ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Κώστα αν δεν έχεις βρεθεί μέσα σε αυτή τη λαίλαπα δεν μπορείς να καταλάβεις με τι ταχύτητα περνάει !!!!

Σαρωνίδα 1998, το σπίτι μου είναι περίπου στη μέση του "φαλακρού" βουνού όπως το λέμε.
Η φωτιά έφτασε και πέρασε μέσα από το σπίτι μου σε χρόνο κάτω από 2 λεπτά τη στιγμή που προσπαθούσα να φύγω με το αυτοκίνητο, μιλάμε για απόσταση σε ευθεία τουλάχιστον 300 μέτρα.

Το μόνο που έπαθε το σπίτι ήταν μερικά καψίματα στην τέντα από τις στάχτες και ένα στραβωμένο πλαστικό στο εξωτερικό του αυτοκινήτου μου από την υψηλή θερμοκρασία.
Στην κυριολεξία πέρασα μέσα από τη φωτιά. Ο άνεμος εκείνη την ημέρα ήταν στα 8 μποφόρ !!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Όλη η Ελλάδα έτσι είναι...

Με το σκεπτικό αυτό τότε να αρχίσουμε να καταριόμαστε τους μισούς Έλληνες...

Είναι προάστια και ότι και να λες δε κάνεις τίποτα, εκτός και αν πετύχεις πουθενά τον Βενιζέλο (όχι τον μπούλη) οπότε ξεκίνα να τα χώνεις από τότε και πίσω !!!!

Ωραία λογική, για όλα φταίνε οι Τούρκοι (μπορεί και οι Ρωμαίοι).
Εγώ πάντως ξαναλέω, δεν τους λυπάμαι καθόλου.
Πήγαν να φτιάξουν σπίτι μέσα στο πράσινο. Ας πρόσεχαν.
Κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα δάση και τότε που θα πάνε?

παραπληροφόρησης συνέχεια.....
ο sky μίλησε οτι βρέθηκαν 6 γκαζάκια και μάλιστα τα έδειξε !
μόνο που τα γκαζάκια ήταν ολόκληρα

Mα το θέμα είναι αν έσκασαν ή όχι??

Γιατί υπήρχαν εκεί??για πικ νικ??

Κώστα αν δεν έχεις βρεθεί μέσα σε αυτή τη λαίλαπα δεν μπορείς να καταλάβεις με τι ταχύτητα περνάει !!!!

Σαρωνίδα 1998, το σπίτι μου είναι περίπου στη μέση του "φαλακρού" βουνού όπως το λέμε.
Η φωτιά έφτασε και πέρασε μέσα από το σπίτι μου σε χρόνο κάτω από 2 λεπτά τη στιγμή που προσπαθούσα να φύγω με το αυτοκίνητο, μιλάμε για απόσταση σε ευθεία τουλάχιστον 300 μέτρα.

Το μόνο που έπαθε το σπίτι ήταν μερικά καψίματα στην τέντα από τις στάχτες και ένα στραβωμένο πλαστικό στο εξωτερικό του αυτοκινήτου μου από την υψηλή θερμοκρασία.
Στην κυριολεξία πέρασα μέσα από τη φωτιά. Ο άνεμος εκείνη την ημέρα ήταν στα 8 μποφόρ !!!!!

Αντώνη όταν υπάρχουν ξερά χόρτα ναι γίνεται αυτό που λες
στην φώτο όμως φαίνονται καμένα δέντρα και αυτά δεν ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ τόσο
γρήγορα...

Παντως το να παιρνουν στα καναλια οι κατοικοι και να ζητουν βοηθεια, ειναι το λιγοτερο τραγικο. Ποσο ακομα μπορει να ξεπεσει αυτο το κρατος? Καθε φορα νομιζω οτι πιασαμε πατο, αλλα τελικα αποδεικνυεται οτι κανω λαθος.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα από τη φωτιά της Ηλείας, για να καταλάβεις τι εννοούμε όταν λέμε ότι πρώτα από όλα φταίμε εμείς οι πολίτες.

Δήμος Νέας Φιγαλείας, η φωτιά ανέβαινε γρήγορα από την παραλία στο Θολό (13 χλμ απόσταση).

Η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό Φασκομηλιά που βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ από τη Νέα Φιγαλεία.

Δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος στον δήμο Φιγαλείας καλεί επανειλημμένα όλα τα κανάλια και τους λέει ότι "η Νέα Φιγαλεία φλέγεται, τα σπίτια έχουν πάρει φωτιά στείλτε τα Σινούκ να πάρουν".

Κατάληξη αυτού, σε μισή ώρα όταν και ήρθαν δύο Σινούκ η κυρία έφυγε από το χωριό πρώτη !!!!!!!!!!

Το χωριό βέβαια δεν έπαθε τίποτα αλλά η κυρία συνέχισε να παίρνει τα κανάλια !!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σου .......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Ωραία λογική, για όλα φταίνε οι Τούρκοι (μπορεί και οι Ρωμαίοι).
Εγώ πάντως ξαναλέω, δεν τους λυπάμαι καθόλου.
Πήγαν να φτιάξουν σπίτι μέσα στο πράσινο. Ας πρόσεχαν.
Κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα δάση και τότε που θα πάνε?

αν αυτό κατάλαβες τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. !!!!!!

Αντώνη όταν υπάρχουν ξερά χόρτα ναι γίνεται αυτό που λες
στην φώτο όμως φαίνονται καμένα δέντρα και αυτά δεν ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ τόσο
γρήγορα...

you never know, όταν θα πιούμε καφέ θα σου πω για τα ευρήματα στα Ολύμπια .... και εδικά στις περιοχές γύρω από το χωριό μου που τις περπάτησα την επόμενη της φωτιάς, μέσα σε κάπνες και αποκαΐδια !!!!

Αν δεν είναι προφανές να ξεκαθαρίσω οτι στο σχόλιο μου για το κράτος, δεν συμπεριλαμβάνω τους πυροσβέστες και τους Δασοπυροσβέστες.

Οι άνθρωποι αυτοί, ειδικά οι χειριστες των Καναντερ, είναι ήρωες. Ήρωες που η ελληνική κοινωνία έχει ξεχάσει και δεν εκτιμά.

Όταν είχαν έρθει Γάλλοι δασοπυροσβέστες, έβαζαν μόνοι τους φωτιά πολύ πριν πλησιάσει το μέτωπο.
Φαντάζομαι, από χτες το πρωί που ήταν ένα μόνο μέτωπο δεν το σκέφτηκε κανείς.
Αλλά είπαμε δεν φταίει το Κράτος, φταίω εγώ που τώρα γράφω στο PC και δεν κάνω προσευχή να βρέξει.

Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Πόσο αργότερα Billy μου?? Πέρασαν ήδη δυο ώρες...

Για ξεκίνα, γιατί θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η κουβέντα.

Έπρεπε να λείψω Γιάννη.
Λοιπόν απο την ημέρα που άρχισαν να φυσούν ισχυροί άνεμοι (εδώ και δεκα μέρες περίπου) τσιτσιρίζουν πολλές κολώνες υψηλής τάσης.
Μια σπίθα να πέσει κάτω καταλαβαίνετε τι θα γίνει, εμείς το βλέπουμε σχεδόν καθημερινά. Ήταν η αιτία της μεγάλης πυρκαγιάς της 23 Ιουλίου 2007.
Βέβαια ο αρμόδιος φορέας δεν το παραδέχεται- ασχολίαστο...
Άλλο σημαντικό, πολλοί συμπολίτες μας, κάποιας ηλικίας, ανάβουν φωτιές για να κάψουν ξερά χόρτα και φύλλα μή λαμβάνοντας υπ όψιν τον κίνδυνο, ούτε την απαγόρευση που ισχύει.
Χαρακτηριστική συνηθισμένη κουβέντα που ακούμε είναι η : Εμένα να μου φύγει η φωτιά: Τρελλοί είστε! Τοσα χρόνια καίω ξερά, εγώ ξέρω!!!...
Άλλο : Δεν το φαντάστηκα!....
Τί δε φαντάστηκες ρε μπάρμπα με 8 μποφώρ;;;;
Τί ξέρεις ρε θείο, 80 χρονών είσαι όχι 30 !!!

Εάν μιλήσουμε για εμπρησμούς, απο τις 52 περσινές περιπτώσεις, η μία ήταν αποδεδειγμένα εσκεμμένη ενέργεια. Όλες οι άλλες όπως περιέγραψα παραπάνω.

Τώρα γιατί τσιτσιρίζουν και καπνίζουν οι κολώνες;
Ξαφνικά το πεπαλαιωμένο δίκτυο του Νομού κλήθηκε να τα βγάλει εις πέρας με τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν απο την υπεροικοδόμηση αλλά και απο τη δική μας καταναλωτική (αναγκαία καί μή) μανία.
Παίρνω παράδειγμα τον εαυτό μου, όταν εγκαταστάθηκα μόνιμα πριν πέντε χρόνια στο εξοχικό μου, έφερα μαζί μου ένα κάρο ενεργοβόρες συσκευές, air condition, υπολογιστές, στερεοφωνικά, Plasma tv κ.α ....:slapface:
Θα μου πείτε γιατί δεν ενισχύουν το δίκτυο;
Ασχολίαστο κι αυτό!

είδε κανείς τα γκαζάκια που βρήκανε? γιατί εξω ήξερα οτι όταν ενα γκαζάκι σκάει δεν διατηρεί το ατόφιο σχήμα του...

άλλο "τσαρδί" μέσα σε πευκοδάσος !!!!!
photojnt.jpg

Κάποια από αυτά που έδειξαν ήταν στραβωμένα, άρα είχαν τρύπα, οπότε ήταν χρησιμοποιημένα !!!!

Και εκεί πάμε στο σκουπιδαριό που λέγαμε...

Αμα δω Ελληνα να μην πεταει σκουπιδια οπου να ναι θα ειναι εκπληξη για μενα !

ολοι μπαζονουν πετανε σκουπιδια παντου ΠΑΝΤΟΥ !!! δεν κοβουν τα ξερα χορτα απο την αυλη τους παρκαρουν τα αμαξια οπου θελουν

και μετα φωναζουν ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ .....

Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Ακριβώς!!
Με αέρα 8 μποφώρ η έρπουσα πυρκαγιά (αυτή που καίει ξερά χόρτα και θαμνους) μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα απο 40 έως 60χλμ την ώρα ανάλογα την θερμοκρασία!
Μη σας φαίνεται καθόλου υπερβολικό. Άνθρωποι έχουν καεί με αυτόν τον τρόπο, πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα, δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα.

Re: Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Ακριβώς!!
Με αέρα 8 μποφώρ η έρπουσα πυρκαγιά (αυτή που καίει ξερά χόρτα και θαμνους) μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα απο 40 έως 60χλμ την ώρα ανάλογα την θερμοκρασία!
Μη σας φαίνεται καθόλου υπερβολικό. Άνθρωποι έχουν καεί με αυτόν τον τρόπο, πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα, δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα.

το σίγουρο είναι ότι μου λείπουν μερικές τρίχες ακόμα Βασίλη !!!!-bye-