Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Re: Απάντηση: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

χωρις να σημαινει οτι οποιοδηποτε καλωδιο πλην του pc της συσκευασιας θα ειναι καλυτερο σαν αποτελεσμα...
ειχα δοκιμασει 2 καλωδια της κατηγοριας των 200 και 350 ευρο και μου εκανε κακο, και οχι καλο...

οποτε...ακους...ακους....αγοραζεις...
Το ότι τα περισσότερα καλώδια ρεύματος κακό κάνουν, ήταν πάντα η εμπειρία μου, πλην πολύ λίγων εξαιρέσεων. Πολύ τελευταία έχω ασχοληθεί με τα καλώδια κατόπιν υποδείξεων των ανθρώπων που συνεργάζομαι και εμπιστεύομαι γιατί εκτός του ότι κατασκευάζουν τα πολύ εξεζητημένα μηχανήματά τους, ακούν μουσική και κάποιοι από αυτούς παίζουν μουσική. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Το ότι τα περισσότερα καλώδια ρεύματος κακό κάνουν, ήταν πάντα η εμπειρία μου, πλην πολύ λίγων εξαιρέσεων.

+1

Δυστυχώς Λουκά αυτή είναι και η δική μου εμπειρία. Στην αρχή σου ακούγονται εντυπωσιακά αλλά πιο πολύ λειτουργούν σαν equalizer, κάτι που καταλαβαίνεις αφού τα βγάλεις από το σύστημα.

Αν πραγματικά πιστεύεις ότι αυτά που έχεις βρει, δεν ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να τα ακούσω!

Ρε παιδια να ρωτησω κατι? που και πως επηρεαζει ενα φθηνο καλωδιο τον ηχο? δε λεω να βαλει καποιος 3χ0.75 ε, ας πουμε ενα καλωδιο καλης ποιοτητας 3χ2.5 πολυκλωνο τιμης 3ε το μετρο με 2 καλης ποιοτητας φισακια τιμης 10ε κ τα δυο, συνολο αντε να παει 16ε για διμετρο καλωδιο...απο θεμα φυσικης και ηλεκτροτεχνιας μιλαω παντα ε, να μαστε ξηγημενοι. και αντε ας υποθεσουμε οτι εχουμε την τελεια ηχογραφηση, την τελεια πηγη, τον τελειο προενισχυτη τον τελειο τελικο τα τελεια ηχεια και τον τελεια στημενο χωρο..που θα μπει η υποθεση καλωδιου ρευματος?..δε ρωταω για να κανω τον εξυπνο ε. απλα για να καταλαβω!

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις κάποιο παλαιότερο θέμα για καλώδια ρεύματος (υπάρχουν αρκετά). Εκεί αναλύονται οι απόψεις και των δύο πλευρών.

Στο λέω, γιατί πάντα υπάρχει κάποιος καλοπροαίρετος σαν και σένα που ρωτάει αυτό το πράγμα και μετά γίνεται κόλαση! ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

+1

Δυστυχώς Λουκά αυτή είναι και η δική μου εμπειρία. Στην αρχή σου ακούγονται εντυπωσιακά αλλά πιο πολύ λειτουργούν σαν equalizer, κάτι που καταλαβαίνεις αφού τα βγάλεις από το σύστημα.

Αν πραγματικά πιστεύεις ότι αυτά που έχεις βρει, δεν ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να τα ακούσω!
Το τελευταίο πράμα που με απασχόλησε ήταν τα καλώδια ρεύματος και πολύ ήταν αυτοί που απρούσαν βλέποντας το σύστημά μου αλλά και τη δυνατότητα απόκτησης καλωδίων ρεύματος. Υπήρχαν φορές πολύ παλιά που τα κοινά καλώδια των ενισχυτών ήταν καλύτερα.
Αν μπορώ να γίνω πιστευτός, διότι εμπορεύομαι καλώδια, ποτέ δεν βάζω στο σύστημά μου και ούτε θέλω να πουλώ σε άλλους, αν κάποιο προιόν δεν μου αρέσει. Αν δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των *εκπαιδευμένων* μου αφτιών με ζωντανή ακουστική μουσική. Για να ξέρουμε τι λέμε. Το ίδιο ισχύει και με τις εταιρείες δίσκων που αντιπροσωπεύω κλπ. Κάποιες τις έχω απορίψει μετά από ακρόαση δειγμάτων.
Όσον αφορά τα καλώδια 2 μάρκες μου είχε προτείνει ο Ralph Karsten [Atma-sphere]. Τα δοκίμασα του είπα τη γνώμη μου. Με τέσταρε στην ουσία και κατεληξα στα συγκεκριμένα τα Silver audio. Είχε και αυτός την ίδια άποψη, αλλά δεν μου την είπε από την αρχή.
Εμπιστεύομαι κάποιους κατασκευαστές, όχι γιατί απλά φτιάχνουν κάποια σπουδαία μηχανήματα, όχι γιατί ο συγκεκριμένος, χαμηλού προφίλ οικοτεχνία 32 ετών, έχει ρεκόρ σε βραβεία, αλλά το σπουδαιότερο γιατί παίζει και ακούει μουσική. Έτσι, εμπιστεύομαι κάποιον. Δεν θα μου λέει μπαρούφες. Έτσι λειτουργώ και εγώ.
Ακόμα και στο πικάπ μου το Symphonic Line, βαρέων βαρών, ο ήχος έγινε καλύτερος. Μπες στο site www.silveraudio.com και διάβασε τα σχετικά με την σχεδίαση. Το καλό είναι ότι είναι *πολύ οικονομικά* για αυτό που κάνουν. Λ.Σ.

Λουκά και εγώ αυτή τη στιγμή παίζω με κάτι kimber της πλακας και για πολύ καιρό έπαιζα με τα stock! Είμαι και εγώ πολύ καχυποπτος όσον αφορά την αρνητική συνεισφορά τους στον ήχο ενός συστήματος! Σίγουρα υπάρχουν και καλά αλλά πουντα; (σε λογικές τιμές πάντα)! Θα ήθελα πάντως βα ακούσω τα δικά σου στο σύστημα μου!

Re: Απάντηση: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Λουκά και εγώ αυτή τη στιγμή παίζω με κάτι kimber της πλακας και για πολύ καιρό έπαιζα με τα stock! Είμαι και εγώ πολύ καχυποπτος όσον αφορά την αρνητική συνεισφορά τους στον ήχο ενός συστήματος! Σίγουρα υπάρχουν και καλά αλλά πουντα; (σε λογικές τιμές πάντα)! Θα ήθελα πάντως βα ακούσω τα δικά σου στο σύστημα μου!

kimber , stock μονο που το λες καταλαβαινεις οτι δεν παιζει βρε εσυ....
Για δοκιμασε κανα Don zan de Varvouhmen με pedigree να δεις αλλα κοστιζουν 2000 το μετρο. :flipout:

Παιδιά

Μάλλον προς το τροφοδοτικό της Naim (Flatcap XS2) θα κινηθώ αφού θα ωφεληθεί έτσι και ο ενισχυτής μου που είναι ο Naim XS. Έχει κανείς εμπειρία με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό - τι θα προσδώσει στο σύστημα?

Απάντηση: Re: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

Παιδιά

Μάλλον προς το τροφοδοτικό της Naim (Flatcap XS2) θα κινηθώ αφού θα ωφεληθεί έτσι και ο ενισχυτής μου που είναι ο Naim XS. Έχει κανείς εμπειρία με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό - τι θα προσδώσει στο σύστημα?

Κ πολύ καλά θα κάνεις !! :a0210:

Στην ουσία, το τροφοδοτικό στον ενισχυτή σου ειδικά θα τον βοηθήσει πολύ, αφού κλείνει το εσωτερικό του κύκλωμα μόνος του, με αποτέλεσμα να έχεις πολύ καλύτερα δυναμικά-ρυθμό, ενώ ο έλεγχος του μπάσου είναι σαφώς καλύτερος. Δεν είναι τυχαίο που η ίδια η naim αναφέρει ως λύσεις upgrade την προσθήκη τροφοδοτικού.

Στο cd σου θα έχεις ένα πιο ήσυχο μηχάνημα, αφού επίσης θα κλείσει το κύκλωμα της τροφοδοσίας του.

υγ: να το βάλεις όσο πιο μακριά μπορείς από ενισχυτή-πηγή, όσο δλδ σου επιτρέπουν τα καλώδια του. Το αναφέρει μάλιστα κ η naim.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

kimber , stock μονο που το λες καταλαβαινεις οτι δεν παιζει βρε εσυ....
Για δοκιμασε κανα Don zan de Varvouhmen με pedigree να δεις αλλα κοστιζουν 2000 το μετρο. :flipout:

:flipout:

Kώστα σε περιμένω το ΣΚ με τον άλλο το τρελό...:firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδιο Ρεύματος για CD Player

:flipout:

Kώστα σε περιμένω το ΣΚ με τον άλλο το τρελό...:firstprize:

Οπωσδηποτε φιλε !!!
Αντε να ηρεμησουν τα αυτακια μου απο αυτο που ακουω στο σπιτι.

Δεν υπάρχει λόγος να χαλάσεις τόσα χρήματα. Δοκίμασε το Clearer Audio Copper Line Alpha (κάτω από 100Ε). Η διαφορά στον ήχο είναι πάνω από ακουστή...Tο έχω και το χρησιμοποιώ μαζί με Nordost Vishnu (500Ε +). Επίσης, είναι προτιμότερο να αγοράσεις απευθείας από τον κατασκευαστή (θα σου έρθει φθηνότερα). Μην περιμένεις θαύματα επειδή θα δώσεις την πεντακοσάρα. Επίσης εννοείται ότι δεν χρησιμοποιείς πολύμπριζο αλλά παίρνεις ρεύμα κατευθείαν από την παροχή.

Δεν υπάρχει λόγος να χαλάσεις τόσα χρήματα. Δοκίμασε το Clearer Audio Copper Line Alpha (κάτω από 100Ε). Η διαφορά στον ήχο είναι πάνω από ακουστή...Tο έχω και το χρησιμοποιώ μαζί με Nordost Vishnu (500Ε +). Επίσης, είναι προτιμότερο να αγοράσεις απευθείας από τον κατασκευαστή (θα σου έρθει φθηνότερα). Μην περιμένεις θαύματα επειδή θα δώσεις την πεντακοσάρα. Επίσης εννοείται ότι δεν χρησιμοποιείς πολύμπριζο αλλά παίρνεις ρεύμα κατευθείαν από την παροχή.
ΝΑΙ δοκιμάζεις πρώτα το καλώδιο από τον αντιπρόσωπο και μετά, αφού σου αρέσει, *είναι προτιμότερο να το αγοράσεις απευθείας από τον κατασκευαστή*!!!

Το να είναι η διαφορά στον ήχο πάνω από ακουστή δεν σημαίνει ότι είναι και αρεστή ή σωστή.

Όσο για το πολύμπριζο, εξαρτάται αν είναι κάποιο που δέχεται σύνδεση με καλώδιο ρεύματος και όχι αναγκαστικά με το δικό του που δεν αποσπάται. Φυσικά, είναι, και για λόγους οικονομίας η απευθείας σύνδεση από τον τοίχο προτιμότερη.Λ.Σ.

μπορεις να δοκιμάσεις και κάποια μεταχειρισμένα Purist Audio Design Venustas, ή HMS energia σε χώμα τιμή που είναι στα μεταχειρισμένα μου, αφού πάρεις το τροφοδοτικό πρώτα.

Το Τunami που το έχω κι αυτό στα μεταχειρισμένα μου, όχι για πηγή!!
¨Οπου αλλού είναι value for money.

Καλώδια Ρεύματος. Φτου και πάλι από την αρχή. Ας πω κι εγώ την-ταπεινή μου-γνώμη

Πόσοι τόνοι ηλεκτρονικής (και πραγματικής) μελάνης έχουν χυθεί για τέτοιου είδους θέματα, ειδικά για καλώδια ρεύματος!!

Γιατί υπάρχει τόση δυσπιστία σε αυτά τα θέματα στην μικρή μας - αλλά εκλεκτή, δε λέω - κοινότητα, ενώ την συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων απλών θνητών δεν απασχολούν τέτοια θέματα;

Κατά τη γνώμη μου αυτή η δυσπιστία στην κοινότητά καλλιεργείται εντέχνως από διάφορες πλευρές, πρωτοστατούντων, βεβαίως, των κατασκευαστών και των ανά την υφήλιο αντιπροσώπων και πωλητών τους, αλλά και από ανθρώπους που πιστεύουν πως στην απύθμενη σειρά των κρίκων της ηχητικής αλυσίδας, ο κρίκος του καλωδίου ρεύματος (δεν αναφέρομαι σε άλλα καλώδια ηχείων, interconnects, ψηφιακών κλπ., γιατί αφ' ενός θα μακρύνει πολύ η συζήτηση και δεν θα καταλήξουμε ποθενά, και αφ' ετέρου η αποστολή των καλωδίων αυτών είναι λίγο έως πολύ διαφορετική από αυτήν των του ρεύματος) θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο στην απόδοσή του.

Είναι κατά την άποψή μου μεγάλο ψέμα (για να μην πω μπαγαποντιά ή απατεωνιά) να υποστηρίζεται πως τα τελευταία 1-2 μέτρα καλωδίου, που σημειωτέον, η αποστολή του είναι να μεταφέρει την - υπερυψηλή για τα ευαίσθητα εσωτερικά κυκλώματα των ηλεκτρονικών συσκευών - τάση των 220V AC, η οποία μάλιστα μετασχηματίζεται σε πολύ χαμηλότερη και ανορθούται κατά κανόνα εντός, θα επιφέρουν βελτίωση στις επιδόσεις της συσκευής.

Φυσικά, υπάρχουν όρια στην μεταφορά της ηλεκτρικής ισχύος σε σχέση με την χρησιμοποιούμενη διατομή καλωδίων, όρια που ορίζονται από διεθνείς προδιαγραφές και πάνω από όλα, από τους νόμους της Φυσικής και της Ηλεκτροτεχνίας. Δεν μπορείς λ.χ. να ζητάς από ένα καλώδιο 2x0.50 mm2 να μεταφέρει ισχύ 2000 Watt. Αλλά αν αυτά τα 2000 Watt στα 220 Βολτ διέλθουν από καλώδιο 2x2.5 mm2 ή από καλώδιο 2x4.0 mm2, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Ίσως το 2.5άρι να γίνει λίγο χλιαρό, μετά από αρκετή ώρα, αλλά σαφώς και δεν θα αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά της συσκευής.

Και θα υπενθυμίσω άλλη μια φορά: Καλά και ωραία όλα, αλλάζουμε το καλώδιο της συσκευής με το σούπερ-ντούπερ καλό καλώδιο! Τα καλώδια που είναι πίσω από την πρίζα μέχρι τον πίνακα (καμιά 10αριά - 15αριά μέτρα), τί τα κάνουμε ; Και τα άλλα, που είναι από τον πίνακα μέχρι το ρολόϊ (καμιά 20αριά - 30αριά μέτρα); Και τα άλλα, αυτά της ΔΕΗ, από το ρολόϊ μέχρι την κολόνα; Και τα υπόλοιπα, του δικτύου της πόλης, μέχρι τον κοντινότερο μετασχηματιστή; Και τέλος, αυτά της υψηλής τάσης, μέχρι τον υποσταθμό και μέχρι τον κεντρικό σταθμό;

Θα έλεγα πως αν έχεις μια δικαιολογημένη ίσως αμφιβολία για την ποιότητα του καλωδίου του CD player, πήγαινε στο κοντινότερο κατάστημα ηλεκτρολογικών ειδών, αγόρασε ένα καλώδιο 2x2.5 mm2 ή (αν είναι τριπολικό) ένα 3x2.5 mm2, ένα καλό φις σούκο και ίσως και ένα βύσμα IEC, αν το player φέρει τέτοια είσοδο και καθάρισες.

Θες το κάτι παραπάνω; Πήγαινε στον Δημουλά (ΔΗΜΟΥΛΑΣ - Ειδικά Καλώδια, τον βρίσκεις στο Ιντερνέτι - 210-51 57 610), παίρνεις μερικά μέτρα καλώδιο Olflex 2x2.5 mm2, θωρακισμένο (2-3 ευρώ, άντε 4, το μέτρο), πάρε και τα φισάκια που λέω, ένωσε την θωράκιση με τη γείωση στο ένα μόνο άκρο (συνήθως αυτό στο φίς σούκο) και άστην ελεύθερη στο άλλο άκρο και είσαι θεός.

Κόστος; Όχι πάνω από 10-15 ευρώ όλα μαζί.

Για CD player των 1200 ευρώ, πάντως, καλώδιο των 350 είναι απίστευτη υπερβολή. Και 100 να δώσεις, πάλι υπερβολή είναι.

Κατά τη γνώμη μου, πάντα. Κατά τα άλλα, δικά σου είναι τα λεφτά, ότι θέλεις τα κάνεις.
-

Φίλε Π.Μ. μας τάπαν κι άλλοι. Δεν θα μπω σε αντιδιάλογο γιατί δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Εμείς εν ολίγοις είμαστε κοινώς μ......ες ή όσοι επαγγελματίες κοινώς αρπάχτρες που ακούμε όντως βελτιωτικές διαφορές από ένα καλώδιο ρεύματος.
Δεν μπαίνω στη θεωρία και στις απορίες το πώς είναι δυνατόν το τελευταίο μέτρο να παίζει τόσο ρόλο.
Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι αυτό που ακούν τα παιδεμένα τα ρημάδια τα αφτιά μου. Τις διάφορες *θεωρίες* τις έχω γραμμένες!
Κάνε κι' εσύ το ίδιο πριν δώσεις συμβουλές. Ψάξτο πρώτα και μετά τα λέμε. Λ.Σ.

Last edited by a moderator:
Φίλε Π.Μ. μας τάπαν κι άλλοι. Δεν θα μπω σε αντιδιάλογο γιατί δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Εμείς εν ολίγοις είμαστε κοινώς μ........ς ή όσοι επαγγελματίες κοινώς αρπάχτρες που ακούμε όντως βελτιωτικές διαφορές από ένα καλώδιο ρεύματος.
Δεν μπαίνω στη θεωρία και στις απορίες το πώς είναι δυνατόν το τελευταίο μέτρο να παίζει τόσο ρόλο.
Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι αυτό που ακούν τα παιδεμένα τα ρημάδια τα αφτιά μου. Τις διάφορες *θεωρίες* τις έχω γραμμένες!
Κάνε κι' εσύ το ίδιο πριν δώσεις συμβουλές. Ψάξτο πρώτα και μετά τα λέμε. Λ.Σ.

Κύριε Στεφανίδη δεν ξέρω αν είστε μ.......ες άλλα σίγουρά έχετε ιδιοτελή συμφέροντα(όχι μόνο εσείς,όλοι οι αντιπρόσωποι και οι "κατασκευαστές" αυτών των ματζουνιών).Διότι τα ποσοστά κέρδους σε ένα τέτοιο προιόν είναι τεράστια σε σχέση με έναν ενισχυτή ή ένα ηχείο.Και μην μου πείτε για την επιστήμη που κουβαλάνε.Είμαι του αντικειμένου βλέπεται...Εκμεταλεύονται την ευπείθια των άσχετων hi-endάδων που προσπαθούν διακαώς να ξεχωρίζουν από τον μέσο άνθρωπο και να εκληρώσουν τους ψυχαναγκασμούς τους.

Κύριε Στεφανίδη δεν ξέρω αν είστε μ........ες άλλα σίγουρά έχετε ιδιοτελή συμφέροντα(όχι μόνο εσείς,όλοι οι αντιπρόσωποι και οι "κατασκευαστές" αυτών των ματζουνιών).Διότι τα ποσοστά κέρδους σε ένα τέτοιο προιόν είναι τεράστια σε σχέση με έναν ενισχυτή ή ένα ηχείο.Και μην μου πείτε για την επιστήμη που κουβαλάνε.Είμαι του αντικειμένου βλέπεται...Εκμεταλεύονται την ευπείθια των άσχετων hi-endάδων που προσπαθούν διακαώς να ξεχωρίζουν από τον μέσο άνθρωπο και να εκληρώσουν τους ψυχαναγκασμούς τους.
Άνοιξε τα αφτιά σου, άκου και βγάλε συμπέρασμα. Είναι πολύ απλό. Τόσο απλό και μην πετάς λάσπη. Κακό τον εαυτό σου κάνεις.
Προσωπικά δεν έχω ανάγκη να πουλήσω κάτι σε κάποιον. Έχω ακόμη αυτή την πολυτέλια. Το κέφι μου κάνω, χωρίς να διαδίδω ψεύδη γιατί σέβομαι τον κάθε άνθρωπο. Τις εμπειρίες μου καταθέτω. Αυτό είναι το νόημα του avclub αν δεν το ξέρεις. Κάνε κι εσύ το ίδιο, αν έχεις εμπειρίες και διαφώνησε όσο θέλεις. Είναι υγιές.
Δεν μπορείς να πετάς στα σκουπίδια τα ευρύματα κάποιου/κάποιων που ξόδεψαν πολύ από το χρόνο τους ή και τα χρήματά τους. Εσύ τί *ξόδεψες* και μιλάς αφοριστικά;;; Λ.Σ.