Καινουριο DAC

Δωστου λιγο χρονο να στρωσει λογικα θα ανοιξει λιγο ο ηχος του αλλα μην περιμενεις τρελλα πραματα.
Ειναι οικονομικη συσκευη οπως και να το κανουμε.Τα τσιπακια απο μονα τους δεν φερνουν την Ανοιξη.

Απάντηση: Re: Καινουριο DAC

Επανερχομαι στο M-DAC μιας και βρήκα λίγο χρόνο να το ακούσω μέσα στο ΣΚ.

Η πρώτη επιλογή ήταν να το ακούσω συγκριτικά με το SqueezBox που επίσης απέκτησα πρόσφατα. Παίζοντας λοιπόν το laptop συνδεδεμένο με το M-DAC μέσω USB vs SQ οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες. Το MDAC είχε μεγαλύτερη εικόνα, ήταν πιο αναλυτικό και "δυναμικό" στον ήχο του αλλά όχι με τεράστια διαφορά από το λιλιπούτειο ανταγωνιστή. Το SQ για τα 150 Ε που το αγόρασα αξίζει με το παραπάνω τα χρήματά του δεδομένου ότι είναι πολύ φιλικό στη χρήση, έχει πολλαπλές μουσικές επιλογές (Internet radio Κλπ) και το χειρίζεσαι μέσω iPhone! super deal!

Η επόμενη σύγκριση ήταν με το CD μου (Primare CD 31) το οποίο συνδέθηκε με το MDAC μέσω ομοαξονικού καλωδίου. Σ αυτή την σύγκριση την πάτησα, και εξηγώ γιατί: όσο κι αν προσπάθησα να βρω διαφορές δεν τα κατάφερα. Ομολογώ πως το "αυτί" μου δεν είναι ειδικό και ίσως φταίει αυτό, αλλά 2 DACs διαφορετικής εποχής, συνδεδεμένα με διαφορετικά καλώδια στον ενισχυτή πως γίνεται να παίζουν το ίδιο..! Επίσης, ίσως να φταίει το σύστημα μου που δεν μπορεί να διακρίνεις διαφορές. Πάντως τα άκουσα και από τα ηχεία (Chario Pegasus) και από τα ακουστικά (AKG K 701) και δεν μπορούσα να διακρίνω ποιο ήταν ποιο..

Τα συμπεράσματα δικά σας

Κάνε τη σύγκριση, αλλά όχι με transport το Primare, αλλά το Squeezbox σε ένα αρχείο που το έχεις κάνει είτε flac είτε wav. Στάθμισε τις τυχόν διαφορές σε στάθμη εξόδου και πες μας, το τι άκουσες!

Re: Απάντηση: Re: Καινουριο DAC

Κάνε τη σύγκριση, αλλά όχι με transport το Primare, αλλά το Squeezbox σε ένα αρχείο που το έχεις κάνει είτε flac είτε wav. Στάθμισε τις τυχόν διαφορές σε στάθμη εξόδου και πες μας, το τι άκουσες!

ok, θα επανελθω με νέα στοιχεία. Θα συνδέσω το SQ με οπτικό καλώδιο καθότι έτσι προτείνει ο κατασκευαστής του M-DAC

πλήρως αναμενόμενα τα ευρήματά σου....

ωραία με φώτισες! :)

Τι εννοείς δηλαδή, ότι τα Burr Brown DACs συνδεδεμένα με διαφορετικά interconects στον ενισχυτή σε σχέση με τα Sabre DACS, θα δώσουν και τα 2 τον ..ίδιο ήχο? Τοτε, τι καθόμαστε και διαβάζουμε κριτικές επί κριτικών αν είναι το αποτέλεσμα να μην διαφέρει..

marketing reasons ... περναει ευχαριστα η ωρα ... καποιοι να μας τα παιρνουν κτλ. :)))

Διαφορές υπάρχουν ακόμα και μεταξύ δύο ίδιων dac αλλά με διαφορετική υλοποίηση... καλύτερο ή χειρότερο ας το κρίνει ο καθένας σύμφωνα με τις προτιμήσεις του!
Aυτό έχει αποδειχθεί και σε blind tests αλλά μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας μας στο χώρο του.
Ο Δημήτρης προφανώς αναφέρεται στο γεγονός ότι το SQ παίζει πολύ καλά και σίγουρα πάνω απο την αξία του... ας το διευκρινίσει...

Αυτό που λέει ο Μάνος για τις στάθμες είναι όντως κρίσιμο όπως επίσης θέλει προσοχή η σύγκριση να γίνει με συγκεκριμένο δείγμα μουσικής και άμεση αντιπαραβολή Α-Β και όχι σε πολύ χαμηλή ή υψηλή ένταση, imo.

Για τέτοιες διαφορές μιλάμε και όχι για αλλαγή όλου του συστήματος ή χώρου.

Δεν με πειράζει καθόλου αλλά με δεδομένο οτι το mdac έχει κάνει πάταγο με την παρουσίαση του, ισως θα ενδιέφεραν πιο πολύ κόσμο οι όποιες εντυπώσεις για αυτό. Κόσμο ο οποίος να μην μπει στην διαδικασία να διαβάσει όλο το "δικό" μου νήμα...

Εγω δηλώνω πάντως οτι για οικονομικους λόγους δεν πρόκειται να το πάρω! Δεν θέλω-μπορώ να βγω τόσο εκτος bugdet!!

εντάξει, θα συνεχίσω τις εντυπώσεις μου στο νήμα με τον τίτλο audiolab m-dac..

Απάντηση: Re: Καινουριο DAC

Μ'ηπως να άνοιγε καινούργιο νήμα με τις εντυπώσεςι για το Mdac? Κρίμα να χαλάσουμε το νήμα του Domiemic!

Συγνώμη, παρασύρθηκα και από τη λοιπή συζήτηση. Άλλωστε και ο τίτλος του νήματος δεν βοηθά σε συγκεκριμένο θέμα συζήτησης...
Ας αναφέρει ο φίλος αυτά που προτείνουμε στο κατάλληλο νήμα και θα συνεχίσουμε εκεί.

Και που ειναι αυτο το θρεντ για το μ2 βρε παιδια να πω και εγω την γνωμη μου ?

Και που ειναι αυτο το θρεντ για το μ2 βρε παιδια να πω και εγω την γνωμη μου ?

το m2tech evo dac εννοεις;
τις όποιες εντυπωσεις για αυτο τις εχω γραψει εγω σε αυτο το νημα σε σχέση με την TC I. Twin και την Babyface... αν θες όμως να γράψεις εντυπώσεις μήπως να ανοιξεις και εσυ ενα άλλο νημα για να είναι πιο ευκολα προσβάσιμες;

εχει και ο ηχος review το mdac για οποιον θελει... το αρθρο τελειωνει με την φραση : " αχ και να ειχε 24/192 απο usb..."

Re: Απάντηση: Καινουριο DAC

ποιος ηχος ? δεν βλεπω πουθενα τον ηχο ιανουαριου ? η μηπως εννοεις του δεκεμβριου ?

εχει και ο ηχος review το mdac για οποιον θελει... το αρθρο τελειωνει με την φραση : " αχ και να ειχε 24/192 απο usb..."

Και τι θα γινοταν τοτε?θα ακουγοταν καλλιτερα?usb 2-usb3?
Δεν θελω να σχολιασω περισσοτερο τη φραση που εγραψε ο δοκιμαστης του ηχου