καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

9 στα 10 μια χαρα .....και πολυ ειναι το 1 στα 10 που σου δινει αφου εισαι σιγουρος.....

Απολυτα σωστη θεση.

Με το ιδιο σκεπτικο και ο Κογιας ειναι σιγουρος οτι δεν υπαρουν διαφορες. Γιατι ζηταει τοσο μεγαλο ποσοστο? Αnyway ειπαμε 9 στα 10..... και περιμενω.

Εγω καταλαβα οτι ειναι μια "κοντρα" που θα λαβει μερος μονο ο ενας.
Ο αλλος δεν εχει να χασει τιποτα, και δεν θα ειναι και παρον .
Το δηλωσε αλλωστε .........."θα μου το στειλει" λεει το καλωδιο.
Απο την αλλη καποιος "πασχιζει" να αποδειξει στον Κ.Κ. , οτι ακουει διαφορες.
Το οτι το πληρωσε δεν φτανει σαν αποδειξη ?
Η πιστευετε οτι μετα το τεστ θα σταματησει να λεει αυτα που λεει?

Μα καλά που ζεις?
Θέλεις να μας πεις ότι δεν υπάρχουν επιτήδειοι σε αυτόν τον τομεα ?
Μα το επάγγελμα του πωλητη είναι να μπορεί να σου πουλήσει
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Και πόσο μάλλον όταν οι αγοραστές είναι «εκκολαπτόμενοι» hiendαδες
Που σημαίνει ότι θα τους πασάρουν ότι έχουν για «πέταμα» και για να μην παρεξηγηθώ θα τους δώσουν ότι δεν έχουν μπορέσει να πουλήσουν στους
«φτασμένους» hiendαδες
Ρε φιλε αυτα τα σκεφτηκες καλα πριν τα γραψεις? Τι θεωρειες ειναι αυτες? Ποιοι φτασμενοι και εκκολαπτομενοι χαιενταδες και κουραφεξαλα ειναι αυτα? Ακου να πασαρουμε οτι ειναι για πεταμα! Τι ειναι ρε φιλε φετα Δωδωνη που ξινισε? Σοβαρευτειτε παιδια. TAKE IT EASY.

Ρε φιλε αυτα τα σκεφτηκες καλα πριν τα γραψεις? Τι θεωρειες ειναι αυτες? Ποιοι φτασμενοι και εκκολαπτομενοι χαιενταδες και κουραφεξαλα ειναι αυτα? Ακου να πασαρουμε οτι ειναι για πεταμα! Τι ειναι ρε φιλε φετα Δωδωνη που ξινισε? Σοβαρευτειτε παιδια. TAKE IT EASY.

Φίλε μου είναι εκφράσεις που δανείσθηκα από άλλους….
Όλοι μας , άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο έχουμε
Βιώσει τέτοιες καταστάσεις , εάν εσύ αποτελείς εξαίρεση πάω πάσο

Υ.Γ
Την ξινισμένη φέτα Δωδώνη μπορεί να την καταλάβει ο καθένας
Αρκεί να την μυρίσει…….τα hiendαδικα προϊόντα όμως…….όχι
Ειδικά όταν είναι «εκκολαπτόμενος» !

Αν θυμάστε,είχε ανοίξει ένα θέμα το "Εν Ελλάδι..." με αντικείμενο τους επαγγελματίες του χώρου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στην χώρα μας.

Νομίζω,ότι έγινε κοινά αποδεκτό ότι το βασικά ζητήματα είναι η πανσπερμία καταστημάτων,η έλλειψη κεφαλαίων και γενικότερα ο εκσυγχρονισμός του κλάδου στα ευρωπαϊκά στάνταρντς.Μάλιστα υπήρξαν και συγκεκριμένες προτάσεις επάνω σ´αυτά.

Αλλη μια βασική διαπίστωση ήταν,ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα με την αυξημένη συνειδητότητα των χομπιστών και την είσοδο νέων υψηλής κατάρτισης επαγγελματιών,που αγαπάνε το χόμπυ.

Ας μην δραματοποιούμε τις εξαιρέσεις.Αυτές υπάρχουν σ' όλους τους κλάδους.Είναι τουλάχιστον άδικη η διάχυση κι η χρέωση αυτών των ελάχιστων εξαιρέσεων σ´όλο τον κλάδο.

Φίλε μου είναι εκφράσεις που δανείσθηκα από άλλους….
Όλοι μας , άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο έχουμε
Βιώσει τέτοιες καταστάσεις , εάν εσύ αποτελείς εξαίρεση πάω πάσο

Υ.Γ
Την ξινισμένη φέτα Δωδώνη μπορεί να την καταλάβει ο καθένας
Αρκεί να την μυρίσει…….τα hiendαδικα προϊόντα όμως…….όχι
Ειδικά όταν είναι «εκκολαπτόμενος» !
Ακομα και εκκολαπτομενος οπως λες να ειναι σιγουρα δεν θα ειναι χαζος. Τα χαιενταδικα προιοντα μπορει επισης να τα καταλαβει καποιος αρκει να τα δει και να τα ακουσει. Μην ξεχνας οτι σημερα πριν ακουμπησει καποιος μπικικινια κανει βολτες σε πολλα καταστηματα και κρινει ο ιδιος που και σε ποιον θα τα ακουμπησει ετσι δεν ειναι?

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Αν θυμάστε,είχε ανοίξει ένα θέμα το "Εν Ελλάδι..." με αντικείμενο τους επαγγελματίες του χώρου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στην χώρα μας.

Νομίζω,ότι έγινε κοινά αποδεκτό ότι το βασικά ζητήματα είναι η πανσπερμία καταστημάτων,η έλλειψη κεφαλαίων και γενικότερα ο εκσυγχρονισμός του κλάδου στα ευρωπαϊκά στάνταρντς.Μάλιστα υπήρξαν και συγκεκριμένες προτάσεις επάνω σ´αυτά.

Αλλη μια βασική διαπίστωση ήταν,ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα με την αυξημένη συνειδητότητα των χομπιστών και την είσοδο νέων υψηλής κατάρτισης επαγγελματιών,που αγαπάνε το χόμπυ.

Ας μην δραματοποιούμε τις εξαιρέσεις.Αυτές υπάρχουν σ' όλους τους κλάδους.Είναι τουλάχιστον άδικη η διάχυση κι η χρέωση αυτών των ελάχιστων εξαιρέσεων σ´όλο τον κλάδο.
Εξαιρεσεις θα υπαρχουν παντου και παντα φιλε.

Κύριοι, όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί για τον κο Κόγια και οποιονδήποτε κο Κόγια, δε νομίζω να είναι οι καλύτεροι, ούτε να μας τιμούν ως συγγραφείς και γνώμη.

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο στο pc του και στο AVClub.

Πρέπει να δεχθούμε ότι ο κος Κόγιας έχει τις γνώσεις, αν μη τι άλλο, το έχει αποδείξει πολλές φορές.

Το «γάντι» έχει σηκωθεί, είναι μέσα στις προδιαγραφές που έχει θέσει, ας μη γράψουμε τίποτα άλλο έως ότου απαντήσει.

Θα έλεγα ότι σαν άνθρωποι ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ, θα έπρεπε να ανησυχούμε για την υγεία του, όταν μας έχει συνηθίσει σε άμεσες απαντήσεις και τώρα αργεί…

Αν αποδειχθεί ότι είναι καλά στην υγεία του, προτείνω από εδώ και πέρα κανείς από εμάς να μη δίνει σημασία στα γραπτά του όταν αποτελούν ειρωνεία για καταστάσεις που δεν είχε το θάρρος να υποστηρίξει στην πράξη αλλά μόνο στη θεωρία.

Επίσης, προτείνω, από εδώ και πέρα, οποιοδήποτε μήνυμα, αποτελεί ύβρη για τον κο Κόγια να διαγράφεται από τους συντονιστές της κατηγορίας.
Ας μην είμαστε «High» μόνο στα μηχανήματά μας, ας είμαστε και στη συμπεριφορά μας.

Κάπου αναφέρθηκε ότι δεν επιθυμεί ο κος Κόγιας ένα συγκριτικό με καλώδιο σχετικά… φθηνό, για να μην ειπωθεί ότι το ακριβότερο θα ήταν πιο εύκολα ακουστό!

Με το ίδιο σκεπτικό, κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί το ότι δε γνωρίζει τις ακουστικές εμπειρίες, δυνατότητες, κατάσταση του ατόμου που έκανε το τεστ!
Άρα, αν χρειάζεται δικαιολογία ήδη υπάρχει!

Και, τέλος, όχι δε θεωρώ ότι ήταν “High” η συμπεριφορά μου στο τελευταίο μου μήνυμα, αλλά η αλήθεια ήταν ότι με πείραξε ο εμπαιγμός για ένα καλώδιο των 300€, που αποτελεί, κάτι λιγότερο, από το ήμισυ του μηνιαίου μισθού, για πολλούς από εμάς.

Πραγματικά χαίρομαι όταν διαβάζω γραπτά που συντείνουν σε πολιτισμένο διάλογο.

Προσπάθησα αρκετές φορές στα πλαίσια αυτού του θέματος-χωρίς ακραία μέτρα-να βοηθήσω να γίνει διάλογος επί της ουσίας κι όχι προσωπικές αντιπαραθέσεις κι αναδρομές στο παρελθόν.

Αν βοηθήσουμε όλοι περισσότερο σ' αυτή την κατεύθυνση,θα είναι μια πολύ θετική στάση που με την σειρά της,θα βοηθήσει περισσότερο ιδιαίτερα τους νέους φίλους και συνφορουμίτες.

Ευχαριστώ όλους για την καλή σας προαίρεση!

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Πω πωπω. . . η επέλαση των καταστηματαρχών !
Άντε ρε παιδιά που ήσασταν και παραλίγο να πιστέψω ότι τα καλώδια δεν έχουν σημασία.....
....
Κυριοι τα πραγματα ειναι πολυ απλα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ σε ολα τα πραγματα και στα καλωδια ρευματος φυσικα!
...
Πιο πάνω θα βρείτε μια αναμέτρηση-test.
Δεν το σχολίασε κανείς !
Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον γιατί δεν έβαλα χρηματικό έπαθλο, είμαι διατεθειμένος να το κάνω.
Νομίζω ότι οι όροι είναι απλοί και δεν θα πάρει πολύ χρόνο.
Ταυτόχρονα θα αποδείξετε στους πελάτες σας, ότι πράγματι το καλώδιο διπλάσιας ή τριπλάσιας αξίας , ακούγεται και συμβάλει στην βελτίωση του ήχου.

Παίζει κανείς ;

1) Μπράβο στον Kharma που είναι τόσο σίγουρος για τα μηχανήματά του και τα καλώδιά του. Το γάντι σηκώθηκε για τα καλά.
2) Προτείνω ηρεμία όπως ακριβώς πρότεινε και ο κύριος isovitis. Εντάξει, μπήκα και εγώ το πρωί και είδα ξαφνικά 40 σελίδες! Δεν είμαι ο Johny Mnemonic με τον υπολογιστή καρφωμένο στο κεφάλι!
3) Αν κερδίσει ο Kharma νομίζω ότι δικαιούται κάτι ανάλογο (όχι απαραίτητα χρηματικό) από τον κύριο Κόγια. Ίσως ένα ίδιο καλώδιο ρεύματος;
4) Πιστεύω ότι το 1 λεπτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Ο λαμπάτος μου σε ένα λεπτό δεν έχει καν ανάψει. :flipout:

Άντε ρε παιδιά που ήσασταν και παραλίγο να πιστέψω ότι τα καλώδια δεν έχουν σημασία.....

Δεν το σχολίασε κανείς !
Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον γιατί δεν έβαλα χρηματικό έπαθλο, είμαι διατεθειμένος να το κάνω.
Ταυτόχρονα θα αποδείξετε στους πελάτες σας, ότι πράγματι το καλώδιο διπλάσιας ή τριπλάσιας αξίας , ακούγεται και συμβάλει στην βελτίωση του ήχου.

Παίζει κανείς ;

Δεν είναι έτσι τα απλά τα πράγματα φίλε μου.
Κατ' αρχήν ποιός είπε,ότι το καλώδιο των 500 θα "ακουστεί" σώνει και καλά χειρότερα απο των 1000;Αν πάρεις 3 ενισχυτές στις ίδιες κατηγορίες τιμής,γιατί των 1000 να μην παίξει ή να αρέσει καλύτερα απο των 1500;

Το δεύτερο,εξήγησα ότι ο τρόπος αυτός είναι επιστημονικοφανής και δεν αποδεικνύει τίποτα.Τέτοιου είδους τέστς έχουν έννοια άν έχουν στηθεί-δομηθεί απο επιστήμονες που ξέρουν τι κάνουν κι είναι ενταγμένα σ' ένα ερευνητικό πρόγραμμα.

Ας μην μεταδίδουμε λάθος εντυπώσεις.Οσο υποκειμενικό μπορεί να θεωρηθεί το τι ακούει ένας χομπίστας άλλο τόσο είναι υποκειμενικά έτσι αυθαίρετα καθωρισμένα "τέστς".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Θα προσπαθήσω να κάνω έναν παραλληλισμό...

Μην τυχόν είδες τη συζήτηση στο στούντιο μετά το Ο.Σ.Φ.Π.-ΠΑΟ (4-0) και άκουσες την Κανέλλη;

Είναι ακριβώς το ίδιο.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αν θέλεις να πείς το κομμάτι σου, επιχειρήματα θα βρείς...

Έκτορα να με συγχωρείς αλλά δεν είδα την συζήτηση στην οποία αναφέρεσαι (δεν ενδιαφέρομαι για το άθλημα).
Πάντως διαβάζοντας το post, μου έγινε απόλυτα σαφές το τι θέλεις να πεις.
:smile:

Προς όλους,
Οι προσωπικές μας επιλογές, καθώς και το προσωπικό μας γούστο, θεωρήστε το σας παρακαλώ – εκτός από αυστηρά προσωπικό – και ως δεδομένο.
Σε ένα forum όμως, τόσο εξειδικευμένο όπως αυτό, τα περί προσωπικών προτιμήσεων ενδιαφέρουν από ελάχιστα έως καθόλου.

Αν (τονίζω το αν) είμαστε εδώ γιατί μας ενδιαφέρει να παμε λίγο παραπέρα, θεωρώ ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε με το γιατί της περίπτωσης και όχι με το ότι.

Και οι ακουστές διαφορές – με συγχωρείτε αλλά είναι το «ότι».

Το «γιατί» δεν το έχουμε ακουμπήσει ακόμη.

Εκτός ίσως από τον ΚΚ, ο οποίος όμως το πιάνει από την ανάποδη.
Ανοιχτά δηλώνει ότι στα της μεταφοράς ρεύματος, δεν υπάρχει σοβαρό (επιστημονικά τεκμηριωμένο) «γιατί», παρά μόνο ανθυποβολή.

Σοβαρός αντίλογος σε αυτό, υπάρχει ?

(την σημαντικότατη διαφορά τιμής – είναι προφανές ότι δεν την λογίζω ως σοβαρό «γιατί»)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Σοβαρός αντίλογος σε αυτό, υπάρχει ?

Νομίζω ότι αυτά τα είπαμε περί ταχύτητας ηλεκτρονίων, ενδοδιαμορφώσεων, παρεμβολών, ειδικών αντιστάσεων κλπ...
Νομίζω ότι λύνεται και το θέμα της αυθυποβολής από τη στιγμή που θα γίνει και αυτή η "κόντρα".
Εξάλλου αν αποδειχτεί αυτό με την κόντρα τι άλλο θέλει κανείς για να πειστεί;
Διαιωνίζουμε ένα thread χωρίς να υπάρχει λόγος νομίζω.

Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Δεν το σχολίασε κανείς !

Παίζει κανείς ;

Κύριε Pai Mei,

Δέχομαι την πρότασή σας.

Προτείνω, για να το κάνουμε και πιο δύσκολο, να χρησιμοποιήσουμε καλώδια της ίδιας εταιρείας.
Να υπάρχει το μικρότερο της σειράς, το μεγαλύτερο και ένα μεσαίο.

Γράφω, πιο δύσκολο, γιατί ο «χαρακτήρας» της εταιρείας θα υπάρχει και στα τρία καλώδια. ;-)

Φυσικά χωρίς χρηματικό έπαθλο, δοκιμάζουμε για το χόμπι μας και όχι για την απόδειξη του «εγώ» μας.

Μια υποθετική ερώτηση έχω να κάνω.
Ας πούμε ότι ένας «εκκολαπτόμενος» hiendας έχει πάει σε
Μερικά μαγαζιά ψάχνοντας για special καλώδια ρεύματος, και
Ας πούμε ότι έχει καταλήξει σε κάποια από αυτά που άκουσε
Και τώρα η ερώτηση
Πόσοι από τους πωλητές νομίζετε ότι θα του πούνε ότι
Εάν η εγκατάσταση του σπιτιού του είναι παλιά 20-30 χρόνων π.χ
Το καλώδιο δεν θα του προσφέρει τίποτα?
Ας μην ξεχνάμε ότι οι εγκατάστασης στα διάφορα μαγαζιά αγγίζουν το
τέλειο.
Πόσοι από τους «εκκολαπτόμενους» hiendαδες έχουν την τέλεια
Εγκατάσταση?
Π.χ Δεν έχει τύχη σε κανένα να πάει και να ακούσει διάφορα ηχεία η ενισχυτή
Και αφού καταλήξει σε κάποια και τα πάρει διαπιστώνει ότι δεν έχουν
Τον ίδιο ήχο στον χώρο του ?

Δεν είναι έτσι τα απλά τα πράγματα φίλε μου.
Κατ' αρχήν ποιός είπε,ότι το καλώδιο των 500 θα "ακουστεί" σώνει και καλά χειρότερα απο των 1000;Αν πάρεις 3 ενισχυτές στις ίδιες κατηγορίες τιμής,γιατί των 1000 να μην παίξει ή να αρέσει καλύτερα απο των 1500;
.....
Μα αυτό δηλώνουν πολλοί εδώ μέσα και αυτός είναι ο λόγος της αντιπαράθεσης !!
Αν πρόσεξες παρέθεσα κάτι...

Κυριοι τα πραγματα ειναι πολυ απλα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ σε ολα τα πραγματα και στα καλωδια ρευματος φυσικα!
Εσύ διαφωνείς με αυτό δηλαδή ;

Status
Not open for further replies.