Καλώδια vs. Ηχολήπτες & Παραγωγούς

Πολλές φορές αμφιβάλω για την χρήση της γλώσσας από μέρους μου.
Έγραψα πουθενά για πανέρια;
Το site της εταιρείας καλωδίων ,έχει μέσα αναφορές για τα στούντιο.
Δεν τα γράφω εγώ.
Όταν λέω ότι δίνουν δωρεάν προϊόντα σε ΕΠΏΝΥΜΟΥΣ, δυσκολεύομαι να καταλάβω που κολλάει η ATC στα στούντιο.
Τες πάντως, ότι καταλαβαίνει ο καθένας .
Εμένα η δική μου οπτική είναι να μην κάνω ευαγγέλιο ΚΑΝΕΝΟΣ τα γραπτά και τις κρίσεις.

Εμείς οι δυο δεν χρειαζόμαστε διευκρινήσεις.
Τα λέμε στο τηλέφωνο και καθαρίζουμε τις απορίες μας.
Όπως και με το Δράκουλα.

Το θέμα είναι ότι έχουμε φάει τοσες φαπες, πιστεύοντας καλοπιστα πολλά πράγματα,που αισθάνομαι πάντα την ανάγκη όντας πολλές φορές αντιπαθής, να τα προβάλλω .
Είναι φουστικο πράγμα η αγορά και χρησιμοποιεί ένα κάρο κόλπα για να ρίξει και να επιβάλει προϊόντα.
Ήμουνα μέσα στο κόλπο και έχω κάνει και γω τα δικά μου.
Πχ είχαμε δώσει επιλεκτικά (τζάμπα φυσικά) σε ένα αριθμό ατόμων νεοεισαγωμενα κράνη,που στους κύκλους που κυκλοφόρησαν τα κάνανε γνωστά και πραγματικά είμαστε από το πουθενά στο άριστες πωλήσεις.
ΔΕΝ θα γράψω τι γινόταν με τα περιοδικά και τα τεστ.
Ο δρόμος, δυστυχώς, είναι μοναχικός,δύσκολος και κρύβει πολλές παγίδες.
Και γι'αυτό έχουμε αυτό το φόρουμ.....για αυτοπροστασία.
Μην παρεξηγείτε λοιπόν τους γεροπαραξενος γκρινιάρηδες,που προσπαθούν , άκομψα πολλές φορές,να σας το υπενθυμίζουν.

Εβαλα το link για να μπει και να δει και αλλες περιπτωσεις και να καταλαβει οποιος θελει. Δεν εχει νοημα να κανω copy paste ολο το site.
To συμπερασμα ειναι απλο οποιος μπορει ΠΛΗΡΩΝΕΙ το καλυτερο δυνατον προιον για να εχει το καλυτερο δυνατον αποτελεσμα . ΑΠΛΑ
έτσι απο περιέργεια, έχετε ασχοληθεί έστω ερασιτεχνικά με μίξη ή παραγωγή?

Το να κραταει καποιος "πισινη" ειναι απολυτα λογικο και θεμιτο θα ελεγα. Ειναι γνωστο οτι σε ολους τους χωρους η εμπειρια ειναι κοινη. Υπαρχουν πολλα φυκια που ενφανιζονται για μεταξωτες κορδελλες.Αυτο ομως δεν αναιρει οτι οι μεταξωτες κορδελλες ειναι εκει και προσφερουν "αλλη" αισθηση. Δεν γινεται να τα ισοπεδωνουμε ολα.;)

• Like
Reactions: mdvq
Και 0,00000001% διαφορά να κάνει, αυτομάτως υφίσταται λόγος αναζήτησης.
Οπότε τι καθόμαστε και συζητάμε;
Για να δημιουργούνται τύψεις συνειδήσεως; 😅
Δεν ξέρω γιά 0,00000001%, αλλά αν έκανε 0,000000011% και μου το δίνανε και τζάμπα δεν θα το συζητούσα καν.
Θα σας ζήταγα και συγνώμη για την αναστάτωση

Αυτοί που κάνουν το μοντάζ στις ταινίες το κάνουν σε οθόνες 500" και προβολείς δεκάδων χιλιάδων ευρώ ;
Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί στα studio ηχογραφήσεων είναι ο εξοπλισμός εγγραφής. Όχι αναπαραγωγής.

• Like
Reactions: economides
Μάικ ,ο εξοπλισμός εγγραφής περιλαμβάνει ένα κάρο συσκευές,που ανάμεσα τους είναι και τα ηχεία.
Πώς αλλιώς θα ακούνε τις παραγωγές τους και αν χρειάζεται να τις διορθώνουν?
Με ζαντολαστιχα?😀

Αν γνωρίζεις τον εξοπλισμό σου μια χαρά καταλαβαίνεις αν υπάρχει θέμα και που.
Και ας είναι ακουστικά των 100€

δείτε αυτό το βιντεάκι
(μην παρεξηγείτε το ανθρωπάκι που μιλάει, είναι τεράστιος μουσικός, συνθέτης, παραγωγός κλπ)
ακούστε τι λέει έτσι για να πάρετε μια ιδέα τι γίνεται πχ σε ένα κομμάτι με πιάνο και μπάσο
δε μιλάμε για άλλα, μόνο για τα δυό αυτά
Αν καταλάβετε κάτι τα ξαναλέμε

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επίσης σκακιστής, τενίστας και σομελιέ.
Το ότι ακολουθεί κάποιες τεχνικές όταν ηχογραφεί θα πρέπει να επηρεάσουν το πως παίζει μουσική ή πως συνθέτει;
Όλα αυτά που περιγράφει είναι τεχνικές που ακολουθείς ad hoc. Δεν είναι τυφλοσούρτι

Επίσης σκακιστής, τενίστας και σομελιέ.
Το ότι ακολουθεί κάποιες τεχνικές όταν ηχογραφεί θα πρέπει να επηρεάσουν το πως παίζει μουσική ή πως συνθέτει;
Όλα αυτά που περιγράφει είναι τεχνικές που ακολουθείς ad hoc. Δεν είναι τυφλοσούρτι
ok. Δεν καταλάβατε

Μάικ ,ο εξοπλισμός εγγραφής περιλαμβάνει ένα κάρο συσκευές,που ανάμεσα τους είναι και τα ηχεία.
Πώς αλλιώς θα ακούνε τις παραγωγές τους και αν χρειάζεται να τις διορθώνουν?
Με ζαντολαστιχα?😀

Ηχεία για στούντιο. Όχι για σπίτι. Πάμε παρακάτω...

Δεν ξέρω γιά 0,00000001%, αλλά αν έκανε 0,000000011% και μου το δίνανε και τζάμπα δεν θα το συζητούσα καν.
Θα σας ζήταγα και συγνώμη για την αναστάτωση

Χωρίς να ξέρεις τι διαφορά κάνει, αν σου χαρίζανε το ένα από τα δύο (πανέρι εναντίον σουνιγιάτα) για να το χρησιμοποιήσεις, ποιο θα διάλεγες;

Last edited:
Μια χαρά καταλάβαμε.
Εξηγεί πως κόβει συχνότητες από το πιάνο για να δώσει χώρο στο μπάσο και τι τεχνικές χρησιμοποιεί στις μπαλάντες που το αριστερό χέρι στο πιάνο είναι σημαντικό.
Φτάνει να ηχογραφεί ξεχωριστά το αριστερό από το δεξί χέρι για να επεξεργαστεί το αριστερό μαζί με το μπάσο και μετά τα ενώνει.
Τι σχέση έχει αυτό με τα καλώδια και το τι κάνει αυτός για να μην γίνουν τα χαμηλά λάσπη (όπως λέει);

Μια χαρά καταλάβαμε.
Εξηγεί πως κόβει συχνότητες από το πιάνο για να δώσει χώρο στο μπάσο και τι τεχνικές χρησιμοποιεί στις μπαλάντες που το αριστερό χέρι στο πιάνο είναι σημαντικό.
Φτάνει να ηχογραφεί ξεχωριστά το αριστερό από το δεξί χέρι για να επεξεργαστεί το αριστερό μαζί με το μπάσο και μετά τα ενώνει.
Τι σχέση έχει αυτό με τα καλώδια και το τι κάνει αυτός για να μην γίνουν τα χαμηλά λάσπη (όπως λέει);

Εγώ δεν πολυκατάλαβα την "ορολογία" του, αλλά αν κόβει συχνότητες δεν μου φαίνεται παράξενο που ο Τάσος Οικονόμου ακούει ηχογραφημένο πιάνο και λέει "σκουπίδι είναι" σε σχέση με το πιάνο του.. παραγωγές του David Foster άραγε ;;

Και δεν φταίνε σε τίποτα τα καημένα τα καλώδια...

Από την άλλη τι διάολο... βλαμμένος είναι ;; δεν μπορεί.. κάτι άλλο εννοεί που το κατάλαβε μόνο ο Υπέρηχας ;;;

H λογική είναι ότι δεν ξέρετε πόσο πτανα το κάνουν το αρχικό σήμα - που δεν γίνεται κι αλλιώς δηλαδή - που αν ξέρατε (σημ. ξέρουμε... ) λίγη σημασία θα ξαναδίνατε στα καλώδια.

Τώρα αν ξαναρωτήσω εγώ τι μας ενδιαφέρει τι κάνει ο παραγωγός στο στούντιο, μάλλον δεν θα (ξανα)πάρω απάντηση... .

Έχουμε καταλάβει ότι αν κάποιος εκτεθεί στο τι αλλαγές μπορεί να κάνει με εργαλεία παραγωγής, οι αλλαγές που θα πάρει από το όποιο καλώδιο θα του φαίνονται αστείες.

Ναι ωραία. Και λοιπόν; Τι σχέση έχουν ολα αυτά με την αναπαραγωγή στο σπίτι; Να βάλω ένα κουτί spring reverb μεταξύ πηγής κι ενισχυτή και να λέω ποια καλώδια τώρα.... άκου πόσο βάθος πήρε το σύστημα;

Εγώ δεν πολυκατάλαβα την "ορολογία" του, αλλά αν κόβει συχνότητες δεν μου φαίνεται παράξενο που ο Τάσος Οικονόμου ακούει ηχογραφημένο πιάνο και λέει "σκουπίδι είναι" σε σχέση με το πιάνο του..

Χαμηλώνει τα ακόρντα του πιάνου όταν θέλει να τονίσει το μπάσο για να μη γίνει λάσπη κάτω από τους 200 κύκλους.
Και εξηγεί την τεχνική του όταν είναι π.χ. εισαγωγή κάποιας μπαλάντας που τα ακόρντα στο πιάνο είναι ζωτικής σημασίας.
Δεν κόβει συχνότητες έτσι ανεξέλεγκτα!