ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Σπύρο θα βοηθήσεις να φυτέψουμε κανά δεντράκι?
Η ιδέα του AS Moca μου στριφογυρίζει στο μυαλό συνέχεια.
Να κάνουμε κάτι και μείς (χωρίς να διαφημίζουμε κανέναν βέβαια...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

...... Γνωρίζετε πόσοι γέροι κάνουν τα ίδια κάθε χρόνο και καταλήγουν να καίνε ολόκληρα δάση? .....

Χα! Τι είπες τώρα μπρέ?
Η περίοδος των ηλικιωμένων κατά λάθος εμπρηστών αρχίζει τώρα....:grandpa:

Re: Απάντηση: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Γνωρίζετε πόσοι γέροι κάνουν τα ίδια κάθε χρόνο και καταλήγουν να καίνε ολόκληρα δάση? Τι αλλάζει εδώ, ότι ο δράστης ήταν αλλοδαπός και είχε 16 αναπτήρες?

Πρέπει να υπάρχει μια διαφοροποίηση στις ποινές ανάμεσα στο προμελετημένο (και συντονισμένο από κάποιους) έγκλημα και στη λαλακία κάποιου. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και ακόμα πιο δυστυχώς, κανείς δε μπορεί να με πείσει ότι την ίδια μέρα άναψαν δεν ξέρω κι εγώ πόσα μέτωπα από παππούδες ή αλλοδαπούς που έκαιγαν χόρτα...
.

... ακόμα και για τους οικοπεδάδες έχω αρχίσει να αμφιβάλω... πως γίνεται εκούσια να υποβαθμίζεις τραγικά μια περιοχή στην οποία διαθέτεις περιουσία που σκοπεύεις να αξιοποιήσεις...??

Πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δε μπορώ (θέλω) να πιστέψω ότι η ανθρώπινη μαλακία φτάνει τόσο στο άπειρο ώστε κάποιος να καίει ό,τι δίνει αξία στην Πεντέλη ή στην Πάρνηθα για προσωπικό όφελος... Πλέον μπορώ όλα αυτά να τα αποδώσω μόνο σε στοιχεία εξωτερικά των περιοχών αυτών... Κάτι είχε ακουστεί το 2007 περί Ιονίας οδού και απαλλοτριώσεων για τα καμμένα της Ηλείας, ίσως κι εδώ να παίζει κάτι ανάλογο που δεν έχουμε πάρει πρέφα ακόμα... Άλλες φήμες μιλούσαν για σκόπιμη υποβαθμιση του τουρισμού της Ελλάδας από...γύρω χώρες (τραβηγμένο)... Πολλοί άλλοι μίλησαν για εκλογές που πλησίαζαν (ενδιαφέρον)..

Το σίγουρο είναι πάντως ότι όλα τα λαμόγια θα ευεργετηθούν ποικιλοτρόπως (χαρτζηλικάκια, οικοπεδάκια, ψηφαλάκια), κι εμείς θα πληρώσουμε τη νύφη και θα αρχίσουμε να ψοφάμε σιγα σιγά με τον αέρα που θα αναπνέουμε στην Αθήνα.

Last edited:
Φυσικά και υπάρχουν διαβαθμίσεις. Αν και οι περιπτώσεις εμπρησμού από βαρειά αμέλεια (καλή ώρα οι "αγνοί γέροντες αγρότες" που καίνε χόρτα), ειδικώς εάν φτάσουν (που μπορεί να φτάσουν) σε τραγικότατα αποτελέσματα, θεωρώ πως τιμωρούνται εξαιρετικά ελαφρά (ως πλημμελήματα γαρ).
Ο εμπρησμός σε δάση, εάν η φωτιά απλώθηκε σε έκταση, τιμωρείται, κατά το ελληνικό δίκαιο, με κάθειρξη 5-20 ετών και χρηματική ποινή 15.000-150.000 ευρώ. Εάν η πράξη τελέστηκε από ιδιοτέλεια, η κάθειρξη είναι 10-20 ετών.
(εάν σκοτωθεί άνθρωπος, επιβάλλονται ισόβια)

ειτε απο ανικανοτητα,ειτε απο σκοπιμοτητα βλεπω οτι οι περισσοτεροι πιστευουν υπευθυνες τις οποιες κυβερνησεις.Δεν μπορουμε να προσλαβουμε ιδιωτικες ασφαλιστικες εταιριες να φυλανε τα δαση?και σε περιπτωση καταστροφης να πληρωνουν τεραστια αποζημιωση.

Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

ειτε απο ανικανοτητα,ειτε απο σκοπιμοτητα βλεπω οτι οι περισσοτεροι πιστευουν υπευθυνες τις οποιες κυβερνησεις.Δεν μπορουμε να προσλαβουμε ιδιωτικες ασφαλιστικες εταιριες να φυλανε τα δαση?και σε περιπτωση καταστροφης να πληρωνουν τεραστια αποζημιωση.

Δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά στο σύμπαν τέτοια ασφαλιστική-κορόιδο. Εδώ, για ένα φτερό αυτοκινήτου σου βγάζουν το λάδι μεχρι να αποζημιώσουν.

Re: Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά στο σύμπαν τέτοια ασφαλιστική-κορόιδο. Εδώ, για ένα φτερό αυτοκινήτου σου βγάζουν το λάδι μεχρι να αποζημιώσουν.

εν πασει περιπτωσει αν πιστευουμε οτι ολοι ειναι πληρωμενοι να καψουν τα δαση,τι πρεπει να γινει?καποιος δεν πρεπει να φυλαξει τα δαση που ναχει κατι να χασει αν καει το δασος?,οχι να κερδισει.....

Aνοίγω thread...

Ελπίζω να μην είστε κότες και να βοηθήσετε...

Εγώ είμαι κότα.
Κι αυτό γιατί απ'ότι ξέρω, ακόμα και όταν είναι εθελοντικά, δεν πας όπου θες να αναδασώσεις, αλλά όπου σου πει το δασαρχείο...
Το δασαρχείο σε πρώτη φάση ενδιαφέρεται για αναδασώσεις σε σημεία που θα κρατήσουν το χώμα και το νερό, έτσι ωστε να μην πλημμυρίζουν κατοικημένες περιοχές καθώς επίσης και να αναβαθμίσει το περιβάλλον των κατοικημένων αυτών περιοχών.
Ως εκ τούτου, επειδή δεν θέλω να χρησιμοποιηθεί έστω και μιά δική μου φτυαριά προς όφελος και τέρψη των προηγούμενων εμπρηστών που καταπάτησαν, έκαψαν και λάδωσαν για να φτιάξουν κάτι οικισμούς μανιτάρια τύπου Παντείου Πολιτείας, Καλλιτεχνούπολης κλπ, δηλώνω κότα.
Αν θέλουν, ας φορτώσουν τις Cayenne τους με δεντράκια και ας αναδασώσουν τις πλαγιές τους μόνοι τους...
Αν όμως είναι να γίνει αναδασωση σε μέρη όπως π.χ. το Ποικίλον όρος κλπ, εκεί το συζητάμε...

Οκ...

Ρίξε και μια ματιά (ξανά). Μαζεύουμε πληροφορίες για να κάνουμε κάτι σωστό.

Αν ξεκοτέψεις καλοδεχούμενος... -bye-

Καλή τύχη <big smile>... Ανάλογα που θα αναδασώσετε , θα αποφασίσω...

Φαντάζομαι ο φίλος Bios να μην παρεξηγήθηκε από την άκομψη χρήση της λέξης η οποία σίγουρα έγινε χωρίς κακή πρόθεση. Ήταν και δικό μου λάθος το ότι δεν έβαλα σε εισαγωγικά τη λέξη. Πάντως, δεν πιστεύω ότι υπήρχε ούτε κακή πρόθεση (δηλαδή πρόθεση προσβολής) από τη μεριά του Νίκου, αλλά ούτε πρόθεση πικαρίσματος από τη μεριά του Bios...-bye--bye-

Δυστυχώς η ευτυχώς δεν γνωριζόμαστε από κοντά.
Αυτό που έχω να πώ είναι ότι εκτιμώ ιδιέτερα τα γραπτά του ΒΙΟΣ και σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να τον προσβάλλω. Η χρήση της λέξης "κότα" χρησιμοποιείτε ως πρόκληση και τίποτα παραπάνω.

Εσύ Γιάννη τι θα κάνεις? Θα αράξεις στον καναπέ σου?

Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Καλή τύχη <big smile>... Ανάλογα που θα αναδασώσετε , θα αποφασίσω...

Προσωπικά μου είναι αδιάφορο που θα ενεργήσουμε. Διάλεξε μέρος...

Oχι βρε, δεν παρεξηγούμαι, κατάλαβα με τι τρόπο γράφηκε, δεν τίθεται θέμα LOL

Re: Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Προσωπικά μου είναι αδιάφορο που θα ενεργήσουμε. Διάλεξε μέρος...
Mα εκεί είναι η ένστασή μου, νομίζω δεν διαλέγεις εσύ το μέρος, σου δινουν 1-2 αντε 3 εναλλακτικές τοποθεσίες.

Έχουμε χρονο να ψαχτούμε και να ενεργήσουμε όπως θέλουμε υπο την αιγίδα κάποιου φορέα. Ήδη έχω postάρει καποιες πληροφορίες. Βοηθείστε όλοι ώστε να κάνουμε κάτι καλό για την φύση, τα άγρια ζώα και τα πνευμόνια των παιδιών μας. Όπως μπορεί ο καθένας! -bye-

Re: Απάντηση: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Σπύρο θα βοηθήσεις να φυτέψουμε κανά δεντράκι?

Άστον και μόλις γύρισε από καλαμάτα.

Με τη φωτιά θα έχουμε δράματα στις γύρω περιοχές....:BDGBGDB55::flipout::flipout:

Μήπως κάποιος να συγκεντρώσει τα "posts" μετά την φωτιά του 2007 για να δούμε τι φιλοσοφίες και ιδέες κατεβάσαμε τότε και να καταλάβουμε πόση δύναμη έχουμε σαν πολίτες?
Τελικά μόνο στην αποσυμπίεση του θυμού μας βοηθά αυτό που κάνουμε.....
Αν δεν αλλάξει το management και η δομή διοίκησης, και όχι απαραίτητα τα πρόσωπα στη κυβέρνηση, τότε θα παραμένουμε ένας λαός με πολούς έξυπνους και αναλυτικούς ανθρώπους (εξυπνάκιες κοινώς)