Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Κάθε λίγο όταν προκύπτουν τέτοια θέματα θα βρίσκονται και ορισμένοι να μας λεν ότι οι βελτιώσεις που ακούμε ειναι αποτέλεσμα αυθυποβολής. ΈΛΕΟΣ!!!! Λ.Σ.

Και που θέλετε να αποδίδουμε την βελτίωση που λέτε??Στην επιστήμη που κουβαλάνε???ΈΛΕΟΣ ΤΡΙΣ...Αν δεν έχετε επιχειρήματα "το άκου το και βγάλε συμπεράσματα" πείθουν μόνο τους ευκολόπιστους,μουράτους,hi-endάδες...

Και θέλω να μου απαντήσετε σε μία ερώτηση ειλικρινά!!

Αν πάρω ένα καλώδιο ρεύματος και σας πω ότι έκανα μία σούπερ επεξεργασία και αποδίδει φοβερή φινέτσα στο σύστημα(χωρίς να σας παραθέσω τεκμηρίωση γιατί και πως) θα το πέρνατε να το ακούσετε???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Αυτό είναι ένας άλλος μύθος του κακώς εννοούμενου high end. Μια σωστά σχεδιασμένη συσκευή δεν επηρεάζεται πολύ από τα καλώδια (και τροφοδοσίας, και σήματος), για την ακρίβεια δεν επηρεάζεται σχεδόν καθόλου, ενώ ένα σωστό καλώδιο δεν επηρεάζει τον ήχο μιας σωστής συσκευής. Αν μια συσκευή επηρεάζεται από τα καλώδια, τότε είναι δεν είναι αποκαλυπτική. Είναι απλώς προβληματική σχεδίαση.
μα συμφωνω σε αυτο...εν μερει
καλωδιο θα αλλαξεις σε μια τετοια συσκευη, που πολυ απλα , το απλο καλωδιο την "φρεναρει"...
και γενικα οταν κανουμε την σωστη επιλογη ηχειων, πλευερ κλπ,που στα αυτια μας ειναι ο ηχος ποιο κοντα στην αληθεια, προσπαθουμε να κανουμε τα καλωδια οσο δυνατον αορατα...

Απάντηση: Re: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Και που θέλετε να αποδίδουμε την βελτίωση που λέτε??Στην επιστήμη που κουβαλάνε???ΈΛΕΟΣ ΤΡΙΣ...Αν δεν έχετε επιχειρήματα "το άκου το και βγάλε συμπεράσματα" πείθουν μόνο τους ευκολόπιστους,μουράτους,hi-endάδες...

Αν πάρω ένα καλώδιο ρεύματος και σας πω ότι έκανα μία σούπερ επεξεργασία και αποδίδει φοβερή φινέτσα στο σύστημα(χωρίς να σας παραθέσω τεκμηρίωση γιατί και πως) θα το πέρνατε να το ακούσετε???
αγαπητε ανοιγω σουβλατζιδικο...

ερχονται ενα σωρο προμηθευτες ,μαζι με καποια δειγματα και αρχιζουν με το ..αυτο εχει σπαλα,αυτο πανσετα,το αλλο ετσι ,εκεινο αλλιως...

τους διακοπτω λοιπον ,λεγοντας οτι λιγο με ενδιαφερει,τουλαχιστον στην παρουσα φαση.
θα το ψησω, θα το φαω, και μετα , ο,τι θα διαλεξω, θα σε ρωτησω τι καλουδια ειχε μεσα...

Re: Απάντηση: Re: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

αγαπητε ανοιγω σουβλατζιδικο...

ερχονται ενα σωρο προμηθευτες ,μαζι με καποια δειγματα και αρχιζουν με το ..αυτο εχει σπαλα,αυτο πανσετα,το αλλο ετσι ,εκεινο αλλιως...

τους διακοπτω λοιπον ,λεγοντας οτι λιγο με ενδιαφερει,τουλαχιστον στην παρουσα φαση.
θα το ψησω, θα το φαω, και μετα , ο,τι θα διαλεξω, θα σε ρωτησω τι καλουδια ειχε μεσα...

Δεν έχει εντωλώς καμία σχέση αυτό που λέτε.Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με σαλάτες και τζατζίκια.:BDBDG54: Αν είναι έτσι να κλείσουμε όλα τα πολυτεχνεία και να αρχίσει ο καθένας τι δοκιμές του να δούμε που θα καταλήξουμε..Όχι hi-end σύστημα δεν θα υπήρχε ούτε το κάρο δεν θα είχε ανακαλυφτεί.

Last edited:
Ρε παιδιά δεν έχετε βαρεθεί να μαλώνετε, ειδικά για τα καλώδια ??

Υποτίθεται ότι το χόμπι μας είναι άρρηκτα δεμένο με τη μουσική και κυρίως την απόλαυσή της . (Η μήπως δεν είναι για κάποιους???)

Εγώ θέλω να μάθω τι παίζει με τα καλώδια.Δεν με ενδιαφέρει η μουσική.Διότι αν κάνουν διαφορά θα πάρω 3-4 hi-end καλώδια ,να βάλω ένα στο ψυγείο για να κρυώνει περισσότερο τις μπριζόλες και ένα στην ψησταριά να κάνω πιο νόστημα τα παιδάκια.:flipout:

Εγώ θέλω να μάθω τι παίζει με τα καλώδια.Δεν με ενδιαφέρει η μουσική.Διότι αν κάνουν διαφορά θα πάρω 3-4 hi-end καλώδια ,να βάλω ένα στο ψυγείο για να κρυώνει περισσότερο τις μπριζόλες και ένα στην ψησταριά να κάνω πιο νόστημα τα παιδάκια.:flipout:

Δές το 2ο βίντεο.Γενικά δές το σαϊτ.Είναι μιά απο τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές(τροφοδοτεί και την ΔΕΗ).

http://www.nexans.com/eservice/Corporate-en/navigate_142504/Video_library.html

http://www.nexans.com/eservice/Corporate-en/navigate_224833/Press_releases_2009.html

Last edited:

Δές το 2ο βίντεο.Γενικά δές το σαϊτ.Είναι μιά απο τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές(τροφοδοτεί και την ΔΕΗ).

http://www.nexans.com/eservice/Corporate-en/navigate_224833/Press_releases_2009.html

Αυτήν την εταιρία μάλιστα ,να την κοιτάξω με ενδιαφέρον.Είναι τεράστια εταιρία και έχει τεχνογνωσία που οι hi-endάδες κατασκευαστές-φασονατζίδες καλωδίων δεν την βλέπουν ούτε με κυάλια.

Last edited:

Θα ήθελα να ξέρω τι promotion έχει αυτή η εταιρία και τι λέει στους πελάτες της(την ΔΕΗ ας πούμε).Πάρτε να το δοκιμάσετε και αν σας αρέσει κρατήστε το:flipout:

Και ύστερα λέμε τους χαιεντάδες ψυχοπαθείς....

a xa xa xa xa..το αστειοτερο Post ever...xa xa xaaaaaa...θα σκασω...:BDGBGDB55::flipout::flipout::flipout::flipout:

Και

Μα φυσικά και θα το δοκίμαζα στο σύστημά μου. Είμαι ανοιχτός άνθρωπος. Με ενδιαφέρει να ακούω την αγαπημένη μου μουσική όσο καλύτερα γίνεται. Για μένα η μουσική είναι σαν τον αέρα που αναπνέω.
Αν λοιπόν το εν λόγω καλώδιό σου μου κάνει και φυσικά θα το κρατήσω. Μετά αν θες μου εξηγείς την θεωρία που υλοποίησες.
Αλλά δεν θα αγόραζα ποτέ κάτι λόγω *θεωρίας* μετρήσεων κλπ. αν δεν μου κάνει, αν δεν με φέρνει πιο κοντά στην ζωντανή ακουστική μουσική την οποία έχω ως αναφορά και με την οποία έχω προσπαθήσει να *εκπαιδεύσω* τα αφτιά μου/εγκέφαλο μου/νευρικό σύστημά μου.
Καταλαβαίνεις επομένως το πως μιλάω και που στηρίζω τις απόψεις μου;;
Δεν έχω προκαταλήψεις ούτε ψυχολογικά προβλήματα, ούτε αυθυποβολές, ουτε προσπαθώ ούτε με ενδιαφέρει να αποδείξω στον εαυτό μου τίποτα ή στους άλλους.
Δεν ξέρω αν εξ ιδίων κρίνεις τους άλλους!
Κάνε κι' εσύ το ίδιο, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Λ.Σ.

Υποτίθεται ότι το χόμπι μας είναι άρρηκτα δεμένο με τη μουσική και κυρίως την απόλαυσή της . (Η μήπως δεν είναι για κάποιους???)

Δυοίν θάτερον. Άλλο πράγμα η μουσική, άλλο πράγμα ο Ηλεκτρομαγνητισμός.

Μα φυσικά και θα το δοκίμαζα στο σύστημά μου. Είμαι ανοιχτός άνθρωπος. Με ενδιαφέρει να ακούω την αγαπημένη μου μουσική όσο καλύτερα γίνεται. Για μένα η μουσική είναι σαν τον αέρα που αναπνέω.
Αν λοιπόν το εν λόγω καλώδιό σου μου κάνει και φυσικά θα το κρατήσω. Μετά αν θες μου εξηγείς την θεωρία που υλοποίησες.
Αλλά δεν θα αγόραζα ποτέ κάτι λόγω *θεωρίας* μετρήσεων κλπ. αν δεν μου κάνει, αν δεν με φέρνει πιο κοντά στην ζωντανή ακουστική μουσική την οποία έχω ως αναφορά και με την οποία έχω προσπαθήσει να *εκπαιδεύσω* τα αφτιά μου/εγκέφαλο μου/νευρικό σύστημά μου.
Καταλαβαίνεις επομένως το πως μιλάω και που στηρίζω τις απόψεις μου;;
Δεν έχω προκαταλήψεις ούτε ψυχολογικά προβλήματα, ούτε αυθυποβολές, ουτε προσπαθώ ούτε με ενδιαφέρει να αποδείξω στον εαυτό μου τίποτα ή στους άλλους.
Δεν ξέρω αν εξ ιδίων κρίνεις τους άλλους!
Κάνε κι' εσύ το ίδιο, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Λ.Σ.

Φυσικά και έχω να χάσω.Έχω να χάσω τον πολύτιμο χρόνο μου.Σιγά μην κάθομαι να ασχολούμαι με την κάθε βλακεία που λέει ο καθένας χωρίς να το στηρίζει καθόλου.Αν ήταν έτσι άλλη δουλειά δεν θα έπρεπε να κάνω από το να κυνηγάω ματζούνια για να "βελτιώσουν", τον ήχο του συστηματός μου.Και μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης στο τέλος θα προσπαθώ να βρώ τις διαφορές των καλωδίων ρεύματος και δεν τα ακούω ποιο τραγούδι παίζει...:flipout:

Φυσικά και έχω να χάσω.Έχω να χάσω τον πολύτιμο χρόνο μου.Σιγά μην κάθομαι να ασχολούμαι με την κάθε βλακεία που λέει ο καθένας χωρίς να το στηρίζει καθόλου.Αν ήταν έτσι άλλη δουλειά δεν θα έπρεπε να κάνω από το να κυνηγάω ματζούνια για να "βελτιώσουν", τον ήχο του συστηματός μου.Και μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης στο τέλος θα προσπαθώ να βρώ τις διαφορές των καλωδίων ρεύματος και δεν τα ακούω ποιο τραγούδι παίζει...:flipout:
νομιζω οτι εχεις πολυ χρονο για χασιμο...:grandpa:

για ακομη μια φορα καναμε το νημα.....για το καφε !

νομιζω οτι εχεις πολυ χρονο για χασιμο...:grandpa:

Έχω χρόνο για χάσιμο άλλα δεν θα τον χαραμίσω σε βλακείες.Όπως επίσης δεν χαραμίζουν χρόνο οι επιστήμονες για τον παρακάτω τύπο.Γιατί κύριε Στεφανίδη δεν παίρνει στα σοβαρά τον παρακάτω "επιστήμονα" η επιστημονική κοινότητα??

http://www.tsolkas.gr/html/greek.html

Όταν μου απαντήσετε θα σας πω και γω γιατί δεν παίρνω στα σοβαρά μία τέτοια συζήτηση για τα καλώδια ρεύματος.

Όντως Δημήτρη, δυστυχώς.

Παίδες, αυτά τα πράγματα έχουν ειπωθεί άπειρες φορές. Ο συμφορουμίτης που έψαχνε για καλώδιο δε νομίζω να βοηθήθηκε καθόλου.

Προσωπικά πιστεύω ότι καλύτερα θα είναι με το τροφοδοτικό της Naim, παρά με οποιοδήποτε καλώδιο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Αν δω να συνεχίζονται οι ανούσιες αντιπαραθέσεις (για νιοστή φορά, σημειωτέον), θα κλειδώσω το θέμα.