Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

πες τα ανθρωπε μου!
ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του

συμφωνα με την συνειδηση και λογικη που κουβαλαει ο καθενας μας ας δωσει τα λεφτα του οπου και οπως θελει...καλη καρδια να υπαρχει

μακαρι και στις ζωντανες εκτελεσεις να ηχογραφουσαν με "σωστα" καλωδια ρευματος, μπας και ακουγαμε καλυτερα. Τουλαχιστον συμφωνουμε ολοι οτι η μαγεια της μουσικης δεν εγκειται στην αναπαραγωγη της και οπως και η εκτιμηση της ειναι κατι το υποκειμενικο ετσι και δεν κατηγορω οσους επιλεγουν ακριβα καλωδια ρευματος. Εαν ετσι το απολαμβανετε περισσοτερο, μου αρκει.

Στούντιο, ηχογραφήσεις και καλώδια...

πες τα ανθρωπε μου!
ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του

συμφωνα με την συνειδηση και λογικη που κουβαλαει ο καθενας μας ας δωσει τα λεφτα του οπου και οπως θελει...καλη καρδια να υπαρχει

μακαρι και στις ζωντανες εκτελεσεις να ηχογραφουσαν με "σωστα" καλωδια ρευματος, μπας και ακουγαμε καλυτερα. Τουλαχιστον συμφωνουμε ολοι οτι η μαγεια της μουσικης δεν εγκειται στην αναπαραγωγη της και οπως και η εκτιμηση της ειναι κατι το υποκειμενικο ετσι και δεν κατηγορω οσους επιλεγουν ακριβα καλωδια ρευματος. Εαν ετσι το απολαμβανετε περισσοτερο, μου αρκει.

Μεγάλη και πολύ σωστή κουβέντα λες (το ζήτημα αυτό συζητιέται ευρέως και σε άλλα fora εντός και ετός συνόρων).

Όλοι αυτοί που τρώγονται για τα "ποιοτικά" καλώδια ούτε μια στιγμή δεν σκέφτονται τί καλώδια χρησιμοποιούν τα στούντιος, εκεί που η μουσική κάνει το πρώτο της βήμα, πριν ξεκινήσει να μπει στη απύθμενη αλυσίδα που μεσολαβεί από το πιάνο (ή το βιολί, όμποε, άρπα, μπουζούκι, λαούτο, κλαρίνο, τη φωνή της Αγνής Μπάλτσα ή του Νταλάρα) μέχρι τα ηχεία μας.

Και σχεδόν το 98% αυτής της αλυσίδας είναι καλώδια. Καλώδια κάθε είδους: interconnects, ψηφιακά, μικροφώνων, ηχείων, ρεύματος και τίς οίδεν τί άλλα. Μιλάμε για χιλιόμετρα. Και απορώ γιατί εμάς μας νοιάζει το τελευταίο μέτρο, και μάλιστα του ρεύματος.

Μπας και νομίζουμε ότι τα μικρόφωνα των στούντιος της Abbey Road ή της Κολούμπια, της Naxos Records, της Telarc κλπ. χρησιμοποιούν τίποτα εξωτικά καλώδια των 1000 ευρώ το μέτρο; Κοινό Belden ή δεν ξέρω ποιό άλλο, επώνυμο βεβαίως, του ενός-δύο ευρώ το μέτρο χρησιμοποιούν. Ή μήπως τα καλώδια ρεύματος των ADCs, DACs, Mixers, Κονσολών κλπ. (ουκ έστιν αριθμός) είναι τίποτα σπέσιαλ. Κάτι 2x2.5mm2 κοινά ηλεκτρολογικά είναι, και πολύ λέω.

Άρα;

Εμείς τί βελτίωση μπορούμε να πετύχουμε στο ήδη κατακρεουργημένο εγγεγραμμένο μουσικό σήμα, που φτάνει σε μας στη μορφή του CD, SACD, Βινυλίου κλπ.; Και μάλιστα στο τελευταίο μέτρο - όχι του καλωδίου σήματος, ή έστω του ηχείου της αναπαραγωγής - αλλά αυτό του ρεύματος του CD player?

Και μη μου πείτε πάλι το γνωστό: "Αφού είναι που είναι κακό το περιεχόμενο εγγραφής, γιατί να το χειροτερέψουμε περισσότερο με το κακό καλώδιο ρεύματος;", γιατί λυπούμαι αλλά δεν είναι επιχείρημα που στέκει στα πόδια του.

Τέλος πάντων, το νόημα το πιάσατε και το πιάσαμε όλοι μας δηλαδή, για να μην κοροϊδευόμαστε και βαυκαλιζόμαστε ότι πετύχαμε τον Νιρβάνα της μουσικής με το τελευταίο μέτρο.

Και κάτι τελευταίο, που απευθύνω στους πραγματικούς λάτρεις της μουσικής:

Εσείς, όταν ακούτε ένα αγαπημένο σας κομμάτι, πού δίνετε περισσότερη σημασία; Στο μουσικό συμβάν ή στην ακουστική τελειότητα;

Εγώ πάντως προτιμώ το πρώτο!

(Προχθές, είχε αργά το βράδυ η ΝΕΤ την εκπομπή του Σπ. Παπαδόπουλου "Στην Υγειά μας, ρε παιδιά", αφιερωμένη στον μεγάλο Γρ. Μπιθικώτση. Λίγο με ένοιαξε η "ηχητική ποιότητα"! Μεγάλωσα, πόνεσα και τραγούδησα όσο οτιδήποτε άλλο τα τραγούδια του Γρηγόρη, τόσο του έντεχνου όσο και του γνήσιου λαίκού ρεμπέτικου ρεπερτορίου του, και ακούγοντάς τα άλλη μια φορά, δάκρυσα και συγκινήθηκα όσο ποτέ. Ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν μου πέρασε από το μυαλό, με τί καλώδιο τα ακούω. Άλλωστε η TV ήτανε!)

Εύχομαι κι εσείς να νοιώθετε έτσι, πάντως.
-

Ξέρεις τί λέω φίλε ΠΜ, δεν αυτοκτονούμε καλύτερα αφού οι ηχογραφήσεις έχουν τόσα πολλά χάλια!!! Προς τί η προσπάθεια να ακούμε καλύτερα! Σε αυτό το συμπέρασμα με οδηγείς. Αν βρεθείς προς τα εδώ έλα να ακούσουμε. Θα χαρώ πολύ.Λ.Σ.

Και εγώ που λέτε είχα υποσχεθεί στο εαυτό μου να μην ξαναγράψω σε θέμα για καλώδια ρεύματος άλλα δεν μπορώ με τρώει ο κώλος μου:AFADF0:

Πάντως να σας πω πως βλέπω εγώ προσωπικά αυτήν την συζήτηση για τα καλώδια ρεύματος των συσκευών με ένα παράδειγμα που είναι πιο κατανοητό από όλους χωρίς να χρειάζετε να έχουμε τεχνικές γνώσεις ηλεκτρολογίας.

Το να προσπαθεί κάποιος να βελτιώσει το ρεύμα του βάζοντας ακριβά καλώδια είναι σαν να προσπαθεί ένας σχεδιαστής αυτοκινήτου να μελετήσει την σχέση που έχει η οδηγική συμπεριφορά του οχήματος με την θέση που έχουν τα ψώνια από το super market μέσα στο όχημα.Και μην μου πείτε ότι δεν έχει σχέση που θα βάλεις την σακούλα!!!Αλλάζει η κατανομή του βάρους κατά ελάχιστα.

Οπότε παίρνουμε τις σακούλες από το super market και κάνουμε ο καθένας τις δοκιμές του.Άντε και καλές δοκιμές....:flipout::flipout::flipout::flipout:

Αγαπητε Παναγιωτη με καλυψες 1000%..ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ σκεφτομαι συνεχως...Ενας κρικος τεραστιου παχους δεν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ σε μια αλυσιδα πολυ κατωτερης αντοχης..Σε ευχαριστω παρα πολυ για την αψογη τεκμηριωση.

Τελικα τα καλωδια ρευματος μπορουν και παρεμβαινουν στο ακουστικο αποτελεσμα? Αν ναι πως το καταφερνουν? Οφειλεται σε κακο σχεδιασμο των τροφοδοτικων? Μηπως στην διαφορα του υλικου κατασκευης των καλωδιων? Μηπως στην ποιοτητα κατασκευης των βυσματων? Ειναι δυνατον τα μικροαμπερ και τα μικροβολτ να επηρεαζουν την λειτουργια ηλεκτρονικων συσκευων? Καποιοι σχεδιαστες τα θωρακιζουν, αλλοι τα βαζουν σε κενο??? αερα. Αλλοι μεσα σε ευγενη αερια. Αλλοι τα περιβαλλουν με φορτισμενους θετικα και αλλοι αρμητικα, μαγνητες. Πως καταφεραν καποιοι να πουλησουν καλωδια με 10.000 ευρω? Υπαρχει υπερτιμηση? Υπαρχει επιστημονικη ερευνα? Υπαρχει επιστημονικη αποδειξη? Αν ακουω διαφορες ειμαι μ......ς πουλ μουρ χαλιεντας. Αν δεν ακουω ειμαι κουφος να παω για ακουογραμμα. Ποιας αποψης οι φανατικοι εχουν δικηο? Και παντα μεσα σε κλιμα τρελλου φανατισμου. Σας βαρεθηκα ολους. Με κουρασατε με τα μαμωκαλωδια. Κανεις δεν προσπαθει να βοηθησει αλλα μονο να επιβαλλει αποψη. Μαμω τα καλωδια μου μεσα.

Παω τωρα Πλιατσικα στο Γυαλινο να ξεχαρμανιασω.
Εαν το μνμ θεωρηθει απρεπες σβηστε το δεν τρεχει τιποτα ετσι κι αλλιως θα σκοτωθουν σε αλλο θεμα.

Απάντηση: Re: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Παω τωρα Πλιατσικα στο Γυαλινο να ξεχαρμανιασω.
Εαν το μνμ θεωρηθει απρεπες σβηστε το δεν τρεχει τιποτα ετσι κι αλλιως θα σκοτωθουν σε αλλο θεμα.

Με τι καλώδια παίζουν στο γυάλινο, μην ξεχάσεις να βγάλεις και φώτο :afro:

Φίλε Wind απλά δοκιμάζεις και κάνεις αυτό που σου αρέσει. Κανένας δεν καταναγκάζει κανένα. Απλούστατα κάποιοι θεωρούν παράλογο, βασει θεωριών που έχουν αναφέρει, το να γίνονται βελτιώσεις με καλώδια ρεύματος.
Μιλάνε για διατομές λες και από αυτό μόνο εξαρτάται η τροφοδοσία με ρεύμα. Έπρεπε να ήσουν εδώ όταν δοκίμασα 2 διαφορετικής διατομής καλώδια της ίδιας εταιρείας είτε στο πικάπ είτε στα ηλεκτροστατικά ηχεία που και ένα ψιλό καλώδιο θα επαρκούσε βάσει των προαναφερθέντων θεωριών. Κι' όμως είναι απίστευτη η διαφορά ακόμη και μεταξύ των 2 διαφορετικών μοντέλων καλωδίων.
Απλά καταθέτω την εμπειρία μου. Είμαι ανοιχτός στη σκέψη μου και κάποιες φορές δοκίμασα.
Έχω δε παραπέμψει στο site της silver audio για όποιον επιθυμεί μια περαιτέρω θεωρητική πληροφόρηση. Λ.Σ.

Τελικα τα καλωδια ρευματος μπορουν και παρεμβαινουν στο ακουστικο αποτελεσμα? Αν ναι πως το καταφερνουν? Οφειλεται σε κακο σχεδιασμο των τροφοδοτικων? Μηπως στην διαφορα του υλικου κατασκευης των καλωδιων? Μηπως στην ποιοτητα κατασκευης των βυσματων? Ειναι δυνατον τα μικροαμπερ και τα μικροβολτ να επηρεαζουν την λειτουργια ηλεκτρονικων συσκευων? Καποιοι σχεδιαστες τα θωρακιζουν, αλλοι τα βαζουν σε κενο??? αερα. Αλλοι μεσα σε ευγενη αερια. Αλλοι τα περιβαλλουν με φορτισμενους θετικα και αλλοι αρμητικα, μαγνητες. Πως καταφεραν καποιοι να πουλησουν καλωδια με 10.000 ευρω? Υπαρχει υπερτιμηση? Υπαρχει επιστημονικη ερευνα? Υπαρχει επιστημονικη αποδειξη? Αν ακουω διαφορες ειμαι μ......ς πουλ μουρ χαλιεντας. Αν δεν ακουω ειμαι κουφος να παω για ακουογραμμα. Ποιας αποψης οι φανατικοι εχουν δικηο? Και παντα μεσα σε κλιμα τρελλου φανατισμου. Σας βαρεθηκα ολους. Με κουρασατε με τα μαμωκαλωδια. Κανεις δεν προσπαθει να βοηθησει αλλα μονο να επιβαλλει αποψη. Μαμω τα καλωδια μου μεσα.

Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν θα με αποσχολούσε καθόλου το θέμα αν ο καθένας άλλαζε καλώδια με 20-30 ευρώ.Άλλα αυτά τα δεκαχίλαρα που πέφτουνε σαν πετζετάκια μου για αφμιβόλου αποτελεσματικότητος "προιόντα" μου κάθετε στο λαιμό..

Φίλε Wind απλά δοκιμάζεις και κάνεις αυτό που σου αρέσει. Κανένας δεν καταναγκάζει κανένα. Απλούστατα κάποιοι θεωρούν παράλογο, βασει θεωριών που έχουν αναφέρει, το να γίνονται βελτιώσεις με καλώδια ρεύματος.
Μιλάνε για διατομές λες και από αυτό μόνο εξαρτάται η τροφοδοσία με ρεύμα. Έπρεπε να ήσουν εδώ όταν δοκίμασα 2 διαφορετικής διατομής καλώδια της ίδιας εταιρείας είτε στο πικάπ είτε στα ηλεκτροστατικά ηχεία που και ένα ψιλό καλώδιο θα επαρκούσε βάσει των προαναφερθέντων θεωριών. Κι' όμως είναι απίστευτη η διαφορά ακόμη και μεταξύ των 2 διαφορετικών μοντέλων καλωδίων.
Απλά καταθέτω την εμπειρία μου. Είμαι ανοιχτός στη σκέψη μου και κάποιες φορές δοκίμασα.
Έχω δε παραπέμψει στο site της silver audio για όποιον επιθυμεί μια περαιτέρω θεωρητική πληροφόρηση. Λ.Σ.

Γιατί το νερό του καματερού σε ανάγκαζε κανένας να το δοκιμάσεις???

Όταν είχα τον Krell τον 700, το καλώδιο ρεύματος που είχε, δεν είχε δυνατότητα αλλαγής.
(μιλάμε για 5 κιλά καλώδιο :D)
Να πω την άποψη μου, στα ψηφιακά (προ, cd) οι διαφορές είναι εύκολα ακουστές από ένα σχετικά έμπειρο αυτί.
Σε τελικούς (προσωπικά μιλώντας) θέλει περισσότερο ψάξιμο.
Στην ουσία, ναι, αν έχεις ένα μηχάνημα των 2000 , αξίζει να ακούσεις ένα καλώδιο των 150-200 . Αν σου αρέσει το κρατάς,
Αν πάλι κάποιος έχει ένα μηχάνημα των 500-600 και θέλει να δώσει λεφτά γι ένα τέτοιο καλώδιο, καλύτερα να αγοράσει ένα μηχάνημα με 1000 και ας παίξει με καλώδιο των 10 . Θα παίξει σίγουρα καλύτερα.

Re: Απάντηση: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Όταν είχα τον Krell τον 700, το καλώδιο ρεύματος που είχε, δεν είχε δυνατότητα αλλαγής.
(μιλάμε για 5 κιλά καλώδιο :D)
Να πω την άποψη μου, στα ψηφιακά (προ, cd) οι διαφορές είναι εύκολα ακουστές από ένα σχετικά έμπειρο αυτί.
Σε τελικούς (προσωπικά μιλώντας) θέλει περισσότερο ψάξιμο.
Στην ουσία, ναι, αν έχεις ένα μηχάνημα των 2000 , αξίζει να ακούσεις ένα καλώδιο των 150-200 . Αν σου αρέσει το κρατάς,
Αν πάλι κάποιος έχει ένα μηχάνημα των 500-600 και θέλει να δώσει λεφτά γι ένα τέτοιο καλώδιο, καλύτερα να αγοράσει ένα μηχάνημα με 1000 και ας παίξει με καλώδιο των 10 . Θα παίξει σίγουρα καλύτερα.

Η krell ήταν πάντα από τις εταιρίες που ήταν ψιλά στην εκτίμηση μου(κρυφό μου όνειρο είναι ο KRELL FBI).Άλλα μετά από αυτό που είπες ότι ο krell 700 δεν είχε αποσπώμενο καλώδιο ανέβηκε 2 σκαλοπάτια ακόμα...

Το ότι η naim έχει μεγάλης κατηγορίας προενισχυτή με καθόλου καλώδιο ρεύματος, τι σας λέει ;;

Παίρνει ρεύμα από τον τελικό του σετ !

Μάλιστα, το καλώδιο, το ένα κ μοναδικό που συνδέει προ-τελικό, μεταφέρει και το σήμα και το ρεύμα...!!

Αναφέρει βέβαια η εταιρεία για αναβάθμιση του προ με ξεχωριστό τροφοδοτικό...

Ο θόρυβος στα ηλεκτρονικά δεν είναι πάντοτε παρών και εμποδίζει την αποδοτικότητα κάθε συστήματος?
Με την ηλεκτρονική έννοια δε μπορεί να οριστεί σαν ανεπιθύμητο είδος ενέργειας που έχει τη «διάθεση» να αναμιχθεί με το επιθυμητό αποτέλεσμα?
Οι πολλές διαταραχές που προκαλούνται στη φύση δε μπορούν να κάνουν την εμφάνιση του θορύβου υπαρκτή?

Δε λέμε ότι χωρίζουμε το θόρυβο σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τον εξωτερικό και τον εσωτερικό?
Ο εξωτερικός θόρυβος, δεν είναι μεταβαλλόμενος και δύσκολα μετρήσιμος γιατί εξαρτάται από την τοποθεσία?
Δεν υπάρχει ο ατμοσφαιρικός θόρυβος, ο βιομηχανικός θόρυβος?

Δεν υπάρχει ο εσωτερικός θόρυβος που παράγεται από κάθε ενεργή ή παθητική συσκευή?
Δεν υπάρχει ο θερμικός θόρυβος, η θερμοδυναμική και η κινητική θεωρία?

Δεν επηρεάζει ο μονωτής, η ποιότητα του αγωγού, η γεωμετρία, η απόληξη?

Γιατί προσπερνάμε, έχουμε την τάση να μειώνουμε την έρευνα του κάθε ανθρώπου, την παρατήρηση, τα συμπεράσματα και τις γνώσεις?

Όντως, πολύ κόσμος ακούει τα καλώδια να κάνουν διαφορά, διαφορά αντιληπτή, όταν όμως έρχεται η ώρα της εξήγησης βάση ηλεκτρολογίας, τότε υπάρχει «κενό», «κενό» γιατί δεν είναι ένα κεφάλαιο θεωρίας, είναι ένας συνδυασμός αρκετά παραπάνω γνώσεων και –δε διαφωνώ- φιδόλαδων για κάποιες περιπτώσεις.
Δε μας επιτρέπεται όμως να τα βάζουμε όλα στο ίδιο καλάθι!

Αν τώρα κάποιοι υπερτιμολογούν τις γνώσεις τους και τις –όποιες- έρευνες, νομίζω ότι είναι στην κρίση μας να εκτιμήσουμε αν πρέπει ή όχι να καταθέσουμε το ποσό που μας ζητούν, είτε είναι μικρό, είτε είναι μεγάλο.

Ας κοιτάξουμε, αρχικά, να φτιάξουμε ένα ισορροπημένο σύστημα-χώρος και τα καλώδια είναι το «κερασάκι» στην «τούρτα».
Δε διορθώνουν εσφαλμένες επιλογές, δεν κάνουν θαύματα (κανείς μας δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο), αντίθετα σε ισορροπημένα συστήματα προσφέρουν το κάτι παραπάνω, που αν μη τι άλλο είναι επιθυμητό ; -)

Καλό Σαββατοκύριακο :-)

Να ομολογήσω ότι δε διάβασα όλο το θρεντ. Δε προλαβαίνω.

Αλλά σχετικά με τα καλώδια ρεύματος:

Έχω ακούσει πολύ μεγάλες διαφορές σε κάποια σετάπς μου.
Δεν έχω ακούσει καμία διαφορά σε κάποια άλλα.

Περισσότερες διαφορές ακούω στα ψηφιακά.

Αν με ρωτήσετε για το αν άκουσα βελτίωση με αλλαγή καλωδίου ρεύματος θα σας γελάσω. Δε ξέρω. Πάντως διαφορά άκουσα.

Μεγάλες διαφορές έχω ακούσει επίσης χρησιμοποιώντας diy αντικραδασμικά (ιδίως κάτω από λαμπάτα μηχανάκια-WOW!). Μιλάμε για φελούς, για λαστιχάκια από καζανάκια κλπ...

Καλά είναι όλα αυτά όταν έχεις αρχίσει να βαριέσαι τη μουσική. Έχεις κάτι να ασχολείσαι. Το θέμα είναι να μη σε πάρει απο κάτω.

Πιο ανέξοδη ενασχόληση για μένα είναι η σωστή τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο... Εκεί είναι οι διαφορές!

Ρε συ, υποτίθεται ότι το στήσιμο των ηχείων είναι το πρώτο που κάνεις.
Βέβαια, πολλά έχουν δει τα μάτια μου.........

.............
Καλά είναι όλα αυτά όταν έχεις αρχίσει να βαριέσαι τη μουσική. Έχεις κάτι να ασχολείσαι. Το θέμα είναι να μη σε πάρει απο κάτω.........

Ευχαριστώ, Στέργιο, για την παρέμβαση. Αυτό είπα κι εγώ λίγο πιο πάνω.

Fyg, έχω τρεις εκτελέσεις του διαχρονικότερου μουσικού έργου της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής, του "Άξιον Εστί" του Θεοδωράκη. Η μία η ορίτζιναλ, αυτή με τους Μπιθικώτση, Δημήτριεφ, Κατράκη κλπ. σε βινύλιο. Οι άλλες δύο, μία με τον Νταλάρα στο Μ.Μουσικής και μία με τον Κώτσιρα, και οι δύο σε προσεγμένη έκδοση CD. Τεχνικά και μουσικά οι εκδόσεις σε CD δεν συγκρίνονται με το βινύλιο της δεκαετίας του 60. Είναι πολύ πιο μπροστά. Για εξηγείστε μου όμως γιατί δεν μου κάνουν το "κλικ", όπως η πρώτη;

Έχω επίσης δυο εκδόσεις ενός άλλου, επίσης διαχρονικού, έργου του άλλου μεγάλου, του Μ. Χατζηδάκι: "Το Χαμόγελο της Τζοκόντας". Μία σε βινύλιο, και μάλιστα επανέκδοση πρόσφατη και προσεγμένη, και μία σε CD, παλιότερη αλλά τεχνικά αρτιότερη. Εδώ το βινύλιο μου κάνει το "κλικ", αν και η εκτέλεση είναι πανομοιότυπη. Στο CD κάτι λείπει από την μαγεία του βινυλίου. Όπως την ακούω μου θυμίζει την ζωντανή εκτέλεση του έργου που είχα την τύχη να ακούσω σε μια από τις σπάνιες ζωντανές παρουσιάσεις του.

Αυτό ήθελα να πω!

Πιο ανέξοδη ενασχόληση για μένα είναι η σωστή τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο... Εκεί είναι οι διαφορές!

+1.000.000.000 :2thumb22sup:

Πόσοι από μας ασχολούνται με αυτό (και δεν ασχολούνται με την διαρκή ανανέωση των καλωδίων τους); :nounder:
-

Last edited:
Re: Απάντηση: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

+1.000.000.000 :2thumb22sup:

Πόσοι από μας ασχολούνται με αυτό (και δεν ασχολούνται με την διαρκή ανανέωση των καλωδίων τους); :nounder:
-

To πρώτο πραγμα στο οποίο πρέπει να καταλήξει κανείς. Μετακινήσεις, πολλές φορές και των 2εκ. μπορεί να φέρουν αλλαγές απρόσμενες!!

Τι μέτρημα και τι αυτοκόλλητο στο πάτωμα έπεσε πριν καταλήξω στην οριστική (μέχρι νεωτέρας) τοποθέτηση των ηχείων δεν περιγράφεται. (και τι παντόφλα έπεσε :flipout:)