καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Μα αυτό δηλώνουν πολλοί εδώ μέσα και αυτός είναι ο λόγος της αντιπαράθεσης !!
Αν πρόσεξες παρέθεσα κάτι...

Εσύ διαφωνείς με αυτό δηλαδή ;

Απλά λέω τι είναι σωστό κατα την δική μου άποψη-bye-

Καλύτερα όμως να μας πει ο ίδιος ο musiclover (+ ομοϊδεάτες), την άποψη τους.
Ένα τέτοιο test θα αποδείκνυε, αυτά που ισχυρίζονται, περί ποιότητας και βελτίωσης ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Νομίζω ότι αυτά τα είπαμε περί ταχύτητας ηλεκτρονίων, ενδοδιαμορφώσεων, παρεμβολών, ειδικών αντιστάσεων κλπ...

Μονομερώς φίλε μου Tzimisce, μονομερώς ....

Κάποιοι όμως δεν πείθονται με την θεωρεία, παρά το ότι αυτή προσφέρει την πολυπόθητη κατανοηση (& επαναληψημότητα) των φαινομένων.
Επιμένουν σε μια πιο μυστικιστική θεώρηση του αθλήματος, στην οποία η εμπειρία (και το κόστος απόκτησης) κατέχουν εξέχουσες θέσεις ...

Γι´ αυτό και η Διαιώνιση (IMHO) ....

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Επειδη πραγματικα θελω πολυ να γινει αυτη η κοντρα για να τελειωνει το παραμυθι, εχουμε και λεμε:

1) Εχω δικαιωμα λαθους ενα στα δεκα. Δηλαδη θα βρω το σωστο καλωδιο 9 φορες στις δεκα.
2) Ο Βασιλης Τσαντουλης η αλλο ατομο της εμπιστοσυνης του Κωστα θα ειναι σπιτι μου μαζι με τον Internet King που επιλεγω εγω.
3) Αν κερδισεις παιρνεις το καλωδιο. Αν κερδισω μου δινεις 800 ευρω!

Κλεισαμε για Κυριακη?

Εντάξει κ. Κανακάκη, αφού το θέλετε, το στοίχημα ας είναι χρηματικό. Με τουλάχιστον 9 στις 10 επιτυχίες σας δίνω 800 . Με κάτω από 9 επιτυχίες μου δίνετε 800 . Όχι αυτήν την Κυριακή όμως. Θα έχετε νέα μου με pm.

Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Μα αυτό δηλώνουν πολλοί εδώ μέσα και αυτός είναι ο λόγος της αντιπαράθεσης !!

Όχι, δε δηλώνουμε αυτό!

Υποστηρίζουμε ότι υπάρχει διαφορά με τα καλώδια ρεύματος!

Επίσης, επιμένουμε στο άκουσε πριν αγοράσεις, μπορεί το φθηνότερο καλώδιο, άσχετα αν είναι ρεύματος, ηχείων, i/c, να «κάθεται» υποκειμενικά καλύτερα στο σύστημά σου!

Ας μη μπερδευόμαστε, μέσα απ όλα αυτά τα μηνύματα :-)

Kαλο θα ειναι οτι ειναι να ειπωθει, να γινει δημοσια.

Οποτε το στοιχημα εκλεισε.

Ο Dolfon εχει ενημερωθει και θα ειναι παρων. Περιμενω να μου υποδειξεται το ατομο το οποιο θα εκπροσωπησει εσας.

Ευχαριστω.

Και αφού καταλήξει σε κάποια και τα πάρει διαπιστώνει ότι δεν έχουν
Τον ίδιο ήχο στον χώρο του ?

Κανόνας απαράβατος είναι να ακούσεις τα καλώδια στο σπίτι σου με το δικό σου σύστημα. :)
Αν δε σου τα δίνουν για demo υπάρχουν και άλλα μαγαζιά.

Επιμένουν σε μια πιο μυστικιστική θεώρηση του αθλήματος, στην οποία η εμπειρία (και το κόστος απόκτησης) κατέχουν εξέχουσες θέσεις ...

Κοίτα, αν και σχετικός γνώστης απλών νόμων της φυσικής σαν πρωτοδεσμίτης, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα καν να παρακολουθήσω μία διάλεξη σχετικά με τη μελέτη που έχουν κάνει κάποιοι άλλοι πάνω σε ένα καλώδιο. Αυτό όμως δεν μου δίνει το δικαίωμα να τους κρίνω.
Το ότι δεν καταλαβαίνω από αστροφυσική δεν σημαίνει ότι οι επιστήμονες αυτού του κλάδου είναι απατεώνες (παράδειγμα φέρνω, μην πεταχτεί κανείς να πεί ότι συγκρίνω την αστροφυσική με τα καλώδια!)

Μου αρκεί να "ακούσω" τη διαφορά και να βάλω κάτω το κόστος / κέρδος που θα πάρω για να αποφασίσω.

Εντάξει κ. Κανακάκη, αφού το θέλετε, το στοίχημα ας είναι χρηματικό. Με τουλάχιστον 9 στις 10 επιτυχίες σας δίνω 800 . Με κάτω από 9 επιτυχίες μου δίνετε 800 . Όχι αυτήν την Κυριακή όμως. Θα έχετε νέα μου με pm.

Άξιος και ο δεύτερος αντίπαλος! (να φέρω cheerleaders; )

:grandpa: Το καλώδιο δεν το θέλεις τελικά; :)

Προτείνω, από τη στιγμή που καλύφθηκαν και οι δύο πλευρές όσον αφορά τα δεδομένα, το ποσόν να χαμηλώσει. Το θέμα δεν είναι να πάρει κάποιος πολλά λεφτά αλλά να καταλήξουμε κάπου. Η παραδοχή και μόνο από τη μία πλευρά ή την άλλη αρκεί (όπως και ένα κέρασμα σε τοπική σουβλασερί).

Φιλε μου με το συμπαθειο αλλα εδω δεν γινεται δοκιμη σε σαλτσες που ακομη και εκει θα υπαρχει ενα ποσοστο λαθους. Οπως θα ξερεις η δοκιμη καλωδιων απαιτει χρονο ποσο μαλλον που για ρευματος πρεπει να αποσυνδεεται το μηχανημα απο το ρευμα. Ακουστικη μνημη δυστηχως εχουμε πολυ μικρη
οποτε ακομη και για οποιδηποτε μηχανημα θα υπηρχε ενα ποσοστο λαθους. Μην τρελαθουμε τελειως. Συνηθως για να δει καποιος την διαφορα που κανει ενα καλωδιο περνανε ακομη και δυο τρεις ημερες. Αυτο το καταλαβαινει βαζοντας μετα το προηγουμενο καλωδιο και βλεπει αν του λειπει κατι σε σχεση με πριν.
Συγχωρεστε με αλλα αυτα ειναι μονον η δικη σας αποψη, διοτι πιθανως ετσι να σας βολευει και βεβαιως ειναι λανθασμενη. Καλο θα ηταν εφοσον ασχολειστε με το θεμα να το ψαξετε λιγο παραπανω. Η μεθοδολογια μιας τυφλης δοκιμης ειναι επιστημονικως απολυτως ορθη και ως τετοια, ειναι απολυτως συγκεκριμενη. Αφορα δε σε ενα ευρυ φασμα αντικειμενων, μεσα στο οποιο ειναι και το audio. Η δικη σας (λανθασμενη επαναλαμβανω) αποψη λοιπον (διοτι εγω ουδεποτε παρεθεσα την προσωπικη μου αποψη), δεν εχει καμια απολυτως σημασια. Στην παραπομπη που εβαλε αυτος που προκαλεσε την δοκιμη (της βικιπαιδειας) μπορειτε να παρετε απαντησεις στα ερωτηματα σας. Θα χρειαστειτε ενδεχομενως και λιγες γνωσεις στατιστικης. Φανταζομαι οτι στο διαδικτυο μπορειτε ολοι να βρειτε αναλυσεις για την μεθοδολογια που αφορα τις τυφλες δοκιμες και τα στατιστικα ορια για την αποφυγη του γνωστου κορωνα - γραμματα. Ευχαριστω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Όχι, δε δηλώνουμε αυτό!

Υποστηρίζουμε ότι υπάρχει διαφορά με τα καλώδια ρεύματος!

Επίσης, επιμένουμε στο άκουσε πριν αγοράσεις, μπορεί το φθηνότερο καλώδιο, άσχετα αν είναι ρεύματος, ηχείων, i/c, να «κάθεται» υποκειμενικά καλύτερα στο σύστημά σου!

Ας μη μπερδευόμαστε, μέσα απ όλα αυτά τα μηνύματα :-)
Δηλαδή αν έρθει κάποιος στο καταστημά σας και ζητήσει ένα νεο καλώδιο ρευματος ,υπάρχει περίπτωση να του προτείνεται...κάτι φθηνότερο από το υπάρχον ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Δηλαδή αν έρθει κάποιος στο καταστημά σας και ζητήσει ένα νεο καλώδιο ρευματος ,υπάρχει περίπτωση να του προτείνεται...κάτι φθηνότερο από το υπάρχον ;

Επειδή έχω πάει σε αρκετά καταστήματα, κανένας δεν μου πρότεινε ποτέ κάτι πιό ακριβό από αυτό που έχω ήδη. Ειδικά όταν μιλάμε για ic και καλώδια ηχείων.

Πάντα ξεκινούσα από τα φτηνά (πολλές φορές φτηνότερα από αυτά που έχω ήδη) για να φτάσω σε αυτά που είναι πιό ακριβά από αυτά που έχω στο σύστημά μου.

Διαφορές στα καλώδια υπάρχουν ακόμη και αν πας από το καλώδιο των 100 ευρώ στο καλώδιο των 200 ευρώ της ίδιας εταιρίας. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δεν είναι αυτό που εξετάζουμε στο παρόν thread. -bye-

Kαλο θα ειναι να γινει συντομα το τεστ. Το πολυ το κυρ ελεησον το βαριεται και ο παππας. Αφου ετσι και αλλιως θα στειλετε το καλωδιο ταχυδρομικως απο οτι φανταζομαι, προτεινω μεχρι την αλλη Κυριακη η δοκιμη να εχει πραγματοποιηθει.

Φιλε Μιχαλη το στοιχημα δεν θα μειωθει, γιατι δεν εχω καμια ορεξη να μπω στη διαδικασια να αποδειξω το αυτονοητο για το τιποτα παρολο που μεσα σε 5 λεπτα θα εχουμε τελειωσει. Δεν χρειαζεται πανω απο 10 δευτερολεπτα το κομματι για να φανει κατι τετοιο.

Το κομματι που θα χρησιμοποιηθει κατα την διαρκεια του τεστ θα ειναι απο το SACD της Diana Krall, το temptation.

Η αλλαγη καλωδιου θα γινει πανω στο cd player της EMM LABS.

Καλημέρα.
Είμαι από αυτούς που πάντα υποστήριζαν τις ηχητικές διαφορές των καλωδίων ακόμη και σε αυτά του ρεύματος.
Εξάλλου έχω την ευτυχία να έχω καλούς φίλους και να έχω δοκιμάσει-ακούσει δεκάδες καλώδια όλων των ειδών και τιμών.
Μερικά συμπεράσματα όλων αυτών των εμπειριών.

Δεν είναι δόγμα ότι ένα ακριβό καλώδιο θα παίξει καλύτερα από ένα πολύ φθηνότερο.
Το ματσάρισμα παίζει και εδώ σημαντικό ρόλο.
Ένα ακριβό καλώδιο μπορεί άνετα να έχει διαφορετικά ηχητικά αποτελέσματα σε δύο διαφορετικά συστήματα.
Το γούστο και το πως ακούει κάποιος παίζουν σημαντικό ρόλο.
Υπάρχουν συστήματα πιο αποκαλυπτικά από άλλα που συγχωρούν άρα για τον καθένα μας ,η επιλογή καλωδίου διαφέρει.
Στο σύστημα μου έχω καταλήξει εδώ και 6 χρόνια σε συγκεκριμένα καλώδια.
Παίζουν ακριβώς όπως θέλω ν´ακούω εγώ.
Σε κάποια συστήματα τα καλώδια μου ,διέλυσαν πανάκριβες υλοποιήσεις και σε άλλα έπαιξαν χειρότερα από κάποια φθηνότερα.
Υπάρχουν συστήματα που φωνάζουν ασήμι, άλλα χαλκό κ.τ.λ.
Έχω δοκιμάσει πολλά καλώδια στο σύστημα μου, τα οποία έπαιξαν σαφώς χειρότερα από τα δικά μου αλλά δεν πρόκειται ποτέ να πω πως είναι χειρότερα.
Δεν ''έκατσαν'' στο γούστο μου. Δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερα.
Ο Γ. Μιχαηλος έχει δίκιο όταν λέει πως για να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να ζήσει με τις επιλογές του κάποιο διάστημα.
Τα συμπεράσματα είναι δεκάδες ,καλύτερα να μην κουράσω.

Τώρα ο Κόγιας θα μπορούσε να κερδίσει άνετα το στοίχημα του blind Test.
Κάντε ένα πείραμα.
Πάρτε 3 καλώδια ρεύματος (με το δικό σας μέσα). Βάλτε ένα φίλο σας να τ' αλλάζει για 15 λεπτά συνέχεια , ενώ παίζει ένα κομμάτι από τη δισκοθήκη σας.
Μετά από αυτή τη διαδικασία ξεκινήστε το τεστ.
Ακούστε 10 φορές το κομμάτι και πείτε στον φίλο σας να βάλει το δικό σας κάποιες φορές.
Σημειώστε το αποτέλεσμα.
Ξέρετε ποιος θα κερδίσει;
O Kόγιας.
Θα κερδίσει και στο τεστ με τα 2 ,κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
Και μάλιστα με περίπατο.

Το 9/10 που λέει είναι υπερβολή. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Μόνο τυχαία.

Kαλο θα ειναι να γινει συντομα το τεστ. Το πολυ το κυρ ελεησον το βαριεται και ο παππας. Αφου ετσι και αλλιως θα στειλετε το καλωδιο ταχυδρομικως απο οτι φανταζομαι, προτεινω μεχρι την αλλη Κυριακη η δοκιμη να εχει πραγματοποιηθει.

Φιλε Μιχαλη το στοιχημα δεν θα μειωθει, γιατι δεν εχω καμια ορεξη να μπω στη διαδικασια να αποδειξω το αυτονοητο για το τιποτα παρολο που μεσα σε 5 λεπτα θα εχουμε τελειωσει. Δεν χρειαζεται πανω απο 10 δευτερολεπτα το κομματι για να φανει κατι τετοιο.

Το κομματι που θα χρησιμοποιηθει κατα την διαρκεια του τεστ θα ειναι απο το SACD της Diana Krall, το temptation.

Η αλλαγη καλωδιου θα γινει πανω στο cd player της EMM LABS.

Συγνωμη, το καλωδιο του Κ.Κ. θα ειναι συγκεκριμενο , δεν θα ειναι ενα καλωδιο οποιασδηποτε τοστιερας? (δεν κανω πλακα) Τι θα στειλει?

Και γιατί ο κερδισμένος να κρατήσει το ποσό ?
Καλύτερα δεν θα ήταν να τα δώσει σαν δωρεά πχ στο χαμόγελο του παιδιού η κάπου αλλού που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ένα μέτρο καλώδιο?
Έτσι ώστε αυτό το πείραμα να αποβάλει τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα που πιθανόν να του προσάψουν.

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Εάν η εγκατάσταση του σπιτιού του είναι παλιά 20-30 χρόνων π.χ
Το καλώδιο δεν θα του προσφέρει τίποτα?
Ας μην ξεχνάμε ότι οι εγκατάστασης στα διάφορα μαγαζιά αγγίζουν το
τέλειο.
Πόσοι από τους «εκκολαπτόμενους» hiendαδες έχουν την τέλεια
Εγκατάσταση?
Π.χ Δεν έχει τύχη σε κανένα να πάει και να ακούσει διάφορα ηχεία η ενισχυτή
Και αφού καταλήξει σε κάποια και τα πάρει διαπιστώνει ότι δεν έχουν
Τον ίδιο ήχο στον χώρο του ?

"...Οσον αφορα τα καλωδια ρευματος , αυτα λειτουργουν μονο ως φυσικα φιλτρα των παρασιτων και των RF που υπαρχουν στο ρευμα .

Μεγαλυτερο αποτελεσμα υπαρχει βεβαια στο μηχανημα που επηρεαζεται περισσοτερο απο αυτα ...."

Ημαρτον πια με την παλια εγκατασταση και τα χιλιομετρα καλωδιου της ΔΕΗ !!

Τοσο δυσκολο ειναι καποιος να καταλαβει τα παραπανω .

Είναι εξωφρενικά δύσκολο το 9/10.
Η δυσκολία του τεστ βέβαια τιμά τον κ. Kharmacoma .

OFF TOPIC.
Εδώ με συγκεκριμένη συσκευή, που έτυχε οι περισσότεροι να έχουμε, ακούστηκαν τρελά πράγματα και κατάλαβα πολλά.
Το κυριότερο, να μην έχω απαιτήσεις από τους φίλους μου.
Είμαστε διαφορετικοί ,και καλά κάνουμε
Τι να λέμε τώρα...

Και κάτι σκληρό αλλά απόλυτα αληθινό.
Σόρρυ αλλά τύπους που μιλάνε για μηχανάκια και δεν έχουν σχέση με τη μουσική όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, δεν έχω καμμιά εμπιστοσύνη στην άποψη τους για τον ήχο.

Θα κλείσω με το παρακάτω:
Όποιος νομίζει ότι ξέρει τόσο καλά τον ηχητικό χαρακτήρα του καλωδίου ρεύματος του, ας δεχτεί να κάνουμε κάτι άλλο.
Να φέρω εγώ κομμάτι να βάλουμε για τεστ.
Αφού γνωρίζει ,θα το καταλάβει, δε μπορεί;
Πείτε μου και είμαι μέσα, χωρίς στοιχήματα και αηδίες. Την πλάκα μας κάνουμε και περνάμε καλά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

ΑΝ έχω τη γνώση του συστήματος, ΑΝ έχω τη γνώση του καλωδίου που ήδη έχει, ΑΝ κατάλαβα τι «ψάχνει», τότε, ΝΑΙ, μπορεί να προτείνω κάτι φθηνότερο, που ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ΜΠΟΡΕΙ να του κάνει.

Έχουμε λοιπόν, τρία υποθετικά, ένα προσωπικό και μία πρόταση.

Πρόταση που θα αξιολογηθεί, υποκειμενικά, από το μελλοντικό κάτοχο ή μη του καλωδίου, μέσω του δανεισμού, όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια για πολλούς νέους ή και παλαιότερους καταστηματάρχες. (εξαρτάται από την πολιτική του κάθε καταστήματος) ;-)

Αν, τώρα, ο εν δυνάμει αγοραστής, επηρεαστεί από τα λόγια του πωλητή, τα επιχειρήματά του και στο σπίτι του, αντί να ακούει το καλώδιο, «ακούει» τα λόγια του, τότε δε νομίζω να φταίει ο πωλητής!

OFF TOPIC.
Εδώ με συγκεκριμένη συσκευή, που έτυχε οι περισσότεροι να έχουμε, ακούστηκαν τρελά πράγματα και κατάλαβα πολλά.
Το κυριότερο, να μην έχω απαιτήσεις από τους φίλους μου.
Είμαστε διαφορετικοί ,και καλά κάνουμε
Τι να λέμε τώρα...

Και κάτι σκληρό αλλά απόλυτα αληθινό.
Σόρρυ αλλά τύπους που μιλάνε για μηχανάκια και δεν έχουν σχέση με τη μουσική όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, δεν έχω καμμιά εμπιστοσύνη στην άποψη τους για τον ήχο.

Θα κλείσω με το παρακάτω:
Όποιος νομίζει ότι ξέρει τόσο καλά τον ηχητικό χαρακτήρα του καλωδίου ρεύματος του, ας δεχτεί να κάνουμε κάτι άλλο.
Να φέρω εγώ κομμάτι να βάλουμε για τεστ.
Αφού γνωρίζει ,θα το καταλάβει, δε μπορεί;
Πείτε μου και είμαι μέσα, χωρίς στοιχήματα και αηδίες. Την πλάκα μας κάνουμε και περνάμε καλά.

Με υπαρκτα οργανα κομματι , η ηλεκτρονικη μουσικη φιλος???

Status
Not open for further replies.