Καλλιτέχνες και πάθη: πρότυπα ή παραδείγματα προς αποφυγή; (από νήμα Winehouse)

Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

πάθη...πάθη...πάθη...

Καλό (για τη συζήτηση) θα ήταν να δοθεί και μια έννοια του πάθους από όσους την επικαλούνται.

Πάθος σημαίνει πρέζα;
Πάθος σημαίνει τσιγάρο;
Πάθος σημαίνει τεκίλες και ουίσκια;
Πάθος σημαίνει να ακούει κάποος ροκ μουσική;

Ποιοί είναι ''παθιασμένοι'' και ποιοί ''αποστειρωμένοι'' βρε παιδιά;
Δώστε ένα στίγμα...

Όπως καταλαβαίνεις η έννοια "πάθη" δεν μπαίνει σε καλούπι... Αυτά που αναφέρεις είναι η απόρροια του πάθους, το αποτέλεσμα...

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε, αλλά η Amy για παράδειγμα, μιας και το νήμα την αφορά, είχε έναν τρελό έρωτα(πάθος) με τον Blake(αν δεν κάνω λάθος το όνομα), ο οποίος την τράβηξε στα ναρκωτικά και έκανε τα πάντα για αυτόν.....

Αυτό το πάθος που είχε με τον τύπο, για μένα είναι ένα τεράστιο Respect.

Πολύ λίγοι άνθρωποι θα το νιώσουν........

Last edited:

θα ήταν πολύ χρήσιμο, όσοι τοποθετήθηκαν στο νήμα, να γράψουν δίπλα και την ηλικία των παιδιών τους...

4 :p

Για την πνευματική(ωραία λέξη...μπλιάχχχ) δεν λέω κουβέντα, τα χέρια μου είναι σφραγισμένα.....χαχαχααχ!!!

Ξέρω... Αλλά το "οινοπνευματική" δεν ακούγεται τόσο ωραία... :rofl:

Πιστεύω οτι η ενασχόληση ενός παιδιού(δεν μιλάμε για 3 ετών έτσι??)με τέτοια παραδείγματα, σε συνάρτηση πάντα με τις δομές που έχουν αποκτηθεί απο την οικογένεια, θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον πιο "ανθρώπινο" και με περισσότερες ασπίδες, για όταν θα βγεί στην κοινωνία....

Κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι κάποια ηλικία είναι "πολύ νωρίς" για να ασχοληθεί κάποιος με κάτι.
Δεν ισχύει αυτό.
Δεν υπάρχει ηλικία που να αποξενώνεται ένα παιδί από τον γονέα του. Αυτό μπορεί να συμβεί από έξι μηνών, όταν ο γονιός του αντί να κάτσει να παίξει μαζί του θα του βάλει την τηλεόραση να χαζέψει παιδικά.
Πιο πολύ θα ακονίσει το μυαλό του και θα καλιεργηθεί ένα παιδί έξι μηνών που θα βάλει με τον μπαμπά του ή τη μαμά του 5 τουβλάκια στη σειρά από ένα παιδί 10 χρονών που θα διαβάσει Καβάφη.
Την κλίση του (θεωρητική ή θετική) το παιδί την έχει από τη στιγμή που γεννιέται. Όπως και τα προβλήματα μάθησης, ή ακόμη και τον τρόπο που θέλει για να μάθει κάτι.
Όλα αυτά είναι εκεί και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις από τη μέρα που γεννιέται ένα παιδί. Αν αφήσεις να περάσουν καμιά δεκαριά χρόνια το έχεις χάσει το παιχνίδι.

Άσε το παιδί να βουτήξει το δαχτυλάκι του στα "πάθη" και δες ποια γεύση του αρέσει.
Αγόρασε μια κιθάρα, ξυλομπογιές, βιβλία, βάλε του να ακούσει μουσική και θα δεις ότι κάτι από όλα θα του τραβήξει την προσοχή και ας είναι και έξι μηνών.
Όταν αργότερα ρωτήσεις το παιδί σου τι θέλει να κάνει και σου απαντήσει "Να ζωγραφίσουμε" αντί "Να μου βάλεις DVD να δω" σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο.

Θα ήθελα πολύ να ήμουν πατέρας…..και να έλεγα στην 15 χρονη κόρη μου που θα πήγαινε στην συναυλία της Amy...

“Παιδί μου η Amy είναι άρρωστος άνθρωπος και η συναυλία μπορεί να καταλήξει σε φιάσκο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο κάτσε υπομονετικά μέχρι το τέλος της παράστασης, και μην γιουχάρεις….Οι άνθρωποι που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών είναι εξαιρετικά εύθραυστοι. Το ξέρω από προσωπική πείρα παιδί μου. Αν έχω πιει λίγα ποτηράκια παραπάνω και εκείνη την στιγμή κάποιος με εκνευρίσει ή απαξιώσει θα χάσω τον έλεγχο και όταν θα βρεθώ μόνος μου θα πιω περισσότερο.
Δεν χρειάζεται να συμβάλλεις και εσύ με τον τρόπο σου στα αδιέξοδα του άλλου.
Εμείς οι “φυσιολογικοί” δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο “λαίμαργοι” με τα θέλω μας…”
Στο κάτω κάτω μια συναυλία είναι……

Κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι κάποια ηλικία είναι "πολύ νωρίς" για να ασχοληθεί κάποιος με κάτι..........

.......Πιο πολύ θα ακονίσει το μυαλό του και θα καλιεργηθεί ένα παιδί έξι μηνών που θα βάλει με τον μπαμπά του ή τη μαμά του 5 τουβλάκια στη σειρά από ένα παιδί 10 χρονών που θα διαβάσει Καβάφη.
Την κλίση του (θεωρητική ή θετική) το παιδί την έχει από τη στιγμή που γεννιέται. Όπως και τα προβλήματα μάθησης, ή ακόμη και τον τρόπο που θέλει για να μάθει κάτι.

........Αν αφήσεις να περάσουν καμιά δεκαριά χρόνια το έχεις χάσει το παιχνίδι.

..........Αγόρασε μια κιθάρα, ξυλομπογιές, βιβλία, βάλε του να ακούσει μουσική και θα δεις ότι κάτι από όλα θα του τραβήξει την προσοχή και ας είναι και έξι μηνών.
Όταν αργότερα ρωτήσεις το παιδί σου τι θέλει να κάνει και σου απαντήσει "Να ζωγραφίσουμε" αντί "Να μου βάλεις DVD να δω" σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο.

:SFGSFGSF:

Εχει έρθει η αδερφή μου σπίτι να κρατήσω το 10μηνών ανηψιό μου για να πάει super market. Τον παίρνω και καθόμαστε στον καναπέ. Ανάβω λάπι, dac, ενισχυτή και ELOY να παίζει. Καθήσαμε δυο ώρες χωρίς να βγάλει κιχ. Μόνο που γύριζε το κεφάλι του με κοίταζε και γέλαγε πού και πού....

Τώρα κάθε φορά που έρχονται σπίτι το βλέμα του πάει ασυναίσθητα στο στέρεο.....

Aυτό από προσωπική εμπειρία (2 κόρες 10-6 έχω) δεν πολυλειτουργεί στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση.Το παιδί έχει τους φίλους του...Οι γονείς είναι άλλο πράγμα.
+100000000000000
Αν και ακόμα τα παιδιά μου είναι κάτω των 5, πως μπορώ να είμαι και φίλος τους και παράλληλα να το ελέγχω;
4,5 ετών και 35 ημερών:ernaehrung004:

Αγόρασε μια κιθάρα, ξυλομπογιές, βιβλία, βάλε του να ακούσει μουσική και θα δεις ότι κάτι από όλα θα του τραβήξει την προσοχή και ας είναι και έξι μηνών.
...ετσι....(δυστυχως :p)

Ακριβώς!
Το μυαλό των παιδιών είναι σαν ένα χωράφι ακαλλιέργητο. Είναι κρίμα να το γεμίζεις σκουπίδια όταν η αντίληψη και η δίψα για μάθηση είναι στα πάνω τους.
Και μιλάμε για αντίληψη που εμείς οι μεγάλοι δεν έχουμε ονειρευτεί!

Δυόμιση χρονών έκανε την παιδίατρο να φάει το στηθοσκόπιό της όταν η παιδίατρος της έδωσε ένα λουλούδι και της είπε ότι το λένε "Δειλινό" επειδή ανθίζει το βράδυ και η μικρή τη ρώτησε γιατί είναι ανθισμένο τώρα που είναι μεσημέρι...

Τριών χρονών η μικρή σηκώνει το τηλέφωνο και μιλάει με τη γιαγιά της.
Για κάποιο λόγο (δεν μου συμβαίνει συχνά για να ανησυχώ) ακούω κλασική μουσική, το nutcracker...

Γιαγιά: Τι κάνετε με τον μπαμπά;
Άρτεμις: Ακούμε τον καρυοθραύστη.
Γιαγιά: ???

Όταν τη ρώτησα από που ξέρει τι ακούμε η απάντηση ήταν "Μα έτσι λέγεται το παραμύθι στη Φαντασία που παίζει ο Μίκυ και έχει αυτή τη μουσική!"

:grandpa: Μην υποτιμάς κανέναν και ας έχει ύψος ένα μέτρο...

Θα ήθελα πολύ να ήμουν πατέρας…..και να έλεγα στην 15 χρονη κόρη μου που θα πήγαινε στην συναυλία της Amy...

“Παιδί μου η Amy είναι άρρωστος άνθρωπος και η συναυλία μπορεί να καταλήξει σε φιάσκο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο κάτσε υπομονετικά μέχρι το τέλος της παράστασης, και μην γιουχάρεις….Οι άνθρωποι που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών είναι εξαιρετικά εύθραυστοι. Το ξέρω από προσωπική πείρα παιδί μου. Αν έχω πιει λίγα ποτηράκια παραπάνω και εκείνη την στιγμή κάποιος με εκνευρίσει ή απαξιώσει θα χάσω τον έλεγχο και όταν θα βρεθώ μόνος μου θα πιω περισσότερο.
Εμείς οι “φυσιολογικοί” δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο “λαίμαργοι” με τα θέλω μας…”

Στο εύχομαι ολόψυχα να αποκτήσεις παιδιά (και πολλά)...
όταν βλέπαμε με την 16χρονη κόρη μου την Amy έλεγε...ωχ πως είναι έτσι το άτομο, γιατί τα κάνει αυτά...
το μόνο που μπορούσα να της πω είναι ότι ήταν άρρωστη.
Η απάντησή της ήταν.....το ξέρω...

πάντως ο ρόλος του γονιού (και δη στην εφηβεία...) είναι ΠΟΛΥ δύσκολος.

4 :p

Ξέρω... Αλλά το "οινοπνευματική" δεν ακούγεται τόσο ωραία... :rofl:

Κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι κάποια ηλικία είναι "πολύ νωρίς" για να ασχοληθεί κάποιος με κάτι.
Δεν ισχύει αυτό.
Δεν υπάρχει ηλικία που να αποξενώνεται ένα παιδί από τον γονέα του. Αυτό μπορεί να συμβεί από έξι μηνών, όταν ο γονιός του αντί να κάτσει να παίξει μαζί του θα του βάλει την τηλεόραση να χαζέψει παιδικά.
Πιο πολύ θα ακονίσει το μυαλό του και θα καλιεργηθεί ένα παιδί έξι μηνών που θα βάλει με τον μπαμπά του ή τη μαμά του 5 τουβλάκια στη σειρά από ένα παιδί 10 χρονών που θα διαβάσει Καβάφη.
Όλα αυτά είναι εκεί και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις από τη μέρα που γεννιέται ένα παιδί. Αν αφήσεις να περάσουν καμιά δεκαριά χρόνια το έχεις χάσει το παιχνίδι.

Άσε το παιδί να βουτήξει το δαχτυλάκι του στα "πάθη" και δες ποια γεύση του αρέσει.

"Originally Posted by Emilot View Post
Πιστεύω οτι η ενασχόληση ενός παιδιού(δεν μιλάμε για 3 ετών έτσι??)με τέτοια παραδείγματα, σε συνάρτηση πάντα με τις δομές που έχουν αποκτηθεί απο την οικογένεια, θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον πιο "ανθρώπινο" και με περισσότερες ασπίδες, για όταν θα βγεί στην κοινωνία...."

Bρε δεν διαφωνώ σε αυτό...

Αναφερόμουν σε ηλικίες που μπορούν να αντιμετωπίσουν(ψυχολογικά) καταστάσεις σαν τις Amy.....

:ADFADF1:

Υ.Γ Ρε τι θα τραβήξει το παιδάκι με τέτοια "πνευματική"......:ADFADF1::ADFADF1: :ernaehrung004:

Last edited:

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε, αλλά η Amy για παράδειγμα, μιας και το νήμα την αφορά, είχε έναν τρελό έρωτα(πάθος) με τον Blake(αν δεν κάνω λάθος το όνομα), ο οποίος την τράβηξε στα ναρκωτικά και έκανε τα πάντα για αυτόν.....

Αυτό το πάθος που είχε με τον τύπο, για μένα είναι ένα τεράστιο Respect.

Πολύ λίγοι άνθρωποι θα το νιώσουν........

Δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα , ποιό είναι το respect ; Οτι ένας άνθρωπος , εξ αιτίας του έρωτα του χάνει την αξιοπρέπεια του , την αυτοεκτίμηση του , τον αυτοέλεγχο του , τον αυτοσεβασμό του και καταλήγει ένα ράκος μέσα στα ναρκωτικά , στην πρέζα , στο αλκοόλ , στις όπιες απίθανες ουσίες κλπ

Πολύ κινηματογράφο βλέπετε μου φαίνεται και πολλά ρομαντικά μυθιστορήματα διαβάζετε . :ernaehrung004:

Σε αυτό ακριβώς αναφέρθηκα πριν....

:worshippy: Μπάιρα...

Δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα , ποιό είναι το respect ; Οτι ένας άνθρωπος , εξ αιτίας του έρωτα του χάνει την αξιοπρέπεια του , την αυτοεκτίμηση του , τον αυτοέλεγχο του , τον αυτοσεβασμό του και καταλήγει ένα ράκος μέσα στα ναρκωτικά , στην πρέζα , στο αλκοόλ , στις όπιες απίθανες ουσίες κλπ

You got it....

Rock, sex and drugs man....

Τουλάχιστον συμφωνούμε ότι διαφωνούμε....:music-smiley-005:

H Amy ήταν ένας άρρωστος άνθρωπος μεν, πολύ ταλαντούχος δε.
Γύρω της όλοι την έπνιγαν ασφυκτικά. Την πίεζε η δισκογραφική, την πίεζε ο αντιπαθητικός μπαμπάς της (που δήλωνε και “τζαζίστας”), την πίεζε ο καινούργιος της “καθαρός” γκόμενος, την πίεζε το κοινό….την πίεζαν όλοι. Κλάταρε λοιπόν και δυστυχώς έκανε αυτό που ήξερε να κάνει καλά : πήρε ότι βρήκε μπροστά της και χαιρέτησε. Έκανε μια επιλογή! Θα μπορούσε να είχε κάνει μια καλύτερη επιλογή, αλλά την δεδομένη στιγμή οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα απαιτούσε ίσως λίγο περισσότερη θέληση και ενέργεια από την ίδια, που προφανώς δεν την είχε.(την δεδομένη χρονική στιγμή πάντα)
Στην θέση της έχουν κατά καιρούς βρεθεί πάρα πολλοί άνθρωποι γνωστοί και άγνωστοι. Κάποιοι απλώς στάθηκαν τυχεροί ή βρήκαν την τελευταία στιγμή την δύναμη να κάνουν μια άλλη επιλογή

Γνωρίζω άτομο που μέχρι τα εικοσιπέντε του ζούσε από τύχη .Σήμερα έχει οικογένεια!

. Αν έχω πιει λίγα ποτηράκια παραπάνω και εκείνη την στιγμή κάποιος με εκνευρίσει ή απαξιώσει θα χάσω τον έλεγχο και όταν θα βρεθώ μόνος μου θα πιω περισσότερο.

Και γιατί όταν βρεθείς μόνος σου να μην πείς : "ρε τι μαλάκας που είμαι που πίνω και αντιδρώ έτσι ;"

Και γιατί όταν βρεθείς μόνος σου να μην πείς : "ρε τι μαλάκας που είμαι που πίνω και αντιδρώ έτσι ;"

Γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι....

Απάντηση: Re: Βρεθηκε νεκρη η Amy Winehouse...

Το θέμα (για μένα πάντα) έχει ως εξής. Είναι αδύνατο να μάθεις στο παιδί σου να μην έχει προσωπικούς δαίμονες. Το μόνο που μπορείς ουσιαστικά να κάνεις είναι να του μάθεις να παλεύει τους δαίμονες του. Και μόνο αυτό….

Αυτο θα'θελα και γω Γιωργο να καταφερω να κανω...