καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Αγαπητε κυριε νομιζω πως με μπερδευετε με καποιον αλλον. Επισης, δεν νομιζω οτι η υποληψη σας στηριζεται σε μια τυφλη δοκιμη. Περισσοτερο σαν παιχνιδι μου φαινεται ολο αυτο. Αν εχετε αιτιες να το βλεπετε πιο σοβαρα δεν μου πεφτει λογος και γι αυτο δεν πηρα το μερος καποιου. Μπαινοντας στην κουβεντα κατεθεσα τις αποψεις μου για την ορθοτητα μιας διαδικασιας, στο βαθμο που γνωριζω μιας και εριξα ενα γρηγορο ψαξιμο, και τιποτα παραπανω, χωρις να ενοχλησω καποιον. Αν απο αυτες τις αποψεις ενοχληθηκατε θα ηταν σκοπιμο να μου πειτε τον λογο και να το συζητησουμε, γιατι δεν ειχα αυτην την προθεση. Ευχαριστω.

Δεν νομιζω να σας μπερδευω αλλα τελος παντων. Δικαιωμα σας ειναι στη τελικη να γραφεται οτι πιστευεται και με οποιο ψευδωνυμο θελεται. Οταν αναφερομαι σε υποληψη εννοω οτι δεν θελω να φανω ανακολουθος σε αυτα που λεω οπως αλλοι και αλλοι. Δεν μου απαντησατε ομως στο διαταυτα.
Οτι δεν θα εμπαινα καν σε αυτο το στοιχημα αν περιμενα να κερδισω στη τυχη (γιατι τη τυχη πατε να αποκλεισεται αναφερομενος στο 12 στα 14).

Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Αν αναφέρεστε στο δικό μου σχόλιο
Τότε να σας πω ότι το 1/10 σημαίνει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα καλώδια και απλά ο ακροατής προτίμησε το φτηνό. Στα καλώδια δεν θα υπάρχει διαφορά όταν το ποσοστό είναι κοντά στο 50% της τυχαιότητας.
Συμφωνω απολυτα με την διατυπωση του πρωτου σκελους αν αυτο ειναι το ζητουμενο, δηλαδη η προτιμηση. Παρολα αυτα δεν εχει διευκρινιστει αν το ζητουμενο της δοκιμης ειναι η εξευρεση διαφορων η ο προσδιορισμος του καλυτερου καλωδιου. Ισως οι συμμετεχοντες να μας διαφωτισουν. Μπορει να θελουν να το κανουν ταυτοχρονα. Στο δευτερο σκελος και εφοσον το ζητουμενο ειναι η εξευρεση διαφορων, θα μου επιτρεψετε να διαφωνησω μερικως, διοτι οι πιθανοτητες δεν βγαινουν κατ´αναλογιαν αλλα προκυπτουν απο πιο περιπλοκους υπολογισμους. Ακομη κι αν ειναι μεγαλυτερο δηλαδη το ποσοστο εξευρεσης του σωστου καλωδιου απο 50%, αυτο μπορει να προκυπτει απο τυχαιο γεγονος. Παντως οπως κατοχυρωθηκε η δοκιμη, αν προκυψει το 9/10 αυτο θα ειναι παρα πολυ κοντα στην πραγματικοτητα και δικαιως θα μπορει να πει καποιος οτι ακουει διαφορες.

Ναι είναι γνωστό αυτό το φαινόμενο του περιορισμού...
Μπαίνουν μέσα 10 ηλεκτρόνια και βγαίνουν 8...

Οχι ειναι το γνωστο φαινομενο της ειρωνειας .....που δεν περιοριζετε ευκολα .

Last edited:
Δεν απάντησα διότι δεν θα μπω στο παιχνιδάκι που προσπαθείτε να με κάνετε να παίξω. Εγώ περιμένω τα αποτελέσματα.
Όταν μιλάμε για καλώδια ρεύματος υπάρχει μια βασική διαφορά με τα IC. Στο ένα περνάει το σήμα και στο άλλο η τροφοδοσία. Νομίζω ότι η σημαντικότητα διαφέρει, έτσι δεν είναι;

Αφου αρνειστε ν απαντησετε σε απλουστατες ερωτησεις και να προσφερετε τις εξιδεικευμενες επιστημονικες γνωσεις που μαλλον κατεχετε , σταματειστε τουλαχιστον να ειρωνευεστε αυτους που προσπαθουν να μεταδωσουν τις οποιες γνωσεις απεκτησαν . Η κριτικη θα ηταν επιβεβλημενη αν παραθετατε και την κατ εσας επιστημονικα ορθη .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Δεν νομιζω να σας μπερδευω αλλα τελος παντων. Δικαιωμα σας ειναι στη τελικη να γραφεται οτι πιστευεται και με οποιο ψευδωνυμο θελεται. Οταν αναφερομαι σε υποληψη εννοω οτι δεν θελω να φανω ανακολουθος σε αυτα που λεω οπως αλλοι και αλλοι. Δεν μου απαντησατε ομως στο διαταυτα.
Οτι δεν θα εμπαινα καν σε αυτο το στοιχημα αν περιμενα να κερδισω στη τυχη (γιατι τη τυχη πατε να αποκλεισεται αναφερομενος στο 12 στα 14).
Καλως δεν επιμενετε. Ειλικρινα δεν πιστευω οτι ετουτη η δοκιμη κρινει πολλα πραγματα, τουλαχιστον στο επιπεδο που σας ενδιαφερει. Σε οτι αφορα το δια ταυτα, αναφερομενος στο 12/14 δεν ειχα σκοπο να κανω οτιδηποτε αλλο απο το να αποκλεισω εντελως το ενδεχομενο τυχαιας επιλογης, οχι για να μειωσω τις ικανοτητες σας η τις προθεσεις σας αλλα για να διασφαλιστει οσο καλυτερα γινεται το αποτελεσμα. Δηλαδη αν βρειτε 12 απο τις 14 περιπτωσεις ουδεις θα μπορει να ισχυριστει εστω και με αυστηρα κριτηρια (οπως το 9/10) το ενδεχομενο τυχης. Ειμαι σιγουρος οτι για να μπαινετε σε αυτην την διαδικασια αν μη τι αλλο εχετε γνωση του αντικειμενου και ξερετε να ακουτε. Προς Θεου δεν κρινω ουτε εσας ουτε τις ικανοτητες σας στο αντικειμενο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Συμφωνω απολυτα με την διατυπωση του πρωτου σκελους αν αυτο ειναι το ζητουμενο, δηλαδη η προτιμηση. Παρολα αυτα δεν εχει διευκρινιστει αν το ζητουμενο της δοκιμης ειναι η εξευρεση διαφορων η ο προσδιορισμος του καλυτερου καλωδιου. Ισως οι συμμετεχοντες να μας διαφωτισουν. Μπορει να θελουν να το κανουν ταυτοχρονα. Στο δευτερο σκελος και εφοσον το ζητουμενο ειναι η εξευρεση διαφορων, θα μου επιτρεψετε να διαφωνησω μερικως, διοτι οι πιθανοτητες δεν βγαινουν κατ´αναλογιαν αλλα προκυπτουν απο πιο περιπλοκους υπολογισμους. Ακομη κι αν ειναι μεγαλυτερο δηλαδη το ποσοστο εξευρεσης του σωστου καλωδιου απο 50%, αυτο μπορει να προκυπτει απο τυχαιο γεγονος. Παντως οπως κατοχυρωθηκε η δοκιμη, αν προκυψει το 9/10 αυτο θα ειναι παρα πολυ κοντα στην πραγματικοτητα και δικαιως θα μπορει να πει καποιος οτι ακουει διαφορες.

Mα αγαπητε δεν εχει σημασια. Εγω ξερω απεξω και ανακατωτα τον ηχο του συστηματος μου. Καθε αλλαγη, στη προκειμενη το καλωδιο της τοστιερας, θα αλλαξει τον ηχο του. Εγω ομως θα ξερω παντα ποτε παιζει το δικο μου. Οποτε ειτε ειναι καλυτερο ειτε οχι θα πω οτι ειναι καλυτερο. I hope you get my point!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Οι πιθανότητες βγαίνουν πράγματι από πιο περίπλοκους υπολογισμούς. Όταν όμως τα δύο γεγονότα είναι στατιστικά ανεξάρτητα και αμερόληπτα (δηλαδή είναι πράγματι τα δύο καλώδια εξίσου καλά) τότε η πιθανότητα επιλογής ενός εκ των δύο είναι 50%. Η πιθανότητα αυτή αλλάζει μόνο σε περίπτωση που κάποιο από τα καλώδια για κάποιο λόγο (ηχητικό) ξεχωρίζει από το άλλο. Αυτό περιμένουμε να δούμε όλοι, και για αυτό επιθυμούμε να αναρτηθούν αναλύτικα τα αποτελέσματα και όχι με ένα απλό "ο τάδε κέρδισε"!

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

το πανυγηρι τελειωσε
ο κυριος Χαιτας στοιχηματιζει με οποιον θελει οτι ποσο θελει οτι θα αναγνωρισει οποιοδηποτε καλωδιο σε σχεση με το δικο του σε οσες δοκιμες θελετε
ακουω

Παρακαλώ να συμμετάσχει στη συζήτηση αυτοπροσώπως και να περιμένει τη σειρά του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Καλως δεν επιμενετε. Ειλικρινα δεν πιστευω οτι ετουτη η δοκιμη κρινει πολλα πραγματα, τουλαχιστον στο επιπεδο που σας ενδιαφερει. Σε οτι αφορα το δια ταυτα, αναφερομενος στο 12/14 δεν ειχα σκοπο να κανω οτιδηποτε αλλο απο το να αποκλεισω εντελως το ενδεχομενο τυχαιας επιλογης, οχι για να μειωσω τις ικανοτητες σας η τις προθεσεις σας αλλα για να διασφαλιστει οσο καλυτερα γινεται το αποτελεσμα. Δηλαδη αν βρειτε 12 απο τις 14 περιπτωσεις ουδεις θα μπορει να ισχυριστει εστω και με αυστηρα κριτηρια (οπως το 9/10) το ενδεχομενο τυχης. Ειμαι σιγουρος οτι για να μπαινετε σε αυτην την διαδικασια αν μη τι αλλο εχετε γνωση του αντικειμενου και ξερετε να ακουτε. Προς Θεου δεν κρινω ουτε εσας ουτε τις ικανοτητες σας στο αντικειμενο.

Μα αυτο ακριβως λεω και εγω. Οτι αν ηθελα να βασιστω στη τυχη δεν θα εμπαινα καν στη διαδικασια να συμμετασχω σε κατι τετοιο.

Οχι ειναι το γνωστο φαινομενο της ειρωνειας .....που δεν περιοριζετε ευκολα .

Έχετε δίκιο για το ειρωνικό πνεύμα του συγκεκριμένου μου ποστ, όμως αυτά που γράφετε δεν έχουν καμία επιστημονική υπόσταση.
Τα πιστεύετε προσωπικά αυτά ή σας τα είπαν κάποιοι που ασχολούνται και έχουν επιστημονικές γνώσεις; Επίσης αρκετά σημαντικό, αν η δεύτερη περίπτωση ισχύει, τι κάνατε εσείς για να τα επιβεβαιώσετε πριν τα γράψετε;

Εμενα παντως κατι μου λεει οτι.....δεν θα γινει ποτε αυτη η κοντρα..

Καποιος θα την κανει με ελαφρα πηδηματακια σαν την παπια με συνεχεις αναβολες κτλ...

Μαλιστα εχω βρει απο τωρα nickname για τον φαντομα παπια:

ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ! :flipout::flipout::flipout:

Αφου αρνειστε ν απαντησετε σε απλουστατες ερωτησεις και να προσφερετε τις εξιδεικευμενες επιστημονικες γνωσεις που μαλλον κατεχετε , σταματειστε τουλαχιστον να ειρωνευεστε αυτους που προσπαθουν να μεταδωσουν τις οποιες γνωσεις απεκτησαν . Η κριτικη θα ηταν επιβεβλημενη αν παραθετατε και την κατ εσας επιστημονικα ορθη .

Να σταματήσω εγώ, εσείς θα σταματήσετε να γράφετε πράγματα που δεν γνωρίζετε; Εγώ όταν στο παρελθόν έκανα τέτοια λάθη, παραδέχτηκα ότι δεν είχα δικαίωμα να κρίνω χωρίς να γνωρίζω. Εσείς γιατί μιλάτε με επιστημονοφανή τρόπο για πράγματα που δεν γνωρίζετε;
Εφόσον εσείς ακούτε την διαφορά και μας το είπατε, δεν έχει νόημα να λέτε επιστημονικά πράγματα που δεν στέκουν για να πείσετε αυτούς που δεν την έχουν ακούσει ακόμα αυτήν την διαφορα...

Εχει καποιος αποψη οσον αφορα το γιατι τα ειδικα καλωδια ρευματος επιφερουν αλλαγη στο ηχητικο αποτελεσμα μιας συσκευης ?

Εφόσον εσείς ακούτε την διαφορά και μας το είπατε, δεν έχει νόημα να λέτε επιστημονικά πράγματα που δεν στέκουν για να πείσετε αυτούς που δεν την έχουν ακούσει ακόμα αυτήν την διαφορα...
Ορθολογικός τρόπος σκέψης......

Έχετε δίκιο για το ειρωνικό πνεύμα του συγκεκριμένου μου ποστ, όμως αυτά που γράφετε δεν έχουν καμία επιστημονική υπόσταση.
Τα πιστεύετε προσωπικά αυτά ή σας τα είπαν κάποιοι που ασχολούνται και έχουν επιστημονικές γνώσεις; Επίσης αρκετά σημαντικό, αν η δεύτερη περίπτωση ισχύει, τι κάνατε εσείς για να τα επιβεβαιώσετε πριν τα γράψετε;

Οπως εγραψα πολλακις , αλλα δεν κανετε τον κοπο να διαβασετε με στοιχειωδη προσοχη , αυτη ειναι η εξηγηση ανθρωπων* με επιστημονικες γνωσεις στον τομεα αυτο .

Τι θα θελατε να κανω για να τα επιβεβαιωσω ;;; Ποσοι πρεπει να συμφωνησουν για να εχω το δικαιωμα να το γραψω στο φορουμ ;

Εσεις θα μου κανετε την χαρη να μου πειτε (επιστημονικα τεκμηριωμενα)που οφειλονται οι τυχον διαφορες που εχετε ακουσει απο ειδικα καλωδια ρευματος ;

*πληθυντικος

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Η επιστημη βασιζεται στο πειραμα δηλαδη στην πραξη.

Απο θεωριες κι αμπελοφιλοσοφιες χορτασαμε και βαρυστομαχιασαμε.

Στο πειραμα κυριε κανεις δεν μπορει να την βγει σε εναν εμπορο.

Οι εμποροι τα εχουν ολα στα ποδια τους. Σκουντουφλανε κυριολεκτικα πανω σε ultra high end καλωδια. Στην πειρα δε δεν τους βγαινει συνηθισμενος χαιφιντελιστας με τιποτα..

Επαναλαμβανω ΑΚΟΥΣΤΕ τους!

Κατι παραπανω ΞΕΡΟΥΝ!

Να σταματήσω εγώ, εσείς θα σταματήσετε να γράφετε πράγματα που δεν γνωρίζετε; Εγώ όταν στο παρελθόν έκανα τέτοια λάθη, παραδέχτηκα ότι δεν είχα δικαίωμα να κρίνω χωρίς να γνωρίζω. Εσείς γιατί μιλάτε με επιστημονοφανή τρόπο για πράγματα που δεν γνωρίζετε;

Αποψη σας ......

Προφανως διαφωνω .

Εσεις για να αποδειξετε το λανθασμενο των λεγομενων μου επιτελους πειτε μας την σωστη εξηγηση επιστημονικα τεκμηριωμενη .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Mα αγαπητε δεν εχει σημασια. Εγω ξερω απεξω και ανακατωτα τον ηχο του συστηματος μου. Καθε αλλαγη, στη προκειμενη το καλωδιο της τοστιερας, θα αλλαξει τον ηχο του. Εγω ομως θα ξερω παντα ποτε παιζει το δικο μου. Οποτε ειτε ειναι καλυτερο ειτε οχι θα πω οτι ειναι καλυτερο. I hope you get my point!

Μακαρι να ειναι ετσι....και τιθεται ενα ερωτημα...αν η δοκιμη δεν γινει στο ιδιο το συστημα καποιου αλλα σε καποιο αλλο τι γινεται ?

Οι διαφορες του super duper hi-end καλωδιου εναντι του φτηνου εκμηδενιζονται ?

Δεν θα επρεπε να ειναι τοσο εμφανεις που να γινονται αντιληπτες και σε ενα συστημα με το οποιο καποιος δεν ειναι εξοικοιωμενος ?

Και τελωσπαντων αν το πραγμα θελει την εξοικειωση του , τον χρονο του και την καταλληλη ψυχικη διαθεση για να λειτουργησει...μηπως τελικα η αγορα ενος τετοιου καλωδιου ειναι υπερβολικη εως ανουσια ?

Γιατι διαβαζω και κατι σχολια (οχι του Μιχαλη απαραιτητα ) οπου λενε οτι μετα απο καποια υπερβολικη ωρα ακροασης (ποση ειναι αυτη ?) ο οργανισμος προφανως κουραζεται και δεν γινονται αντιληπτες οι διαφορες...

Δηλαδη καποιος που ακουει πολλες ωρες μουσικης μαλλον ειναι καλυτερα να παρει το καλωδιο τοστιερας θα ελεγε καποιος..και τα ρεστα σε cd..τουλαχιστον να απορροφηθει με τη ιδια την μουσικη μια που κατι διαφορετικο στον ηχο δε θα παρατηρησει..

Status
Not open for further replies.