H κάθετη κλίμακα ξεκινά από 0, -1, -2 κλπ... Οτιδήποτε μετρά αυτή η κλίμακα, 0dB είναι το full scale. Όχι του σήματος του προενισχυτή, αλλά των κραδασμών του κουτιού. Αρα, τι λένε τα δυο διαγράμματα; Ό,τι με τα Q Pods οι κραδασμοί του κουτιού μειώθηκαν παρα πολύ.
Καταλαβαίνεις, φαντάζομαι, ότι οι κραδασμοί του κουτιού και το σήμα του πρό δεν είναι το ίδιο πράγμα, σωστά; Αν δεν έχουμε διάγραμμα που να δείχνει πώς παίζει ο πρό, έστω ένα ημίτονο
με τα Q Pods και χωρίς, δεν βλέπω τι νόημα έχει. Και δεν λέω ότι οι κραδασμοί δεν επηρεάζουν τον ήχο, αλλά ότι αυτό δεν φαίνεται από τα διαγράμματα που έβαλες.
View attachment 270804
Στο πρώτο διάγραμμα: Speakers are playing back the signal in room.
Στο δεύτερο διάγραμμα: Same preamp playing back the impulse standing on four QPods.
Από τα δύο αυτά διαγράμματα ποιο είναι καλύτερο; Γιατί δεν χωρά αμφιβολία στο αποτέλεσμα με και χωρίς. Θεωρείς δηλαδή, έστω να δεχτώ ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα, δεν μεταφράζεται δηλαδή στο σήμα έτσι, ότι αυτοί οι κραδασμοί αφήνουν αλώβητο τον προενισχυτή εδώ, και ένας Αλλάχ ξέρει τι συμβαίνει σε ενισχυτή;
Εγώ πάλι θέλω να είμαι προσγειωμένος και να μην πιστεύω ότι τα μηχανήματα δεν επηρεάζονται από τους κραδασμούς. Σε αυτόν τον πλανήτη τουλάχιστον.
Έχεις δει για παράδειγμα πως στηρίζονται οι μετασχηματιστές; Δεν έχεις δει ποτέ απορροφητικό υλικό μεταξύ πυκνωτών;
Όλα αυτά παίζουν ρόλο. Τώρα αν για κάποιον είναι σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά, δεν σημαίνει ότι δεν παίζουν ρόλο.