Καλιμπράρισμα Οθονών & Συσκευών εκτύπωσης

Re: Calibration Help...

Την Adobe σουίτα την έχω ρυθμίσει σε Fogra39, ναι... από αυτό το βήμα και μετά το χάνω...

ΥΓ. tmjuju σε ευχαριστώ πολύ... :ernaehrung004:

Την Adobe σουίτα την έχω ρυθμίσει σε Fogra39, ναι... από αυτό το βήμα και μετά το χάνω...

ΥΓ. tmjuju σε ευχαριστώ πολύ... :ernaehrung004:

Καλές εκτυπώσεις :-)

Να πω την αλήθεια ένας οδηγός μας χρειάζεται ώρες ώρες

γιατι δεν φερνεις καποιον ειδικο, που το κατεχει το αθλημα, να στο καλιμπραρει το σετακι, να τον πληρωσεις να ησυχασεις?

Γιάννη το σκέφθηκα, αλλά τόσο το monitor όσο και ο εκτυπωτής ΔΕΝ είναι κάτι το ιδιαίτερο ώστε να τύχουν τόσο μεγάλης φροντίδας.
Επίσης, δεν θα κάνω επαγγελματικές εκτυπώσεις στο σπίτι... απλώς να τυπώνω αυτό που βλέπω βρε αδερφέ...
(Αν δε, είναι και κοντά στην σκάλα τετραχρωμίας, ακόμα καλύτερα.)

Θέλω να πώ, έχουν ένα σαφές όριο που δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω καμιά 150ρα... γι' αυτό σκεφτόμουν μήπως μπορούσατε εσείς να βοηθήσετε... :ears:

συγγνωμη που θα στο θεσω ετσι απλα , αλλα...με π@ρδες δε βαφονται αυγα!

αν θες να κανεις κατι αξιοπρεπες, να σαι σιγουρος για το αποτελεσμα σου, ησυχος κλπ κλπ, πρεπει να γινει ετσι.
Απλα.

Ολα τα υπολοιπα ειναι μεσοβεζικες λυσεις..

Τι να πουμε απο αποσταση?

βαλε το χρωμα στο 35 , τη φωτεινοτητα στο 17 ?

:grinning-smiley-043

ενα τικ να ναι λαθος, δε θα βλεπεις η δε θα τυπωνεις σωστα.
Ολη η αλυσιδα σου της χρωματικης διαχειρισης θα χωλαινει.

Οποτε...καταλαβαινεις...

Εκτος αν θες να δουλευεις με ποσοστα χρωματικα μονο, οποτε με λιγη εμπειρια θα σαι ενταξει.

:ADFADF1:

Μεθοδολογία αναζητώ ρε... στεπ μπαι στεπ οδηγό... όχι τα actual νούμερα ρε νούμερο... :flipout:

Απάντηση: Re: Calibration Help...

Γιάννη το σκέφθηκα, αλλά τόσο το monitor όσο και ο εκτυπωτής ΔΕΝ είναι κάτι το ιδιαίτερο ώστε να τύχουν τόσο μεγάλης φροντίδας.
Επίσης, δεν θα κάνω επαγγελματικές εκτυπώσεις στο σπίτι... απλώς να τυπώνω αυτό που βλέπω βρε αδερφέ...
(Αν δε, είναι και κοντά στην σκάλα τετραχρωμίας, ακόμα καλύτερα.)

Θέλω να πώ, έχουν ένα σαφές όριο που δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω καμιά 150ρα... γι' αυτό σκεφτόμουν μήπως μπορούσατε εσείς να βοηθήσετε... :ears:

Το 2311 που έχω, έχει μόνο gain για τη θερμοκρασία λευκού (έρχεται καλά ωστόσο...) και καμμιά ρύθμιση για το χρώμα (είναι off αλλά όχι πολύ..). Το 2412 έχει βάλει κανά ρυθμιστικό παραπάνω?

Re: Απάντηση: Re: Calibration Help...

Το 2412 έχει βάλει κανά ρυθμιστικό παραπάνω?

Το μενου διαμορφώνεται όπως παρακάτω...

P1060908.JPG

http://www.tftcentral.co.uk/images/dell_u2412m/27j2.jpg

28.jpg

29j.jpg

30j.jpg

31j.jpg

32j.jpg

Ρυθμίζεις RGB, Sharpness, Brightness, Contrast κλπ...

Υπάρχει και option για επέμβαση στο Factory Menu:

P1060705.JPG

Τί ακριβώς εννοούμε με το "ρυθμίζουμε χρώμα" σε monitor?
Δεν είναι η επιλογή για RGB που έχει?
Χθές για παράδειγμα βρήκα κάποιες προτεινόμενες ρυθμίσεις για graphic design και έπαιξα R=97 / G=92 / B=94

Υπάρχει και περαιτέρω ρύθμισμα χρώματος? :nounder:

Απάντηση: Calibration Help...

Αυτή ρύθμιση αφορά τη θερμοκρασία λευκού, τη βαθμονόμηση της κλίμακας του γκρι. Τα χρώματα (στο χρωματικό τρίγωνο) ελέγχονται και ρυθμίζονται αλλιώς. Δυστυχώς, τα μόνιτόρ μας δεν έχουν σχετικές ρυθμίσεις για αυτά.

HP z24x Dreamcolor Calibration

Γεια σας.
Αγορασα την z24x Dreamcolor της ΗP σαν μια φτηνη λυση για ημιεπαγγελματικο color grading για φωτογραφια και video.
Διαπιστωνω εκ των υστερων πως το εξαρτημα για το color calibration της οθονης (Dreamcolor calibration solution) ειναι δυσευρετο και τα αποτελεσματα του αμφιβολα. Εχει καποιος να προτεινει καποιο αλλο εξαρτημα η καποιον αλλο τροπο για το καλιμπραρισμα της οθονης?
Ευχαριστω!

Last edited by a moderator:
Απάντηση: HP z24x Dreamcolor Calibration

Διαθέτει η οθόνη ρυθμιστικά για καλιμπράρισμα?

Όσον αφορά τους αισθητήρες...οι γνωστοί. XRite, colorimeters και σπεκτροφωτόμετρα.

Από λογισμικά: Το HCFR είναι δωρεάν.

Re: HP z24x Dreamcolor Calibration

Ένα σπεκτροραδιόμετρο και το dispcalGUI με κάποσα patches ( εγω βάζω 1500κατι ) και είσαι τζετ.

Απάντηση: HP z24x Dreamcolor Calibration

Βασίλη, είναι αυτόματη η διαδικασία, δεν είναι έτσι? ''Ακούει'' η κάρτα σου στις χρωματικές διορθώσεις που ορίζει το πρόγραμμα? Ή λίγα πράγματα?

Re: Απάντηση: HP z24x Dreamcolor Calibration

Βασίλη, είναι αυτόματη η διαδικασία, δεν είναι έτσι? ''Ακούει'' η κάρτα σου στις χρωματικές διορθώσεις που ορίζει το πρόγραμμα? Ή λίγα πράγματα?

Ναι, πέραν από τις αρχικές ρυθμίσεις που θα διαλέξεις και τα "βάλε το εργαλείο στην calibration plate" όλα τα άλλα είναι αυτόματα.

Ακούει τρομερά η κάθε οθόνη στις αλλαγές που κάνει το ICC profile που δημιουργείται.

Οθόνη που από χρώματα είναι αρχικά τραγικίλα ( average dE2000 9.4, max dE2000 17!!! ) ( TN panel το πάνελ του... gamer :D ) έρχεται στα... average dE2000 2, max dE 6.7
Μια μέτρια οθονούλα πιάνει περί τα 1.7 dE average ( π.χ. Dell U2312HM )
Μια καλή για δουλειά γραφίστα/φωτογράφου ( π.χ. SpectraView, ColorEdge, FlexScan EV, LaCie, BenQ [ έχουνε βγάλει οι τύποι ένα πράγμα... τι να πω, από μαμά δίχως να αγγίξεις τίποτα average dE 1! ] ) πιάνει ακόμα πιο τρελλά νούμερα ( average dE2000 0.5-0.8, max dE 1.5 ).

Και μιλάμε για πάρα πολλά χρώματα σε διαφορετικά saturation levels, κλπ.

Και με τις τρείς εταιρίες ( nVIDIA, AMD/[πρώην ΑΤι] & Intel ) ακούνε το ίδιο καλά ( δεν παίζει κάποιο bug ή οτιδήποτε που να μην έρχεται το monitor στα ίδια επίπεδα με όποια κάρτα και αν παίξεις από τα midrange τουλάχιστον και πάνω μοντέλα τους ) [ το πιο low end που διαθέτω είναι μια παλιά Radeon 5870 που έχει ξεμείνει ]