Καινούριο PC - τα φώτα σας παρακαλώ!

Οι μνημες που εχεις επιλεξει ειναι 1.65ν ενω οι μητρικες των sandybridge λενε οτι θελουν 1.5ν.. εγω θα παιρνα στα βολτ που μου λεει η μητρικη.. 2 απο αυτες δηλαδη.. Επισης οι sandybridge αναγνωριζουν μονο ως 1333MHz.. Δηλαδη και 1600MHz να παρεις, παλι στα 1333 θα τρεχεις. 1600MHz θα υποστηριζουν οι ivybridge.

Για τροφοδοτικο, αυτο μου φαινεται καλυτερη επιλογη.. 85% efficiency εναντι 80% απο αυτο που κοιτας.. Δηλαδη εξισου δυνατο και σιγουρα πιο αθορυβο.. τα 650 και παλι θα τεμπελιαζουν, αλλα τουλαχιστον θα ειναι πιο ησυχα..

Επισης δεν σε βλεπω να κοιτας για ψυχτρα του επεξεργαστη... Καλο θα ηταν να κοιταξεις ομως, γιατι η μαμισια θα κανει σαν παπι σπασμενο.. Δες αυτη για να ηρεμισεις απο ψυχτρα για αρκετα χρονια... Τις εχει 67 ευρο ο checkmate στους αμπελοκοιπους και για μενα τα αξιζουν τα λεφτα τους ως το τελευταιο ευρο..

το οτι οι sandybridge υποστηριζουν μνημες μεχρι 1333Mhz δεν το ηξερα, αρα πεταμενα λεφτα θα ηταν κατι σε παραπανω Mhz!!!

οσο για το τροφοδοτικο πρεπει να αναφερω οτι η καρτα γραφικων που εχω επιλεξει ειναι αυτη: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6950-PCI-Express-GDDR5-1GB-11188-01-40G.htm

ποσο ρολο παιζει η καταναλωση της καρτας γραφικων στην επιλογη του τροφοδοτικου καθως και στα watt που απαιτουνται???

οταν λειτουργει το 3D η καταναλωση της καρτας γραφικων αυξανεται???

αυτος ηταν και ο λογος που εβαλα 800W τροφοδοτικο, αν ειναι τελειως περιττο πειτε καμια ιδεα για καποιο μικροτερο!

συγχωρηστε τυχον αστοχες αποριες μου, καθοτι δεν το κατεχω και πολυ το θεμα!

Εγώ έχω το corsair (450W) που σου είπα πριν σε PC με 3 σκληρούς, 2 DIMM, Core i7, ATI HD5870, και τα... ξύνει, αφού το PC idle καταναλώνει 60W και σε φορτίο 220W περίπου. Πάρε και κατάλαβε.

το οτι οι sandybridge υποστηριζουν μνημες μεχρι 1333Mhz δεν το ηξερα, αρα πεταμενα λεφτα θα ηταν κατι σε παραπανω Mhz!!!

οσο για το τροφοδοτικο πρεπει να αναφερω οτι η καρτα γραφικων που εχω επιλεξει ειναι αυτη: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-6950-PCI-Express-GDDR5-1GB-11188-01-40G.htm

ποσο ρολο παιζει η καταναλωση της καρτας γραφικων στην επιλογη του τροφοδοτικου καθως και στα watt που απαιτουνται???

οταν λειτουργει το 3D η καταναλωση της καρτας γραφικων αυξανεται???

αυτος ηταν και ο λογος που εβαλα 800W τροφοδοτικο, αν ειναι τελειως περιττο πειτε καμια ιδεα για καποιο μικροτερο!

συγχωρηστε τυχον αστοχες αποριες μου, καθοτι δεν το κατεχω και πολυ το θεμα!

Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών σε πλήρες φόρτο (βαρβάτο παιχνίδι 3D) μπορεί να φτάσει να καίει μέχρι και 200W. Οπότε ένα πλήρες σύστημα με i7 θα μπορούσε να πλησιάσει σε κατανάλωση τα 400W.

Με άλλα λόγια, με ένα ποιοτικό 500άρι τροφοδοτικό είσαι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση, εκτός αν βάλεις και δεύτερη 6950.. ;)

ocz Vertex 3 VS corsair Force Series 3

ποιον απο τους δύο θα επιλεγατε????

ειναι το τελευταιο κομματι που μου λειπει για να ολοκληρωσω το setup και εχω μια εβδομαδα να το σκεφτω καθως ο vertex 3 θα ειναι διαθεσιμοσ απο εβδομαδα και το ιδιο και ο corsair.

η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη .... σε αποδοση ομως τι γίνεται???

:offtopic: Simos.I αυτο το κουτι που το βρισκουμε nMediaPC 1000B - 50 Euro ;

ρε παιδιά ο φίλος που ρωτάει,έχετε καμιά απάντηση γιατί τα ψαχνω πολύ τα nmedia κουτιά και δεν μπορω να βρώ!

Απάντηση: Re: Καινούριο PC - τα φώτα σας παρακαλώ!

ocz Vertex 3 VS corsair Force Series 3

ποιον απο τους δύο θα επιλεγατε????

ειναι το τελευταιο κομματι που μου λειπει για να ολοκληρωσω το setup και εχω μια εβδομαδα να το σκεφτω καθως ο vertex 3 θα ειναι διαθεσιμοσ απο εβδομαδα και το ιδιο και ο corsair.

η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη .... σε αποδοση ομως τι γίνεται???

φίλε Αντρέα δεν το 'χα δει το ποστ σου,
πάντως και τα δυο μηχανάκια δειχνουν να πετάνε.
οcz vertex 3 review & συγκρίσεις

πιστευω οτι 270 ευρω για δισκο htpc ειναι υπερβολη.
γιατι δεν παιρνεις κατι ποιο οικονομικο οπως τον 80αρη intel 320 series
http://www.syncom.gr/pegasus/products01/show00.php?code=3001236&pcode=SHOW_PROD3001236

80gb σου φτανουν για να περασεις windows και ολα τα προγραμματα που θες.
φυσικα και ο vertex 3 ειναι η καλυτερη επιλογη,αλλα το θεωρω υπερβολη ειδικα αν σου φτανουν τα 80gb.

τον αγορασα προσφατα και εχω παθει πλακα απο την αποδοση.μακραν απο τις καλυτερες αναβαθμισεις που εκανα ποτε μου.

επισης να ξερεις οτι ο ssd θελει καποιες ρυθμισεις για να αποδιδει τα μεγιστα,και να μην του μειωνουμε την διαρκεια ζωης.εχε το νου σου
σε αυτο το λινκ

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php/3718-SSD-Tweaks

για intel το alligment δεν χρειαζεται να κανεις,τον κανουν τα win7 μονα τους στην εγκατασταση.

Last edited:
πιστευω οτι 270 ευρω για δισκο htpc ειναι υπερβολη.

Βασικα εχει χιλιοειπωθει.
Για HTPC υπερκαλυπτει ενας δισκος των 50 .

Τωρα απο κει περα εχει ρολοϊ με 10 , εχει και με 10.000 .
Την ιδια δουλεια κανουν.

audiov εχεις φαγωθει βλεπω με τους ssd.

το να δωσει 270 ευρω ειναι υπερβολη.

το να δωσει ομως 89ευρω για ενα ssd ocz 40gb παλι ειναι υπερβολη?η 113 για 60gb?

δηλαδη μας λες για 40-60 ευρω δεν αξιζει να εχει το pc αλλο αερα,που ουδεμια σχεση εχει η αποκριση και η ταχυτητα με τους δεινοσαυρους.αν ο αλλος θελει ταχυτητα που μαλιστα εχουν πεσει και οι τιμες ειναι μονοδρομος.ποσο μαλλον που δεν τον νοιαζει ο αποθηκευτικος χωρος αφου σε ενα μεγαλο μηχανικο θα εχει τις ταινιες του κλπ.

η λογικη σου να "περιμενει η παρεα να ανοιξει το pc 2 λεπτα πιο αργα" δεν στεκει.εχεις ακουμπησει ποτε pc που να τρεχει με ssd?

Last edited:
το να δωσει ομως 89ευρω για ενα ssd ocz 40gb παλι ειναι υπερβολη?η 113 για 60gb?

Το νημα αυτο δεν το διαβαζει μονο ο ερωτωντας.
Αλοιμονο αν ενα θεμα διαβαζοταν μονο απο εναν ενδιαφερομενο.

Για να ειναι μεσα στα πλαισια ενημερωσης πρεπει να καλυπτει τα παντα. Και αυτον που δινει 10.000 για ρολοϊ, και αυτον με τα 10 .

Παμε λοιπον σε απαντηση:

Ναι, ειναι υπερβολη.
Γιατι +40 για δισκο, ας κανουμε μια υπερβαση λεμε.
+40 για μνημη (που ενα HTPC δεν χρειαζεται)
+40 για τροφοδοτικο.
+40 για καρτα, + για επεξεργαστη, + για το ενα κ το αλλο...
Μαζευονται ευκολα τα 40αρια οπως βλεπεις αν δεν σκεφτεσαι απολυτα και με λογικη.
Οι υπολογιστες αλλωστε πρεπει να λειτουργουν με βαση αυτη.

Ο καθε ενδιαφερομενος λοιπον διαβαζοντας το θεμα μπορει να ενημερωθει πως για τετοια χρηση δεν χρειαζονται σπαταλες. Οτι ενα HTPC ειναι φθηνο. Και οχι κατι το εξεζητημενο.
Αλλωστε αν αναλογιστεις ειναι ενας υπολογιστης που δειχνει βιντεο... (τι βαρια εργασια και αυτη... ακομα και ενα μηχανακι των 30 το κανει... βλεπε δεκτες... )

Οταν πας σε εστιατοριο τι κανεις δηλαδη;
Παραγγελνεις απο την αρχη +2 μεριδες μπας και δεν χορτασεις, και για να μην περιμενεις να παραγγειλεις ξανα;

ΥΓ. Παντως το +2 λεπτα δεν υπαρχει. Το eeePC μου να μην σου πω πως κανει boot γρηγοτερα απο το δικο σου με τον SSD.
Ε, και; Ενα φορητο μηχανακι ειναι.
Το δικο σου κανει boot 10 δευτερολεπτα πιο γρηγορα απο ενα με συμβατικο δισκο. Ε, και; Θα στησεις την γκομενα;

ΥΓ2. Τελος παντων. Κακως απανταω.

Last edited:
εγω δεν εγραψα πουθενα οτι πρεπει,με το στανιο να αγορασει καποιoς ssd.
αλλα απο οτι βλεπω οτι ο συγκεκριμενος χρηστης δεν εχει προβλημα να τον αγορασει,ε ναι θα επιμεινω και θα αντικρουω τα λεγομενα σου.οταν ο αλλος θελει οτι πιο οικονομικο ε ναι δεν θα του προτεινω ssd,αν βγαινει τσιμα τσιμα..ειναι θεμα επιλογων και δυνατοτητων.

στο θεμα του τροφοδοτικου ας πουμε εινα υπερβολη να παρεις κατι ακριβο αφου δεν θα το χρειαστεις..το ιδιο και στις μνημες.το ιδιο και στην vga αν δεν παιζεις παιχνιδια..ολα αυτα δεν θα σου προσφερουν καμια μα καμια βελτιωση.

ο ssd ομως με τα 40-60 ευρω παραπανω,θα φερει τεραστια βελτιωση.οσο και να κλοκαρεις το pc,δεν πας να βαλεις 12gb ram 2133ghz,o μηχανικος παντα θα σε καθυστερει.ειναι γεγονος οτι μια ζωη στο θεμα τον δισκων μειναμε πολυ πισω σε σχεση με το υπολοιπο hardware.

καλα κανεις και απαντας..οταν για επιχειρηματα μου φερνεις αν θα στησεις την γκομενα η αν θα παραγγειλω 2 μπριζολες μην περιμενεις να σε παρω στα σοβαρα.

τα οφελη ειναι πολλα.O SSD ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ BOOTAΡΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΟΝΟ.ειναι ποσο γρηγορα κανει εγκατασταση τα προγραμματα(9 λεπτα εκανα εγκατασταση win 7 απο usb stick).ειναι ποσο πολυ πιο γρηγορα τα ανοιγει.ειναι ποσο πιο γρηγορα θα κανει SCAN το antivirus.(εχεις δει ποσο γρηγορα σκαναρει το windows security essential η θα μου πεις για κανα παστιτσιο?)και γενικα η απιστευτη αισθηση που σου δινει οτι εχεις pc με 30 πυρηνες που λεει ο λογος.το ξαναλεω τα οφελη δεν ειναι μονο στο boot που μερικοι νομιζουν οτι μονο αυτο κανει.

φυσικα και υπαρχουν τα 2 λεπτα.εγω σε μηχανικο δισκο wd 640 aals σε Ι7 920,να φορτωσει win7 με διαφορα προγραμματα+το antivirus τοσο θελει.1 λεπτο για να μπει desktop και αλλο ενα για φορτωσει τα υπολοιπα.ενω τωρα σε 16sec βλεπω desktop και οτι και να ανοιξω ανοιγει αστραπιαια.δεν μπορω το lag ρε παιδι μου πως το λενε...

ποιο eeepc εχεις?αν εχει μηχανικο δισκο δεν υπαρχει περιπτωση.win 7 εχει το eeepc σου?

τα οφελη ειναι πολλα.O SSD ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ BOOTAΡΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΟΝΟ.ειναι ποσο γρηγορα κανει εγκατασταση τα προγραμματα(9 λεπτα εκανα εγκατασταση win 7 απο usb stick).ειναι ποσο πολυ πιο γρηγορα τα ανοιγει.ειναι ποσο πιο γρηγορα θα κανει SCAN το antivirus.(εχεις δει ποσο γρηγορα σκαναρει το windows security essential η θα μου πεις για κανα παστιτσιο?)και γενικα η απιστευτη αισθηση που σου δινει οτι εχεις pc με 30 πυρηνες που λεει ο λογος.το ξαναλεω τα οφελη δεν ειναι μονο στο boot που μερικοι νομιζουν οτι μονο αυτο κανει.

Ετσι οπως τα λες ακουγονται ωραια και λαχταριστα για καποιον που βαζει τον Η/Υ πανω απο το πορτοφολι του (κατα συνεπεια πανω απο το κεφαλι του).
Αλλά δεν ειναι ετσι:

-Εγκατασταση λειτουργικου-> γινεται μια (1) φορά και μενει. Αρα οσο και να κανει ειναι αδιαφορο. Επιπλεον δεν παιρνει και εναν αιωνα... 30 με 45 λεπτα...
-Σκαναρισμα-> δεν χρειαζεται καν antivirus ενα HTPC. Δυστυχως δεν θα μπορεσω να σε πεισω, ειδικα αν η εμπειρια σου ειναι με υπολογιστες που εχουν 300+ ιους μεσα τους.
Και να εκανε σκαναρισμα (γιατι νιωθεις ανασφαλεις χωρις antivirus) το κανει το βραδυ ενω κοιμασαι... τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Τοσο απλα που οτιδηποτε αλλο ειναι περιπλοκο... Εσυ κοιμασαι, αυτο ξυπναει απο sleep και κανει αυτο που πρεπει, να σε εξυπηρετει.
-Εγκατασταση προγραμματων. Τα χρησιμα σε ενα HTPC εγκαθιστανται πολυ γρηγορα. Μια διαδικασια που γινεται μια (1) μονο φορα...
-Ποσο γρηγορα ανοιγει το WMC, MPC-HC, KMPlayer, και οτι αλλο. Ναι, εχει μια πολυ σημαντικη υστερηση ο συμβατικος δισκος... 2 με 4 δευτερολεπτα...
-Επιπλεον δεν χρειαζεται καν να κανει boot. Μπαινει σε sleep και ξεκιναει αστραπιαια... Οσοι κανουν shutdown εχουν μεινει πολυ πισω.
-Οσο για την αισθηση. Εδω πιστευω πως σχετιζεται με την αισθηση που εχεις για το πορτοφολι σου. Αν πιστευεις οτι ειναι γεματο και οντως ειναι τοτε καλα θα κανεις να παρεις κατι αναλογο, που θα σου δινει την αισθηση της πετυχημενης αγορας. Αν οχι (δεν ειναι γεματο) τοτε να λειπει η αισθηση, υπαρχει και η λογικη.

Τελος αν καποιος σεβεται τον κοπο του για την εγκατασταση λειτουργικου/προγραμματων και γενικοτερα για ολο το στησιμο τοτε φτιαχνει ενα Ghost. Σε 15 λεπτα καθαρισε, ετοιμο στημενο - τα παντα.
Και SSD να εχει αν δεν εχει φτιαξει Ghost τοτε παλι φτου και απ`την αρχη...

ΥΓ. Παντως ενα ειναι σιγουρο. Το καλαμι κανεις δεν το κλωτσησε οσο ηταν επανω του, εχει την γλυκα του.

ημουν σιγουρος οτι θα απαντουσες ετσι.

και εγω sleep χρησιμοποιουσα,αλλα οταν το boot μου ειναι ισο η πιο γρηγορο και απο το sleep δεν το χρησιμοποιω καν.

αυτη η απαξιωση που εχεις για τους ssd την εχεις και για χρηση desktop?

με την ιδια λογικη σου,ο φιλος μας ειναι υπερβολη να δωσει τοσα λεφτα.
ας παρει ενα pentium 4 με 30 ευρω,να σερφαρει και να βλεπει dvd.οσο θα σερνεται βεβαια το μηχανημα θα μπορει να παρει ενα τηλ. την γκομενα η να χτυπησει ενα φραπε.

δεν μου απαντας ομως..εχεις δουλεψει σε pc με ssd ναι η οχι?

ο φιλος μας ειπε οτι θελει να κανει αρκετα πραγματα απο οτι καταλαβα.οχι να παταει ενα play και βλεπει μια ταινια.

αγοραζει pc εν ετη 2011 και η τσεπη του το αντεχει.ε και πολυ καλα θα κανει να παρει ssd αν θελει το pc του να ειναι σφερατο.μιλαμε για μια διαφορα 40-60 ευρω και εσυ το κανεις θεμα λες και θα φτιαξει sli με gts 580....'

αν εσυ γουσταρεις το lag,απο τους μηχανικους σου δισκους,εμενα μου περισευει.το να μην προτεινεις εναν ssd και μαλιστα να το θεωρεις ΥΠΕΡΒΟΛΗ σε καποιον που δεν εχει προβλημα στο budget που διαθετει το θεωρω τουλαχιστον τραγικο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Καινούριο PC - τα φώτα σας παρακαλώ!

o ανθρωπος στην αρχή είχε σκοπο να δωσει 1300 ευρώ για PC.
Ηθελε να είναι τουμπανο?
Ηθελε να παιζει και κανα παιχνίδι?
ηθελε να παιζει 1080p με frame interpolation χωρις Hardware Acceleration?
ηθελε να ριπάρει blu-ray.iso?
να παιζει 3D?
θελει να το εχει και κατεβαστηρι και να ξεζιπάρει τεράστια .rar?
ΑΠλα του περισσευαν?
το θελε και για αυριο μεθαυριο?
Δικαίωμα του.
Ειδε τι θέλει, έιδε τι του χρειάζεται και αποφασισε
να χαλασει αυτό το ποσό.

Ειναι απαράδεκτο ομως να πάρει Καποιος PC τουμπανο του χιλιάρικου(ακομα και 500+)
και να μην βαλλει SSD

το 'χω πει και το ξαναλεω.
Το μονο που μας κραταει πίσω τεχνολογικά απο άποψη hardware ειναι οι HDD.
η μεγαλύτερη αναβαθμιση που μπορεί να γίνει σε ενα pc και πραγματικά να το αναστήσει
ειναι o SSD.

Last edited:
Κοιταξε, οσο και αν φαινεται περιεργο τοσα χρονια εχω πεταξει παρα, μα παρα πολυ χρημα σε υπολογιστες.
Και με χειροτερα παραδειγματα. Π.χ 120.000δρχ σε CDRW... που μαζι με το κοστος (τοτε) για τα δισκακια αγοραζα περισσοτερα γνησια (λογισμικο ή τραγουδια) δισκακια απο οσα θα εγραφα με τα λεφτα που εδωσα. Που δεν εγινε η αγορα για αυτον τον λογο, εγινε... για να γραφω τις κασσετες DV σε CD... (τρομαρα μου... που κρατουσα αντιγραφα DV και εμεναν και λεφτα να παω εξτρα διακοπες).
Τωρα, εδω και χρονια, ξεκαβαλησα το καλαμι.

Αυτο λοιπον ειναι ενα παραδειγμα. Του τι χρειαζεται, τι ειναι τελειως ανουσιο.
Ετσι και με τους SSD. Γιατι βασικα δεν ειναι +40 . Ειναι +οσο κανει ο SSD, μιας και τον συμβατικο δισκο θα τον παρεις, οπως και να εχει...

Το θεμα ειναι αυτος που ψαχνει για ενημερωση οτι τα HTPC, και οι Η/Υ γενικοτερα, να μην πειθεται οτι κοστιζουν μια περιουσια.
Τωρα αυτος που θελει το κατι παραπανω, και το μπορει, σιγουρα επωφελειται απο την τεχνολογια SSD.

o ανθρωπος στην αρχή είχε σκοπο να δωσει 1300 ευρώ για PC.

Εχει υπερκαλυφθει το θεμα.
Ολα λοιπον που ακολουθουν θα ειναι αναγκαστικα λιγο πολυ εκτος.
8 σελιδες για εναν υπολογιστη, που να το πεις.

Last edited:
Το απαραίτητο hardware για να παίξεις 1080p (MKV & BD) άνετα (με HD audio bitstreaming και χωρίς ανάγκη HW acceleration) σε Windows ξεκινάει περίπου στα 200 , αν δεν υπολογίσουμε τα ίδια τα Windows και κάποιο BD drive (κοινός παρανομαστής).

Οτιδήποτε από εκεί και πάνω είναι εξ ορισμού εκ του περισσού.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι κακό να υπερβάλουμε.. εφόσον φυσικά κάνουμε τις αγορές μας ενσυνείδητα. Ένα κουτί των 300 με εντόσθια που στοιχίζουν λιγότερο μπορεί να ακούγεται παράλογο για κάποιους. Για κάποιους άλλους μπορεί να ακούγεται απόλυτα λογικό. Κ.ο.κ.

παιδια με ενημερωσαν σημερα οτι ο ocz vertex 3 θα κανει τουλαχιστον ενα μηνα ακομα, περιμενω που περιμενω τωρα ενα μηνα, δε παει αλλο.

μου προτειναν ομως αυτον http://www.ocztechnology.com/ocz-agility-3-sata-iii-2-5-ssd.html, τον οποιο μολις παρελαβαν και ειναι ετοιμοπαραδοτος,

δειτε και σεις και πειτε μου...ειναι μεγαλες οι διαφορεσ απο τον vertex 3???

τη γνωμη σας παρακαλω!!!

Το απαραίτητο hardware για να παίξεις 1080p (MKV & BD) άνετα (με HD audio bitstreaming και χωρίς ανάγκη HW acceleration) σε Windows ξεκινάει περίπου στα 200 , αν δεν υπολογίσουμε τα ίδια τα Windows και κάποιο BD drive (κοινός παρανομαστής).

Οτιδήποτε από εκεί και πάνω είναι εξ ορισμού εκ του περισσού.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι κακό να υπερβάλουμε.. εφόσον φυσικά κάνουμε τις αγορές μας ενσυνείδητα. Ένα κουτί των 300 με εντόσθια που στοιχίζουν λιγότερο μπορεί να ακούγεται παράλογο για κάποιους. Για κάποιους άλλους μπορεί να ακούγεται απόλυτα λογικό. Κ.ο.κ.

Εξαρτάται τι προγράμματα χρησιμοποιείς. Με ένα απλό VLC ή XBMC ή με MPC-HC με DXVA ναι σε απλή μορφή μπορεί να είναι αρκετό. Μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για HTPC και όχι για απλό Media Player PC.

Αν όμως θές Madvr + Avisynth φίλτρα τότε θές δυνατή κάρτα γραφικών. 'Οπως αν βλέπεις Video από TV Tuner θές κάρτα γραφικών δυνατή για Deinterlacing και Post Proseccing. Αν επίσης θές ταχύτητα στο άνοιγμα - κλείσε και βέβαια στις εκκινήσεις προγραμμάτων τότε ο SSD είναι must.

Το συμπέρασμα μου είναι πως αν φτιάξεις δυνατό HTPC θα μπορείς να κάνεις τα πάντα σήμερα αλλά και αύριο. Με ένα απλό Media Player PC θα περιοριστείς αποκλειστικά στο σήμερα, με πολύ όμως χαμηλότερο κόστος.

Υ.Γ. Και βέβαια έχω αρχίσει πραγματικά να εκνευρίζομαι με αυτούς που λένε πως οι SSD είναι υπερβολή για HTPC. Το να κάνεις τα πάντα στο μισό χρόνο από πότε είναι υπερβολή.Το να μην έχεις καθόλου κραδασμούς στο έπιπλο σου απ' το σκληρό, από πότε είναι υπερβολή. Μάλλον, το επαναλαμβάνω, αυτοί που το λένε δεν έχουν καθόλου ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ εμπειρία από SSD. 'Ενας απλός SSD 60Gb των 120 είναι σούπερ επιλογή για HTPC.