καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Εντάξει, με τον ίδιο τρόπο δε μπορώ να εξηγήσω το γιατί κάποιος σε ένα ιμπρέζα αλλάζει τις 4πίστονες μπρέμπο δαγκάνες με...6πίστονες.

Φαντάζομαι ότι και με τις 4πίστονες καλά θα φρενάριζε, αλλά με τις 6πίστονες ακόμα καλύτερα.

Βέβαια, μπορεί κάποιος να αλλάξει τις δαγκάνες, έτσι, για να τις...βλέπει.

Αγαπητε johzaf οι κατασκευαστες συσκευων κανουν οικονομια σε ποιο σοβαρα πραγματα, δεν θα κανουν οικονομια στο καλωδιο ρευματος.
Παραδειγμα στα λαμπατα μηχανηματα ειτε ειναι ενισχυτες ειτε CD player δεν κανουν οικονομια στις λυχνιες και σε αλλα σημεια της κατασκευης;
Συμφωνω οτι οι τιμες ξεφευγουν σε αυτα τα προιοντα αλλα υπαρχουν και τιμιες και φθηνες λυσεις.
Εγω με 60 ευρω το τεμαχιο πηρα τους ρευματοληπτες της QED και εμεινα ευχαριστημενος.

:grandpa: Να υπενθυμίσω ότι το γάντι του κύριου Κόγια σηκώθηκε;
Νομίζω ότι έχουμε θέμα και παρ' όλα αυτά πλατιάζουμε;
Άντε να λήξει επιτέλους αυτό το θέμα κάποια στιγμή!

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε περί ποίου καλωδίου πρόκειται, και ποια είναι η τιμή του στην αγορά.

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα,

Δε νομίζω να έχει σημασία το κόστος του καλωδίου… έτσι και αλλιώς είτε 30€ έχει, είτε 30.000€ …διαφορά δεν υπάρχει…

Μην ανησυχείτε, τα οικονομικά μου δε δίνουν τη δυνατότητα για μεγάλης αξίας και «αξίας» καλώδια.

Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά η Κυριακή ανήκει στην οικογένεια μου.

Όσο για το ποσοστό, αλήθεια, δε με ενδιαφέρει, αν κάνω λάθος μία φορά θα κάνω συνεχώς, από τη στιγμή που οι αλλαγές θα είναι άμεσες.

Φυσικά, καλό θα είναι να μην το παρακάνουμε, από ένα σημείο και μετά καταντάει βαρετό για όλους μας, είτε είμαι σωστός στις προβλέψεις μου, είτε λάθος.

Δε νομίζω να έχει σημασία το κόστος του καλωδίου… έτσι και αλλιώς είτε 30 έχει, είτε 30.000 …διαφορά δεν υπάρχει…

Όοοοοοχι, να με συγχωρείτε πολύ!!
Σαφώς και έχει μεγάλη σημασία η τιμή πώλησης του καλωδίου σας. Αν αυτό το καλώδιο τιμάται 30 , τότε δεν έχει κανένα νόημα η δοκιμή, αφού οι δυό μας θα συμφωνούμε. Φθηνό καλώδιο το ένα, φθηνό και το άλλο. Και, εάν κάνουμε τη δοκιμή και όντως δεν αντιληφθείτε διαφορές, οι υπόλοιποι θα βγουν και θα πουν, "δε βαριέσαι καημένε, φτηναδούρες καλώδια, τί διαφορά να κάνουν".

Επιτέλους, καταλάβετέ το. Αυτό που ισχυρίζομαι είναι πως δεν μπορεί κανένας σας να αντιληφθεί ακουστές διαφορές, εναλλάσσοντας τη χρήση ενός φθηνού κομπιουτεροκαλώδιου ή καλώδιου τοστιέρας, με ένα ακριβό "high end" καλώδιο, σε οποιαδήποτε συσκευή, οποιουδήποτε ηχητικού συστήματος, οιασδήποτε τιμής.

Το γάντι να το σηκώσετε, μόνον εάν το καλώδιο που θα συγκριθεί με το καλώδιο της τοστιέρας θα έχει street price τουλάχιστον 500 , (για να μη πω 1000), και η ταυτότητά του θα είναι εξ αρχής γνωστή εδώ. Αλλιώς, μην κάνετε τον κόπο, δεν έχει νόημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Σαφώς και έχει μεγάλη σημασία η τιμή πώλησης του καλωδίου σας. Αν αυτό το καλώδιο τιμάται 30 , τότε δεν έχει κανένα νόημα η δοκιμή, αφού οι δυό μας θα συμφωνούμε. Φθηνό καλώδιο το ένα, φθηνό και το άλλο. Και, εάν κάνουμε τη δοκιμή και όντως δεν αντιληφθείτε διαφορές, οι υπόλοιποι θα βγουν και θα πουν, "δε βαριέσαι καημένε, φτηναδούρες καλώδια, τί διαφορά να κάνουν".

Επιτέλους, καταλάβετέ το. Αυτό που ισχυρίζομαι είναι πως δεν μπορεί κανένας σας να αντιληφθεί ακουστές διαφορές, εναλλάσσοντας τη χρήση ενός φθηνού κομπιουτεροκαλώδιου ή καλώδιου τοστιέρας, με ένα ακριβό "high end" καλώδιο, σε οποιαδήποτε συσκευή, οποιουδήποτε ηχητικού συστήματος, οιασδήποτε τιμής.

Το γάντι να το σηκώσετε, μόνον εάν το καλώδιο που θα συγκριθεί με το καλώδιο της τοστιέρας θα έχει street price τουλάχιστον 500 , (για να μη πω 1000), και η ταυτότητά του θα είναι εξ αρχής γνωστή εδώ. Αλλιώς, μην κάνετε τον κόπο, δεν έχει νόημα.

Αν ισχυριζεσαι οντως οτι ολα τα καλωδια ακουγονται το ιδιο, ασχετα το κοστος τους, τοτε ειναι το ιδιο πραγμα ακριβως, αφου ο φιλος ισχυριζετε οτι θα ακουσει το δικο του.

Εκτος αν αφηνεις να εννοηθει οτι φτηνα καλωδια μπορουν να ακουστουν διαφορετικα....

Επαναλαμβάνω, δεν δέχομαι δοκιμή με άλλο, φθηνό καλώδιο, και τον λόγο τον εξήγησα προηγουμένως. Ακριβό, πάνω από 500 . Πάει και τελείωσε.

Ακριβό, πάνω από 500 . Πάει και τελείωσε.

Τιμή αντιπροσωπείας ή μετρητοίς; :flipout:

Μα ένα καλώδιο ρεύματος που κάνει 200 ευρώ δεν είναι πάλι ακριβό αν δεν πάρεις πίσω κάτι; Αν αυτός που σήκωσε το γάντι έχει την οικονομική δυνατότητα για καλώδιο των 200 - 300 ευρώ αλλά και πάλι ακούει διαφορές δεν λύνεται το θέμα;

Σαφώς και έχει μεγάλη σημασία η τιμή πώλησης του καλωδίου σας. Αν αυτό το καλώδιο τιμάται 30�, τότε δεν έχει κανένα νόημα η δοκιμή, αφού οι δυό μας θα συμφωνούμε. Φθηνό καλώδιο το ένα, φθηνό και το άλλο. Και, εάν κάνουμε τη δοκιμή και όντως δεν αντιληφθείτε διαφορές, οι υπόλοιποι θα βγουν και θα πουν, "δε βαριέσαι καημένε, φτηναδούρες καλώδια, τί διαφορά να κάνουν".

Το γάντι να το σηκώσετε, μόνον εάν το καλώδιο που θα συγκριθεί με το καλώδιο της τοστιέρας θα έχει street price τουλάχιστον 500�, (για να μη πω 1000), και η ταυτότητά του θα είναι εξ αρχής γνωστή εδώ. Αλλιώς, μην κάνετε τον κόπο, δεν έχει νόημα.

Τελικά το να σηκώσει κανείς το γάντι σας είναι μεγάλη ταλαιπωρία.

Το κομπιουτεροκαλωδιο ακουγεται εντελως διαφορετικα απο το καλωδιο τοστιερας. Μη τα ισοπεδωνουμε ολα.

...

Θα έχουμε λοιπόν τρία καλώδια ρεύματος.
Ένα των 500, ένα με διπλάσια τιμή 1000, και ένα με τριπλάσια του αρχικού 1500 .
Θα έρθουμε στα μαγαζιά σας , στο σύστημα και χώρο σας και θα πρέπει να βρείτε ποιο παίζει αναλόγως την ποιοτητά-τιμή του.
3 φορές συνολικά, να ευστοχίσεις στις 2.
..
Αυτό το test σας φαίνεται αδιάφορο ?
Δηλαδή, δεν θα βγουν κάποια χρήσιμα αποτελέσματα ή δεν θα είναι σαφή ?

Φανταστείτε στο manual του ενισχυτή που αγοράσαμε να γράφει, .... τελικώς για να ακούστε την μέγιστη ποιότητα ήχου που μπορεί να προσφέρει ο ενισχυτής μας, πρέπει να αλλάξετε το καλώδιο τροφοδοσίας με ένα καλύτερο...
Μια παρόμοια σκέψη έκανα και εγώ παραπάνω...
Φαντάζομαι ότι οι μετρήσεις που παρουσιάζονται όταν βγαίνει στην αγορά ένα νέο προϊόν, είναι σε απόλυτες συνθήκες. Το δίκτυο (ρευματος) θα είναι και αυτό απόλυτο (υποθέτω).
Σκέψου να μάθει ο super κατασκευαστής ότι αλλάζεις "τον ήχο" του ενισχυτή του...:smash: Τσάμπα η έρευνα, τα reviews, οι κοινές εντυπώσεις κτλ.

Υπάρχουν στο internet τίποτα test που να δείχνουν ότι ένας κορυφαίος ενισχυτής γίνεται ακόμα καλύτερος, με την χρήση του 'τάδε' καλώδίου ?
Δεν νομίζω να τολμούσαν να αμφισβητήσουν τις κορυφαίες εταιρείες !

Τέλος να πω ότι δεν έχω πρόβλημα με όσους αλλάζουν καλώδια με ακριβότερα...δεν πρέπει όμως να αποτελεί πρόταση από σοβαρούς χομπίστες (ΙΜΟ).
Χωρίς να έχω μεγάλη πείρα θα πρότεινα να βελτιώσουν το δίκτυο (ρεύματος) τους αρχικά και να μελετήσουν το σύστημά τους ώστε να ξέρουν τι χρειάζεται "πείραγμα".

Τέλος να πω ότι δεν έχω πρόβλημα με όσους αλλάζουν καλώδια με ακριβότερα...δεν πρέπει όμως να αποτελεί πρόταση από σοβαρούς χομπίστες (ΙΜΟ).

Νι... Οι σοβαροί χομπίστες φοράνε καλώδια τοστιέρας...

Επίσης κανένας ακριβός ενισχυτής δεν έρχεται με αντικραδασμικά, ακριβά interconnect, ακριβά καλώδια ηχείων, rack...
Άσε που πουλάνε τα λαμόγια ηχεία bookshelf και δε σου δίνουν τη βιβλιοθήκη!

Αντε ισοβίτα μου απάντησε...

Ούτε νύφη νάσουνα.

Συνιστώ κανά Shyninata (έτσι γράφεται?) του χιλιάρικου κι αλλαγή σε Esoteric-bye-

Νι... Οι σοβαροί χομπίστες φοράνε καλώδια τοστιέρας...

Επίσης κανένας ακριβός ενισχυτής δεν έρχεται με αντικραδασμικά, ακριβά interconnect, ακριβά καλώδια ηχείων, rack...
Άσε που πουλάνε τα λαμόγια ηχεία bookshelf και δε σου δίνουν τη βιβλιοθήκη!
Κάτσε ρε συ....
Αυτά που γράφεις είναι τα 'υπόλοιπα'.
Καλώδιο ρεύματος δεν συνοδεύει όλους τους ενισχυτές ;

Κάτσε ρε συ....
Αυτά που γράφεις είναι τα 'υπόλοιπα'.
Καλώδιο ρεύματος δεν συνοδεύει όλους τους ενισχυτές ;

Ετσι γιατί τόχω σαν απορία.
Εσύ αγαπητέ φίλε ακούς με τα καλώδια της συσκευασίας;Δεν έχεις δοκιμάσει ούτε ένα π.χ audio agile των 60-70 ευρό;Αν το έχεις κάνει άκουσες διαφορά;

Ετσι γιατί τόχω σαν απορία.
Εσύ αγαπητέ φίλε ακούς με τα καλώδια της συσκευασίας;Δεν έχεις δοκιμάσει ούτε ένα π.χ audio agile των 60-70 ευρό;Αν το έχεις κάνει άκουσες διαφορά;
Με τα καλώδια συσκευασίας.
Έχω ακούσει όμως 'πειραματισμούς' . .

Με τα καλώδια συσκευασίας.
Έχω ακούσει όμως 'πειραματισμούς' . .

Στο σύστημά σου(τι σύστημα έχεις?);Με τί καλώδια ρεύματος;
Ακουσες διαφορές;

Last edited:

Στο σύστημά σου(τι σύστημα έχεις?);Με τί καλώδια ρεύματος;
Ακουσες διαφορές;
Όχι , το σύστημά μου είναι 'φθηνό' και θέλει άλλες αλλαγές πρώτα.
Έχω πειραματιστεί όμως με έναν φίλο που ήθελε να αλλάξει τα καλώδια του....και ήταν χάος.

Αυτά που γράφω όμως δεν είναι απαραίτητα δικές μου εντυπώσεις (υποκειμενικό), έτσι δεν κερδίζουμε τίποτα. Θα λέει ο καθένας ότι θέλει.
Προσπαθώ να βρω αντικειμενικές απόψεις απόδειξης του ρόλου των καλωδίων ρευματος, αλλά ...... δεν γράφετε κάτι με στοιχεία ή μετρήσεις...

Status
Not open for further replies.