρωθυπουργός πετάει με ελικόπτερο πάνω από τα καμμένα, λέτε να είμαστε τυχεροί?
Εχουμε άνθρωπο να παρακολουθεί τον Μητσοτάκη ? Αν μπεί κι αυτός σε ελικόπτερο, να προλάβουμε να εκκενώσουμε τα δυτικά προάστεια και τον Πειραιά...
Μάλλον επειδή δεν έχω τελειώσει Πανεπιστήμιο, δεν θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω.
Παιδια αν βρεθει πολιτικος που θα χει κανα κονε με εταιρεια μηχανηματων κατασβεσης αλλα SIEMENS, τοτε θαχουμε περισσοτερες ελπιδες για μια πιο ομαλη αντιμετωπιση των πυρκαγιων. Του χρονου βλεπω να καιγεται λυκαβητος , αττικο αλσος , πεδιον αρεως.
Εγώ με αφορμή αυτά που έγραψε ο Βασίλης (Billy the Kid) αναρωτιέμαι μήπως η εμπειρία από τη δική τους μονάδα λειτουργήσει σαν οδηγός για το πως θα έπρεπε να λειτουργεί η πυροσβεστική υπηρεσία γενικότερα όσον αφορά την δασοπροστασία...
Μηπως πρεπει να εχουμε ακροβολισμενους ελευθερους σκοπευτες μεσα στα δαση και οποιος βγαζει μπιτονι να τον εκτελουν?Εγώ με αφορμή αυτά που έγραψε ο Βασίλης (Billy the Kid) αναρωτιέμαι μήπως η εμπειρία από τη δική τους μονάδα λειτουργήσει σαν οδηγός για το πως θα έπρεπε να λειτουργεί η πυροσβεστική υπηρεσία γενικότερα όσον αφορά την δασοπροστασία. Μήπως αντί για σταθμούς στις πόλεις έπρεπε να έχουμε outposts μέσα ή κοντά στα δάση; Μήπως παράλληλα με τα βαρέα οχήματα, θα έπρεπε να έχουμε και πιο μικρά και ευέλικτα (αλήθεια εκείνο το tank που είχε χρησιμοποιηθεί στην πυρκαγια της αρχαιας Ολυμπίας και έμπαινε παντού πόσο να κοστίζει άραγε; ). Και επιμένω στην ανάγκη να πετάνε τα αεροσκάφη 24/7 με ασφάλεια. Ας βρουν τον τρόπο. Αν δεν μπορούν τα canadair ας αγοράσουν τα Iliyusin που πετάνε πιο ψηλά και ας δημιουργούν έτσι συνθηκες βροχής. Δεν μπορεί να μην βοηθάει καθόλου αυτό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.