καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Η διπλωματια δεν ειναι το φορτε μου...

Ενταξει το παραδεχομαι.

Λεω τα πραματα με το ονομα τους, ετσι ειναι ο χαρακτηρας μου. Αλλα να σας πω κατι?

Καποτε επρεπε καποιος να τα πει εξω απο τα δοντια σε μερικους τυπους που λοιδωρουν και απαξιωνουν ολοκληρο το κυκλωμα του high end και των χαιενταδων στην Ελλαδα (αυτα μονο εδω συμβαινουν) αποκαλωντας τους ηλιθιους και μακακες....

Ε ΟΧΙ! Αυτο δεν το ανεχομαι.

Οι τυποι σαν τον Κογια και μερικους ακομα κανουν μεγαλη ζημια εδω και μερικα χρονια στον χωρο και ειδικα στους εκκολαπτομενους χαιφιντελιστες..

Αυτο θα τελειωσει το θελουν η δεν το θελουν!

Ίσως η προστασία των εκκολαπτόμενων hi endαδων (όπως λέτε) να επιτυγχάνεται μέσω της επιστημονικά τεκμηριωμένης άποψης(που προκύπτει εκτός των άλλων και από τέτοιου είδους πειράματα), η οποία θα τους γλίτωνε από περιττά έξοδα και επιτήδειους του χώρου.
Κατά την γνώμη μου κανένας πραγματικός μουσικοφιλος δεν θα αρνιόταν μια σύγκριση που θα εμπλούτιζε τις γνώσεις του για αυτό που πραγματικά αγαπά.
Εκτός και αν η ματαιοδοξία του υπερέχει της αγάπης του για την μουσική οπότε ,δικαίωμα του και τα ακουμπάει όπου γουστάρει.

Ο συγχωρεμένος ο Σπύρος.....Αααααααχαχαχαχχα...Ρε Λάρυ...θα συγχωρεθούμε κι εμεις άμα συνεχίσεις έτσι....Θα ψοφήσω ρε π...μου....
Κι αυτός ο πρώτος αριστερά ποιός είναι...ο πάππας??? Αχαχαχαχααααα....
http://i177.photobucket.com/albums/w223/vts2006/weiss.jpg

στην φωτο που εχει βαλει ο Θεοφιλακος οντως ειναι ο Σπυρος και εχει πεθανει πριν απο 8 μηνες στην φωτο που εχεις βαλει εσυ ειναι ο Κογιας

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Έτσι είναι τις περισσότερες φορές, δεν αντιλέγω...
Από την άλλη όμως δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος αυτός που διάλεξε ο κύριος Θεοφιλάκος. Εγώ απλά θέλω να γίνει αυτό το Blind Test, και να δω τα αποτελέσματα του. Όποιες προσωπικές επιθέσεις ανάμεσα στα καταστήματα και τον Κόγια δεν με αφορούν. Ξέρω καλά ποιος είναι εκείνος και τα γραφόμενα του, ξέρω επίσης και αρκετούς από τους καταστηματάρχες, ίσως όχι από κοντά, αλλά από τα γραφόμενα νοιώθω ότι σας ξέρω. Δεν έχω τίποτα να χωρίσω με κανέναν, απλά δεν πιστεύω ότι έχει νόημα να γίνεται έτσι αυτή η συζήτηση. Όταν ο Κόγιας δει τις απαντήσεις θα γράψει.

Κυριε Αρη καμια φορα δεν αρκει μονο ενα blind test. Σιγουρα το γνωριζετε αυτο. Απο την αλλη ασχολουμαστε με τον Κογια γιατι με αυτον εφτασε ο κομπος στο χτενι. Κακως τελικα γιατι του δινουμε αξια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Κυριοι να σεβαστουμε παρακαλω καποιους νεοεισερχομενους στον υπεροχο κοσμο του hifi και της μουσικης, που μπαινουν ψαχνοντας στο διαδικτυο διψωντας για καποια καλα μηχ/τα.

Σε αυτους απευθυνομαι (κι οχι στους κατασταλαγμενους οι οποιοι δεν κινδυνευουν), και εχω να τους πω οτι οι αποψεις Κογια ειναι μηδενιστικες επικινδυνες και συκοφαντικες για ΟΛΟΥΣ εμας που ασχολουμαστε με το χομπι. Δεν εχουν δε οποιαδηποτε σχεση με την πραγματικοτητα που φαινεται στην ΠΡΑΞΗ και οχι στις αμπελοφιλοσοφιες ορισμενων ασχετων.

Ο ανθρωπος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ σε αυτο τον χωρο και χρησιμοποιει καταχρηστικα την δυναμη του πληκτρολογιου του.

Η κατηγοριες high end στα forum ειναι για τους χαιενταδες!!

Οχι για κωμικους κομπαρσους...

Ο νεοεισερχόμενος, πιστεύω δεν θα δώσει χρήματα για καλώδια. Επίσης δεν θα αγοράσει αν δεν ακούσει. Αν ομως αγοράσει χωρις να ακούσει και το μετανιώσει, τότε τι θα κάνει;
Αν ακούσει τον Κόγια θα έχει δώσει 8 ευρώ για καλώδιο τοστιέρας. Αν ακούσει έναν χαϊεντά θα έχει δώσει 300...
Επαναλαμβάνω, αφήστε στον άνθρωπο χρόνο να δούμε την απάντηση του.
Οι κατηγορίες είναι για όλους. Δεν δείχνουμε High End πάσο για να εισέλθουμε. Ούτε για να εκφράσουμε την άποψη μας.

Ίσως η προστασία των εκκολαπτόμενων hi endαδων (όπως λέτε) να επιτυγχάνεται μέσω της επιστημονικά τεκμηριωμένης άποψης(που προκύπτει εκτός των άλλων και από τέτοιου είδους πειράματα), η οποία θα τους γλίτωνε από περιττά έξοδα και επιτήδειους του χώρου.
Κατά την γνώμη μου κανένας πραγματικός μουσικοφιλος δεν θα αρνιόταν μια σύγκριση που θα εμπλούτιζε τις γνώσεις του για αυτό που πραγματικά αγαπά.
Εκτός και αν η ματαιοδοξία του υπερέχει της αγάπης του για την μουσική οπότε ,δικαίωμα του και τα ακουμπάει όπου γουστάρει.

Κανενας επιτηδειος δεν υπαρχει...

Αυτα ειναι φαντασιοπληξιες καποιων που εχουν στηριξει ολη την φιλοσοφια της διαδικτυακης τους υπαρξης πανω σε δηθεν φαντασματα "απατεωνων" που κοιτανε να τα αρπαξουν απο τον κοσμακη κτλ,κτλ...
Ετσι δικαιολογουν την σταση τους ως Ρομπεν των ΚΟΥΦΩΝ και των αδυνατων και δρουν ως δηθεν προστατες της τσεπης των αδαων.

Κυριοι τα πραγματα ειναι πολυ απλα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ σε ολα τα πραγματα και στα καλωδια ρευματος φυσικα!

Τωρα αν αυτο κανει κακο στην τσεπη ειναι αλλο θεμα...

Τι να κανουμε?

Τιποτα καλο στην ζωη δεν ερχεται τσαμπα...δυστυχως.

Απάντηση στο Λουκά Στεφανίδη...(δεν πρόλαβα το quote βλέπεις)
Αμ εγώ να δεις...Θα μου μείνει αξέχαστη η κεραμιδιά που έφαγα στο κρανίο από την παπαριά (κάποιου Νικόλα αν θυμάμαι καλά) που άκουσε την...φασική διαφορά των μεγαφώνων στα KEF MUON από βιντεοσκοπημένο κλιπ στο you tube...
Ένας από τους καλύτερους μοντέρνους καλιτέχνες(Ross Lovegrove) σχεδίασε την καμπίνα τους να είναι σα γλυπτό και να θυμίζει γυναικείο σώμα...Ένας από τους καλύτερους παγκόσμια μηχανικούς ήχου και αρχιμηχανικός της KEF(Antrew Watson) τα σχεδίασε ηχητικά και τα εξέλιξε για χρόνια...Όλος ο χαιεντόκοσμος βρέθηκε στη δοκιμή τους και τα θαύμασε...Ο Νικόλας με το σούζα τ' αμαξάκι άκουσε τη φασική διαφορά τους γ@μώ το muon μου....

Last edited:
Φυσικά και υπάρχει ποιοτική διαβάθμιση σε όλα τα πράγματα. Με βρίσκετε κάθετα σύμφωνο. Αυτό όμως που θα ήθελα να αποκομίσω από ένα τέτοιο τεστ είναι η γνώση και η εμπειρία, αν το ανθρώπινο αυτί μπορεί να αντιληφθεί τέτοιες διαφορές.

Εξάλλου αυτός δεν είναι και ο απώτερος σκοπός ενός μουσικόφιλου ?

Last edited:
Φυσικά και υπάρχει ποιοτική διαβάθμιση σε όλα τα πράγματα. Με βρίσκετε κάθετα σύμφωνο. Αυτό όμως που θα ήθελα να αποκομίσω από ένα τέτοιο τεστ είναι η γνώση και η εμπειρία, αν το ανθρώπινο αυτί μπορεί να αντιληφθεί τέτοιες διαφορές.

Εξάλλου αυτός δεν είναι και ο απώτερος σκοπός ενός μουσικόφιλου ?

Σε διαβεβαιω οτι πριν απο εσενα και πριν απο τον Κογια και τον οποιοδηποτε, αυτην (την διαφορα δηλαδη) την εχουν αντιληφθει πολλοι μα παρα πολλοι οι οποιοι και την πληρωσαν!

Σε διαβεβαιω επισης οτι δεν θα ειχαν καμια διαθεση να ακουμπησουν τα ωραια τους λεφτακια αν δεν υπηρχε καμια διαφορα!

Ο Κογιας δεν ανακαλυψε ξαφνικα τον τροχο, μην τρελαθουμε!!!:flipout:

Ουτε ειναι πιο εξυπνος η πιο πονηρος απο τους "ηλιθιους" που πληρωνουν για να ακουνε καλυτερα την μουσικη τους.

Οι πραγματικοι μουσικοφιλοι χαιφιντελιστες ειναι αυτοι που ψαχνονται συνεχως και με πονο ψυχης και τσεπης κανουν οτι ειναι δυνατον για να αναβαθμισουν την ποιοτητα του ηχου και της μουσικης που αντιλαμβανεται το αυτι τους εξ'ορισμου!

Δεν εχουν αναγκη απο κανεναν Κογια και καμια μηδενιστικη θεωρια διοτι το εχουν αντιληφθει και το εχουν αποδειξει ηδη πειραματιζομενοι στην ΠΡΑΞΗ οτι ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Λοιπον το τεστ θα το κανω εγω.

Εχω ενα καλωδιο acoustic zen krakatoa αξιας 800 Ε πανω στο cd player (ΕΜΜ LABS CDSA).

Το τεστ θα γινει υπο τους εξης ορους:

1) Να εχω επιτυχια πανω απο 70% (Να βρω το σωστο αποτελεσμα 7 στις 10)

9 στα 10 μια χαρα .....και πολυ ειναι το 1 στα 10 που σου δινει αφου εισαι σιγουρος.....

9 στις 10, ακατέβατες. Το 7 στις 10 το δέχομαι μόνο με ακροατήριο άνω των 4 ατόμων (τουλάχιστον 5 άτομα), και θα πρέπει όλοι να πετύχουν τουλάχιστον 7 στις 10.

Απολυτα σωστη θεση.

Oσο για το ποσο-ειδος του στοιχηματος, εγω προσωπικα (δεν εχω ιδεα τι θα κανει ο Κογιας ) παλι θα ειχα ενστασεις.

Γιατι απο την μια μερια εχουμε ενα καλωδιο 800 ε(ισως και περισσευομενο) που ομως αν πουληθει δεν θα πιασει τοσο και απο την αλλη 800 ε καθαρα απο την τσεπη....

Βεβαια η ολη ιστορια δεν γινεται για να βγαλει κανεις μεροκαματο αλλα το δικαιο ειναι...

...αφου ζητατε μετρητα απο τον Κογια να βαλει και η αντιπαλη πλευρα μετρητα.

800 Ε μετρητα ο καθενας θα ηταν το πιο δικαιο....οπως αλλωστε και η αρχικη προκληση του Κογια (1000 Ε ) για την οποια καποιοι ειχαν ενστασεις λογω του οικονομικου παραγοντα νομιζω...

Παρολα αυτα το γαντι σηκωθηκε και μπραβο σε αυτον που το σηκωσε...επιτελους

Κανενας επιτηδειος δεν υπαρχει...

Αυτα ειναι φαντασιοπληξιες καποιων που εχουν στηριξει ολη την φιλοσοφια της διαδικτυακης τους υπαρξης πανω σε δηθεν φαντασματα "απατεωνων" που κοιτανε να τα αρπαξουν απο τον κοσμακη κτλ,κτλ...
Ετσι δικαιολογουν την σταση τους ως Ρομπεν των ΚΟΥΦΩΝ και των αδυνατων και δρουν ως δηθεν προστατες της τσεπης των αδαων.

Κυριοι τα πραγματα ειναι πολυ απλα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ σε ολα τα πραγματα και στα καλωδια ρευματος φυσικα!

Τωρα αν αυτο κανει κακο στην τσεπη ειναι αλλο θεμα...

Τι να κανουμε?

Τιποτα καλο στην ζωη δεν ερχεται τσαμπα...δυστυχως.
Μα καλά που ζεις?
Θέλεις να μας πεις ότι δεν υπάρχουν επιτήδειοι σε αυτόν τον τομεα ?
Μα το επάγγελμα του πωλητη είναι να μπορεί να σου πουλήσει
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Και πόσο μάλλον όταν οι αγοραστές είναι «εκκολαπτόμενοι» hiendαδες
Που σημαίνει ότι θα τους πασάρουν ότι έχουν για «πέταμα» και για να μην παρεξηγηθώ θα τους δώσουν ότι δεν έχουν μπορέσει να πουλήσουν στους
«φτασμένους» hiendαδες

Η ιδια παντα καταληξη.Αυτος που επιδιωκει με τοσο σθενος ενα στοιχημα και μετα με δικαιολογιες το αποφευγει,για μενα ειναι σαν να παραδεχεται την ηττα του!!!!Για αλλη μια φορα το ιδιο τελος.....:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Η ιδια παντα καταληξη.Αυτος που επιδιωκει με τοσο σθενος ενα στοιχημα και μετα με δικαιολογιες το αποφευγει,για μενα ειναι σαν να παραδεχεται την ηττα του!!!!Για αλλη μια φορα το ιδιο τελος.....:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Δεν νομιζω να απαντησε ακομα...μηπως να περιμενουμε λιγο..μηπως...

Οταν βαζεις ενα στοιχημα περνεις ενα ρισκο να χασεις κατι. Ειναι η πρωτη φορα που βλεπω στοιχημα οπου το ρισκο το περνει μονο ενας και ο αλλος παιζει εκ του ασφαλους. Αν θα εβαζα εγω ενα τετοιο στοιχημα θα απαιτουσα οπως μου ζητανε να ματωσω ετσι να ματωσει και ο αλλος. Οχι χρηματικα. Θα απαιτουσα ομως για πχ. να βαλει ο αλλος κομματια της δισκοθηκης του ισης αξιας. Οσο θα τσουξει εμενα αν χασω ετσι να τσουξει και τον αλλο.

Μια ερωτηση που θα ηθελα να κανω ειναι η εξης (μπορει να εχει απαντηθει αλλα θελει ψαξιμο). Τα καλωδια που θα παρουν μερος τι θα ειναι? Δηλαδη ενας θα βαλει ενα ακριβο καλωδιο και ο αλλος ενα απλο εργοστασιακο καλωδιο σαν αυτα που εχουν τα pc για παραδειγμα? Ή θα ειναι ενα ιδιοκατασκευη το φθηνο?

Απο εκει και περα μια τελευταια γενικη ερωτηση. Ο ανθρωπινος παραγοντας τελικα παιζει ρολο σε τιποτα?

Status
Not open for further replies.